Blind Guardian Live In Greece

Δίπλα ήμασταν. Όσο για το πέταγμα πίστεψε με ό τύπος ήταν μοσχάρι και δεν άντεχα να τον κρατήσω, μου ήρθε και στα ξαφνικά. Όσο για την πένα, όπως είχαμε πέσει όλοι και ψάχναμε, πετάγεται ένας τύπος χώνεται και την αρπάζει:(. Έλεος:(

Γεια σας παιδια… Ειμαι “newb” στο forum και θα ηθελα να πω και εγω τη γνωμη μου για την συναυλια των ΘΕΩΝ. Πηγα με παρεα το Σαββατο και κατα τη γνωμη μου ηταν καταπληκτικα!Ειπαν ολα σχεδον τα τραγοθδια που ηθελα… Εκτος απο IFTOS που ηθελα τοσο πολυ να ακουσω και AP&FS. Βεβαια ειναι η πρωτη φορα που παω σε συναυλια τους αλλα πορωθικα! Το μονο που μου την εσπασε, εκτος απο τη ζεστη, ηταν οτι δεν πηρα τη φωτογραφικη μου ο μλκς να τραβαω video :frowning: Αλλα, επηδει το κοβω να πηγαινω 22/7 Βελιγραδι (αφου απο εκει ειναι ο πατερας μου) οποτε θα τους δω 2 φορες την ιδια χρονια! 8) Ελπιζω να δω και κανεναν Ελληνα εκει! Εξαλου απο’τι ξερω τα εισητιρια με πουλμαν ειναι φτηνα. Περιπου ?50 πηγαινε-ελα. Θα το κοιταξω και οποιος θελει ασ μου πει. Αλλα το ονειρο μου ειναι να παω στο Open Air το 2008. Αν καποιος μαθει περισσοτερα (τιμες, μερος κτλ) ας μου πει! Εγω θα μαζευω απο τωρα λεφτα! Και το καλοκαιρι θα δουλεψω μονο για να μαζεψω λεφτα για Germany! Anyway χαιρομαι που βρικα ενα forum, ελληινκο που να τρελενεται για BG! :stuck_out_tongue:

Setlist Silo 2003 για να καταλάβετε γιατί περίμενα κάτι περισσότερο…

War of Wrath
Into the Storm
Banish from Sanctuary
Nightfall
Script for My Requiem
Valhalla
Lord of the Rings
I’m Alive
Mordred’s Song
Born in a Mourning hall
Majesty
And Then There Was Silence
Bard’s Song
Imaginations from the Other Side
Lost in the Twilight Hall
Last Candle
Time Stands Still…At The Iron Hill
Βrıght Eyes
And the Story Ends
Mirror Mirror

Αξεπέραστη…

Καλωσόρισες Στέφανε (?) ! Πολύ ενθουσιώδη σε βλέπω και χαίρομαι ! Τους φρουρούς τους είδα κ εγώ την Κυριακή κ ήταν πράγματι απολαυστικοί. Το επίσημο ριβιού του ρόκιν ψήνεται κ θα χτυπήσει τις οθόνες σας από στιγμή σε στιγμή ! Stay tuned !

emena pados pou tous ida proti fora mou aresan para poli kai to keno tou majesty kai tou bright eyes to kalipse tromera to lord of the rings kai to ashes to ashes(isos an pezane kai to bright eyes i to lost in the twilighthall na min empena kan sto thema sigrisis ton 2 live…).episis itan i proti fora pou piga sto fuzz kai mou arese para poli,oreos xoros(an kai i zesti itan arketi),se kratage poli koda sto sigrotima.an exi travixi kanenas tpt foto i video as ta anevasi kapou re paidia(pados itan enas dipla mou pou travixe me ti psifiaki tou oli ti sinavlia apo tin arxi os to telos…an ine apo edo mesa pls as to mirasi:p )

hmm…mhpws hsoun aristera gti ekei htan enas filos mou pou thn exei vgalei olh…enoite tha tou pw na anevasei…padws youtube apo oti eida mono ena exei anevei apo kiriakh…to valhalla pros to telos tou…

mpa oxi ego imoun kedro…pados an ti paris apo to filo sou anevase ti kapou kai enimerose mas :wink:

Αυτο εννοειται… Οτι βιντεακια υπαρχουν και φωτος καλοδεχουμενες!!!:slight_smile:

Παιδιά επιτρέψτε μου κι’εμένα να παραθέσω την δική μου άποψη σχετικά με το live της Κυριακής. Όντας 27 ετών (δλδ κwλογερος) και έχοντας πάει σε πάνω από 100 live (από το 95) σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία θεωρώ ότι πλέον μπορω να εκφράσω μια αρκετά αντικειμενική άποψη σχετικά με τη χθεσινή συναυλία.
Η μπάντα πιστεύω έπαιξε αρκετά καλά, αν και ο νέος drummer έκανε ορισμένα λάθη, και το χειρότερο, απλοποιούσε σε μεγάλο βαθμό κάποια περίπλοκα περάσματα του Thomen έτσι ωστε να μπορέσει να κρατηθεί εντός μέτρου. Το ουσιαστικό μου προβλημα όμως, είναι όμως η αντιμετώπιση που δέχεται ο μέσος έλληνας metal ακροατής από τους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ της Didi Music,Ανωση και λοιπούς αγύρτες! Είναι δυνατών να πληρώνουμε 30 ευρώ (όποιος δουλεύει, ξέρει ότι, καθε άλλο παρά ευκολα βγαίνουν) και να μας στοιβάζουν σε μία τρύπα η οποία εχει 0 ακουστική, είναι flat (αν δεν είσαι μπροστά-μπροστά σιγά μη δεις συναυλία-εκτός κι’αν έχεις το ύψος του Φασούλα!), και ενώ έχει εγκαταστάσεις κλιματισμού εξαερισμού - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - δεν τις ανάβουν!!! Μάλλον τσιγκουνεύτικαν τα 15-20 ευρώ ρεύμα που θα έκαιγε! Ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχω πάει σε συναυλία με πιό αποπνικτική ατμόσφαιρα. Αυτό σε συνδιασμό με τα 30 που σκάσαμε κάνουν δυστυχώς το συγκεκριμένο βράδυ να μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο. Και το χειρότερο είναι ότι για όλα αυτά δεν εφταιγε το group αφου οι BG έκαναν μια αρκετά δυναμική εμφάνιση.

Για λόγους σύγκρισης παραθέτω το εξής παραδειγμα:
Μάρτης 2002, Camden Underworld Λονδίνο. Hammerfall , Virgin Steele, Freedom Call.
Χωριτηκότητα: 400 άτομα (sold out)
τιμη εισητηρίου (κρατηθήτε) : 8 λίρες αγγλίας!
(10 ευρω - αναλογες συναυλίες σήμερα στην Μ. Βρεττανία κάνουν 10 λίρες δλδ 13-14 ευρώ - σιγά τα λεφτά)
Ήχος : άπλα γαμάτος!
τιμη μπύρας: 2½ λίρες το μισόλιτρο! :drunk:
Κλιματισμός και εξαερισμός στο φουλ και φανταστική ατμόσφαιρα από τους Brothers και τις Sisters του Λονδίνου. 4 ώρες συναυλία σε ανθρώπινες σύνθηκες. Πραγματικά μετά το τέλος του live είχα την εντυπωση οτι πέρασαν 30 λεπτά από την έναρξη!:smiley:

χθες πραγματικά ενοιωθα οτι θα λοιποθημούσα. Ακόμα και πριν βγουν οι Guardian η ζέστη ήταν αφόρητη. Η μπύρα στοίχιζε 6 ολοστρόγγυλα ευρώπουλα (τα 330 ml παρακαλώ) και την κιθάρα του Andre ακόμα την ψάχνω!
Αυτοί που λένε ότι οι μεταλλάδες ειναι μεγάλα κορόιδα μάλλον έχουν δίκιο (τουλαχιστον στο μικρό κατακαημένο Yunanistan). Και’γω ένα από αυτά.:-s

και να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι 10 λίρες αγγλίας αντιστοιχούν σε 2 ωρες εργασίας με τον ελαχιστο μισθό στην Αγγλία, ενώ 30 ευρώ είναι σχεδόν 1½ μεροκάματο εδώ!

Αντιθετως εμενα μου αρεσε η ολη διοργανωση με εξαιρεση τον εξαερισμο και τον κλιματισμο… Για την Κυριακη δεν μπορω να μιλησω, αλλα το Σαββατο που πηγα μου φανηκε μια χαρα, και σαν χωρος ηταν ωραιος… Για την ακουστικη, το μονο σχολειο που εχω να κανω ειναι οτι μερικες φορες δεν ακουγα την κιθαρα του Andre… Επισης, το τζαμπα νερακι στο τελος, πρωτη φορα το συνανταω σε live…

Φίλε αντιλαμβάνεσαι πόσο τραγικά ειρωνικό είναι αυτό που έγραψες?!? Δλδ θα πρέπει να τους ευχαριστούμε που φανήκαν αρκετά “μεγαλοψυχοι” και μας έδωσαν 3 σταγόνες νερό άνευ χρέωσης?!?.. :roll:

Κοιτα, εσυ μαλλον πηγες την Κυριακη… Δεν ξερω πως ηταν, αλλα το Σαββατο το μονο προβλημα ηταν ο εξαερισμος… Οι σεκιουριταδες και νερο μας διναν, και τα παντα… Αλλα μου εκανε εντυπωση το τζαμπα νερο στο τελος…

Παρτε και μια φωτο της πενας που επιασα:

στη συγκεκριμενη περιπτωση, απ’τη στιγμη που αυτο δεν συμβαινει στα ελληνικα λαιβ, πρεπει να μην φανεις αχαριστος λεγοντας¨"σιγα μην τους ευχαριστησω για το νερακι" αλλα να φερθεις σωστα μπας και δουμε λιγο φως σ’ αυτη την κωλοχωρα. γιατι αν ρε φιλε σου δινουν νερο και εσυ φερεσαι τοσο αχαριστα δεν προκειται να σου ξαναδωσουν. κιας ειναι 2 σταγονες. ωρες ωρες δεν φταινε μονο αυτοι, αλλα κι εμεις.

φιλικα παντα

Ρε και Κυριακη μοιρασανε μπουκαλακια απο 2 ηπια και ειδα αλλα 2-3 να μοιραζονται…ενταχει με 1200 ατομα σε κλειστο χωρο μη περιμενουμε κατι λιγοτερο απο αποπνικτικη ατμοσφαιρα(συνοδευομενη παντα απο σπρωξιδια…lol)αλλα οκ ο κλιματισμος θα μπορουσε να ειναι καλυτερος…Η κιθαρα του Andre τουλαχιστον εκει που ημουν ακουγοταν μια χαρα…

Υ.Γ.πο ρε φιλε τι την εδειξες τωρα τη πενα…Ξινεις πληγες…:frowning: αλλα με αλλους 7-8 κανονικους scuba divers σιγα μη την επιανα…

μα φίλε μου, το θέμα δεν είναι ότι θα τους κράξω επειδή το θεωρώ δεδομένο. Απλά το θέμα “heavy metal συναυλία” στην Ελλάδα έχει τόσα πολλά προβλήματα (απίστευτα ακριβά εισητήρια, “κουτσουρεμένες” από support εμφανίσεις, κακοί χώροι) που, ο καημένος, διαβάζω τον παραπάνω φίλο να “ευχαριστει” για το νεράκι του θεού και αναρωτιεμαι αν ζω σε άλλο πλανητη η αν έχω μεγαλώσει και παραξενέψει! Το θεμα Live βρωμάει απο οπου κι’αν το πιάσεις δυστυχώς. Μόνο κάτι ανεξαρτητες προτοβουλίες του στυλ metal healing αξιζουν, νομίζω… αλλά όσον αφορά το παραπάνω, η νεκροψία θα δείξει…

Νερό όντως και εγώ από δύο ήπια…ευτύχως γιατί δεν θα την πάλευα. Όσο για την πένα οι πληγές είναι χειρότερες γιατί δεν την πήρε κανείς από τους scuba divers…αλλά ένας άτιμος που πετάχτηκε από πίσω και την άρπαξε ανάμεσα μας…Τον αλήτη.

kala proxeirothta san xwra mas diakrinei sta pio polla pragmata…apla emeis zoume to “pragma” pou legetai live…prwta tha allaxaoume san xwra se pio sovara themata kai meta na perimenoume veltiwsh kai gia tis sinavlies…distixws…

Pes ta re file, giati otan griniazw egw kai kanenas karja mas vlepoun san ekswghinous! Den eimaste emeis poly apaithtikoi, eseis eiste poly pathitikoi! Eimaste PELATES kai prepei na exoume APAITHSEIS apenanti ston kathe diwrganwth pou ton kanoume kati apo to tipota.

φίλε αυτό που λες ακούγεται λογικό, αλλά από την άλλη, αν ο καθένας από εμάς δεν αρχίσει να απαιτει κάτι το καλύτερο από τα “μικρά και ασήμαντα” πράγματα που είναι, για παραδειγμα, οι συναυλίες, δεν νομίζω να έρθει η μέρα που τα “σημαντικά” θα διορθωθούν.