An kai pantelws axetos me th reggae den mporw para na proskynhsw ton Marley.
Χεχε, για δες που υπήρχε θέμα για τον Bob Marley! Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας εξάλλου… Είχαν και ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν, προσωπικά δε θεωρώ σωστή την εξίσωση θρύλος=υπερεκτιμημένος. Ο Bob έγινε θρύλος και σύμβολο της ρέγκε. Και κάθε άλλο παρά υπερεκτιμημένο τον θεωρώ. Οι λόγοι είναι απλοί. Πρώτον, είναι το αρχέτυπο μιας ολόκληρης μουσικής σκηνής, κάποιος μπορεί να μην γνωρίζει πολλά απο ρέγκε, τον Marley όμως τον ξέρει (το αν δεν αρέσει αυτή η μουσική είναι άλλο θέμα).
Δεύτερον… No Woman No Cry, Get Up Stand Up, Lion In Zion, Roots Rock Reggae, Could You Be Loved… να πω κι άλλα? Peace man :hippy:
Ας κοιτα3ουμε και λιγο παραπερα απο την μουσικη για τον bob marley ολοι 8α καταλαβουμε πως με αυτα π εκανε και ελεγε ηταν ενας πραγματικος μυ8ος . Εγω παντως τον εχω πιο ψιλα απο τον john lennon.
Πεσ’τα!
Οντοπικ, ουτε εγω γουσταρω την reggae αλλα ο τυπος ηταν απλα respect:wink:
BOB MARLEY 4 LIFE
Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ καλλιτεχνης…πραγματικος θρυλος…Κατα την ταπεινη μου αποψη ο μεγαλυτερος του 20ου αιωνα…και δεν μιλαω σαν μουσικες γνωσεις κτλ αλλα σαν μορφη και ως προσ το μοσς προσεφερε στη μουσικη…Μιλουσε για ειρηνη και ενοτητα ολων των λαων καθως και ενοτητα στους rastafarian…απιστευτοι στιχοι και μουσικη…!!!
“emancipate yourselves from mental slavery,none but ourselves can free our minds”
Aν και δεν είμαι της reggae, τούτον τον προσκυνώ ταπεινά.
Ξεθαυω μιας και ειναι ενα τοπικ για εναν απο τους αγαπημενους μου μουσικους εβερ και μια απο τις λιγες προσωπικες αδυναμιες…τεραστια μορφη,απαιχτα Live,ηγετης μια underground Μουσικης σκηνης που με απλα πραματα,εξεφραζε τοσα πολλα…τελευταια αγορασα και 1-2 δισκους που παντα τους ηθελα και τον εχω λιωσει…πρσκυναω…
πολυ σπουδαιος μουσικος που εξεφραζε ενα φοβερο μουσικο κινημα απο τους αγαπημενους μου ρεγκε καλιτεχνες αλλα ηταν νκαι λιγο επαναστατης εκ του ασφαλους
Από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες γενικώς! Το Natty Dread το τρώει το λιώσιμο του Τον θεωρώ σπουδαίο γιατί μόνο μέσα από τα τραγούδια του σ’ έπειθε. Έχει εμπορευματοποιηθεί αρκετά βέβαια…
Ακούστε και Alpha Blondy, Peter Tosh, Max Romeo
Ώστε το 2009 ήταν το τελευταίο Post εδώ;
Πολύ cool μουσική, πολύ cool τύπος… Αγόρασα το Burnin’ των Wailers σήμερα και είναι για τρελά λιωσίματα! Μέγιστος! Ακούστε και στρίψτε…