Black Metal Albums

δεν ξέρω τι είναι αυτό το 8τρακ αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άτομα που ακούνε κι απ’ αυτό. δεν υπάρχουν μόνο τα βινύλια ως εναλλακτική γιατί δεν υπάρχουν μόνο βινύλια. μάιντκράημ, τον ρομαντισμό τον εννοώ κάπως σαν φτωχός και μόνος καουμπόης, που πάει κόντρα στο ρεύμα. εναντίωση στο πώς εξελίσσονται τα πράγματα. αυτή η στάση είναι μία και μπορεί να κολλήσει πάνω σε πολλά διαφορετικά πράγματα. αν αυτό δίνει πολλά είδη ρομαντισμών ή ένα είδος ρομαντισμού (νοούμενου ως στάση αντίθεσης στη νόρμα) που βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα. επίσης, δεν μίλησα για κάμιά επάνοδο εγώ. απ’ ό,τι διαβάζω από εσάς, απλώς παρουσιάζεται αύξηση σε σχέση με 10 χρόνια πριν πχ. Η οποία πιθανότατα είναι αμελητέα συνολικά. αυτή η αύξηση για μένα, έχει την αιτία της στην στάση που είπα, τον ρομαντισμό δλδ και τη νοσταλγία και όχι στο όποιο οικονομικό πλεονέκτημά της. για το τι ταμπέλα παίρνει καθένας βάσει τον συναυλιών που πάει δεν ξέρω, δεν με απασχόλησε σε αυτή την κουβέντα. στις τρεις περιπτώσεις που ανέφερες, η αντίστοιχη συζήτηση θα ήταν γιατί ο μπαμπάς σου έχει κασετόφωνο στ’ αμάξι, τι καλύπτει ο συλλέκτης (που περισσότερο από τους άλλους δυο ταιριάζει στη δική μας περίπτωση) και γιατί ο μουσικόφιλος δεν ακούει μουσική από το pc, το mp3 player ή το το cd player (έτσι πώς το βάζεις, μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον πατέρα σου).

το θέμα είναι τι εννοεί ο καθένας σε μια κουβέντα όμως, κάνεις κριτική στο φριντμαν πχ? αααα να ο ρομαντικος αριστερός σου λεει!! #-o

ο πατέρας μου έχει ετοιμοπόλεμα 2 μπομπινόφωνα, ξερεις ποσο ψαρωτικό ήταν που ειχαμε περασμενη ολη τη δισκογραφια maiden σε μια ταινια? :lol:

ρωτησα για την επανοδο μιας και ο αταβισμός αναφέρεται στην επανοδο μιας συμπεριφοράς ή μιας μεθοδου που είχε ξεχαστεί.

Πάντως γίνεται ξεκάθαρο από τη μεριά σου, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουν όλοι σε μια κατηγορία (αυτό που λες περί εναντίωσης στη νόρμα).

γιαυτό έβαλα εσκεμμένα διαφορετικές περιπτώσεις τις οποίες μάλιστα αν αναλυσουμε απαντωντας στις ερωτησεις σου θα βγάλουμε άλλες 15 περιπτωσεις γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι
-ο μπάρμπας πάντως έχει κασσετοφωνο και δεν θέλει/δε χρειάζεται να κανει upgrade αφού δεν έχει χρήματα
ή/και δεν έχει λόγο να το κάνει αφού τον καλύπτει να ακούει τη μουσική του από κει

-ο μουσικόφιλος δεν θέλει να ακούσει από το pc/mp3 γιατί
α)έχει ένα “νορμαλ” στερεο και ακούει μουσική αλλιώς και δεν καλύπτεται από το κακοριπαρισμένο αρχείο στα 128(εκτός κι αν πιστευεις οτι και αυτός παει κόντρα στο ρεύμα, ναι υπάρχουν οι χαι-φιντελιστες το ξέρω, ελπίζω να μη θεωρείς όλους όσους έχουν ένα καλό πικάπ ως τέτοιους)
β)βλέπει ένα άλμπουμ ως συνολικό έργο τέχνης και το εξωφυλλο/layout δεν είναι απλά ένα καλό αμπαλάζ όπως πχ το περιτυλιγμα στα φερερο ροσέ, είναι δηλαδή μέρος του άλμπουμ

επίσης υπάρχει και αυτός που θέλει να στηρίξει μια μπάντα, ξέρει ότι έβγαλε απλά μια κασσέτα (ή ένα εφταράκι) και δίνει τα 5 ευρώ ως επιβράβευση μετά το live τους, εκτος κι αν είναι πολύ ρομαντικό να το κάνεις αυτό αφού το ρεύμα (όπως λες) απλά θα το κατεβάσει ή απλά θα το ακούσει στη σελίδα τους

-ο συλλέκτης γιατί λες ότι ταιριάζει στη δική μας περίπτωση? αν είναι ο τυπος χωρίς πικάπ που έλεγες πριν και μαζεύει βινύλια δεν έχει καμία διαφορά από τον συλλέκτη νομισμάτων ή πεταλούδων, σεβαστή η προσέγγιση του αλλά έξω από τα μουσικά πλαίσια που συζηταμε εδώ νομίζω. Όπως και ο τυπος που ακούει για την κοπή σε 100 κομμάτια ενός δίσκου και αγοράζει 4 για να πουλήσει (την άλλη μέρα!) τους 3 (ή και τους 4) στο ebay.

[B]ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω[/B]

Με γειά μου -καλός είμαι και εγώ…! :slight_smile:

Μια ερωτησούλα έκανα περί κασσέτας και το θρεντ βγήκε οφ τόπικ: [I]που πήγαν στα σχόλια περί μαυρομεταλικών δίσκων; Θα πάθουν νευρική αποληξία οι μαυρομεταλλάδες σ΄χωράτε τους[/I]…

[COLOR=“DarkOliveGreen”] εντιτ: ίσως να ανοιχτεί καινούργιο θρεντ περί κασσέτας σε κατάλληλη κατηγορία;[/COLOR]

mindcrime, δεν ξέρω αν διάβασες την κουβέντα από την αρχή. άλλο ήταν το θέμα, αλλού καταλήγει. δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουν όλοι σε μπ3, καλά κάνουν και ακούνε τις κασέτες τους κι εγώ προτιμώ να ακούω ζωντανή μουσική μόνο στο δρόμο και κατά προτίμηση αυτή που έχω γράψει εγώ, έτσι για το πριμιτιβιστικό του πράγματος. το θέμα ήταν το οικονομικό πλεονέκτημα του να τυπώνεις κασέτες από το να τυπώνεις σιντί και αν οφείλεται σε αυτό η μόδα τελευταία. την εποχή των γρήγορων αντιγραφικών και των γρήγορων εκτυπωτών σε ένα σ/κ έχεις κόψει την πρώτη έκδοση του ντέμο μόνος, πολύ φθηνότερα/γρηγορότερα από το να αντιγράψεις κασέτες μόνος ή να τις κόψεις σε εργοστάσιο ή να κόψεις σιντί ή οτιδήποτε. άσε που υπάρχουν εργοστάσια που σου τυπώνουν ή σου αντιγράφουν σιντί ξεκινώντας από 100 κομμάτια… αμφιβάλω αν είναι σημαντική η διαφορά σε τέτοια ποσότητα για κασέτες. έχω αγοράσει δεκάδες ντέμο με 1-2-3 ευρώ και κασέτες με 2-3 και άριστα digi full length ελληνικών μπαντών με 5 ευρώ, για να μπορεί μπάντα στην ελλάδα να τυπώσει επαγγελματικά ντίτζι και να είναι σε θέσει να το δώσει 5 ευρώ, νομίζω θα είναι ακόμα πιο εύκολο (=φθηνότερο) για μπάντες σε αμερική, αγγλία, γερμανία, πολωνία που έχουν τα εργοστασία στα πόδια τους. όλα αυτά, συν το ότι η μόδα που λέμε παρουσιάζεται κυρίως σε είδη όπως το black metal, το hardcore, το industrialnoizoκάτι, σάπια άμπιεντς με ανέμους να φυσάν για 3 ώρες και γενικά μουσικές αντιδραστικές που θέλουν να τραβάνε όρια και να διαφοροποιούνται, εμένα μου λέει πως είναι κυρίως μια άποψη αισθητική αυτό το πράγμα και όχι οικονομική ανάγκη. όπως τέτοια είναι και η μόδα του cdr στους ίδιους κύκλους, ωστόσο δεν αρνούμαι ότι είναι ένα κάπιο οικονομικό πλεονέκτημα -ειδικά σε μεγαλύτερες ποσότητες- να βγάλεις cdr ή κασέτα κι όχι να τυπώσεις κανονικά cd. και το απλό που είπα, απλώς μάλλον δεν το είπα απλά γιατί δεν ξέρω να γράφω καλά, είναι πως την εποχή του ίντερνετ, δίνεις τη μουσική σου από το ίντερνετ αν ζητάς οικονομία, το να θες να τυπώνεις, είτε είναι κασέτα είτε σιντί είτε βινύλιο, είναι χούι ρομαντικό, αισθητική άποψη κόντρα στην εξέλιξη των πραγμάτων κι όχι οικονομική αναγκαιότητα. δεν λέω αν είναι καλό ή κακό, μαύρο ή άσπρο, απλώς εξηγώ ότι εκεί εντοπίζω εγώ την αιτία αυτής της συμπεριφοράς. πιθανότατα κάνω λάθος και είμαι περίεργος να δω πού όσο ανούσιο κι αν είναι.

http://www.youtube.com/watch?v=3gbQOq3jy8M

παιδια ποια ειναι η αποψη σας για τουτους δω?τους ακουω ξανα μετα απο πολλα χρονια παλι και εχω φαει πολυ σκαλωμα

Δεν ξέρω εάν ταιριάζουν απόλυτα εδώ γιατί έχουν και πολλά death στοιχεία αλλά νομίζω οτι θα εκτιμηθούν περισσότερο στο μαύρο θρεντ και ο λόγος για τον [FONT=“Arial Black”]Impious Baptism[/FONT], πρόκειται για οne man band από την Αυστραλία που έχει στο ενεργητικό του μέχρι τώρα ενα demo και δύο E.P’s .

http://www.metal-archives.com/bands/Impious_Baptism/3540318928

http://www.myspace.com/impiousbaptism

Έτυχε να ακούσω το πρώτο E.P, το [FONT=“Arial Black”]V.A.N.V.D.A.[/FONT] το οποίο περιέχει δύο διαολεμένα άσματα.

(Με ένα πρόχειρο search που έκανα δεν είδα καμία αναφορά για την πάρτη τους, εάν έχουν γίνει τότε sorries #-o)

Πείτε και άλλα για το mgla. Δείχνει να κρατάει τέλεια τις ισορροπίες. Πινελιές σύγχρονου bm, αλλά κοιτάει και την παράδοση. Οικονομία στις συνθέσεις, χωρίς να κάνει εκπτώσεις. Πιασάρικα σημεία χωρίς να το ξεκωλιάζει όμως. Παραγωγή όσο καλή πρέπει να είναι για να μην χαθεί η ατμόσφαιρα.

Εγώ όποτε το ακούω νιώθω σαν υπνωτισμένος, σαν να φεύγω από τον κόσμο. Είναι όπως το περιέγραψες και για μένα, όλα ιδανικά.

Μέτα την ξεγυρισμένη σφαλιάρα των [B]Nadiwrath [/B] είπα να επανέλθω δειλά δειλά στα black ακούσματα που είχα αφήσει κάπως στην άκρη τελευταία. Ωραίοι οι [B]Μgla[/B] που αναφέρθηκαν από πολλούς παραπάνω και θα είχα ξεκινήσει να το λιώνω μαζί με το νέο aura noir αλλά με τράβηξε κάτι άλλο τελευταία που ανακάλυψα τελείως τυχαία και κόλλησα λιγάκι.

Με ένα μικρό search δεν βρήκα καμιά αναφορά αν μου διέφυγε σορρυ.

[B]Ordo Obsidium - - Orbis Tertius[/B]

Καταρχήν το κομμάτι που άκουσα και με τράβηξε δεν με έκανε να σκεφτώ κατευθείαν “black metal” αλλά περισσότερο “funeral doom”.
Αναφέρομαι σε αυτό

http://soundcloud.com/ordo-obsidium/orbis-tertius

Ήταν κάτι σαν το κατάλληλο κομμάτι την κατάλληλη ώρα βασικά και κόλλησα. Κατάμαυρη ατμόσφαιρα και ας ήταν ο ήλιος ντάλα έξω. Ωστόσο όταν έψαξα να ακούσω και άλλα από αυτούς έπεσα σε μια καθαρά black κυκλοφορία αφού τα υπόλοιπα κομμάτια έχουν μεν κάποια doom περάσματα, αρκετές ήρεμες στιγμές (περισσότερο ανατριχιαστικές αν και τα έχει και τα πιο “μελο” σημεία που λιιιιγο μου θύμισαν Alcest) με πλήκτρα και ακουστικές, αλλά γενικά είναι πιο αρκουδιάρικο.
Το θέμα είναι πως αν και γενικά μου φάνηκε καλό συνεχώς μου θύμιζε κάτι άλλο και μαζί με την διάρκεια λίγο με κούρασε στα πιο black metal σημεία του. Όταν οι ταχύτητες πέφτουν (και πέφτουν πολύ) γενικά με φτιάχνει πολύ. Όπως έψαξα και βρήκα ένα άλμπουμ έχουν όλο και όλο αυτό, με 5 κομμάτια. Τα 2 που είναι πιο funeral doom φάση (Orbis Tertius και By His Unflinching Hand) εμένα τουλάχιστον μου άρεσαν παρά πολύ, τα υπόλοιπα απλά οκ.

Ακούγοντας το e.p των [FONT=“Arial Black”]Mare[/FONT] [FONT=“Arial Black”]“Spheres Like Death”[/FONT] που με κόλλησε στον τοίχο. θέλω να ρωτήσω πέρα και από το άλλο e.p τους έχουν και τρία demo’s, είναι κανένα αξιόλογο για να ακούσω?

Έψαξα να δω εάν τα μέλη τους παίζουν και σε άλλες μπάντες και ανακάλυψα τους [FONT=“Arial Black”]One Tail, One Head[/FONT] (που είναι μια χαρά αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας) και τους [FONT=“Arial Black”]Aptorian Demon[/FONT] (και ερωτεύτηκα :!:slight_smile:

Για προτείνετε κάτι σε ανάλογο ύφος των Mare αλλά και Aptorian Demon κυρίως γιατί καλά και άγια (τρόπος του λέγειν :p) τα e.p’s αλλά δεν ολοκληρώνεις ρε αδερφάκι μου.

ακου mgla και gra
καταπληκτικη η τελευταια δουλεια των mgla και σιγουρα θα σου αρεσει πολυ το offerrok(κομματι οχι αλμπουμ)των gra[SPOILER]και τα υπολοιπα σπερνουν αλλα εμεινα μλκας με αυτο[/SPOILER]

DØDSENGEL ? IMPERATOR
http://www.blackmetalreviews.com/?p=999

θενκς Razor θα τσεκάρω τους Gra
Μάλλον έχω κάνει έγκλημα που δεν έχω ακούσει το τελευταίο Mgla ακόμη, γιατί από ότι βλέπω υπάρχει μια γενική αποθέωση.

Πάντως ιδιαίτερη σχέση μεταξύ MARE/APTORIAN και MGLA, GRA δεν βλέπω να υπάρχει.

Γενικά το “τι ακούγεται σαν…” ερώτημα είναι λίγο άτοπο, πολλά πράγματα ακούγονται σαν πολλά άλλα, οπότε δε βγαίνει και μεγάλη άκρη.

Εγώ λέω ότι μιας και έπιασες σύγχρονη Νορβηγία, μείνε για λίγο εκεί και τσέκαρε τη νέα γενιά των SLAGMAUR, FURZE (αυτοί έχουν κάμποσα χρόνια στην πλάτη τους βέβαια), HAT (το περσινό) αλλά και τους πιο ορθόδοξους DODSENGEL που μόλις αναφέρθηκαν.

Slagmaur και Hat στηρίζω απόλυτα, τους υπόλοιπους που ανέφερες ομολογώ δεν τους γνωρίζω (Furze και Dodsengel δηλαδή) και θα τσεκαριστούν σύντομα γιατί από ότι κατάλαβα συνεχίζετε η καλή μπάλα στην Νορβηγία μιας και είχα χαθεί ανάμεσα σε Γαλλίες και Αμερικές τα τελευταία χρονια.

Charon - Sulphur Seraph(The Archon Principle)
πολυ ωραιο black/thrash

http://www.youtube.com/watch?v=iLhnD8i9qOE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6GRvTsFpY6Y&feature=related

Μολις μου θυμησες πως δεν εχω βρει ακομα το Banished. Το αποπανω το περιμενα ευλαβικα οπως στο εξωφυλλο, μαλλον βλεπω να το παιρνω lp και να το ακουω απ ευθειας.

Άκουσα ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι από [B]The Ruins of Beverast[/B], έχετε να προτείνετε κάποιο άλμπουμ από τα 3 που κυκλοφόρησαν για να ακούσω?

Προσωπικά άρχισα από το Foulest semen of a sheltered elite που είναι πιο προσβάσιμο και πήγα ανάποδα. Βέβαια είναι καλή ιδέα να τα πας και με χρονολογική σειρά

Θενκς Deckard, ακούω όλη μέρα σήμερα το Foulest semen of a sheltered elite και το μόνο που μπορώ να πω είναι η λέξη μαγεία!

ΥΓ : Εγώ από την άλλη έχω γενικά αυτή την κακή-καλή συνήθεια να ακούω πιο πρόσφατα πράγματα μίας μπάντας και εάν μου αρέσουν πηγαίνω και πιο πίσω (άσχετο)