Black Metal Albums

ρε παιδια…κι εσυ φιλε Angmar…οπως θα γνωριζεις και απο 1ο χερι,δεν ειναι τιποτα επιφανειακα κοψιματα…οπως θα ειδες,ολο του το χερι εχει βαθια σημαδια απο χαρακιες…το παιδι,το νιωθει και το κανει…αν ηθελε απλα να προκαλεσει,θα εκανε τιποτα βλακειες τυπου Gorgoroth :roll:

Βασικα μ ενοχλει ν ακυρωνουν τη γνωμη μου με επιχειρημα οτι ειμαι heavyμεταλλας.

εγω προσωπικα νομιζω οτι το black metal,εκφραζει ο,τι πιο σκατοψυχο συναισθημα υπαρχει στην χειροτερη μορφη του και ο,τι αυτο συνεπαγεται…δεν το χαρακτηριζει μια συγκεκριμενη ιδεολογια…δεν ειναι τυχαιο οτι διαμαντια θεωρουνται αυτα που ξεφευγουν απ’την κλασσικη θεματολογια της black metal μουσικης…

Ναι αλλά στο μπλακ υπάρχουν πολλές θεματολογίες, άλλος μιλάει για δάση, άλλος για φασισμό, άλλος κατά της Εκκλησίας, άλλος για πόλεμο κλπ. Γενικά υπάρχουν τόσες τάσεις μέσα στο μπλακ μεταλ που δεν μπορεί να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία που να εκφράζει την ολότητά του.

εγω προσωπικα νομιζω οτι το black metal,εκφραζει ο,τι πιο σκατοψυχο συναισθημα υπαρχει στην χειροτερη μορφη του και ο,τι αυτο συνεπαγεται…δεν το χαρακτηριζει μια συγκεκριμενη ιδεολογια…δεν ειναι τυχαιο οτι διαμαντια θεωρουνται αυτα που ξεφευγουν απ’την κλασσικη θεματολογια της black metal μουσικης…

Χμ δε συμφωνω τοσο επειδη (ομολογω πως) ειμαι κολλημενος οτι διεπεται απ τις απεχθειες που σε πρωτη φαση το δημιουργησαν. Κι αν παρατηρησεις, ειναι το μονο μουσικο ειδος στο οποιο -πλην συγκεκριμενων εξαιρεσεων- δε γινονται αποδεκτες οι καινοτομιες…

Ναι αλλά στο μπλακ υπάρχουν πολλές θεματολογίες, άλλος μιλάει για δάση, άλλος για φασισμό, άλλος κατά της Εκκλησίας, άλλος για πόλεμο κλπ. Γενικά υπάρχουν τόσες τάσεις μέσα στο μπλακ μεταλ που δεν μπορεί να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία που να εκφράζει την ολότητά του.

Χμ, οποιαδηποτε θεματολογια δεν υποκειται σε οσα ανεφερα (ουτε στο ελαχιστο) για μενα δεν ειναι μπλακ.

Edit: Προσωπικα το αντιμετωπιζω εντελως διαφορετικα απ οποιοδηποτε αλλο μουσικο ειδος.

το τσεκαρα και γω το Wolves In The Throne Room - Two Hunters

και μαμαει :!:

αυτο λεω κι εγω…ο καθενας παιρνει και ακουει αυτο που του ταιριαζει…

Ισχύει αυτό που λες. Αλλά ξέρω πως σίγουρα δεν ακούς μόνο τα συγκροτήματα που θεμελίωσαν το μπλακ, αλλά ακούς και άλλα πράγματα (όπως οι Mayhem που ξέφυγαν από τη συγκεκριμένη ιδεολογία, Emperor, DHG κλπ). :wink:

Τεσπα αρκετά το ζαλίσαμε.

Diabolical Masquerade,Arcturus,Sigh,Deathspell Omega,Dødheimsgard,Ved Buens Ende,Ulver,Blut aus Nord,In the Woods…,Negură Bunget,Fleurety,Manes,Thorns και,και,και…
αν εισαι κολλημενος με καποια συγκεκριμενη θεματολογια,τοτε ναι…ολα αυτα,σου ειναι δυσκολο να τα αποδεχθεις…γουστα ειναι αυτα βεβαια…

σωστος!επιπλεον εχω να πω πως το μονο που συνδεει ολο το black φασμα ειναι καποια κοινα συναισθηματα που χαρακτηριζουν μια κοινωνικη σταση που αναφερεται στην απεχθεια της ιδεολογιας του κοπαδιου οποια κιαν ειναι αυτη,πιο απλα ειναι μια μουσικη που εκφραζει το ατομο σαν μοναδα:walkman:

σωστος…

Ορισμενα απο αυτα ναι, δε τα θεωρω black (ασχετως αν μου αρεσουν). Τα περισσοτερα δλδ. Τα βλεπω ως ενα ρευμα που αποσκιστηκε και ακολουθει μια παραλληλη πορεια (βλ. avant-garde).

Κι οντως η πρωταρχικη του βαση ειναι ανθρωποκεντρικη με οτι προαναφερθεν συνεπαγεται. Βσκ τα ανεφερα πολυ συνοπτικα εδω (δεν εχει και νοημα να υπεραναλυσουμε ενα τετοιο θεμα.):

δεν ειναι ανθρωποκεντρικη…δεν βαζει τον ανθρωπο πανω απ’ολα…ελιτιστικη ειναι :wink:

To point για να το πω αλλιως ειναι πως ο εχων πιστη -στο οτι αποτελει μια ξεχωριστη οντότητα- ξεδιαλεγει το κοπαδι. Ισως χρησιμοποιησα λαθος χαρακτηρισμο, dunno. Ελιτισμος σιγουρα ειναι αλλα οχι μονο.

δεν καταλαβα τι εννοεις λεγοντας οτι ξεδιαλεγει το κοπαδι…για γινε πιο συγκεκριμενος…

ασχετο…αν καποιος εχει αυτο το δισκακι,ας στειλει πμ…

This Is Past - Alice in Uglyland

σωστος και παλι!βαζει το ατομο κοντρα στην κοπαδοποιηση που επιβαλεται…με ταση να δημιουργει ελιτ…οχι ανθρωποκεντρικη αλλα κοσμοκεντρικη…:wink:

τελευταιο black metal album που ακουσα και μου αρεσε πολυ ηταν των NeoInferno262.

τσεκαρετε οποιος ενδιαφερετε http://www.myspace.com/neoinferno262

επισης μιας και ειχα να μπω αρκετο καιρο, να αναφερω καπου εδω ενα νεο το οποιο με στενοχωρησε λιγακι. ο αγαπητος μας Gaahl των Gorgoroth παιζει να ειναι gay. συμφωνα με το link εδω http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=101511 το οποιο βεβαια δε λεει κατι τετοιο ξεκαθαρα, αλλα οκ αυτο αφηνει να εννοηθει…[-X

Γιατί, ρε παιδιά, σας στεναχώρησε που ο τύπος είναι gay;

ε μα τωρα ολοκληρος Gaahl που βγαινε πανω στη σκηνη και γαμουσε κι εγδερνε και το παιζε και μυστιριωδης τυπας στα interview ξερω γω, να ειναι gay και να τον βλεπεις διπλα στον τυπακο με τη γουνα, και να σχεδιαζει γυναικεια ρουχα ? ασε το αλλο που νομιζω ειχε μπει φυλακη για ξυλοδαρμο. ελεος δηλαδη…:thumbdown:

Voider, welcome back. Μια ερωτησουλα, το Transcending Bizarre τ’ ακουσες;