Black Metal Albums

Σίγουρα πιο πάνω από τον μέσο όρο συνέντευξη, αλλά εγώ δε διαβάζω και κάτι τόσο εντυπωσιακό τελικώς, όπως και από άλλες συνεντεύξεις του, για να δικαιολογηθεί αυτή η θέση ας πούμε που έχει κατά κάποιο τρόπο ο Aspa ως black metal intellectual. Θα μου πεις, στους τυφλούς κυριαρχούν οι μονόφθαλμοι κλπ.

Επίσης θέλω να κάνω και μία κριτική ως προς τέτοιες ερωτήσεις

VIII) As of today, where does CLANDESTINE BLAZE stand in a western world where the cultural dictatorship of the social media has given a stand on everyone to publicly express his opinion on everything, whether he has any knowledge for the subject or not?

Το οποίο δε θα το σχολιάσω ακριβώς, αλλά θα πω ότι μου κάνει εντύπωση πως στον black metal χώρο (ας πούμε στο μπλογκ αυτό) εξερευνεί κανείς τα άκρα των ηθικών ή πολιτικών αντιλήψεων (διότι αυτή τη φράση δε μου βγάζει κάτι πολύ δημοκρατικό), αλλά στα έξω-black metal (ας πούμε εδώ) έχει ένα άλλο πρόσωπο. Εκτός κι αν πας με τα νερά του Aspa για να τον “κάνεις” να πει κάτι (φυσικά συμφωνεί) αλλά και αυτό θέλει και μία υποσημείωση νομίζω. Και ο Aspa καταλήγει σε κάτι που είναι μάλλον δοξολογία της βίας εδώ

While most of humanistic worldviews tend to tremble in horror, it is really the struggle what makes man the man he is. Un-named forces that truely creates man, does it through scorn and misery. And that force is worth to worship, if something is.

το οποίο δε χρειάζεται να πούμε που συνήθως καταλήγει.

Ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Αρχικά να πω ότι αφενός δε βλέπω κανέναν λόγο προσωπικά να θεωρείται ο Aspa “black metal intellectual” (το μπλακμέταλ δεν χρειάζεται τέτοιους) και αφετέρου ότι απορώ εν έτει 2014 τι το εντυπωσιακό θα μπορούσε να ειπωθεί σε μία συνέντευξη μουσικού. Γενικώς αν εκτιμώς τα λεγόμενα του Aspa, αυτό είναι κατά κύριο λόγο επειδή είναι απογυμνωμένα από την πολλή φιοριτούρα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τώρα, δεν υπάρχει κανένα διαφορετικό πρόσωπο αν μιλάμε για δεδομένη χρονική περίοδο. Αλλά πέραν αυτού, δε νομίζω ότι πρόκειται για κανενός είδους ακραία φράση κατά τη γνώμη. Ζώντας σε έναν πολιτισμικό πάτο, θα ήμουν πολύ ευτυχής αν η μπορούσε να αφαιρεθεί η δυνατότητα στον κάθε ημιμαθή βλάκα να ανεβάζει στο διαδίκτυο ό,τι θέλει, να σπιλώνει και να βρίζει όποιον θέλει, χωρίς έλεγχο, χωρίς συνέπειες, έτσι επειδή “αυτό είναι δημοκρατικό”. Αν αυτή η θέση με κάνει αντιδημοκράτη, το δέχομαι.

Στο δεύτερο quote (το οποίο είναι απάντηση σε προγενέστερο ερώτημα) τώρα, δε μπορώ να καταλάβω πως η λέξη struggle (= πάλη, αγώνας) μεταφράστηκε ως “βια”. Για μένα η θέση ότι ο κόπος, η πάλη κάποιου να υπερβεί την κατάσταση που τον καταπιέζει είναι αυτό που τον σχηματοποιεί ως προσωπικότητα, είναι αληθής. Τώρα αν η πάλη αυτή ενίοτε εκφράζεται και μέσω πράξεων βίας (αν πρέπει να το πάμε σώνει και καλά στο πολιτικό, αυτό συμβαίνει σε όλους τους πολιτικούς χώρους) αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση δοξολογία. Ιστορική πραγματικότητα είναι,

Καλώς με το πρώτο μέρος και μαγκιά σου που το παραδέχεσαι (ίσως να υποθέτω κιόλας για το “διαφορετικό προσωπείο” μιας και που αυτό το φόρουμ δεν είναι απαραίτητα χώρος που λέγονται τέτοιες απόψεις συνήθως). Όσον αφορά το Struggle, η αρνητική αναφορά στον ουμανισμό στα λόγια του Aspa περικλείει κάπως τις πιθανές έννοιες που θα μπορούσε να πάρει, όλοι ξέρουμε τι πρεσβεύει ο ουμανισμός ή τέλος πάντων κι αν δε ξέρουμε το google είναι φίλος μας. Είναι δοξολογία επειδή λίγο μετά ο Aspa αναφέρει ότι θέλει να κάνει “worship” τη δύναμη αυτή που αντιπροσωπεύει το struggle :wink:

ρε παιδια το πηρε πρεφα κανεις αυτο?
http://www.metal-archives.com/albums/Burzum/The_Ways_of_Yore/409483

γιατι δεν μιλατε?:slight_smile:

Whaaaaaaaat :expressionless:

Θα μιλούσαμε αλλά μας πήρε ο ύπνος με τη νέα άμπιεντ μπούρδα του.

Δε θα έλεγα ότι το google είναι φίλος μας. Ένα εργαλείο είναι, χρήσιμο μονάχα όταν ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να βρούμε. Ειδάλλως μπορεί να πέσουμε πάνω σε ένα σωρό αηδίες από ημιμαθείς άσχετους (για να επιστρέψω λίγο στην πρώτη παρατήρησή σου). Προτιμότερο θα ήταν να πρότεινες ένα βιβλίο περί ουμανιστικής κοσμοθεωρίας, καθώς δεν έχει υπάρξει μόνο μία ανά τους αιώνες. Κάπου εδώ ξεφεύγουμε όμως, δε νομίζω ότι ο Aspa όταν γράφει για “humanistic world views” έχει κάνει καμιά βαθιά ανάλυση των θεωριών αυτών. Θα υπέθετα κιόλας ότι μάλλον αναφέρεται κυρίως στην χριστιανική θεώρηση “όλοι αδέλφια, όλοι να αγαπιόμαστε, μην κάνετε τίποτα στον κόσμο αυτό εκτός από το να προσεύχεστε και θα ανταμειφθείτε στην άλλη ζωή”.

Σε άλλα νέα, σκάτα στον Satyr κτλ κτλ (πρώτος εγώ του τα ρίχνω) αλλά σε αυτό εδώ θα 'θελα να παρίσταμαι:

το ακουσες καπου?

Σαν οπαδός της δημοκρατικής αυτο-οργάνωσης, έχω να σου προτείνω την wikipedia (!) όπου μπορείς να βρεις αναφορές σε πολλά βιβλία μάλιστα και και όχι μόνο ένα (είναι δυνατόν αλήθεια να έχει διαβάσει κάποιος παραπάνω από ένα βιβλίο για κάθε θέμα που τον απασχολεί, έτσι ώστε να έχει να προτείνει, πέρα από κάτι που έχει σπουδάσει κλπ?)

Το κυριότερο είδος ουμανισμού (στο οποίο αναφέρονται οι περισσότεροι) είναι αυτό το οποίο προέρχεται από το γαλλικό διαφωτισμό και του οποίου τα μοντέρνα παρακλάδια αποτελούν την κυρίαρχη ηθική θεωρία σήμερα, στα χαρτιά τουλάχιστο. Είναι αυτό στο οποίο αντιτίθεται η “αντιδραστική” πλευρά του black metal που υποστηρίζει το master morality, είτε εκφράζεται θρησκευτικά μέσω του left hand path είτε πολιτικά μέσω ακροδεξιάς/αριστοκρατίας. Με την επιλογή της λέξης “worldviews” είναι σίγουρο ότι δεν αναφέρεται μόνο στην χριστιανική θρησκεία πάντως και επειδή έχω διαβάσει και άλλες συνεντεύξεις ξέρω ότι έχει ευρύτερες αντιλήψεις (μη πάμε να τον βγάλουμε και αφελή τώρα…) Τέλος πάντων, δε θέλω ούτε να ορίσω ούτε να αφορίσω τον Aspa, στο κάτω κάτω ακόμα και στα “άκρα” λέγονται ενδιαφέρουσες απόψεις που είναι καλό να ακούγονται, έστω και για να τους γίνεται κριτική. Καλύτερα και ως εδώ αυτή τη συζήτηση, καθώς δε νομίζω να ενδιαφέρει και αυτούς που μπαίνουν στο τόπικ.

:!: https://www.youtube.com/watch?v=fCQ-eM4dFck

[B][SIZE=4]ΠΟΣΟ ΚΑΥΛΑ [/SIZE][/B]

τι ώρες ανοίγει? από τιμές σε μπύρα/ποτά πως είναι?

Τυπικά ανοίγει κατά τις 9 αν και μέχρι τις 11 εχει ελάχιστο έως καθόλου κόσμο (ιδανικό σκηνικό για μένα, απλά το αναφέρω).

Από τιμές τώρα συνήθως έχει κάποιες προσφορές σε μπύρες (3 ευρώ μεγάλο ποτήρι πχ) μέτριας ποιότητας. Προσωπικά επιλέγω να δίνω 1-2 ευρώ παραπάνω για Konig Ludwig weiss ή την καπνιστή Schlenkerla. Για ποτά δεν ξέρω, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να παίρνω σε μαγαζιά.

@ razor7:

Να πάρε ένα ρημέηκ του “Tomhet” (οποία βλασφημία!) για δωρεάν υπνωτικό.

Εσκασε μυτη, για να δουμε τι μας περιμενει!!!

[B]EMPIRE OF THE MOON “Πανσέληνος” [2014][/B]

Αν και πολύ νωρίς για εμπεριστατωμένη άποψη, όποιος αγαπά αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο ήχο του 90ς ελληνικού blackmetal, δηλαδή ουσιαστικά ένα παθιασμένο χεβιμέταλ που ταυτόχρονα ακούγεται στοιχειωμένο και αποκόσμο, πιθανότατα εδώ θα βρει ένα πολύ καλοδεχούμενο καταφύγιο.

Official streaming

Τούμπανος αυτός ο δίσκος απο μια μπάντα που ομολογώ πως δεν είχα ακούσει ποτέ…

Επαθα πλακα με το απο πανω, παει για αγορα με τη μια!
Κανει και φοβερη παρεα με το Zemial νομιζω.

Επισης [B]εδω[/B] εχουμε νεο κομματι Wolves In The Throne Room.

Αυτο παιζει πολυ τις τελευταιες μερες. Το προηγουμενο μαλλον ειναι καλυτερο αλλα δεν απογοητευει, εχει πολλες και καλες στιγμες.

Θα ηθελα να σταθω λιγο και στο τελευταιο σπλιτ με τους Blackosh του Blackie (ex-ROOT), με το κομματι των Blackosh ειδικα να ειναι μια τελειοτητα. Ο Blackie ηταν σημαντικοτατος για τους Root και ειναι εμφανεστατη η απουσια του στους προφατους δισκους τους. Ειμαι περιεργος να δω τι θα κανει με τους Blackosh σε κατι πιο ολοκληρωμενο.

το νεο burzum ειναι εκει εξω

Thread για ambient κυκλοφοριες δεν υπαρχει??? :stuck_out_tongue:
Παντως εγω νομιζω οτι ο Varg μας τρολαρει πλεον…

μαλλον μας τρολλαρει:)

Σε εγχωρια νεα, νεο Abyssgale 8 χρονια μετα το The Coming Plague. Ακουτε το εναρκτηριο κομματι [U]εδω[/U], αν και ολος ο δισκος στεκεται σε υψηλοτατο επιπεδο. Μεχρι στιγμης μπαινει στις αγαπημενες μου φετινες κυκλοφοριες για το ειδος.