Bongripper - Satan Worshipping Doom

δεν ξερω αν το πηρατε χαμπαρι αλλα παιδια μου το αλμπουμ ειναι τερατουργημα. χωρις να εχω ακουσει τα απαντα τους και αγαπωντας παραφορα το Hippie Killer, δεσμευομαι οτι το Satan Worshipping Doom(τι τιτλος θεε μου) ειναι το πεεκ τους. ανεξελεγκτο ντουμ, με ορμες, με μπλακ μεταλς, με φαντασμαγορικο σλατζ ηχο. δεν ξερω αν το αναφερατε στο σλατζ θρεντ, εδω παντως ειναι η θεση του.
και γαμημενα πινκς στο εξωφυλλο.

δεν έχει αναφερθεί στο sludge thread.
το πέτυχα στο sludgeswamp, όπου έλεγε:

Not supporting this band is Blasphemy. Especially when they put out what could be easily awarded as one of the most Crushing Doom album of this year. Anyway, give it a listen and then GET IT!!!

…και μου εξιτάρισε την περιέργεια και το κατέβασα.όμως είναι τόσες πολλές οι καινούργιες κυκλοφορίες που δεν έχω προλάβει ακόμα να το ακούσω.τώρα όμως θα το κάνω σίγουρα γιατί σε εμπιστεύομαι.:country:

τους είχα ξαναπετύχει παλιότερα αυτούς εδώ, αλλά δε μου’χαν κάνει εντύπωση. Διασκεδαστικοί, αλλά ως εκεί.
Αυτό εδώ το κατέβασα αφού άκουσα το “Satan” ονλάιν και μου’πεσε το σαγόνι.
Μεγάλο άλμπουμ που όσο το ακούς σε τυλίγει περισσότερο, και σπάνια σκαλώνω με instrumental πράματα. Εδώ καλά-καλά τους Karma to Burn τους ψιλοβαριέμαι.

Οι ντουμστερς/σλατζερς/ριφολάγνοι κλπ να τσεκάρουν οπωσκαιδήποτες.

Και γενικά:

Δεν εχω ακουσει ακομα το αλμπουμ αλλα το Hippie Killer(λατρεια το Reefer Sutherland) οντως σπερνει αν και τα επομενα Heroin και Hate Ashbury δεν με αγγιξαν…

ελα ρε μπλιντιν να πουμε, σε περιμενα απ’ τις διακοπες να μιλησουμε για μπονκριππερ.
ακου και το χιππιε κιλλερ που λεει και ο δεβοηδ, σκοτωνει οντως χιπηδες. τωρα στο Satan Worshipping Doom δεν μπορω να ξεχωρισω τραγουδια, ακουγεται ολο μονομιας. καλα ισως το σαταν να’ναι το πιο επιφανειακο αλλα βρε παιδι μου τι πραμα ειναι τουτο.

<3

Bασικά έχω ένα ίνμποξ γεμάτο από πμς του Άνγκμαρ που μου προτείνει σαπιλοκορραπτεντίλες τις οποίες αγνοώ επιδεικτικά (σόρυ τζον) για να ξαναπαίζει αυτό εδώ το πράμα.

Λοιπόν παλιολουλουδούδες, για να συνοψίζουμε, αυτό εδώ ένα ένα instrumental κτήνος. Σαν ufomammut αλλά όχι τόσο spacey/πνευματικό, σαν karma to Burn αλλά πολύ πιο γαμημένα χιέβι, οι στονερς/σλατζερς/ντουμστερς/περίεργοι τύποι ανάφτε ένα μπουρί κι ακούστε το

τρομερο λογοπαγνιο :wink:

Τον ακουσα τον δισκο και μπορω να πω οτι Δεν περιμενα να βγαλουν τετοια δισκαρα!!!
Τι κομματαρα το “Worship”,τι Doom ριφαρες εχει μεσα,αυτο ειναι το αγαπημενο μου και μετα το Satan…

ρε … ΤΙ ΔΙΣΚΟΣ ??? ΤΙ ΔΙΣΚΟΣ ΛΕΩΩΩΩ !!!

νομιστερος αιώνιος σοφός και αγαπημένος. Για αυτούς που έχουν σημασία κάτι τέτοια , άνετα στο τοπ5 . :wink:

Bump!

Ω ρε μάνα κάτι riffs!!!

Να συνηγορισω λιγο δω, το χω ακουσει καιρο βσκ, απ οταν διαβασα την περιγραφη του sludgeswamp που ποσταρε ο horror (το ‘‘crushing’’ ειναι ενας προσδιορισμος που οταν συνδυαζεται με τη λεξη ‘‘riffs’’ κατι τσιγκλα μεσα μου, δεν το χε ετσι ακριβως βεβαια, αλλα αυτο ειναι το νοημα) και βσκ 1) αναρωτιεμαι ποσο καλα να βγαζουν αυτο το φιλιν λαιβ (θελουν τρελη ηχαρα για κατι τετοιο) και 2) αυτη ηταν η πρωτη σοβαρη επαφη που ειχα με Bongripper, το Hippie Killer οκ, το χα περασει πολυ στο πασαλλειμα, κυριως επειδη το εξωφυλλο ειναι καπως γτπ. Ξερω, ειμαι abalo που δινω σημασια σε κατι τετοια, αλλα ετυχε, τι να κανω. Πειτε ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ αν αξιζει να ξανασχοληθω, επειδη αυτο ηταν πολυ γουστοζικο παναθεμα με.

To Hippie δεν το συζητώ οτι πρέπει να το λιώσεις, ακόμα και αν δεν φτάνει το Worshiping! Αυτό που σίγουρα σου προτείνω να [U]μην[/U] ακούσεις είναι το Heroin!:stuck_out_tongue:

Μάγκες αυτό το πράγμα το κατέβασα κατά τύχη χτες και το άκουσα μια στα πεταχτά, όντως πρέπει να γαμεί όσο λέτε. Θα λιώσω και θα επανέλθω. Ο δίσκος φαίνεται να είναι άλλη μια επιβεβαίωση της άποψης που πάντα είχα ότι η κατηγορία doom/stoner/sludge είναι απλά μερακλίδικη και γκαβλωτική μουσική. Πρέπει να ψάξω και τα παλιότερά τους.

τοσο καιρο ηθελα να το ακουσω, τωρα αξιωθηκα

ε λοιπον ειναι το υπερτατο καψιμο εγκεφαλικων κυτταρων, σαπιο ντουμ, ασκηκωτα ΡΙΦΦΣ και μπλακ μεταλ στην αρχη του satan :lol:

πολυ πολυ καλο, με οικτιρω που δεν κουνησα τον κωλο μου να το ακουσω νωριτερα

Τον άκουσα κι εγώ τον δίσκο.

Μιλάμε για το τέλειο σάουντρακ μιας ατέλειωτης διαδρομής προς την ίδια την κόλαση.

Είναι γνωστό ότι, το ντουμ/σλατζ/στόουνερ ιδίωμα, είναι ένα είδος όπου δύσκολα μπορεί να γίνει η υπέρβαση. Και ακόμα πιο δύσκολα, μπορεί να αποφευχθεί η επανάληψη.
Οι Bongripper, όμως, ήρθαν για να αλλάξουν τα πάντα.

Στην αρχή είναι το εκπληκτικής “ομορφιάς” εξώφυλλο, που προϊδεάζει, όσο να 'ναι, για το περιεχόμενο. Εξάλλου, ανέκαθεν το packaging, είναι ένα θέμα που πρόσεχαν ιδιαίτερα οι Bongripper (βλέπε Heroin, που για περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, κυκλοφορούσε το cd τους, σε θήκη ηρωίνης). Αλλά εδώ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Μιλάμε για grotesque πίνακα, που ακόμα και ο Goya, θα δάκρυζε μπροστά του…

Μετά, είναι ο τίτλος. Satan Worshipping Doom. Ο ίδιος ο διάβολος είναι έτοιμος να δοξάσει το ντουμ, βγάζουμε το σκασμό και η τελετουργία ξεκινάει…

Η εναρκτήρια ντρόουν μελωδία στο Hail, δίνει τη σκυτάλη σε ένα επικό, γκρουβάτο ριφ (μου θυμίζει Earth στις στόουνερ στιγμές τους), που κλιμακώνει διαρκώς και ξεσπάει, ενώ στη συνέχεια, ρίχνει τις ταχύτητες και κλιμακώνει ξανά για να δώσει τα ηνία, στο Satan που ξεκινάει μπλακίζοντας και συνεχίζει με μερικά εκπληκτικά ριφάκια (μου θύμισαν Suma στο Let The Churches Burn). Το κομμάτι σπάει στα μισά και συνεχίζει υπνωτιστικά μέχρι το ΕΠΙΚΟ Worship, όπου αρχίζουν οι ψυχεδέλειες. Πρόκειται για αναμφίβολα το κορυφαίο κομμάτι του δίσκου και από άποψη δομής και τεχνικής και κλιμάκωσης. Το Doom, λειτουργεί άψογα σαν φινάλε. Μιλάμε, κυριολεκτικά για την επιτομή του ντουμ. Ρίχνει ραγδαία της ταχύτητες και με ένα μονότονα μεγαλοπρεπές ριφ, κλείνει το άλμπουμ, αποθεωτικά.

Μαζί με το Eve των Ufomammut, είναι με διαφορά οι κορυφαίοι ντουμ/σλατζ/στόουνερ/γουετέβα δίσκοι της χρονιάς.
Και να πάνε να γαμηθούν τα φωνητικά. Εδώ μιλάνε τα συναισθήματα. Βασικά, ουρλιάζουν.