Στο Metal Hammer διάβασα καλά λόγια.
Ε τοτε στο Hammer εχουν καει στη πρεζα!
E, άμα γράψαν καλά λόγια στο Hammer θα ανακαλέσω βρε παιδιά.
Τεσπά, για να ξεφύγουμε από το καρακιτσαριό του γαλλικού βλαξμέταλ που δυστυχώς μαστίζει την εποχή μας, λέω να ασχοληθώ περεταίρω με το παρακάτω, καθότι, με μια πρώτη αυτιά, ασχολείται με διάφορες νορβηγικές ομορφιές όπως πχ. οι ARCTURUS.
Άξιζε τελικά η θυσία τριών κόμμα κάτι φραπέδων γιά το νέο νταίθσπελλ. Είναι μιά σκάλα ανώτερο από το μας γκρέηβ. Κατά τ’ άλλα τα γνωστά. Το κενοσέ πατά κάτω κάθε τί ‘σκοτεινό’ από καταβολής κόσμου. Έτσι, απλά…
πως τυχαίνει και μπαίνω μόνο οταν εχει κάτι ενδιαφέρον(για τα δικα μου γούστα λεω) είναι ανεξήγητο φαινόμενο!!
*arcturus απο ελλαδα
**αυτός στα τύμπανα μόνο στην αελ δεν έχει παίξει!!!
[B]edit.[/B] για το quote του chrisp πήγαινε.με πρόλαβαν
Για τον μ-ΑΕΛ-στρομ λες? :razz:
Πάντως, επειδή τ’ άκουσα σήμερα πρώτη φορά, να πω ότι ARCTURUS vibe μου βγαλε κυρίως το δεύτερο κομμάτι. Αλλά γενικά πολύ ενδιαφέρον το EPάκι.
σκατά,σκατά.σκατά. εγω έπρεπε να το πω.σκατά
*και στο τριτο υπαρχει
[SPOILER]
[B]2011-Vacantfield-Iteration [/B]
Αναζήτηση της αληθείας πέρα από το χωροχρονικό συνεχές, μακριά από την λογική της εν-τάξη ύλης, εκτός του υπερσφαιρικού σύμπαντος, το Magnum Mysterium, η σκοτεινή άβυσσος που εκτείνεται από το άπειρο μέχρι το άπειρο. Θαυμασμός προς τους μακροκοσμικούς συγγενείς, λατρεία των μεγαλόσχημων υπάρξεων, γιγάντιοι συγκάτοικοι στην διάσταση των οποίων ο άνθρωπος μοιάζει με καλοειπωμένο αστείο. Ερωτήματα για το άπατο σημείο μηδέν, μεταφορά της συνείδησης μας στην μήτρα του σύμπαντος, στην πρώτη σχάση, την κεκρυμμένη έναρξη της διαστολής του σύμπαντος, την βάση της μεγάλης πορείας. Εικόνες από αλλού, εκπορεύσεις από μαύρες σκουληκιασμένες τρύπες, γαλαξίες, αστερισμούς, ήλιους. Ιονισμένη ύλη, ενέργεια, δύναμη, έκρηξη, θάνατος, αλλαγή, επανάληψη? Iteration? βάλτε τ? αστρικά σας σάβανα, ξεκινάμε:
Οι Αθηναίοι Vacantfield, που σημαίνει «κενό πεδίο» αν μεταφράζω ορθά το σύνθετο όνομά τους, ξεκίνησαν την δράση τους το 2001 αλλά δεν κυκλοφόρησαν υλικό μέσα στα zeros. Στα 10?s πλέον επαναδραστηριοποιούνται και εκπέμπουν με το παρόν Ep Iteration, που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2011 η Duplicate Records. Η μπάντα αποτελείται από τέσσερεις συντοπίτες μελετητές του έναστρου ουρανού, τρείς από τους οποίους γνωρίζουμε αρκετά από την συμμετοχή τους σε άλλες εγχώριες μπάντες. Ο Domu είχε κάνει φωνητικά στο End ΙΙΙ και ο Maelstrom έχει παίξει τύμπανα σε, πάρτε ανάσα: Dodsferd, Nadiwrath, Ravencult, Medieval Demon, Abyssgale, Cross Denied, Hordes of Decay, Heavensore, Mortal Torment, Stillborn Virtue, Nergal σε live. o MXT που ήταν ο Lurker του End III, είναι ο βασικός υπαίτιος των Vacantfield, καθώς παίζει μπάσο, κιθάρα, synths και έχει συνθέσει όλα τα κομμάτια και τέλος ο Edrha που έχει γράψει τους στίχους και σχεδιάσει το artwork.
Σε πρώτο πλάνο εδώ θα βρούμε ένα Black Metal με ρίζες που ποτίζουν οι χημικές ενώσεις των Virus, Dødheimsgard, Thorns & Arcturus κρατώντας όμως το θεμέλιο των συνθέσεων σε μια ρεαλιστική ροή. Στην κίνηση χρησιμοποιεί τόσο αργά όσο και γρήγορα μέρη σε μια ισορροπία, έχοντας ως γνώμονα την συνεκτικότητα των αλλαγών σε κάθε κομμάτι. Η νοοτροπία αυτών έχει ως εφαλτήριο τις riff βάσεις (μερικές εκ των οποίων είναι κορυφαίες) που ζουν σε μια διαδοχή τόσο μεταξύ τους όσο και με τις Synth πινελιές (αυτή στο τέλος του Broken Shaped Atom φέρνει σε Daudi Baldrs). Εξίσου σημαντικό ρόλο στην πλοκή λαμβάνει και το ρυθμικό μέρος που δεν αρκείται μονάχα στον απλό ρόλο να σπρώχνει την ροή, αλλά βγαίνει παγανιά σαν υπερκαινοφανής αστέρας στις τελευταίες χημικές διεγέρσεις πριν την μέγιστη οργή. Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να εξάρω τον καλομελετημένο ήχο του Iteration, βλέπετε σ? εφαρμογές που οι λεπτομέρειες πρωταγωνιστούν η παραγωγή οφείλει να είναι προσεγμένη ώστε ο ακροατής να αισθανθεί τόσο τα τύμπανα όσο και το μπάσο (αν και αυτό είναι πάντα πιο δύσκολο) στους διάφορους ρόλους που λαμβάνουν. Πέραν αυτού κάθε κίνηση που αλλάζει τους συσχετισμούς στα κομμάτια δεν παρενοχλεί την πολικότητα ή αν το θέλετε διαφορετικά την ομοιογένεια του συνόλου. Ακόμα θα πρέπει να υπογραμμιστεί το ταλέντο του Domu, που καταφέρνει ούτε λίγο ούτε πολύ να ενσωματώσει στο ύφος του πολλές θέσεις που θα μας θυμίσουν τα καθαρά του Garm ή τ? αργά τελετουργικά του Dagon (ειδικά στην έναρξη του Broken Shaped Atom), βάζοντας ένα μαγικό στοιχείο στο γρανάζι της μηχανής τους. Η μαγεία των Vacantfield βρίσκεται στην ατμόσφαιρα που εκπέμπουν, εδώ υπάρχει μια αντίθεση χρωμάτων που δημιουργεί παράξενες εικόνες στο σκούρο της αβύσσου. Αυτή η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε κάθε ακροατή που απολαμβάνει την γέννηση της μελωδίας από την ρυθμικότητα και μπορεί να παραλληλιστεί με την έκρηξη των αστέρων στον σκοτεινό ουράνιο θόλο.
Το Black Metal των Αθηναίων φέρει μια διαστημική αύρα από αθάνατη σκόνη αναπτύσσοντας την τέχνη του, έτσι καταφέρνει και μεταγλωττίζει την έναρξη του σύμπαντος και την δράση των ανεξέλεγκτων δυνάμεων χωρίς να χάνει την βιοσύσταση των όψεών του. Έπειτα προχωρώντας χωρίς να σταθεί αυτάρεσκα σε κάποιο αλαζονικό μετεωρίτη συμπαρασύρει τον ακροατή στην αστρική λεωφόρο που διαβαίνει, κάνοντάς τον περιήγηση στα μέρη από τα οποία προήλθε. Το Iteration δεν έχει απλά την ικανότητα να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο αλλά τραγουδά με απλότητα έναν πανάρχαιο μύθο καλλιεργώντας μια προοπτική για ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια στο προσεχές μέλλον.[/SPOILER]
Και για να κάνουμε ορθή μνεία και σε πιο δικά μα παιδιά, μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ
Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είσαι αρνητικά διακείμενος, είχαν βάση και όσα έλεγες οπότε δεν πίστευα ότι θα το δείς έτσι. Με χαροποιεί που το είδες και χαλάλι οι φραπέδες, να ξέρεις ότι ακόμα δεν το πήρα :oops:
Πάντα έτσι λέω και πάντα κάνει κάτι ο άτιμος ο Χάσγιαρλ και με κάνει να σέρνομαι μέχρι την Κάνιγγος. Βέβαια είμαι λίγο σκεπτικός γιά το άν ξαναγίνει αυτό. Τα ίδια όμως έλεγα και μετά τον Παράκλητο. Οψόμεθα.
Επισης εκει εξω υπαρχει πλεον και το παρακατω για τους ενδιαφερομενους :
[B][U]The Royal Arch Blaspheme - II (2012)[/U][/B]
[B][I]ευχαριστώ τον chrisp[/I][/B]
ωραίο το panopticon. λιγο παράξενα στην αρχή που ακούς όλους αυτούς τους folk country what ever ήχους(δεν εννοώ τα κομμάτια που είναι μόνο ετσι), αλλά στην τελική δεν ακούγονται ούτε παράταιρα ούτε τίποτα. που σημαίνει οτι είναι δουλεμένα καλά.
το οτι στα καπάκια θες να ξανακουσεις τον δίσκο κάτι λεει.(αν και δεν είμαι του ιδιώματος οπότε δεν μπορώ να αξιολογήσω)
*τα samples γαμανε!
**το φλαουτο στο Bodies Under the Falls και το ίδιο το κομματι πάνε για λατρεία τις χρονιάς(ρε γαμώτο στο τέλος του έπρεπε το φλάουτο να δυναμώνει. εκει που φεύγουν τα υπόλοιπα όργανα)
***The treaty was broken, the land has been stolen.[B]THE FOREST IS HAUNTED.[/B]
για την διασκευη του [B]Which Side Are You On[/B]
“Which Side Are You On?” is a song written by Florence Reece in 1931. Reece was the wife of Sam Reece, a union organizer for the United Mine Workers in Harlan County, Kentucky. In 1931, the miners of that region were locked in a bitter and violent struggle with the mine owners called the Harlan County War. In an attempt to intimidate the Reece family, Sheriff J. H. Blair and his men (hired by the mining company) illegally entered their family home in search of Sam Reece. Sam had been warned in advance and escaped, but Florence and their children were terrorized in his place. That night, after the men had gone, Florence wrote the lyrics to “Which Side Are You On?” on a calendar that hung in the kitchen of her home. She took the melody from a traditional Baptist hymn, “Lay the Lily Low”, or the traditional ballad “Jack Munro”
Κι αυτο τριγυρναει πλεον.Δυστυχως θα αργησω μαλλον να το ακουσω.
[B][U]Nachtmystium - Silencing Machine (2012)[/U][/B]
Απο αυτο περιμενω πολλα,ειδικα μετα το κομματι που ειχαν ληκαρει.Το προηγουμενο δεν πολυελεγε…
δεν ξέρω πιο κομμάτι λες αλλά γενικά κινείται σε safe (τυπικά black) μονοπάτια, προσωπικά απογοητεύτικα αλλά οι παραδοσιακοί blacksters δε θα χαλαστούν…
Το καινούργιο των Nachtmystium από τις λίγες φορές που το άκουσα δεν μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα τόσο πολύ, αλλά από την άλλη μου βγάζει μία αίσθηση, κάτι σαν prequel των 2 Black meddle, δηλαδή με αυτό θέλω να πω ότι εάν το συγκεκριμένο άλμπουμ (ή ένα παρόμοιο) έμπαινε ανάμεσα στο Instinct: Decay και στα 2 Black meddle θα ήταν και πιο ομαλή-φυσιολογική η μετάβαση από το μπλακ στην ψυχεδέλεια (όπως την χαρακτήρισαν).
Μέχρι τώρα ακούστηκαν 1-2 γνώμες από άτομα που τους άρεσαν τα Black meddle και δεν την κατα-βρήκαν με το Silencing Machine, η άλλη μεριά όμως? δεν το άκουσε ακόμη? ή σταμάτησε να ασχολείται με την πάρτη τους?
Αν και με χαροποίησε το γεγονός της ηχητικής επιστροφής, στην πρώτη ακρόαση που του έκανα μου έφερε στο μυαλό ότι κάπου στο συμβόλαιο με την Century Media λέει …?και πρέπει να κάνετε Full-length ανά δυο χρόνια?.
Κρίμα…εύχομαι να επιστρέψουν δυνατότεροι
[B]2012-Blut Aus Nord-What Once Was… Liber II[/B]
Μόλις το είδα στους Ρώσους. Δεν έχω ακούσει νότα αλλά περιμένω Darkthrone & Πρωτο Pagan εφαρμογές. Βάση της προσωπικής μου κατανόησης όσο αναφορά το Liber I και την λογική του Vindsval εκεί.
Το άκουσα στα πεταχτά και μπορώ να πω ότι μου άρεσε, αρκετά θετικό για μένα οι μεγάλες διαρκείς των δύο τραγουδιών.