Black Metal Albums

Εσένα δε σου άρεσε το Arckanum που έχει αισθητική, νοοτροπία και συνεχίζει τη πορεία κι έρχεσαι τώρα να μας πεις λόγια συμπάθειας για το παιδί με τα Χαϊμαλιά… έναν από όσους συμμετέχουν στην αλλοτρίωση της φιλοσοφίας του Είδους.

[-X

Εμενα μια χαρα μου φανηκε, αλλα και παλι ειμαι απ αυτους που τους αρεσαν τα τελευταια. Τουλαχιστον ακουγεται πιο Watain απ το προηγουμενο, που δεν ειχα προβλημα με το ορθοδοξο χεβιμεταλ, απλα δεν ηταν αρκετα καλο κατα τη γνωμη μου. Αφηνει μια εντυπωση “καλο, ΑΛΛΑ…”.

Μα κι εμένα δε με χάλασε τόσο πολύ το προηγούμενο, απλά θεωρώ πως το τράβηξαν πάρα πολύ σε διάρκεια και με κούρασε από ένα σημείο και μετά. Αυτό που κυκλοφόρησε τώρα απλά πέρασε και δεν ακούμπησε για μένα.

παιζει τιποτα παρομοιο με το τελέυταιο Aosoth και Svartidaudi?

Τελειως διαφορετικα μεταξυ τους, αμα θες ομως καλο νεοτεριστικο μπλακμεταλ τσεκαρε το νεο Seth. Τοσο πιασαρικο που μου φαινεται κατιτις δυσκολο να μη σ αρεσει με τη πρωτη ακροαση.

ok thanks!

Λοιπόν αν πούμε τους Watain ως ορθόδοξο Heavy Metal και δεν ξαναποσταρει κάποιος εδώ είμαι μέσα και δεν το ξανακάνω. Αλλά η παραμικρή σκέψη ότι αυτό το συνονθύλευμα αισθητικής ζει μέσα στους κόλπους του Black Metal μ? ενοχλεί.

Αντίθετα η συλλογή της Crepusculo Negro που πόσταρες μας δίνει την υπόσχεση μιας αισθητικής από αυτές που θα έπρεπε να προσδοκούμε. Από το εξώφυλλο μέχρι τα κομμάτια βγάζει το πνεύμα και το γράμμα του Black Metal.

Το The Howling Spiritτων Seth κι εμένα μου άρεσε μάλλον όσο λες.

Νομίζω όμως πως και αυτό το άλμπουμ ανήκει στη ατελείωτη λίστα με τις “μπάντες της εταιρείας” που μπορεί σε κάποια φάση να σου πούνε κάτι αλλά δε μπορώ να πιστέψω στην διαχρονικότητά τους, μοιάζουν με αναλώσιμα άλμπουμ λίγων ακροάσεων και πιστεύω πως δίπλα στο Tliltic Tlapoyauak (μιας και θα μιλάμε γι αυτό σύντομα) χάνουν παρασάγγας στην αισθητική, στο βάθος… μου μοιάζουν επίπεδα σχεδόν κενά νοήματος.

Η κατηγορία αυτή μπορεί να συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω φετινά:

Denouncement Pyre- Almighty Arcanum
Koldbrann-Vertigo Manii-Kollaps
Black Crucifixion-Coronation of King Darkness
Way To End-Various Shades of Black
Flagellant-Maledictum
Csejthe-Réminiscence
Horna- Askel lähempänä Saatanaa Woe-Withdrawal
Svart Crown-Profane
Christicide-Upheaval Of The Soul Slidhr-Deluge
Sacrilegious Impalement-III Lux Infera
Lychgate
Djevel-Besatt Av Maane Og Natt

Και οι παλιοι Darkthrone (ιδιως του Blaze) heavy metal ηταν, αν βασικα οι μπαντες ειχαν λιγο πιο εστιασμενη τη χεβυμεταλ οπτικη ισως το μπλακ μεταλ να μη γινοταν τοσο βαρετο σε φασεις. Οι μπαντες της CN ειναι του, δε θα το ελεγα και progressive, αλλα οταν σε κομματι των Axeman ακους το βασικο ριφφ του Live Wire των Motley Crue και solos να παιζουν λες και οι Slayer το ριξαν στο lsd καταλαβαινεις πως κοιταν να μπολιασουν τη μουσικη τους αντι να βαρανε κατσαρολες.

Plunderer δεν συμφωνω για την ύπαρξη του παρακάτω κυρίως, στη λίστα σου…

[B]Koldbrann[/B]-Vertigo

Και κάνα ακόμη το συζητάμε. Απλώς μου φαίνεται αδιανόητο να το βάζεις στην ίδια λίστα με τους [B]Seth[/B].

Κατά τα άλλα,μου φαίνεται πολύ καλό το καινούριο,ομώνυμο των [B]Peste Noire[/B]. Στα χνάρια του προηγούμενου, με πιο άξεστη παραγωγή.

Το άκουσα χθες το [B]Peste Noire[/B] και μου άρεσε πολύ περισσότερο από το προηγούμενο. Αξίζει πάντως!

Ον,

[B]Seeds of Iblis - Anti Quran Rituals[/B] του [B]2013[/B]

Έτυχε να το πετύχω αρκετές φορές μπροστά μου το συγκεκριμένο οπότε το τσέκαρα και ας μην είμαι στη φάση των πολλών νέων ανακαλύψεων.
Από το Ιράκ (λέει!!!), με το όνομα τους, τα lyrics, τις ονομασίες των κομματιών να μας υποδεικνύουν ότι είναι κατά του Ισλάμ. Το τοπικό στοιχείο και η κουλτούρα επικρατούν τόσο στο εξώφυλλο, όσο και στα κομμάτια.
Δεν περίμενα να μου αρέσει αλλά θεωρώ ότι άκουσα μια καλή δουλειά, καλοφτιαγμένη, worth-listening από fans του black metal. Η παραγωγή βγάζει ένα raw στοιχείο το οποίο μου άρεσε πολύ.

[U]Seeds Of Iblis - Behind The Horns Of Allah[/U]

Πώς σκατά έβγαλαν black metal δίσκους εκεί και δεν εκτελέστηκαν; Πάντως έχουν κάνει ωραία δουλειά τα παιδιά, μπράβο μπράβο :thumbup:

Έχεις δίκιο Μελίσια, το σκέφτηκα και εγώ. Μπράβο πάντως. Στο MetalArchives αφού λέει το “λογικό!”

“All of the pictures circulating on the Internet representing Seeds of Iblis or any actual or ex band member are faked. As a matter of fact, the members of the band will never release any photo representing their true identity.”

Τουλάχιστον υπάρχει κάποια μορφή αντίστασης στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό που προωθούν σε εκείνες τις περιοχές. Εγκρίνω!!

Το άκουσες το Seth ή έτσι το λες?

To Koldbrann όπως και όλη την λίστα δεν τα χαρακτηρίζω μέτρια. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος {“μπάντες της εταιρείας” που μπορεί σε κάποια φάση να σου πούνε κάτι αλλά δε μπορώ να πιστέψω στην διαχρονικότητά τους}

Μιλώ ξεκάθαρα για την Αισθητική που έχουν. Τι προβάλουν, τι θέλουν να πουν. Με λίγα λόγια προσωπικά θέλω περιεχόμενο όχι safe-εφηβικές- επιλογές αντίστασης στον εκάστοτε θρησκευτικό φονταμενταλισμό…

το 7ιντσο Watain ήδη πουλιέται κανα 30αρι στο discogs :lol:

Το άκουσα. Γενικά δεν μου έχουν πει κάτι σαν μπάντα. Η κάθε μπάντα έχει κάποιο σκοπό. Αν θέλω να μαυρίσω τη ψυχή μου δεν θα ακούσω το Vertigo αλλά από 'κει και πέρα,γι αυτό που είναι το θεωρώ από τα καλύτερα δείγματα των ημερών μας.

Για τους Seth το Les Blessures de l’Âme του 1998 ήταν ότι καλύτερο, έπειτα δεν έκαναν φοβερά πράγματα. Το φετινό είναι κοντά στο Vertigo συνολικά (κατ εμε).

Λογικά δεν έχεις τέτοια γούστα, σε ξέρουμε, ακόμα και κιθαρίστας γνωστής Black Metal μπάντας από την Αθήνα σε χαρακτήρισε με τη φράση “Οι στάχτες δεν καίγονται”… δεν υπάρχουν λόγια να προσθέσω εγώ, όταν μιλά ένας ειδικός.

Από εκεί και πέρα όμως το Vertigo δεν ανήκει στις «στάχτες» αλλά σε μια άλλη κατηγορία που επιτρέπεις στον εαυτό σου να την απολαμβάνει. Κανένα πρόβλημα κι εγώ το άκουσα και το απόλαυσα. Κάθε χρόνο όμως έχεις ένα ή και παραπάνω τέτοια άλμπουμ που κολλάς μαζί τους και στο τέλος τ? αγοράζεις. Από την στιγμή εκείνη και μετά ότι κι αν πω είναι μαλακία κι έχεις τα δίκια σου.

Αλλά το αρχικό ζήτημα παραμένει ανοιχτό, αναφέρομαι στην Αισθητική αυτή τη φοβερή λέξη που οδηγεί τον ακροατή και στα επόμενα στάδια. Δεν τον διασκεδάζει αλλά τον θρέφει.

[B]Τίποτε δεν είναι τυχαίο… “Οι στάχτες δεν καίγονται”[/B]

Χαχαχαχα!
Θεωρώ πως όλα έχουν αισθητική,διαφορετική όμως.
‘Αλλη αισθητικη έχουν οι [B]Κoldbrann[/B] δηλαδή κι άλλη οι [B]Cultes Des Ghoules[/B]. Και πιο δυνατή θα συμφωνήσω, αν θες. Αλλά δεν παύουν να έχουν και τα 2.
Ο κιθαρίστας της γνωστής αθηναϊκής μπάντας θα βγάλει σπλιτ με [B]Happy Days[/B] οπότε δεν ξέρω αν μπορούμε να εκλάβουμε την γνώμη του υπ’ όψιν μας :stuck_out_tongue:

Παραλίγο να μου βγει ο φραπες από τη μυτη.

Σα πολυ ησυχια επεσε εδω… ενδιαφερον πραματουδι, απ αυτα τα ατμοσφαιρικομπλακ της μοδος. Claret Ash εκ Αυστραλιας, το κατεβαζετε τσαμπα απο [U]εδω[/U].