BLAST! FESTIVAL | feat. Bong-Ra / Cardopusher / Mimetic / Hecq 16.04.10 Live @ Myga!

Spectraliquid presents:

[B][SIZE=“4”]THE BLAST!
Παρασκευή 16.04.10 @ ΜΥΓΑ

feat. BONG-RA (NL) / CARDOPUSHER (VE) / MIMETIC (FR) / HECQ (DE)

  • MOBTHROW (GR) / NUFF (GR)[/SIZE][/B]

H Spectraliquid, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας από τα συναυλιακά δρώμενα και γιορτάζοντας την είσοδο της στο 3ο έτος ζωής του label, διοργανώνει ένα μοναδικό event.


Bong-Ra: O βασιλιάς του breakcore δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όταν πριν τρία χρόνια κατεδάφιζε τη σκηνή του BIOS και δημιουργούσε ηχητικούς οργασμούς στα περίπου 300 άτομα που στριμώχνονταν για μια θέση στο υπόγειο, όλοι αναρωτιούνταν αν θα ξαναγίνει ποτέ ξανά τέτοια συναυλία. Η απάντηση είναι ?ναι?. Μόνο που έπρεπε να συμβεί από τον ίδιο για άλλη μια φορά. Με ένα καινούριο album στα σκαριά, έχοντας πραγματοποιήσει συνεργασίες με ονόματα-κολλοσούς (βλ. Venetian Snares), έχοντας διατελέσει επίτιμος προσκεκλημένος του ίδιου του John Peel στη θρυλική ραδιοφωνική του εκπομπή και κουβαλώντας ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών κυκλοφοριών, ο Jason Kohnen είναι έτοιμος για άλλο ένα μοναδικό show στην Αθήνα μετά από αμέτρητες συναυλίες σε μερικά από τα μεγαλύτερα festivals του κόσμου. Breakcore, metal, gabba, jazz, rave ή jungle, όλα αναμεμιγμένα μοναδικά υπό το ξεχωριστό, σκληροπυρηνικό και αβυσσαλέο ηχητικό τέρας που ακούει στο όνομα Bong-Ra. Άλλωστε, ποιός δε θέλει να ακούσει για άλλη μια φορά Slayer με ακατάπαυστα breaks και λυσσασμένες ηλεκτρονικές μπασσογραμμές;


Cardopusher: Μόλις μέσα σε λίγα χρόνια, ο Luis Garban ή Cardopusher από τη Βενεζουέλα (και πλέον μόνιμος κάτοικος της Βαρκελώνης) κατάφερε να καταξιωθεί ως ένα από τα πιο δυνατά νέα ονόματα στον ήδη κορεσμένο ήχο της breakcore σκηνής. Συνδυάζοντας εκπληκτικά τις ragga καταβολές του με amen breaks και βαριά μπάσσα, δημιούργησε τον απόλυτα δικό του ήχο. Κυκλοφορώντας τον πρώτο dubstep δίσκο του στη Spectraliquid το 2008 και αρκετούς ακόμα στη συνέχεια σε εταιρείες όπως η Ad Noiseam, η Μurder Channel αλλά και η Hyperdub (εταιρεία του Burial), o Cardo είναι ένας καλλιτέχνης με αστείρευτη δημιουργικότητα και είναι έτοιμος να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα του.
http://www.myspace.com/cardopusher


Mimetic: Τα λόγια περιττεύουν. Drummer των cult Von Magnet, κλασικά εκπαιδευμένος σε ορχηστρικά κρουστά, συνθέτης για ταινίες, installations, video art και χορογραφίες, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Jerome Soudan, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με το project του Mimetic. Η ποιότητα των έργων του ως επένδυση σε κάθε είδους εικαστική τέχνη σε συνδυασμό με τo σκληρό industrial των Mimetic, καθιστούν τον Jerome ως έναν από τους πιο πολύπλευρους μουσικούς της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής. Οι κυκλοφορίες του στην Ant-Zen, τη Hands, τη Thisco και τη Spectre αλλά και τα φοβερά side-projects του (Wai-Pi-Wai με τον Ah-Cama Sotz), αποδεικνύουν το μεγάλο εύρος του κ. Soudan. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό show από έναν από τους καλύτερους του είδους.


Ο Ben Lukas Boysen (ή Hecq) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο roster της Γερμανικής Hymen. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, ο Hecq κυκλοφόρησε μερικά από τα καλύτερα albums που έχει να επιδείξει η IDM ενώ, αντλώντας επιρροές από τη δουλειά του ως sound designer, σύντομα στράφηκε και σε ορχηστρικές φόρμες. Σήμερα, έχοντας φτιάξει μουσική για εταιρείες όπως η Nike, το MTV και η Sony και έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίες ομάδες motion design, o Ben επεκτείνει τον ήχο του και σε σκληρές dubstep/ darkstep φόρμες. Τρανά παραδείγματα αποτελούν τα remixes που έκανε για τους αδυσώπητους Broken Note αλλά και η συνεργασία του με τον Exillon. Όσοι περιμένουν απλά ένα ambient set, ας δουν μερικά videos από τις γεμάτες αδρεναλίνη εμφανίσεις του Hecq στα πρόσφατα Maschinenfest και Planet Myer Day και θα πειστούν ότι οι διαθέσεις του είναι πολύ άγριες.


Mobthrow: Γνωστός και μη εξαιρετέος ως συν-ιδρυτής της Spectraliquid αλλά και για τις κυκλοφορίες τους στην ίδια εταιρεία όπως και τις συμμετοχές του σε άλλες (Aentitainment). Το πιο σκληρό dubstep/breakstep όνομα της εγχώριας σκηνής, που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομα του στην παγκόσμια σκηνή. Όποιος έχει παρευρεθεί σε ένα από τα live shows του Mobthrow, ξέρει καλά τι να περιμένει: σκοτεινά και υπέρμετρα βαριά μπάσα, χαοτικά snares και μια ιδιαίτερη industrial αισθητική που κατορθώνει να γεννήσει αισθήματα θαυμασμού σε οπαδούς τόσο των breaks όσο και του noise.


Nuff: Ένας από τους βασικότερους συντελεστές της ομάδας Pony Licks από τη Θεσσαλονίκη, γνωστής για τα εξαιρετικά drum?n?bass/jungle και dubstep events της που πλέον επεκτείνονται και στην πρωτεύουσα. Έχοντας πολυετή πείρα ως dj και μιξάροντας άριστα την αγαπημένη του μουσική, ο Nuff αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα τέτοιο event.

Ώρα Έναρξης: 21.00 αυστηρά
Τοποθεσία: ΜΥΓΑ (Αισώπου & Μίκωνος 13, Ψυρρή)
Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Απριλίου 2010
Είσοδος: 15 EUR

[ul]
[li]Ο χώρος διαθέτει άριστο εξαερισμό και καταπληκτικό ηχοσύστημα και έχει χωρητικότητα 500 ατόμων.
[/li]
[li]Θα υπάρχουν video art projections σε όλη τη διάρκεια του event ενώ το set του Mimetic θα συνοδεύσει ο προσωπικός του vj.
[/li]
[li]Θα υπάρχει merchandise booth της Spectraliquid με κυκλοφορίες της εταιρείας, των καλλιτεχνών, tshirts και πολλά ακόμα.
[/li]
[li]Τα live θα αρχίσουν αυστηρά στην προκαθορισμένη ώρα. Συγκεκριμένο timetable θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
[/li]
[li]Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, επικοινωνείτε μαζί μας στα: http://www.spectraliquid.com, http://www.myspace.com/spectraliquid, spectraliquid@gmail.com
[/li][/ul]

Δεν έχω ιδέα πόσους μπορεί να ενδιαφέρει αυτό το ηβέντ στο παρόν φόρουμ (μόνο ο ριπ_νοοβ ξέρω ότι γουστάρει μπονγκ-ρα), εγώ το ψήνω πάντως.

Κι εγώ θα το έψηνα.
Bong-Ra ό,τι έχω ακούσει μου έχει αρέσει!
Και γενικά είμαι περίεργος πώς θα είναι τέτοια events!

Μετά τους flying lotus/king midas sound/the bug τώρα θα χάσω και bong-ra/hecq (μεταξύ άλλων) :cry:

Ας ελπίσουμε ο bong-ra να ξανάρθει με τους The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble

Χασαμε Fennesz, χάσαμε Kode 9, χάσαμε Herbalizer (που δεν μας πολυένοιαξε), χάσαμε Bug, οπότε νομίζω ότι έχουμε χρέος να πάμε να χτυπηθούμε με Bong-Ra.

Καλή φάση!
Ψήνεται…μάλλον !

BONG-RA Live @ Maschinenfest 2008:

8O8O8O

:drunk:

ρε τα παιδια απο σπεκτρα γαμανε … ειναι πολυ σωστα παλικαρια ε…

ρε μην κολλατε bong-ra, ολα τα ονοματα λενε πολυ (mimetic δεν ξερω), θα ναι τελειο σκηνικο… αξίζει support απο οποιον γουσταρει

S’eyxaristoume poly BBB:)

Exeis dikio, kalo einai na mhn kollame mono ston Bong-Ra, dedomenou oti kai ta alla onomata einai poly dynata kai me shmantikh istoria. Gi’ayto, merika videos ki ap’tous ypoloipous:

Hecq Live @ Maschinenfest 2009:

Cardopusher Live in Japan:

Mimetic Live in Russia:

Mobthrow Live @ BIOS:

Με ελληνικούς χαρακτήρες next time. Ευχαριστώ!

Για RSVP:

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων Σάμου:

Μπράβο και για τα ονόματα που φέρνετε και για τιμή και για τα ζωάκια.

Μακάρι να μπορούσα να έρθω :slight_smile:

Η σελίδα του festival:

http://www.myspace.com/blastfestival

Περισσότεροι τρόποι επικοινωνίας για οποιεσδήποτε απορίες:

blastfestival@gmail.com

Get ready…

εγω ειμαι μεσα! καπακι με επιστροφη στα πατρια εδαφη!8)

Μόλις 2 μέρες για το BLAST!

Get ready :slight_smile:

Το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά ώστε όλοι οι καλλιτέχνες να εμφανιστούν χωρίς προβλήματα και να μπορέσουμε όλοι να απολαύσουμε ένα μοναδικό event.