Black Metal Albums

Πολυ καλο το πρωτο δειγμα!
Και για οσους δεν το γνωριζουν, τα 2/3 των Kriegsmaschine ειναι οι Mgla.

το κομματι δε μ ενθουσιασε ειναι η αληθεια, αλλα και οταν ειχαν βγαλει το With Hearts Towards None το πρωτο δειγμα δεν ηταν αντιπροσωπευτικο. ιδωμεν

Έχει βγεί καινούργιο [B]Burial Hordes[/B] εδώ και λίγες μέρες, ΣΚΙΖΕΙ :!:

Για όποιον δεν το γνωρίζει, στο Rainbow τις Πέμπτες παίζει σωστό μπλακμέταλ με DJ γνώστη (Nίκος από IMPURE WORSHIP & EMBRACE OF THORNS) και ταιριαστή ατμόσφαιρα.

Oi [B]Hivelords[/B] από τη Φιλαδέφεια παίζουν ένα μείγμα απο ψυχεδελικό sludge doom black metal και αυτός είναι ο πρώτος τους full length δίσκος [B]Cavern Apothecary [/B]

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι σε παρόμοιο ήχο? Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

Πολύ ωραίος δίσκος, αλλά καθαρά βαλτώδες sludge. Τώρα κάποια λίγα στοιχεία απο black που έχουν, συναντιούνται σε πολλές sludge μπάντες. Καλύτερη δουλειά στα φωνητικά προφανώς και χρειαζόταν ειδικά απο θέματα παραγωγής, καμιά φορά η φωνή χάνεται πλήρως πίσω απο τις επιβλητικές κιθάρες

Αυτό ακριβώς είναι που μου αρέσει εδώ, η φωνή από το υπερπέραν μέσα στο σάπιο χαοτικό ήχο. Η παραγωγή έχεις δίκιο πολύ underground. Αρκετά πρωτότυπη δουλειά ωστόσο χωρίς να παίζουν κάτι το καινούργιο. Αν σου ρθει καμιά μπάντα ή άλμπουμ ρίχτο.

Κάτι πρόχειρο δεν μου έρχεται τώρα, αλλά θέλω να προτείνω έναν δίσκο που πρέπει να ακούσεις, και εσύ και όλοι που γουστάρουν το ‘μπασταρδεμένο’ black.

Stellar Master Elite- II: Destructive Interference Generator

Ένας απόλυτα ενδιαφέρον δίσκος, ο δεύτερος της μπάντας, όπου μπερδεύει το black metal με λίγα kraut και doom στοιχεία, όχι όμως τόσο πολλά για να τον καθιστά μη-black metal δίσκο. Ωραία παραγωγή, κομματάρες και μυστηριακή ατμόσφαιρα.
Ο δίσκος βγήκε τέλη 2013, αλλά δεν τον είχα πετύχει πουθενά. Επίσης στο search δεν μου έβγαζε κάτι σε περίπτωση που έχει αναφερθεί ξανά

[B][U]Blut aus Nord > Debemur Morti[/U][/B]

Ενδιαφέρον διπλό 7’’ επετειακό για την κυκλοφορία Νο 100 της εταιρείας της οποίας το όνομα φέρει ως τίτλο. Και με διασκευή σε Pitchshifter.

υπάρχει εκεί έξω…

edit. με το πρώτο άκουσμα μου φάνηκε εξαιρετικό.Εντυπωσιακό ντράμμινγκ.

Aasgard - Morbid Celestial Desecration

Η κυκλοφορία είναι του 2012 και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Αλλά μιας και πριν λίγο καιρό απέκτησα το LP και επιτέλους το άκουσα κιόλας, ας πω δυο λόγια.
Λοιπόν, οι Aasgard είναι ελληνικό traditional black metal συγκρότημα και αυτή εδώ είναι η 2η ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους, αφού το 2010 είχαν κυκλοφορήσει και το Ravens Hymns Foreshadows The End. Εδώ έχουμε να κάνουμε με καλοπαιγμένο black ελληνικής 90s κοπής, που γλυκοκοιτάζει και τη Νορβηγία της πρώτης περιόδου. Πότε έχουμε δαιμονισμένο black metal σε υψηλές ταχύτητες (Beliefs Of Native Gods, Procession Of Lord Death) και πότε οι ταχύτητες πέφτουν και περνάμε σε πιο doom, αργόσυρτες καταστάσεις (Supplication To Immortals, When Everything Is Collapsing, Infernal Virtues). Μια από τις κορυφαίες στιγμές του album το μυστηριακό, Morbid Celestial Desecration με τον ελληνικό στίχο και την αίσθηση ψαλμωδίας. Μοναδικό μειονέκτημα (που για πολλούς μπορεί να είναι πλεονέκτημα) η παραγωγή του δίσκου που έχει γίνει σε home studio και είναι αρκετά βρώμικη χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι και κακή (για το είδος πάντα).
Έχει κυκλοφορήσει μέσω της Unmerciful Death σε 400 αντίτυπα μάυρου βινυλίου και 100 λευκού.

http://www.youtube.com/watch?v=piGqPcQoyPw

…γνωμες για το νεο Kriegsmaschine; Δεν ξερω ρε γμτ, κατι δε μου κολλαει. Ειτε ειναι υπερβολικα mid tempo για τα γουστα μου, ή οι ιδεες δεν ειναι αρκετα καλες, ειτε και τα δυο. Γενικα μου φαινεται δισκος που ακουγεται ευχαριστα, αλλα απλα αυτο.

:lol:

Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ.Παίρνει πολλούς βαθμούς από το φοβερό παίξιμο του Darkside στα τύμπανα.Άκουσα και κανά 2 φορές το προηγούμενο για να έχω μια εικόνα,σίγουρα θα ήταν ακόμα καλύτερο αν υπήρχε ποικιλία στις ταχύτητες,ίσως να μιλούσαμε για αριστούργημα, αλλά ακόμα και έτσι έχει πολλά να δώσει.Ίσως ξεφουσκώσει με τον καιρό δεν ξέρω αλλά προς το παρόν το ακούω συνέχεια.Δώστου κάποιες ακροάσεις ακόμα.

έντιτ: για τον αποπάνω ένα θα σου πώ,υπάρχουν κάποια θρέντς στα οποία γίνεται πολύ καλή δουλειά,κρατούν κάποιο επίπεδο και μέσα από αυτά κάποιοι μαθαίνουμε μουσικές.Αν θέλεις να παίξεις κάντο κάπου αλλού.Κακώς απαντάω βέβαια γιατί το τραλλάρισμά σου δεν έχει όριο αλλά το κάνω μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος μοντ και σε πετάξει έξω.

δεν χαλαω κανενα επιπεδο,σχετικο με το θεμα ειναι το ποστ μου.ασε τους μοντ εκει που ειναι,μην εισαι απροκαλυπτα ρουφ

Όταν λες απροκάλυπτα τι εννοείς;

Εγω μαλλον συμφωνω με Angmar.
Μου ακουγεται πολυ επιπεδος ο δισκος, σαν να ειναι ενα κομματι απο την αρχη μεχρι το τελος.
Δεν καταφερε να με κερδισει περα απο τις 3 φορες που το ακουσα οταν βγηκε.
Μαλλον κρατησαν τα καλα για το επομενο Mgla :smiley:

Σε όσους λένε πράματα οι WEAKLING, οι KRALLICE η ακόμα και οι TWILIGHT τότε και αυτό εδώ έχει να πει πραγματικά πολλά.

Τα ονόματα αυτά μην τα πάρετε τόσο ώς πρακτικές συγκρίσεις όσο ως φιλοσοφία/αντίληψη στις δομές των συνθέσεων.

[I]Omnipotens[/I]

Χαιρετώ όλη την παρέα! Έχω χρόνια να γράψω και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, πάντως πρόσφατα άκουσα Destroyer 666 και τους βρήκα εξ-αι-ρε-τι-κούς! Δυσκολεύομαι να αποφασίσω ποιο album τους θεώρησα καλύτερο αλλά δύο κομμάτια που έξω ξεχωρίσει είναι τα εξής:

The Calling (Cold Steel …For An Iron Age)
Trailed By Fire (Terror Abraxas EP)

Νταξ τρισμέγιστα έπη αμφότερα, όπως και τα περισσότερα τους. Eιδικά το 1ο είναι μακελειό.

Τεράστια μπάντα οι Destroyer, αρκετά άγνωστοι εδώ πέρα για κάποιο λόγο, μάλλον επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκαν χάμερ και τέτοια με την πάρτη τους. Στο μεταξύ φίλε έβαλες τα δύο πιο αγαπημένα μου κομμάτια από αυτούς (τα επικά δηλαδή). Άκου και το “Human, all too human” από το Defiance. Κρίμα που είναι και τόσο μηδενιστές/σχεδόν ακροδεξιοί στην ιδεολογία επειδή είναι από τις ελάχιστες μπάντες στο μέταλ που ότι λέει νιώθεις ότι το εννοεί 100%. Α, και τέλειο ήταν το live τους με Primordial.