Blind Guardian Live In Greece

εγώ γενικά πιστεύω, ότι δεν θα έρθει η ημέρα που τα σημάντικα θα διορθωθούν :stuck_out_tongue:

Εγω παντως εφυγα πολυ ευχαριστημενος το Σαββατο…:slight_smile:

Κάτσε να πας με το καλό καμιά 50αριά συναυλίες ακόμα και μετά να δείς τί θα λες… :wink: :slight_smile:

Α, θα τα πάρω τώρα! Δεν παρακολούθησα παραπάνω, αλλά πολλές απαιτήσεις δεν έχουμε;; :lol:
Ντάξει, λογικό είναι σε όσες περισσότερες συναυλίες πηγαίνεις να γίνονται τα κριτήριά σου πιο αυστηρά, αλλά γιατί δηλαδή το παιδί να μην είναι ευχαριστημένο;; :roll: (φριντομοφροκ, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά σε υπερασπίστηκα! χεχεχε!:stuck_out_tongue: )

Δεν ειχες και αλλη επιλογη μετα την αφιερωση μου!!:stuck_out_tongue:

On topic: Εμενα μου αρεσε και σας εχω γραμμενους ολους!!!:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :lol:

kante upload kamia photo re paidia giati den eixa parei fwtografikh mazi mou.

Θα τα πάρεις; :-k

:har:

Επιβάλλεται να έχουμε πολλές απαιτήσεις! :wink:

Είπε κανένας να μην είναι ευχαριστημένος; :-k
O ίδιος όμως σε κάποια χρόνια, δεν θα ευχαριστιέται τόσο εύκολα… :roll:

Παντως ο φιλος Van_M εχει χιλια δικια ρε παιδια για τη συγκριση που κανει μεταξυ Ελλαδας-Αγγλιας. Εξω σου φερονται σαν ανθρωπο, οχι σαν καλο-μαλακα-πελατη, ο τροπος διοργανωσης των συναυλιων τεινει προς το αψογο γιατι απλα…δεν ειναι ελληνικος και το κυριωτερο εχει απιστευτο δικιο σχετικα με τις διαφορες στις τιμες σε σχεση με τους μισθους. Οταν η ιδια συναυλια εχει την ιδια τιμη στην Αθηνα και την ιδια στο Λονδινο τοτε σε καμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο. Εδω ειναι πολυ πιο ακριβοτερα αν σκεφτειτε το ποσα παιρνουμε φτυνοντας μαλιστα αιμα… Και γω περασα σχεδον 1,5 χρονο στη Σκωτια και εχω τρελαθει με αυτα που γινονται εδω.Πηγαινα στο πιο ακριβο μπαρ και το 1 pint μπυρας (570ml) ειχε 1,6 λιρες= 2,15 ευρω και εδω πας στην πιο αθλια καφετερεια και το μικρο το μπουκαλακι (330ml) το πληρωνεις 5-6 ευρω, δηλαδη οσο θα επινες 1,5 λιτρο στη Βρετανια!!! 8O

Τεσπα, επειδη βγαινω εκτος θεματος το σταματαω εδω. Παντως το οτι στους Guardian δωσαν εστω και νερακι ειναι οντως προοδος. Και μενα μου εκανε (θετικη) εντυπωση.

ΥΓ: Και γω τους ειχα δει στο Σιλο το 2003 αλλα και προχθες γουσταρα με χιλια, ανωμαλος ειμαι?

Καμια φοτο θα δουμε???το rocking δεν θα κανει θεμα για το live οπως τους therion,saxon…

Σύντομα το report από Θεσ/νικη + Αθήνα

Αντε περιμενω το review πως και πως! Να δω λιγες photo και vids γιατι το κινητο μου ειναι m00fa! Οσο για αυτα που λεγατε πριν συμφωνω αν και ειναι η πρωτη φορα που παω σε rock συναυλια και μου αρεσε! Γιατι και ειδα τους Blind και πηγα και πρωτη φορα οποτε εγω ειμαι ευχαριστημενος. Btw Στεφανο με λενε!Οπως και το nick μου! :stuck_out_tongue:

Καλως ηρθες Στεφανε εμενα με λενε Αλεξανδρο!Guardian για πρωτη συναυλια κομπλε!!!

Και εμένα η πρώτη μου συναυλία ήταν Guardian (η προηγούμενη όμως)!!! Αυτά είναι!!

λοιπόν.

πρωτον συμφωνω με το ότι ειχε ζεστη και πολυ μαλιστα. το θεμα όμως ειναι οτι εγω ημουν κυριλε, επειδη ημουν σε εξωστη και εβλεπα και καλα και ηταν παλεψιμη η κατασταση.

αν καποιοι δε την παλευαν με τη ζεστη λυση υπήρχε εστω και αναγκης. εχεις δικιο και δε σου δινω αδικο, αλλα στο report που εχω γραψει, όταν το διαβάσεις θα δεις πως δεν δινω τοσο βάση επειδη εκει που ήμουν πραγματικά δεν ενιωσα δυσφορία.

εκει ομως που απορω ειναι στο ‘πιο ψαγμένο σετ λιστ’.

εχουμε και λεμε. παρομοιο σετ λιστ με σιλο. τα lost in the twilight hall, script και bright eyes τα επαιξαν σαββατο. αλλα για κατσε. banish from sanctuary, a past and future secret, ashes to ashes, lord of the rings είναι κομμάτια που δηλαδη τα παιζουν συχνα; επειδη δεν παιζαν στην περιοδεία το last candle πρεπει να τους κραξουμε; για το somewhere far beyond συμφωνω,και θα γουσταρα και κανα traveller in time, goodbye my friend και run for the night αλλά:

οι guardian επαιξαν συνολικα το διήμερο στην αθήνα 26 (!) διαφορετικά κομμάτια. τι ειναι πιο λογικο; να πεις “κριμα που δε πηγα την πρωτη μέρα” ή να τους κράξεις για αυτο; σίγουρα το πρώτο. και γω δεν ακουσα το hobbit το 2002 επειδη ειχα παει την άλλη μερα, αλλα με την τυχη μου τα βαζω και οχι με αυτους.

οι guardian κατα καιρους ολο και καποια ακυρα βαζουν. μαθε (επειδη προφανως δε το ξερεις) οτι στο nightfall tour σε καποια shows ειχαν παιξει το Brian. προσωπικα δε ξερω πολλες μπάντες που παίζουν κατά καιρούς ακόμα και κομμάτια απο τα demos. οποτε μη λέμε οτι θελουμε. εδω οι maiden ηρθαν και παιξαν μια απο τα ιδια, αλλα ηταν θεοι, ενω οι guardian κακοι.

δεν ειναι αιχμη προς τα εσενα αυτα. τα λεω γενικα για μια νοοτροπία fanboyσμου που επικρατει, και πολλοί εθελοτυφλουν. και βασικα ηταν η καλυτερη φορά που εχω δει guardian η κυριακη επειδη

α) στο σιλο οι συνθηκες ηταν χειροτερες. στο fuzz ειχε μερος που εβλεπες και ανεπνεες. στο σιλο οχι. ασε που ηταν και τρελα ορεξατοι.

β) επειδη στο ροδον απογοητεύτηκε πολυς κοσμος, γιαυτο ολοι τρελαθηκαν στο σιλο. ειμαι αρρωστος με guardian, και αν στο ροδον ηταν μετριοι και στο σιλο φοβεροί, στο fuzz την κυριακη αγγιξαν την τελειότητα.

τα χειροκροτήματα καθως οι περισσοτεροι παλιοι πηγαν τη δευτερη μερα με επιβεβαιώνουν. αυτα.

Λοιπόν…

Δε διαφωνώ με αυτά που λες , αλλά δε κατάλαβες προφανώς. Όπως είπα, έχω δει τους Guardıan 3 φορές. Έχω ακούσει 14-15 κομμάτια 3 φορές lıve. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να ελπίζω ότι θα παίξουν κάποια κομμάτια που δεν έχουν ξαναπαίξει.

Ειδικά οι Guardıan, κάνουν ένα “ατόπημα” στις συναυλίες τους. Παίζουν σχεδόν όλο το Imagınatıons (πχ δες τώρα στα 2 lıve έπαιξαν 7 από τα 9 του δίσκου και στο Sılo άλλα 7 ) αλλά αγνοούν επιδεικτικά το Somewhere Far Beyond παίζοντας ελάχιστα κομμάτια (στο Fuzz 3 και τις 2 μέρες εκ των οποίων το bard’s song που το παίζουν πάντα και στο sılo μόνο το bard’s song) . Από τα Nıghtfall και Tales from the Twılıght World παίζουν πάντα τα ίδια κομμάτια (Nıghtfall, Into the Storm, Mirror Mirror, Time Stands Still , Welcome to Dying κάθα φορά, με καμια δυο εξαιρέσεις).

Το θέμα είναι , όταν έχεις παίξει σε μια χώρα 3-4 φορές, πρέπει να διαφοροποιήσεις το setlıst σου. Θέλω μια φορά να βγουν οι Guardıan και να μην κλείσουν με το Mırror Mırror. Να παίξουν το Somewhere far beyond, το Theater of Paın, το Noldor και τόσα άλλα ιστορικά κομμάτια τους που δεν παίζουν ποτέ.

εδω οι maiden ηρθαν και παιξαν μια απο τα ιδια, αλλα ηταν θεοι, ενω οι guardian κακοι.

Ποιός είπε ότι οι Maıden ήταν θεοί; Ή ότι οι Guardıan ήταν κακοί; Οι Guardıan ήταν φοβεροί και αν τους έβλεπα πρώτη φορά θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερο lıve που έχω δει.

Και όσον αφορά το πιο ψαγμένο σετλιστ που είπα, οι Guardıan παίζουν κομμάτια που τα ξέρουν όλοι. Για κάτσε να παίξουν μια φορά το Noldor. Πόσοι θα τραγουδάνε τους στίχους; Αυτό εννοώ ψαγμένο.

Ε αυτο ακριβως ρε φιλε. Η μπαντα προσαρμοζει το προγραμμα αναλογα με τα γουστα των οπαδων. Ετσι κι αλλιως τα περισσοτερα εσοδα λογικα τα εχουν απο τις συναυλιες. Οταν βγαζεις νεο αλμπουμ, που λογικα εισαι καυλομενος να το παιξεις live, και γκρινιαζουν οι οπαδοι επειδη επαιξες 3 κομματια ε λογικα τα ιδια και τα ιδια θα παιξεις ακομα και αν τα χει βαρεθει η ψυχη σου. Και δεν συμβαινει μονο με τους guardian αυτο.

Διαφωνώ εν μέρει.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα από μπάντες που παίζουν κομμάτια που δε γουστάρει η πλειοψηφία του κοινού. Ή από μπάντες που αρνούνται να παίξουν κομμάτια που ζητάει το κοινό. Κλασικό παράδειγμα το Alexaxnder the Great που οι Maıden αρνούνται κάθε φορά να το παίξουν.

Και τελοσπάντων, αν ίσχυε αυτό που λες θα έπρεπε η κάθε συναυλία να έχει διαφορετικό σετλιστ, αφού το κοινό κάθε χώρας δε γουστάρει τα ίδια κομμάτια με μια άλλη χώρα. Δες τα σετλιστ της αμερικάνικης περιοδείας των Guardıan στο #109. Copy-paste με τα δικά μας είναι.

Ναι, οι μπάντες κάνουν συναυλίες για έσοδα και παίζουν αυτά που γουστάρει το κοινό, αλλά παίζουν και κομμάτια για πιο ψαγμένους. Δες το σετλιστ των Anathema στο Ροδον και θα καταλάβεις τι εννοω.

Αλλο να παιξεις κανα δυο κομματια που δε γουσταρει το κοινο και αλλο να κανεις ενα τελειως πειραματικο σετ λιστ. Γιατι εσυ αυτο δεν ειπες οτι θες απο τους guardian? Και γω δε λεω οχι.Αμα δεν παιξουν Mirror mirror ομως θα τους κραξουν. Οι maiden δεν παιζουν αλεξαντερ αλλα εκτος απο αυτο τα αλλα ειναι τα ιδια και τα ιδια.Ποιος ειπε οτι σε καθε χωρα θελουν αλλα τραγουδια? Επισης το ποσο διαφορετικο σετ λιστ θα κανεις παει και με τη μουσικη της μπαντας. Οι αναθεμα εχουν ερθει και 15 φορες.Συμφωνω και γω μ’αυτα που λες απλα λεω οτι δεν φταιει η μπαντα αλλα οτι το κοινο δεν ειναι οτι καλυτερο παντα.

ΕΓΩ!!!:stuck_out_tongue:

Και εγώ! :wink:

Iron Maiden = Heavy Metal = Θεοί