Black Metal Albums

Αυτο εδω εγραψε !!! [B]Stoic Dissention[/B] ονομαζονται

checkαρετε εδω [B] http://www.youtube.com/watch?v=ioaUVsQQUJQ[/B]

το λοιπον, οι ειδικοι του black για πειτε σε ενα θρασα κανενα καλο δισκακι να ακουσει. οχι 15 ο καθενας, μαλλον δεν θα τα ακουσω, προτιμω μια προταση και ουσιαστικη! απο black δεν ακουω πολλα πραγματα, Immortal γουσταρω πολυ, και τα παλια, Summoning, Mgla, Enthroned, γουσταρω την επικιλα, αλλα να διατηρει και τη “μεταλλια” του ο ηχος, μη μου πειτε κανα Morrigan κλπ, ωραιος ο bathory-ηχος αλλα δεν ψαχνω αυτο. θενξ.

->

αλλα γινε πιο σαφης…

Μια μικρή ερώτηση για δυνατούς λύτες: Πρόσφατα είδα να πωλείται σε βινύλιο το Imrama των Primordial. Έχοντας ψάξει στο διαδίκτυο δεν μπόρεσε να καταλάβω αν η κυκλοφορία είναι επανέκδοση της Metal Blade ή κάποιας άλλης εταιρίας. Θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, αν η Cacophonous είχε βγάλει αρχικά τον δίσκο σε βινύλιο ή δεν το κυκλοφόρησε ποτέ παρά μόνο σε cd. Αν κάποιος το έχει κιόλας, ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ το thread… :wink:

Μέχρι να απαντήσει κάποιος γνώστης το discogs λέει οτι έχει βγει μόνο σε cd, οπότε ίσως είναι bootleg.

Ποντάρω στο ότι θα σου αρέσουν οι INQUISITION και λέω να ξεκινήσεις με το “Nefarious Dismal Orations”.

Κάτι από Aura Noir μήπως; Με επικρατέστερο το Black Thrash Attack.

2012-Graveland-Pamięć I Przeznaczenie

:lightsabre: (βάλτε να πουμε κανα εμοτικον με κανονικο σπαθί…έκανα τον Rob-y Obi-Wan Kenobi)

Ακόμα να δείτε τι λέει ο Dagon για τους Graveland στην συνέντεξη των Inquisition στο Southern Prayer (01)

Θα διακόψω για λίγο την κουβέντα σας. Mε αφορμή την ακρόαση της δισκογραφίας των [B]Behexen[/B] αυτές τις μέρες, έγραψα κάποια πράγματα για το παρθενικό τους demo και τα δύο πρώτα albums. Τα παραθέτω παρακάτω, για όποιον ενδιαφέρεται, καθώς δε νομίζω πως έχει νόημα να ανοίξω ξεχωριστό θρεντ:

[SPOILER][B]Eternal Realm (Demo)[/B]

Η πρώτη μουσική δημιουργια των Behexen παρουσιαζει αρκετα εντονες διαφορες με τις επομενες δουλειες τους. Εδω μας παρουσιαζουν ενα ντεμο 26 λεπτων, που αποτελειται απο ενα πολυ καλο ατμοσφαιρικο intro και 4 κομματια.

Η παρουσια πληκτρων ειναι διαχυτη στα πρωτα 2 κομματια και δημιουργει μια κρυα μυσταγωγικη ατμοσφαιρα, ενω επανερχονται στο τελος του Derision for Jesus. Η μεγαλη συμμετοχη τους φαινεται ηδη απο το Queen of Blood and Lust με την επικη/πολεμικη εισαγωγη, και ουσιαστικα λειπουν στο ομωνυμο κομματι, το οποιο μου φανηκε το πιο επιθετικο αλλα ταυτοχρονα και το πιο αδυναμο, χωρις αυτο να αναιρει την υπαρξη καποιων ωραιων γρηγορων ριφφ. Στη μεση του κομματιου ωστοσο αν δεν απατωμαι ακουγεται ενα φλαουτο, δινοντας εναν πιο φολκ χαρακτηρα.

Η κιθαρα διαδραματιζει εναν δευτερευοντα ρολο, καθως την περισσοτερη ωρα απλως κραταει το ρυθμο και σπανια βγαινει στο προσκηνιο. Εντυπωση προκαλουν τα τσιριχτα φωνητικα τα οποια ωρες ωρες μοιαζουν να ξεστομιζονται απο μαγισσες μιας αλλης εποχης, ενω αξιο αναφορας ειναι το ευδιακριτο μπασο, που μας προσφερει ενα μελωδικο περασμα στο Land of the Troll, το οποιο εχει εναν πιο νοσταλγικο και μελαγχολικο τονο.

Η μουσικη και η θεματολογια παραπεμπουν κυριως σε πιο παγανιστικη και μεσαιωνικη προσεγγιση, εχοντας εναν πιο μεγαλειωδη τονο αντι του πιο ευθυ και βιαιου ηχου που υιοθετησαν στη συνεχεια. Ειναι μια δουλεια η οποια αξιζει να ακουστει, καθως δινει μια καλυτερη εντυπωση οσον αφορα τη μουσικη πορεια της μπαντας, ενω αδιαμφισβητητα τονιζει για μια ακομη φορα το ταλεντο που υπαρχει.[/SPOILER]

[SPOILER][B]Rituale Satanum[/B]

Το μουσικο περιεχομενο της πρωτης full length αποπειρας των Behexen ειχε ηδη προδιαγραφει απο το δευτερο τους demo, οπου υπαρχουν 3 απο τα κομματια του εν λογω δισκου, τα οποια και επανηχογραφηθηκαν. Εδω ουσιαστικα οι Behexen βρισκουν τη μουσικη τους ταυτοτητα, η οποια τους χαρακτηριζει και στις επομενες δουλειες τους. Το πρωτο κομματι ειναι μια σατανικη επικληση και προϊδεαζει τον ακροατη γι? αυτο που προκειται να ακολουθησει: Μια θυελλώδης βλάσφημη έκφραση λατρείας προς τον Εωσφόρο.

Η κιθαρα παιζει σατανικα, καταιγιστικα και συναμα επιβλητικα ριφφ, οπως για παραδειγμα αυτο που ανοιγει το ?Night of the Blasphemy?, ενω υπαρχει και ενα solo στο ?Towards the Father?, το οποιο λειτουργει κάπως αιφνιδιαστικα. Επισης, οι μελωδιες ταιριαζουν απιστευτα με τους βλασφημους στιχους που ξεστομιζει ο Hoath Torog, οι οποιοι περιεχουν διαφορες εκφρασεις λατρειας προς τον Σατανα και τις σκοτεινες δυναμεις. Υπαρχουν και δυο κομματια τα οποια ειναι γραμμενα στην φινλανδικη διαλεκτο, ομως δεν φαινονται να διαφοροποιουνται ιδιαιτερα στιχουργικα.

Τα ντραμς εναλλασσονται μεταξυ ενος καταιγιστικα γρηγορου και μετριου ρυθμου, αναλογα με την δομη των κομματιων, ενω δεν προσφερουν κατι ιδιαιτερο περα απο τα βασικα στοιχεια που συναντα κανεις στο black metal, καποια καλα γεμισματα και blastbeats. Με λιγη προσοχη διακρινεται και το μπασο, το οποιο εχει ρολο απλα συνοδευτικο. Συγκριτικα με το πρωτο demo, τα πληκτρα εχουν εγκαταλειφθει εντελως, με εξαιρεση τη χρηση εκκλησιαστικου οργανου στο ?Saatanan Varjon Synkkyydessa? και το ?The Flames of the Blasphemer?, η οποια προσθετει επιπλεον ατμοσφαιρα στον ηδη τελετουργικο χαρακτηρα αυτου του αλμπουμ.

Η δουλεια αυτη αποτελει ενα εξαιρετο δειγμα ατοφιου black metal χωρις καμια επιτηδευμενα προκλητικη σταση, και δεν αποτελει τιποτα διαφορετικο απο μια σατανικη τελετη, οπως αλλωστε υποδηλωνεται απο τον τιτλο. Συστηνεται ανεπιφυλακτα σε οποιονδηποτε ασχολειται με το ειδος.[/SPOILER]

[SPOILER][B]By the Blessing of Satan[/B]

Χρειάστηκαν 4 χρόνια προκειμένου οι Φινλανδοί να κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους. Έχοντας ήδη τραβήξει την προσοχή της black metal σκηνής με την πρώτη τους δουλειά, σίγουρα οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες. Άλλωστε, η δεύτερη κυκλοφορία είναι αυτή που συνήθως αποδεικνύει έαν το ντεμπούτο ήταν απλά μια αναλαμπή, ή όντως έχουμε να κάνουμε με μια σταθερά ποιοτική μπάντα. Όσον αφορά την εν λόγω κυκλοφορία λοιπόν, με τις πρώτες ακροάσεις διχάστηκα, για να καταλήξω εν τέλει στο συμπέρασμα πως μου φάνηκε κάπως άνιση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Η αλήθεια είναι πως εάν στο πρώτο άλμπουμ οι Behexen επικαλούνταν τις σκοτεινές δυνάμεις, πλέον φαίνονται να έχουν καταληφθεί πλήρως από το πνέυμα του Εωσφόρου, κάτι που είναι εμφανές και από τους στίχους. Ακόμα και τα εξώφυλλα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς, προδίδουν μια τελετουργική προσέγγιση. Ακούγονται μανιασμένοι, βίαιοι, σαν να έχουν αναλάβει το καθήκον να ηγηθούν μιας δαιμονικής στρατιάς, η οποία θα κατεβεί από τον ουρανό, θα επιτεθεί στη γη και θα την εξαφανίσει. Σ? αυτό βέβαια βοηθάει πολύ και η παραγωγή, καθώς ακούγεται ακόμα πιο ξερή σε σχέση με το ?Rituale Satanum?, ακόμα κι αν αυτό αρχικά φαίνεται δύσκολο να γίνει πιστευτό.Το μπάσο όμως δίνει αρκετό όγκο, και σε συνδυασμό με τα καλοπαιγμένα ντραμς αποδίδει ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν στερείται ατμόσφαιρας. Τα κομμάτια είναι απίστευτα καλοπαιγμένα, οπότε θεωρητικά όλα φαίνονται ιδανικά. Οι κιθάρες κόβουν σαν ξυράφια με τις μελωδίες τους, και τα φωνητικά κυμαίνονται στα ίδια ποιοτικά επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει οι Φινλανδοί.

Δυστυχώς όμως προσωπικά βρήκα 2-3 κομμάτια τα οποία δεν με έπεισαν, και δεν στάθηκαν αντάξια των προσδοκιών μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ήταν άσχημα, απλώς δεν βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο με τα εξαιρετικά υπόλοιπα. Κυρίως λοιπόν διαπίστωσα πρόβλημα στη συνοχή του άλμπουμ, καθώς κατά διαστήματα μειωνόταν το ενδιαφέρον μου. Πάντως δεν χαρακτηρίζεται σε καμία περίπτωση κακή κυκλοφορία. Θεωρώ ότι εάν έλειπαν το ομώνυμο κομμάτι και το ?Sieluni Saatanan Vihasta Roihuten?, θα προέκυπτε ένας ιδανικός δίσκος 37 λεπτών, ο οποίος θα με κολλούσε στον τοίχο απ? την αρχή μέχρι το τέλος. Αντ? αυτού, σε κάποια σημεία οι ιδέες μου φάνηκαν κάπως αδιάφορες, χαλώντας τη συνεχή ροή του δίσκου.
[/SPOILER]

2012-Kawir-ΙΣΟΘΕΟΣ

Το κυρίως θέμα του “Hymn to Apollo” έχει κάτι από http://www.youtube.com/watch?v=RRz4NhBCPuc αλλά και από http://www.youtube.com/watch?v=LK4_O_kR6yk

Well done…

ACRIMONIOUS “Sunyata” mini sample ~~> http://www.youtube.com/watch?v=oYDYEmsPvXc

Ψάχνοντας το πρωί διάφορα μπλόγκς,βρήκα το παρακάτω…
[U][I]Autarcie- Horizons Funestes
[/I][/U]
Γαλλικό black metal,με αρκετά ωμή παραγωγή αλλά κ μπόλικη μελωδία.Το κομμάτι πάντως που άκουσα μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Double post αλλά είναι για καλό σκοπό…

Stagnant Waters η μπάντα με το πιο τρανταχτό όνομα τον Zweizz από Fleurety/DHG.Black metal/industrial/electronics.
2 reviews παρακάτω
http://dontcountonitreviews.blogspot.gr/2012/09/stagnant-waters-stagnant-waters-2012.html

http://subexistance.com/reviews/stagnant-waters-stagnant-waters

κ δείγμα από το ντεμπούτο
[B][U]Algae[/U][/B]

Για οποιον ενδιαφερεται[B]Rotting Christ ?Apokathilosis? 3×7″ Boxset[/B]

ACRIMONIOUS-Sunyata

Typhonian occult metallers ACRIMONIOUS return with with a new rock-influenced and ritual-driven black metal release, wrapped in a classic heavy metal feeling. Band’s second full-length album entitled Sunyata is due to be released on Agonia Records on the 28th November in Europe and 5th February in the USA.

Premier track from the upcoming album is streaming now on YouTube, and is best viewed in HD mode at: http://www.youtube.com/watch?v=cvFiadERAOs

Sunyata comes with an astonishing artwork from Kyle Fite and Vampress Imperium. It is to be seen here.

The album was recorded, mixed and mastered in Sitra Ahra and Unreal Studios with the assistance of Necromorbus Studio (Watain, Adorior, Ondskapt, Destroyer 666).

ACRIMONIOUS is strongly recommended for fans of old Mayhem, early Morbid Angel, Dissection, Necrovore, old Slayer, Mortuary Drape, Nifelheim, Malign and Iron Maiden.

RH-14 Untitled

η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσε κ πολυ αυτο που μου προτεινες, βασικα δεν μου αρεσουν τα πολυ γρηγορα τυμπανα, αλλα μιας και τους προτεινες, τσεκαρα κανα δυο ακομα, και μπορω να πω οτι το Dark Mutilation Rites μου αρεσε αρκετα. προτιμω σαπιο-heavo-black φαση, παρα υπερβολικες ταχυτητες, και μαλλον αυτο εννοουσα οταν ελεγα να διατηρει ο ηχος την “μεταλλια” του, μαλλον δεν το εθεσα σωστα τοτε. αλλα μπορω να καταλαβω γιατι μου το προτεινες το nefarious, μου θυμισε αρκετα Immortal !

Aura Noir που προτεινε καποιος τους ακουω καιρο, εννοουσα μια πιο “καθαροαιμη” black metal προταση…

Denial of God εχεις ακουσει; Θα προτεινα να τσεκαρεις το Klabautermanden για ξεκινημα, black metal τους λες αλλα heavymetalιζουν πολυ σε φασεις.

Μια που τους ανεφερες,το τελευταιο με εχει στοιχιωσει
Φοβερη ατμοσφαιρα και επιβλητικοτατο