Οι Blackfield στις 3 Μαρτίου στο Fuzz Club!

Σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους οι Blackfield θα βρεθούν στην Ελλάδα στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα και στο Fuzz Club και στις 4 στη Θεσ/νίκη.

Οι Blackfield δημιουργήθηκαν με τη συνάντηση δύο μουσικών. O ένας είναι ο ηγέτης των πολύ αγαπητών στην Ελλάδα Porcupine Tree StevenWilson. Ο άλλος είναι το μεγαλύτερο αστέρι της μουσικής στην πατρίδα του το Ισραήλ AvivGeffen.

Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν να ηχογραφήσουν μαζί ένα δίσκο μετά από πολύχρονη γνωριμία. Γιά το όνομα του συγκεκριμένου σχήματος επέλεξαν το BLACKFIELD και έτσι ακριβώς ονόμασαν το δίσκο αλλά και ένα κομμάτι από αυτόν. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και πέρα από κάθε προσδοκία. Το Blackfield κέρδισε αμέσως όλους τους φίλους της μουσικής χάρη στη μελαγχολική του μελωδία τα αιθέρια πλήκτρα και την ερμηνεία του Wilson και έγινε ένα από πλέον παιγμένα κομμάτια στους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει να σημειωθεί είναι πως η ανταπόκριση του κοινού μόνο εφήμερη δεν ήταν αφού ακόμα και σήμερα αυτός ο πρώτος δίσκος τους παραμένει επίκαιρος και τα κομμάτια του εξακολουθούν να παίζονται από ραδιόφωνα και τηλεόραση.

Με δεδομένο τον φόρτο εργασίας των δύο μουσικών είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός πως βρήκαν χρόνο όχι μόνο να ηχογραφήσουν καινούργιο δίσκο αλλά να περιοδεύσουν κιόλας. Το BlackfieldII σίγουρα οι τίτλοι των δίσκων τους δεν διεκδικούν βραβεία πρωτοτυπίας αλλά η ουσία βρίσκεται στη μουσική και όχι στους τίτλους έρχεται σε ένα λιτό όσο και εντυπωσιακό εξώφυλλο και προχωράει ένα βήμα παραπέρα από την πρώτη τους δουλειά. Ο ήχος τους έχει εξελιχθεί οι συνθέσεις πατάνε γερά στα πόδια τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Η ευρωπαική τους περιοδεία για την προώθηση του νέου δίσκου είναι εξαιρετικά περιορισμένη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και είναι πραγματικά ευχής έργο που υπάρχει χώρος και για την πατρίδα μας η οποία τους αγκάλιασε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 30 ? και προπωλούνται ήδη στο TicketHouse - Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς)

http://www.rocking.gr/modules/vbulletin/showthread.php?t=3043
Υπάρχει ήδη αντίστοιχο topic. :sunglasses: