Προφανως ανυπομονησια, λιγοτερο απο μηνα εμεινε
δηλαδη, εγιναν τοσο μεγαλοι με το τελευταιο (εκπληκτικο) αλμπουμ τους, που δεν μπορουν να τους φερουν και θεσσαλονικη;
Πεστα γαμω
μα, πραγματικα εντυπωσιαζομαι.
οκ,τριπλαρουμε το ακριβο εισιτηριο (τερμα τα τιμια 25αρια του λαου),αλλα πως εγινε,απο εκει που δεν ειχαν (μαλλον) μεγαλη ζητηση στο “hidden history…” (επος) ,να παιζουν στο floyd, με ξεπερναει.
κριμα,καθως αυτη ηταν η ευκαιρια μας (στην επαρχια) να τους απολαυσουμε και μαλιστα στα ντουζενια τους.
Μην τον ρωτήσεις κατι, εκει να το αναλυσει μεχρι υποατομικου επιπεδου.
Γνώστες, μύστες, γενικά μωρέ ένα ενδιαφέρον το έχουν, λενε και μια αληθεια για δηθεν ξενους μουσικους κοσμους που πρεπει, θα πω, να εισαι χωμενος λιγο στο extreme metal για να την νιωσεις, και για να μην τα ξαναλεω, ο καλυτερος ηχος που εχω ακουσει απο μεταλ μπαντα λαιβ.
Ξερω μερικους εδω τριγυρω που θυμουνται ![]()
Μιλουσε οπως παιζουν στον συγκεκριμενο δισκο.
Για παράδειγμα, σε πολλούς που ήρθαν στις συναυλίες των τελευταίων τριών περιοδειών, όπου παρουσιάζουμε όλο τον δίσκο, όταν στο τέλος του σετ επιστρέφουμε να παίξουμε παλιά τραγούδια, το 70% του κοινού δεν είναι εξοικειωμένο με το “Hidden History” ή το “Starspawn”, πράγμα τρελό. Οπότε με ενδιαφέρει πολύ να δω πού ή πώς μπήκαν αυτοί οι άνθρωποι στον κόσμο των Blood Incantation.
“Καθολου τρελο” θα του απαντουσα αν εκανα τη συνεντευξη. Αλλωστε απανταει μονος του: το 70% του κοινου δεν ειναι εξοικειωμενο. Το ειδος που παιζουν δεν ειναι ευκολο για τους περισσοτερους. Ακομη και σε αυτον τον δισκο, τα φωνητικα δεν ειναι καθολου ευκολα. Δεν βλεπω τι δυσκολια κατανοησης εχει.
Τα λεμε την αλλη Πεμπτη στο λαιβ.
Αυτη η υπεραναλυση βγαζει απολυτο νοημα και με τη μουσικη τους, καθε δισκος ειναι δουλεμενος στη λεπτομερεια. Εμενα μου αρεσε και στη συνεντευξη αυτο, γουστα ειναι. Γενικως μου αρεσε η συνεντευξη, ηταν αρκετα διαφορετικη απο το συνηθισμενο-> βαριεμαι πολυ να διαβαζω συνεντευξεις με προβλεπε/chatgpt απαντησεις.
Τωρα για το ακροατηριο, το absolute elsewhere εκανε ασυνηθιστα μεγαλο breakthrough σε ευρυτερο κοινο, ειναι λογικο να ειναι εκπληξη αυτο για τη μπαντα, οσο κι αν ειναι ποιοτικοτατος δισκος και εχει αρκετα πραγματα να πιαστει ο ευρυτερος rock fan που δεν αντεχει το “καθαρο” death metal. Ηταν εκπληξη και για εμενα οταν σε συζητηση με φιλο μου που ακουει death metal περιστασιακα, περισσοτερο τη βρισκει με post punk, indie κτλ και ενημερωνεται απο site που ειδικευονται πιο πολυ σε αυτα τα genres και σπανιως γραφουν για metal, ειδα πως ειχε ενημερωθει για το δισκο. Και φυσικα του αρεσε, γιατι ειναι και δισκαρος.
φανταστικη συνεντευξη.
τσουξιμο αγριο που δεν θα τους δω.
Αν και μας τίναξαν τα μυαλά στον αέρα, με το τελευταίο άλμπουμ τους.
Δυστυχώς θα προτιμήσω sunn o γιατί εκτιμώ πως είναι πολύ πιο δύσκολο να τους ξανάδουμε σε σχέση με τους BI. Επίσης θα ήθελα να βιώσω την εμπειρία τους.
Ελπίζω να μη βρίζω μετά χαχαχα.
Νομίζω το αναγνωρίζει και ο ίδιος. Τον ακούσαμε πρόσφατα σε podcast να λέει ότι είναι ο δίσκος ορόσημο γι αυτούς και ο δίσκος που περιμένει να μιλάνε για το υπόλοιπο της καριέρας τους. Έφερε ως παράδειγμα τα Blackwater Park, Master of Puppets, Slaughter of the Soul, Dark Side για δίσκους που λένε ότι οι συγκεκριμένες μπάντες έπιασαν το πικ τους και έλεγε «αν το καταφέραμε αυτό με το Absolute Everywhere θα είμαι περήφανος». Και εκεί πάνω έκανε τη σύνδεση με το κοινό που τους έμαθε μέσω αυτού του δίσκου και τους άνοιξε νέες αγορές όσον αφορά τα λαιβ τους χωρίς να έχει επαφή με τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Πέρα από τα φωνητικά αναγνωρίζει και πόσο βοήθησε και η παραγωγή στην αποδοχή από νέο κοινό.
Btw τους είδα 2 φορές φέτος, η πιο πρόσφατη την Παρασκευή και ήταν και πάλι εκπληκτικοί. Όποιος έχει τη δυνατότητα θα έλεγα να πάει, θα είναι ένα λαιβ που θα μνημονεύεται για καιρό.
Ποση ωρα παιζουν; Στο σετλιστ βλεπω απο 8 εως 10 τραγουδια τις τελευταιες μερες, αλλα χωρις να ξερω τη δισκογραφια τους, μου μοιαζει κατι σε 1.15. Στη συνεντευξη ελεγαν (αν θυμαμαι καλα) οτι βλεπουμε δυο συναυλιες σε μια. Τι ειδους μαρκετινγκ ειναι αυτο; ![]()
80 λεπτά. Δεν ξέρω τι εννοεί δύο συναυλίες σε μια! Λογικά ότι έχουν στο πρώτο μέρος όλο το Absolute Everywhere και στο δεύτερο μέρος κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους.
Έ, έτσι όπως τα παρουσίασε στην συνέντευξη πάντως, θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο ως προς το υποτιθέμενο “2ο μέρος της συναυλίας”.
Αυτό ακριβώς.
Λαηβαρα ε
Καλά ήταν.
αυτο μονο;
πειτε κατι παραπανω.
Με πολυ λιγα λογια, το απο κατω setlist, τα παιξαν ολα εξαιρετικα, κοινο πολυ ενθερμο, floyd σχεδον ή εντελως γεματο, ηχος πολυ καλος, ηταν πολυ δυνατο λαηβ, με το φορουμ να δινει δυνατο παρων επισης.
Μπόμπα ήταν. Πολύ καλός ήχος και πολύς κόσμος.