Είναι(ήταν) οι Black Sabbath σατανιστές?

Tώρα που είπες για ριφάρες, οι heaven and hell μπήκαν στο studio για τις ηχογραφήσεις :papas:

Όλα τούτα περί Σατανισμού και ροκ είναι συνδυασμός αντίδρασης στο “καθώς πρέπει”, στα ευδιάθετα (έως χαζοχαρούμενα) 60’ς΄, και πλάκας (με λίγα λόγια)
εδιτ: μη με ευχαριστείτε για τους χειμάρρους γνώσης που αφειδώλευτα σας προσφέρω

εντακς ειχαν ενα evil attidute για να πουλησουν κατι παραπανω-κ τους βοηθησε,το 70΄ηταν τζανκια οι sabbath σιγα μην ενιωθαν απο αυτα:p (ισως ο geezer να ειχε ψαχτει λιγο)το περιτυλιγμα δεν εχει σημασια:wink: πιτευω οτι τα σκαθαρια πχ ισως να ηταν…

θα συμφωνησω απολυτως με παιδια πανω :δεν μας νοιαζει τι ειναι
ωστοσο…ολοι ξερουμε τις προσωπικες αναζητησεις του Geezer που κανουν μπαμ σε πολλα τραγουδια (After Forever) τις μεταφυσικες εμπειριες του(ειδε φαντασμα με τον Ozzy αλλα ποιος ξερει τι μπορει να ειχαν “παρει” τοτε…)
το απιστευτο ειναι το εξης:εξηγει οτι ολα στην ζωη του οφειλονται στον μαγικο αριθμο 7
γεννηθηκε την 7η μερα του 7ου μηνα το 1949 (7*7=49!!!) και το κορυφαιο…ειναι 7ος γιος 7ου γιου!
ισως οι ετεροι θεοι απο κει εμπνευστηκαν και φτιαξανε τον δισκο της καριερας τους…

οτι και να ναι παντως θα ειναι παντοτινα το αγαπημενο μου συγκροτημα και μακαρι να ξαναρθουν και να τους δω γιατι εχω σκυλομετανιωσει που δεν τους ειδα το 2005…

ηξερα πως ηταν Seventh Son Of A Seventh Son αλλα οχι πως ηταν και γεννημενος στην Seventh Day Of The Seventh Month :lol: :lol: . Πως να μην εχει μεταφυσικες αναζητησεις μετα?? Αλλωστε κατα την παραδοση εχει και μεταφυσικες δυναμεις…:stuck_out_tongue:

ρε δεν πα να ηταν και σιωνηστες στα ^%@$#@ μου . βγαλανε 4 αλμπουμαρες και ηταν ο προπομπος του μεταλ . τελος

Οχι βεβαια… Στο κατω-κατω ακουμε μουσικη για την μουσικη. Δεν μας ενδιαφερει εμας το τι πιστευει ο καθενας. Εδω μεχρι και τον Alice Cooper τον ειχαν κατηγορησει…

Πες τα! Τα σπας!:bow:

…marketing…

Ε δεν νομιζω. Αλλωστε ειναι κλασσικος τροπος θαψιματος αυτης της μουσικης προβαλλοντας το σατανισμο. Βεβαια δεν ξερουμε και τι γινεται στην πραγματικοτητα, αλλα αυτα με τα μηνυματα που ακουγονται αν παιξει ο δισκος αναποδα μου φαινεται λιγο τραβηγμενο.Αλλωστε οπως ειπε και ο Kourou αν ηθελαν να μπλεχτουν με σατανισμο θα μπορουσαν να το κανουν και με αλλους τροπους πιο διακριτικους. Κατα την αποψη μου αυτα ειναι εμπορικες προπαγανδες. Οχι ομως να απορριπτουμε την πιθανοτητα να ειχαν αναμιχθει λογω της προσφορας τους στο μεταλ. Προσωπικα ακουω τη μουσικη τους και απο τη στιγμη που ηταν οι πρωτεργατες του βαρυ ηχου δεν με νοιαζει τιποτε αλλο.

ETΣI!!!

Οι Sabbath δεν είναι σατανιστές, είναι ο Σατανάς ο ίδιος…ουουουουουου σιξ σιξ σιξ!!!
Εντάξει τώρα, αυτά είναι αστεία. Κάτι το μάρκετινγκ, κάτι η σκοτεινή φύση της μουσικής τους και του μέταλ γενικότερα, κάτι η αποκρυφιστικές ανησυχίες που προαναφέρθηκαν, λογικό έιναι να κατηγορηθούν για κάτι τέτοιο απο τον ανίδεο κόσμο. Εξάλλου το rock γενικότερα είναι απο τη φύση του προκλητικό. Αλήθεια…πάντα αναρωτιόμουν, πως αντέδρασε ο κοσμάκης τότε όταν άκουσε την βροχή να πέφτει και τις καμπάνες; Το ανατριχιαστικό εκείνο πρώτο ριφφ; Το στίχο “my name is lucifer, please take my hand”; Θα ήθελα να το ζήσω αυτό ρε γαμώτο…Τελικά αυτό το Born Too Late των Saint Vitus βρίσκει πολλές εφαρμογές γενικότερα σαν φράση.

Ο κοσμάκης αντέδρασε σίγουρα όπως αντιδρώ και γω κάθε φορά που ακούω το απόκοσμο τούτο άσμα. Πέφτω στα γόνατα μου και προσεύχομαι, για τη σωτηρία των ψυχών μας! Και μετά τρέχω αμέσως στο ξωκλήσι (ναι το ξωκλήσι) και ανάβω 2 κεριά. Και αν είναι εκεί κανένας άγιος, κάνω και καμιά εξομολόγηση.

Ανακουφίζομαι παροδικά, μέχρι την επόμενη φορά που θα ακούσω τις σατανικές εκείνες καμπάνες του τραγουδιού. Και συνειδητοποιήσω πως η μουσική που ακούω είναι του Κακού. Ωιμε!

οχι! οι black sabbath ειναι παρεξηγημενο δυγκροτημα οι στιχοι τους πολες φορεσ ειναι αληγορικοι!

Ρε, ηταν, ειναι και θα ειναι εσαει λεμε.

δεν νομιζω να ηταν…αφου ο iommi ολο σταυρους φοραει:)
ο page ηταν κ οταν το εμαθα εχασα τα αυγα κ τα πασχαλια#-o

Τι ήταν ο Page???

μην μ πεις οτι δεν το ηξερες…σε εγκυρο περιοδικο το διαβασα…

Σιγά μην ήτανε μωρέ ο Page σατανιστής.

Απλά είχε φάει μια περίοδο ένα κόλλημα με Aleister Crowley και αποκρυφισμό. Ντάαααξ…

Αυτό.