Black Metal Albums

Μου έφτιαξες το βράδυ, δεν είχα ιδέα πως βγαίνει νέο Krolok. Το ντεμπούτο είναι αγάπη, κλασικό BM με βαμπιροατμόσφαιρα φουλ.

3 Likes

Δε θα μιλήσω για νέο album, αλλά…

Μισό αιώνα ζωής σήμερα, ο μπαμπάς μας.

ΥΓ: Ναι, ξέρω. Έχουμε κι άλλους :stuck_out_tongue:

7 Likes

Της ώρας, σπαρταράει

5 Likes

Το αποπάνω είναι αριστούργημα όσο κατάφερα να ακούσω τουλάχιστον.

1 Like

Τα φωνητικά του Αλέξανδρου (Macabre Omen) τρυπάνε τον εγκέφαλο, με την καλή έννοια. Μάλλον θα ήθελα τα αφηγηματικά-θεατρικα μέρη πιο σύντομα και πιο συχνά. Ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσπάθεια, με μεγάλες προοπτικές.

1 Like

Σε άλλα νέα, από Νορβηγία μεριά, εδώ έχουμε τους Ildfar, που μεταφράζεται σαν ο Πατέρας της Φωτιάς. Το πόσταρε ο Thomas, στο φβ ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της μπάντας. Νορβηγικό μπλακ μέταλ, μελαγχολικό, μελωδικό, 90’s φάση. Υπάρχει στο bandcamp της μπάντας κ υπάρχει κ ένα επίσημο βίντεο για το Den gamle mannen hvisker mitt navn. Έχει κυκλοφορήσει σε cd από την Northern Silence PRod, η οποία έχει στα σχέδια κ κυκλοφορία βινυλίου.
https://ildfar.bandcamp.com/

1 Like

Δεν το άκουσα ολόκληρο αλλά το θρηνητικό lead στο πρώτο κομμάτι σε συνάρτηση με τα σπαραχτικά φωνητικά μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Νομίζω είναι ηθοποιοί σε αυτά τα μέρη και αποδίδουν άψογα. Οι ξένοι έχουν ήδη ξινίσει με αυτά τα κομμάτια. Τουλάχιστον μορφωνόμαστε με τις παράγωγες λέξεις του Βάκχου (βακχευτής, βακχεύοντας).

Τους ήξερε κανείς αυτούς εδώ; Το πρώτο δείγμα του νέου τους δίσκου, είναι ενθαρρυντικό:

Edit: Βασικά θα ποστάρω ολόκληρο το newsletter της Mystískaos γιατί και οι 3 μπάντες ακούγονται πολύ αξιόλογες.

Πιο πολύ ενθουσιάστηκα με αυτόν εδώ τον dissonant Αμερικανό που παίζει black metal εμπνευσμένη από την Τούρκικη παράδοση (?)

αλλά κι αυτοί οι Ισπανοί μου άρεσαν πολύ:

6 Likes

Το καλόπαιδο βγάζει άλμπουμ την άλλη Παρασκευή, για όσα ενδιαφέρονται…

5 Likes

Αυτό είναι για Μάρτιο

1 Like

Τόσο γρήγορα μετά το “Hekatomb” δεν είναι καλός οιωνός.

Ιδού

2 Likes

Δε με συγκλόνισε, δεν είναι κακό όμως.

Διακρίνω (εμφανέστατα βασικά) μια μετατόπιση του ήχου σε Satyricon μονοπάτια της προηγούμενης 20ετιας, που όσο να 'ναι δεν εκπλήσσει με την πρωτοτυπία της.
Όσον αφορά τη μαυρίλα ή την επιθετική “ένταση” του δίσκου, πάλι δε βρήκα κάτι αξιοσημείωτο. But maybe that’s just me…

1 Like

Βασικά δεν είσαι ο μόνος, έχει πάντως 3-4 σημεία που τα βρίσκω κορυφαία. Και είναι σε διαφορετικά τραγούδια. Στα φωνητικά του και στη στιχουργία του έχω αδυναμία και δεν είμαι αντικειμενικός.

1 Like

Ας ξεμπλέξουμε από τα καλόπαιδα (τουλάχιστον όσο γνωρίζω αν και έχουν μια συμμετοχή σε ένα tribute graveland) και ας απολάυσουμε τη δισκάρα
:arrow_forward:︎ Funeral Winds & Crimson Sky | KROLOK | Osmose Productions (bandcamp.com)

1 Like

Εγώ θα σας πάω αρκετά πιο μακριά από την - αποπάνω - ολντσκουλιά, και συγκεκριμένα σε μία κυκλοφορία της Silent Pendulum Records, που είχα ξεκινήσει να ακολουθώ από πέρσι, όταν είχε βγάλει αυτόν εδώ τον ωραίο sludge δίσκο από τους Black Sheep Wall.

Πίσω στο black metal, κυκλοφόρησαν πριν 18 μέρες αυτόν εδώ τον πειραματικό/prog/shoegaze black metal δίσκο, που έχει ψωμάκι. Χρειάζεται να τον επεξεργαστώ λίγο, να δω αν είναι “too much of everything” ή αν όντως πέτυχε το μαγείρεμα, αλλά προς το παρόν, νομίζω ότι κλίνω προς το δεύτερο:

2 Likes

Animal Man Machine, one man band από την Αθήνα. Ένα ΕΡ κ ένα full length προς το παρόν. Κ τα 2 κυκλοφόρησαν το 2020. Έχω ακούσει το EP, Μπουρζουμικό άκουσμα σε σημεία, με καλή παραγωγή, όχι τόσο μονολιθικό κ μονότονο όσο πίστευα. Αγαπημένο κομμάτι το Obscurity, με το μελωδικό ψιθύρισμα των πλήκτρων προς το τέλος ή το υπέροχο lead στο τελείωμα του ομώνυμου κομματιού.
Δεν έχω ακούσει ακόμα την ολοκληρωμένη του δουλειά όμως το ΕΡ αξίζει την προσοχή σας.
https://cats.metal-archives.com/bands/Animal_Man_Machine/3540472932

https://animalmanmachine.bandcamp.com/album/the-cruelty-of-life

3 Likes

Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης δεν ταιριάζει καθόλου εδώ. Τα μέλη αυτού του πρότζεκτ όμως είναι ο MDGRS (Lugubrum) και ο BLITZR (Urfaust).

Έχει έντονο soundtrack-κικό χαρακτήρα και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι…

"BRADUNG sounds like a feverdream soundtrack of a David Lynch movie taking place in an midget brothel & opium den somewhere in space…¨

1 Like

Μλκ τι εξωφυλλο ειναι αυτο :joy:

3 Likes