Boήθεια με Ηλ. κιθαρα

Καλως σας βρηκα ροκαδες. Θα ηθελα να με βοηθησετε σχετικα με το παιξιμο των muted notes ή των Χ στις ταμπλατουρες. Ποιος ειναι ο τροπος για να παιχτουνε; Ευχαριστω

δεν ξερω αν το καταλαβα καλα η αν θα στο εξηγησω σωστα μιασ και είμαι αυτοδίδακτος, αλλα αυτο που ζητάσ είναι η φύμωση, με το δέξι χέρι(το σημείοπεριπου κάτω και δίπλα απο τον αντιχειρα) ακουμπάς τις χορδές που παίζεις δημιουργώντασ ένα μπούκωμα. απαραίτητο στοιχειο στο μεταλ παιξιμο.

Eυχαριστω για την απαντηση φιλε μου. Το σημειο που ακουμπας τις χορδες ειναι στα ταστα ή εκει που παιζεις και με ποιο σημειο του χεριου; Μηπως παιζει κανα video?

φιλε μου μπουκομα και mute ειναι διαφορετικα πραγματα.Τα x οπως ειπες στις ταμπλατουρες τα παιζεις ακουποντας με το δεξι σου χερι τις χορδες εκει περιπου που ειναι ο δευτερος μαγνητης και τις ακουμπας με το τελος τις παλαμης σου δηλαδη εκει που τελειωνει η παλαμη και αρχιζει το υπολοιπο χερι.Οταν ακουμπας παιζεις κανονικα και ακουγετε αυτο το mute.Τωρα για μπουκομα που ειναι βασικο για μεταλ μουσικη κανεις το ιδιο πραγμα αλλα κοντα στην γεφυρα εκει που δενονται η μπαινουν οι χορδες σου.Για να καταλαβεις οσο πιο κατω μπουκονεις τοσο πιο λιγοτερο mute εχεις.Ελπιζω να καταλαβες για να καταλαβεις καλα πρεπει να στο δειξει καποιος.Ειναι πολυ βασικο να τα μαθεις αυτα για αυτο ψαξε το παραπανω ή ρωτα καποιον πιο εμπειρο να στο δειξει

Eυχαριστω παρα πολυ φιλε μου

κανε ενα πειραμα, παιξε μια νοτα μονη της, οκ? οκ.
Τώρα παιξε την ιδια νότα ακουμπώντας με το ιδιο χερι που έχεις τη πένα τη χορδή που παιζεις. το χέρι δεν πρέπει να είναι σε γωνια αλλά παράλληλα με τις χορδές για να μπορεί να ακουμπήσει το μαλακό σημείο του χεριού σου κάτω απο τον αντιχειρα στις χορδές.

τις Χ οπως λες στις ταμπλατουρες μπορεις να τις εχεις (πχ για τις μπασες χορδες) παιζοντας και ακουμπωντας με τα ακροδαχτυλα (του αριστερου χεριου) τις χορδες ισα ισα ωστε να μην βγαινει ηχος.

αυτο ειναι λιγο πιο δυσκολο απο το να το κανει με την παλαμη:p

Πήγαινε στο youtube και πάτα palm mute και θα δεις την τεχνική. Γενικότερα υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθεις από εκεί π.χ. από δοκιμές μουσικών οργάνων μέχρι εκμάθηση τραγουδιών. Δεν έχεις παρά να γράψεις αυτό που ζητάς και σίγουρα θα βρεις κάτι. Θέλει μόνο λίγο ψάξιμο γιατί πολλές φορές ανεβάζει ο κάθε άσχετος τα βίντεό του και δείχνει τις …“ικανότητές” του.

παιδια βοηθεια οπωσδηποτε!!
εσπασα τη σι χορδη σε μια ακουστικη κιθαρα!!ποσο παει να τις αλλαξω?ξερετε κανεναν μαστορα φθηνο?εχω ηλεκτρικη αλλα ειναι με φλουντ και δεν εχω ιδεα πως αλλαζει σε ακουστικη και τι χορδες παρνει!8ενκς παιδες!!