κι η Μόνα Λίζα είναι απλά μια μελαχρινή
καταπληκτικη περιληψη της ταινιας. και ο νονος ηταν ενας ομορφος ιταλος μαφιοζος.
Το επιχειρημα του karvou ηταν καλο αλλα τωρα μην συγκρινεις τον Νονο.Ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα ιστορια και δεν προσπαθουσε να εντυπωσιασει μεσα απο συμβολισμους .Τελος παντων εγω εχω μια εντελος διαφορετικη αποψη για τετοιου ειδους ταινιες, οπως και για το inception, και δεν προκειτε να βγαλουμε ακρη:D
nai, ola ta parapanw isxuoun, alla paidi 16 xronwn na to dei, ayta tha katalabei, i gia opoion atyxo itan thewritiki likeio kai ekane keimena oi parapanw simbolismoi einai orektiko…den einai aplo, einai aploika dosmeno, xwris kai pali lew ayto na einai kako, apla
sinexizw na aporw osoi eriksan poylo sto fountain( mi apodoxi tis thnisimotitas kai agwnas enantiwn tis akoma mexri thanatou+ isws noima tis zwis o thanatos gia xarin mias neas dimiourgias, dld apli idea dosmeni kserwgw gamw), ti to pio poliploko i denkerewgw vrikan edw…
kata talla reply gia alli mia fora pws i tainia tha itan akoma kaliteri an den emene toso sta stathera amerikanika protipa toy asprou maurou kai genika twn akrwn kai eixe ligi kaliteri/pio eparki anaptiksi xaraktirwn… stathera pantws opws eipa, poli kali tainia, apo tis top tis xronias…opws kai stathera mexri na ginei sticky:p, deite tenant i repulsion na deite pws doyleuei to prama me tin sxizofreneia kai to stripsimo tis vidas…
no greek keyboard until sunday bitches, tote tha pesoun ta katebata:p
double post alla nai, o danikas enniwte kserei8)
Τα τελευταία είκοσι λεπτά του «Μαύρου κύκνου» α-ρι-στο-τε-χνι-κά. Ο µπαγάσας ο Ντάρεν Αρονόφσκι µε τον φακό, τη µονταζιέρα και το «πειραγµένο» θρυλικό µοτίβο του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι κάνει παπάδες. Οµως έτσι και το βάλω δίπλα στην «Αποστροφή» ενόςκολοσσού που λέγεται Ροµάν Πολάνσκι, τότεsorry guys, αυτός ο θησαυρός σαν το πλαστικό δολάριο που κόβει η µηχανή του Οµπάµα!
To The Fountain είναι ταινιάρα. Το Black Swan θα το δω αύριο
μολις γυρισα απο το σινεμα και εχω μεινει μαλακας.
Θα δω ρε σεις, μέσα στην εβδομάδα τις ταινίες που λέτε του Πολάνσκι. Με τη διαφορά πως εγώ θα έχω δει πρώτα το Black Swan. Μετά θα επανέλθω και θα σας γράψω υπερπόστ. Γιατί ήδη υποψιάζομαι την άποψη μου.
Το ρεζουμέ για μένα, είναι αυτό που λέει ο Δανίκας. Τα τελευταία 20 λεπτά του Μαύρου κύκνου είναι ανεπανάληπτα. Για αυτά και μόνο η ταινία αξίζει να μπει στο πάνθεον και να μη την αδικούμε συγκρίνοντας την με τις επιρροές της.
στοχευε στον υπεραπλουστευτικο τροπο σκεψης το σχολιο!
δεκτον ομως, δεκτον και σιγουρα ασυγκριτα, αμε.
μα πειτε τα για fountain! :-s
Και γαμώ, ταινιάρα, κι ευτυχώς ο Αρονόφσκης δείχνει να ξαναβρίσκει τη φόρμα του, γιατί το Wrestler ήταν απλά καλή
Ειπαμε η ταινια μαμαει!!!
Γενικα ολες οι ταινιες σε αυτο το στυλ ειναι πολυ του γουστου μου.
Απο το Ψυχω και το Vertigo μεχρι την εκτη αισθηση και το Νησι των Καταραμενων.
Μπραβο μπραβο και παλι μπραβο.
Μια πολυ ωραια ταινια που σε βαζει σε σκεψεις.
[B]Λοιπόν…
Το Π είναι έπος…
Το Requiem είναι έπος…
Το Fountain είναι έπος…
Το Wrestler είναι έπος…
Το Black Swan είναι έπος…
Ο Αρανόφσκι είναι Θεός…end of story…[/B]
Μόλις γύρισα από το cinema. Ένα έχω να πω. Πράγματι το Black Swan είναι έπος. Μάλλον η καλύτερη ταινία του Αρονόφσκι
Μολις γυρισα και εγω…
Απλα τελειο… η κορυφωση του τελους και το “κυκνιο ασμα” ειναι απλα ανατριχιαστικο…
θα παω και γω σε καμμια ωριτσα να την δω…αναρωτιεμαι αν στο τελος θα μαι το ιδιο συγκλονισμενος οσο μετα το requiem for a dream…
Νομίζω ότι ο αρονόφσκης είναι ο κορυφαίος σύγχρονος δραματουργός. Ω ΡΕ ΜΑΝΑ…κυριολεκτικά και μεταφορικά…
Φοβερη ταινια οντως τελικα.Συμφωνω για την “απλοϊκοτητα” των συμβολισμων με Lupin,αλλα το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο παρολα αυτα.
Ανυπομονώ να δω την ταινία, μάλλον μέσα στη βδομάδα. Από όσα έχω διαβάσει από τους προηγούμενους συμφορουμίτες, πιστεύω ότι θα είναι ταινιάρα και μέσα στα γούστα μου, εξάλλου είμαι φαν του Αρονόφσκι και από τις προηγούμενες ταινίες του.
Πάντως ο Μήτσης στο αθηνόραμα την ψιλοέθαψε. Έχει διαβάσει κανείς την κριτική του?
“Ο ΥΠΕΡΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΑΡΟΝΟΦΣΚΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ (ΑΛΑ “ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ”) ΕΝΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΘΡΙΛΕΡ, ΕΝΩ Η ΠΟΡΤΜΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ ΣΤΗ “ΔΙΑΦΑΝΗ” ΗΡΩΙΔΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ. ΠΕΝΤΕ ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ “ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ”, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΙΤΣ “ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ” ΜΕ ΠΟΥΕΝΤ.” :-k
Sorry αλλά, πίπες.
ετσι ειναι.τωρα που ο αρονοφσκυ ειναι πιο γνωστος θαβουν.
δεν την ειδα ακομα και με οτι διαβαζω ειμαι στο τσακ να τν κατεβασω.αλλα θα περιμενω.δεν μπορω να καταλαβω βεβαια τον τροπο που λειτουργουν τα πραγματα και καποιες ταινιες ερχονται σε πολεις τις επαρχιας πολυ αργοτερα(καρφι στην οντεον,ΝΑΙ)
αναμενω!