Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί μιας και δεν μπαίνω συχνά αλλά με το καινούριο EP των [B]Saligia[/B] έχει ασχοληθεί κανείς;
Στα χνάρια του άλμπουμ… γαμεί δηλαδή!
[B]Saligia[/B] - Lvx Aeternae
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί μιας και δεν μπαίνω συχνά αλλά με το καινούριο EP των [B]Saligia[/B] έχει ασχοληθεί κανείς;
Στα χνάρια του άλμπουμ… γαμεί δηλαδή!
[B]Saligia[/B] - Lvx Aeternae
Μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι το κόλλημα σας για τους Thy Light, όπως μπορώ να καταλάβω το κόλλημα του Angmar με τους Phlesh. Γιατί πολύ απλά τρώω δεκάδες τέτοιου είδους κολλήματα.
Αλλά όπως έγραψε η Almighty προσπαθώ ν? ακούσω Thy Light και το μισό άλμπουμ (αυτό που έχει πλήκτρα κονσέρβα late 90s -σε copy-paste repeat-) το έχω κάνει fast forward. Δε το παλεύω όσο κι αν προσπάθησα, έχω την αίσθηση μάλιστα ότι το Black Metal μέσα τους θα βρεθεί μόνο σε κάποια φωνητικά, όσα τέλος πάντων αντιγράφουν Cradle Of Filth. Συνεπώς συγχωρέστε με αλλά δε νιώθω πως είχα κάνει παράλειψη που δεν τους γνώριζα.
To Phlesh και βέβαια βγαίνει πιο αβίαστα, αυτό είναι Black Metal ωστόσο κι εγώ δεν μπορώ να μιλήσω μ’ ενθουσιασμό, νομίζω ότι το χάνω στο επικό metal που εμφανίζει κατά διαστήματα.
Η δική μου τοποθέτηση είναι γνωστή, ψάχνω στο Black Metal την καταγραφή που εμπεριέχει καινοτομία ή παρελθοντική λαγνεία. Ωστόσο περισσότερο απ? οτιδήποτε άλλο με νοιάζει η ολοκληρωμένη αισθητική πρόταση στην οποία βάζω μουσική, στιχουργικό περιεχόμενο, εικαστικό ύφος σε 3 ισόρροπα μέρη.
Από την αρχή της φετινής χρονιάς αρκετοί μιλούν για το The Feral Wisdom των Wormlust. Δε λέω το μουσικό μέρος έχει ενδιαφέρον, αλλά το εξώφυλλο μοιάζει λες κι έχεις ενώσει τα:
Που πας έτσι? δε μπορείς να μιλάς ούτε για καινοτομία, ούτε και για ουσία στο περιεχόμενο-δεν ξέρω Ισλανδικά και θα το μεταφράσω για να είμαι σίγουρος- αλλά δε πιστεύω πως ο συμπαθής H.V Lyngdal έχει κάτι βαθύτερο να μοιραστεί. Ναι, το βαθύτερο θα βγει στις λεπτομέρειες και πολύ σπάνια έχει υπάρξει το ανάποδο.
Ωστόσο η δική του φωτογραφία μέτρησε, εδώ δε θα είμαι απαιτητικός στις λεπτομέρειες-μου φτάνει αυτό που βγάζει.
Κοντολογίς ο Phlesh ?μιας και τον έχω εύκαιρο σαν παράδειγμα- με την cult 90?s αισθητική του, ακουμπά περισσότερο τις χορδές των μαυρομέταλλων από τη γαλανή ψυχεδελοτράιμπαλ μαλακιουλίτσα του Feral Wisdom.
Το στοιχείο της εικαστικής προσέγγισης είναι σοβαρό γιατί ξεσκαρτάρει τη σαβούρα. Για παράδειγμα δεν άκουσα και δεν θ? ακούσω το Black Poison and Shared Wounds των Ολλανδών Israthoum. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις με τέτοιο εξώφυλολ το 2012, όταν το 2008 ΥΠΗΡΞΕ αυτό το οπισθόφυλλο και από τέτοια ΜΠΑΝΤΑ…
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι χειρότερο από τις απομιμήσεις της γνωστής φόρμας adidas σε adibas? και το θεωρώ ντροπή.
metalMilitia ευχαριστώ για τον κόπο της ανάγνωσης. Αλλά ρε συ όταν έχω κάτσει να ξεσκαρτάρω τα Mp3 γράφοντας σημειώσεις για την ποιότητα και το περιεχόμενο τους με σκοτώνεις που ακούς κομμάτια στο youtube. Αυτό είναι ένα μέσο που λειτουργεί όπως τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, δε θα σου δώσει τίποτε περισσότερο από μια πρόγευση και σίγουρα δεν βγάζουν τα κομμάτια ήχο ανάλογο με αυτόν που θα βρεις στο Mp3. Το χειρότερο όμως όλων είναι η εικαστική ένδυση που κάνουν οι ακροατές στο γιουτιουμπι, βλέπεις κάτι με ΞΕΝΗ αισθητική, άσχετη με την επιλογή του μουσικού-καλλιτέχνη
https://www.facebook.com/NeseblodHelvete Σοβαρό ή αστείο δε μπορώ να πω, το χασμουρητό του Fenriz όμως μέτρησε.
Πάνο, το εξώφυλλο του Lvx Aeternae μοιάζει με graffiti, το ότι είναι μέλος τους ο Μαλάκ Αδονάι τα λέει όλα? Dødsengel ρουλτς?μπαχαχαχα…
-Το κείμενο αυτό γράφτηκε κάτω από τις σκληροπυρηνικές μαυρομεταλλικές θέσεις του Vetur από τα Νησιά Φερόε… Δείτε απλά κι ωραία πράγματα-οκ χωρίς παικτικό ενδιαφέρον, αλλά έχει μεράκι…
Το ξέρω ρε boy, απλά επειδή δεν κατέχω τα mp3 δεν κατέχω και τους δίσκους, ανέτρεξα στο μόνο μέσω που είχα για να ακούσω όσα διάβασα στα κείμενα σου. Δεν έχω άλλο μέτρο σύγκρισης, προφανώς και ότι είδα στο youtube ήταν κομμένο και compressed. Αν και οφείλω να ομολογήσω, πώς είχε κομμάτια σε αρκετά καλή ποιότητα. Κάποια demo όμως, ήταν αντιθέτως σε άθλια ποιότητα, και απορώ ώρες ώρες με την δουλειά που κάνουν οι uploaders. Δηλαδή οκ, αν είναι να το ανεβάσεις, τουλάχιστον φτιάξε λίγο τον ήχο, μην μας γαμάς τα αυτιά.
Σε κάθε περίπτωση, ο Tobias έχει μια ενδιαφέρον άποψη στο black metal. Μου βγάζει μια παγωνιά, μια ψυχρότητα, που αναζητώ συνήθως σε δίσκους black metal (ψυχρότητα όχι με την έννοια του κενού και ρηχού δίσκου, αλλά ώς έκφραση συναισθημάτων).
To Phlesh ακούγεται αβίαστα και μονορούφι, γιατί μου βγάζει την ίδια δυναμική σχεδόν που βρίσκω και στους Cultes Des Ghoules
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ για [B]Thy Light[/B]. Το ντεμο μου άρεσε αλλά το καινούριο μικρή σχέση έχει με το black metal και περισσότερο λόγω φωνητικών η όποια σχέση. [I]Plunderer[/I] περίμενα να έχεις τους [B]Saligia [/B]σε μεγαλύτερη εκτίμηση.
Νότα δεν έχω ακούσει.
Edit: Αλλά όπως είδες είπα μονάχα για το εξώφυλόλ τους κι έκανα σχόλιο για ένα μέλος τους. Για τη μουσική τους κουβέντα.
αυτός με το ξυρισμένο κεφάλι και τα tattoo έχει την/το neseblod
This Is Past-Αγαπημένε Χάροντα
http://thisispast.bandcamp.com/album/--3
Από τους Moëvöt στο ρεμπέτικο. Απλά Έπος.
Μλκια, εχει να πληρωσεις για κατεβασμα. Κριμα που δεν αγοραζω μπ3ς
Κι εγώ για This Is Past μπήκα δω μέσα, κάτι έχει συμβεί τελευταία
[B]
Ουράνια Σώματα (2004) [/B]
http://thisispast.bandcamp.com/album/--4
Εφιαλτικό είναι, δεν το γνώριζα
Ανέβηκε στο spotify το νέο single των Satyricon, “Οur world, it rumbles tonight”. Θυμίζει αρκετά την ηχητική προσέγγιση των 2 προηγουμένων άλμπουμ, αρκετά catchy και σε σημεία τεχνικο-wannabe, στα πρώτα ακούσματα απλά συμπαθητικό.
(Double post)
Τρεχάτε…νέο The Howling Wind.
Ω ρε φίλε! Αυτός ο δίσκος θα παρθεί για τις διακοπές
Ψάχνοντας ένα σάουντρακ μέχρι την ώρα που θα αποχωρήσω για την ελληνική επαρχία, έπεσα σχεδόν ασυναίσθητα εδώ:
Ανοίγοντας το booklet, γράφει "A Tribute to Euronymous, 15/04/1968 - [B]10/08/1993[/B].
Σύμπτωση…
Με την ευκαιρία της καινούριας κυκλοφορίας των The ruins of Beverast “Blood Vaults” η Van Records επανακυκλοφορεί τις προηγούμενες δουλειές τους σε βινύλιο.Ευκαιρία σε μας που δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με την μπάντα να ξεκινήσουμε να το κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να πουλήσουμε κανά σπίτι με τους μαλάκες που υπάρχουν σε ebay/discoqs.
Επίσης υπάρχουν τρία κομμάτια από το νέο άλμπουμ,ειδικά το Daemon κόβει τη γή στα δύο.
http://www.van-records.de/products/de/The-Ruins-of-Beverast-Blood-Vaults-gatefold-2LP.html
Αυτό το συγκεκριμένο θέμα που έθιξες σηκώνει πολλή κουβέντα. Προσωπικά δεν ξέρω παλιότερα είχα λίγο ένα θέμα με πρώτες εκδόσεις, αν και στα CD ήταν πιο προσιτές τουλάχιστον. Αλλά από την άλλη όσο το ξανασκεφτόμουν και μόλις άρχισα να ασχολούμαι με βινύλια, διαπίστωσα πως με αυτή τη νοοτροπία δημιουργούνται διάφορα “άσχημα”. Για παράδειγμα διάφοροι πουλάνε δίσκους σε εξωφρενικές τιμές ακριβώς επειδή πολλοί έχουν τρέλα με τις πρώτες εκδόσεις. Όμως σε κάποιο σημείο πιστεύω πως χάνεται το νόημα, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η μουσική που μετράει. Σίγουρα και το εικαστικό μέρος είναι σημαντικό (γι’ αυτό και δε μου πολυαρέσουν επανεκδόσεις που αλλάζουν εξώφυλλο στο δίσκο) αλλά και πάλι δε νομίζω πως μια πρώτη έκδοση με μία επανέκδοση έχουν τόσο τρομερές διαφορές σε αυτό τον τομέα…
Ακριβώς. Γιατί να σκάσω 600 δολλάρια για το Crossing The Fiery Path πρώτη έκδοση Osmose πχ. των Necromantia που η μόνη διαφορά από την επανέκδοση της Black Lotus είναι το original εξώφυλλο με το Δράκουλα? Είμαι της άποψης ότι μέχρι 20-25 πρέπει να δίνεις γι αυτές τις εκδόσεις. Βέβαια ο καθένας βάζει τα δικά του όρια από κει και πέρα
H απλά τσιμπάς την περσινή βινυλιακή επανέκδοση της Osmose και εισαι κύριος…
Το έχουμε πει πολλές φορές, το θέμα με το βινύλιο έχει ξεφύγει καιρό τώρα. Τα όρια στον καθένα είναι διαφορετικά. Αλλά σίγουρα έχουν μυριστεί και το μαρούλι στις εταιρείες και κοιτάνε να σου αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν. Με την συγκατάθεση σου βέβαια, γιατί ξέρουν πως είμαστε αρρωστάκια.
[B]Emyn Muil - Turin Turambar Dagnir Glaurunga[/B]
Το πρωτο black metal album που ποσταρω. Τι μου λετε? Καλοριζικη? Ευχαριστω!
Βεβαια, το δικο μου το αυτι δεν ειναι μαθημενο σε τετοια ακουσματα οπως το δικο σας που συχναζετε σε αυτο το θρεντ, γι’ αυτο ακουστε και σχολιαστε και πειτε μου αν ειμαι σε καλο δρομο.
Ο Residents του μπλακ μέταλ και επίσημα πλέον.
Το NYUIDJ έχει μιληθεί δω μέσα;