Ό,τι αποτέλεσμα και να’χει αυτό το reunion των (μοναδικών αυθεντικών!!!) Sabbath, είτε αφορά τον δίσκο, είτε την επί σκηνής απόδοσή τους σε σχέση με τις προηγούμενες “συνευρέσεις τους”, εκείνο το live στην Μαλακάσα το '05 έχει ήδη μπει στην ελίτ. Απλησίαστο γενικά. Για highlights τι να πρωτοπεί κανείς. Αρκεί μόνο το ομώνυμο και η ατμόσφαιρα από πόσες χιλιάδες αναπτήρες.
Καπως ετσι νοιωθω και εγω περι Black Sabbath. Εχοντας κανει τη χαζομαρα να μην παω το 2005, αμα ερθουν θα παω και ως προς τον Ozzy θα κανω τα στραβα “αυτια”:p. Εχουμε δει τον μεγα Iommi με το Θεο Dio, εχουμε δει τη “μουμια” σε δικη της συναυλια, ας παρουμε και μια τζουρα απο Black Sabbath δεκαετιας 70’ (την πιο δημιουργικη περιοδο της μπαντας αναμφισβητητα)
Όσες φορές έχω πάει σε τέτοιου είδους συναυλίες (σε φαση φεστιβάλ με πολύ κόσμο, σε ανοιχτούς χώρους, μπάντες κλασσικές - δεινοσαυρικές), πάντα έφευγα με ανάμεικτες εντυπώσεις, δεν το ευχαριστιόμουν τόοοοοοοοσο όσο θα περίμενα, γιατί κάπου χάνεται η επικοινωνία με το κοινό κλπ, βάλε και το ροκσταριλίκι που δεν με εντυπωσίαζε και ποτέ. Προτιμώ αντίθετα την αμεσότητα και το φιλικό περιβάλλον που υπάρχει στην υπόγα και την αισθητική της μπίχλας και του ιδρώτα, που είναι πιο κοντά στην δικιά μου. Η συναυλία του 05 είναι η λαμπρή εξαίρεση, και παραμένει ακόμα ανάμεσα στις κορυφαίες συναυλιακές εμπειρίες που έγω ζήσει. Άμα τους πετύχω τώρα κάπου, δεν ξέρω αν θα τους ξαναέβλεπα βέβαια, μπορεί και να το σκεφτώ λιγό παραπάνω για να μην χαλάσει η εικόνα που έχω από την πρώτη φορά, αλλά μπορεί και όχι, who knows, θα δούμε.
N.I.B.
After Forever
War Pigs
Dirty Women
Fairies Wear Boots
Symptom of the Universe / Sweet Leaf / Electric Funeral
Iron Man
Into the Void
Black Sabbath
The Wizard
Paranoid
(“Sabbath Bloody Sabbath” intro)
Ούτε μένα ιδιαίτερα, αλλά το άλλο μου αρέσει πολύ, δεν είναι κλασικ αλλά έχει κάτι γαμάτο ρε παιδί μου.
Ξαναλέω, το ότι δεν πήγα το 2005 είναι το μεγαλύτερο λάθος στην ζωή μου.
Planet Caravan και Sabbath Bloody Sabbath θα ηθελα πολυ να ακουσω…Snowblind το ιδιο…αλλα νταξει ενα σετλιστ πανω κατω ιδιο με αυτο του '05 εννοειται πως δεν με χαλαει…Sabbath ΡΕ!!!