Μα είναι δυνατόν μπάντα που προφέρεται Σουου-ντερ (με παχύ-παχύ το “Σ”) να βγάλει μουσική της προκοπής?
τους Kvelertak εννοουσα. Νορβηγοι ο ηχος τους ειναι μια μιξη μπλακ μεταλ με hardcore
Ο ήχος τους είναι μια μίξη χαρντκόρ με ροκενρόλ και δυο-τρία διάσπαρτα ξυσίματα στις κιθάρες.
Κι είχα μια κρυφή ελπίδα ότι ίσως και να εννοούσες τίποτα NADIWRATH…
ε… νταξει δεν εχουν απλα ενα δυο διασπαρτα ξυσιματα. Αν και το μπλακ μεταλ ειναι πιο πολυ συμπληρωματικο στα αλλα δυο. Και οι Nadiwrath ειναι πολυ καλοι και αυτους μπλακ μεταλ τους λες αφοβα. Σε οποιον αρεσει Darkthrone (μαλλον τα τελευταια), Carpathian forest, horna πρεπει να επενδυσει.
Και Simon & Garfunkel προτείνω, εχω ακουσει οτι ειναι καλοί.
Εισαι εγκαθετος.Το anti-baby black metal σε εχει στιγματισει για μια ζωη
Θα συμφωνησω με Plunderer,το Tsjuder ειναι ψιλοχοντρομαλακια…Δεν στηριζω τιποτα σε αυτους για το μελλον του black metal.
Λοιπόν εντάξει, είναι θέμα γούστου οι επιλογές δεν μπορώ να πω. Απλά πρέπει όλοι μας να έχουμε πιο προσεκτική στάση στο τι είναι αξιόλογο για το Είδος γενικότερα. Ας πούμε εγώ γουστάρω τίγκα Deinonychus και οι Benighted Leams…ε δεν βγαινω να το λέω αυτό. Πρέπει να υπάρχει λίγο γενική θεώρηση για το Είδος. Για τον σεβασμό απέναντι στον περαστικό ακροατή από το Black Metal ας πούμε. Νομίζω ότι εκεί κάπου εντοπίζω τον δικό μου εκνευρισμό/αρνητισμό απέναντι σε Tsjuder ή στους Watain το 2009.
Εχει διαφορα το “μ’αρεσει ενα αλμπουμ” με το “στηριζω σε αυτους το μελλον του black metal”. Πολυ μεγαλη διαφορα…
δεν το χα ακουσει ακομα γιαυτο ρωτησα μια και ειχαν απο το 2004 να δισκογραφησουν. Με τοσο διχασμενες αποψεις θα το ακουσω σιγουρα. Παντως τα Demonic Possession και Desert Northern Hell
εγω προσωπικα τα προσκυνω. Οι Simon & Garfunkel το λες για τους Kvelertak η για Tsjuder ??
τι ειδους γενικη θεωρηση του ειδους δειχνει σεβασμο για τους περαστικους ακροατες ???
Να βλέπουμε αν μια κυκλοφορία έχει να πει κάτι παραπάνω απο όσα έχουν ήδη γράψει οι ίδιοι ή άλλες μπάντες. Αλλά και να υπάρχει λίγο κριτική πάνω στο σύνολο των κυκλοφοριών, να μην ακούμε κάτι που εχει γινει γνωστό για μη-μουσικούς λόγους.
edit: το να μην ακουμε ειναι λάθος έτσι, δεν λέω να μην μπει καποιος καθόλου στην διαδικασία να δει τι παίζει.
edit 2: Επειδή το παραπάνω το έγραψα εν μέσω sap και διάφορων εργασιών να εξηγήσω λίγο την σκέψη μου.
Γνωρίζω πως αυτό που αποκαλούμε blackmetaller είναι πλέον αποκύημα φαντασίας, οπότε αναφερόμενος στους περιστασιακούς ακροατές απλά αναφέρομαι σε όλους όσους ακούνε και Black Metal οπότε μπαίνουν και λίγο εδώ. Το οποίο σημαίνει πως θα γίνει μια κουβέντα στο παρόν thread ας πούμε για τους Tsjuder θα μπει ο τάδε χρήστης θα δει τον ντόρο και απλά θα κάνει την ακρόασή του. Αλλά αυτό το album κατά την δική μου άποψη είναι μετριότητα και θεωρώ άδικο να μπει κάποιος εδώ και όχι σε τόσα άλλα που θ? άξιζαν προσοχή.
Αντίθετα για όλα τα καλά επειδή ψιλοσυμφωνούμε δεν κάνουμε και πολλές κουβέντες, το οποίο μοιάζει στον ίδιο τάδε χρήστη ως απλά αλμπουμάκια της σειράς, κάτι που όπως και να το κάνουμε είναι λάθος.
Αν θέλετε να το κουράσουμε δεν έχω κανένα θέμα φτιάχνω και μια λίστα με τα 100 καλύτερα της χρονιάς και δεν θα είναι μέσα.
Εμενα παντως το Tsjunder μου φανηκε πολυ δυνατο, οπως πολυ δυνατο ξυραφι το Haemoth. Για να το θεσω λιτα, παιζουν αυτο που περιμενεις απ’ τους συγκεκριμενους και το κανουν αψογα στο τομεα τους. Λογικες ειναι ορισμενες σκεψεις, γιατι η διαφοροποιηση ειναι αυτη που συνηθως ξεχωριζει, αλλα απ’ τους Tsjunder τη περιμενεις; =p
Τουλαχιστον, αυτο καταλαβα ετσι οπως το εθεσες λογω του ‘‘τι εχει να πει για το ειδος γενικοτερα’’. Μπορει κατι να πηρα λαθος.
δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά η μπάντα, μιας και δεν παρακολουθώ συχνά το τόπικ, αλλά μία αρκετά καλή κυκλοφορία που έπεσα πρόσφατα στην αντίληψη μου είναι αυτή των [B]Thrall[/B], Vermin to Earth.
Ωμός δίσκος με γαμάτα φωνητικά! Για μία γεύση τσεκάρετε [B]εδω[/B], καθώς επίσης και στη σελίδα τους
εγώ είμαι της άποψης “τι έχει να πεί το είδος γενικότερα” πλέον, αλλά για να μη το γενικεύσουμε τόσο και σας πικράνω, ας αρκεστούμε μόνο στο “τι έχει να πεί το TNBM”. Κι αυτοί οι Carpathian Forest με τον Nattefrost εξαφανιστήκαν τελείως ρε παιδί μου…:-kΤο Kvelertak πάντως μου άρεσε πολύ και το έλιωνα το καλοκαίρι. Ελπίζω να βγάλουν και δεύτερο!
Ωπα,πολυ χοντρο…και ειδικα αν το λες μετα απο μια χρονια σα το 11.Αλλιως μπορεις να το πεις για οποιοδηποτε παρακλαδι του μεταλ τοτε…
Τίποτα δεν έχει να πει το είδος γενικότερα, μην το ακούς.
έδιτ: Προσάτανε, όχι εσύ προφανώς.
Φίλε alejandro είχα εμβαθύνει στο Away From The Haunts Of Men αλλά το Vermin To The Earth το έχω ακούσει επιδερμικά μέχρι τώρα. Σε γενικές γραμμές φέρουν και το ωμό και το δυναμικό ενώ τα γαμάτα φωνητικά εμένα μου θυμίζουν Magus σε κάποιες φάσεις. Ένα extra ατού είναι το συνθετικό μιας και βγάζουν όλο αυτό το γυμνό blackmetal τους μέσα σε μεγάλες συνθέσεις. Νομίζω πως είναι μια μπάντα με καλό Potential Ability και ελπίζω σύντομα να βρω περισσότερο χρόνο για το Vermin To The Earth.
εγώ τα άκουσα αντίστροφα, πρώτα το Vermin to earth και επειδή μου άρεσε, ψάχτηκα και με την προηγούμενη κυκλοφορία τους.
Για τις συνθέσεις έχεις μεγάλο δίκιο! Μεγάλες, χωρίς να γίνονται κουραστικές, ή να χάνουν την αμεσότητα τους!