BORKNAGAR Θεσσαλονίκη 29/8/2020 - Αθήνα 30/8/2020

8 Likes

Προς ενημέρωση όλων, μιας και είμαστε περίπου 40 μέρες πριν από την διεξαγωγή του live και είναι λογικό να μας ρωτάτε καθημερινά σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

Η επιθυμία της μπάντας αλλά και δική μας είναι να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα το live να γίνει, από την ημέρα γνωστοποίησης της επανέναρξης της συναυλιακής δραστηριότητας ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι συναυλιακοί χώροι που να πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές διότι είναι κατανοητό πως με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορούν να διεξαχθούν σε Κύτταρο και 8ball αντίστοιχα.

Τα συγκεκριμένα shows είναι αποκλειστικά με πτήσεις απευθείας από Νορβηγία, δεν αποτελούν μέρος κάποιας περιοδείας ούτε εξαρτιόμαστε από αποφάσεις τρίτων, γι’ αυτό και μπορούμε να είμαστε λιγάκι πιο ευέλικτοι από θέμα χρόνου, κατανοούμε όμως πως κι εσείς θα πρέπει να κάνετε τον προγραμματισμό σας.
Η βδομάδα λοιπόν που ακολουθεί θα είναι καταλυτική στο αν θα υπάρξει θετική έκβαση διαφορετικά το live θα αναβληθεί το πιθανότερο για το 2021.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη, υγεία και να περνάτε πάντα καλά.

3 Likes

Στο 8ball κανονικά δε θα έπρεπε να γίνονται λάηβ άσχετα με τον κορονοιό αλλά ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, θα περιμένουμε

Γτ ακριβώς???

Γιατι ειναι σκατομαγαζο που κανει το ΑΝ να φαινεται Ακαντεμυ και ειναι φτιαγμενο για να πινει ο κοσμος τις μπυρες του και απο κατω ο dj να βαζει μουσικη, οχι για να φιλοξενει “σοβαρες” συναυλιες.
Εχει κολονες αναμεσα στον κοσμο, οταν εχει καλο ηχο κανουμε χαη 5 με τον ηχοληπτη που ειναι διπλα κλεισμενος σε 4 σανιδες, αν πας στον πανω οροφο βλεπεις μεσα απο τα συρματα λες και ειναι ματς δ’ εθνικης, οι συναυλιες ξεκινανε με 1+ ωρα καθυστερηση αλλα παντα τελειωνουν στην ωρα τους για να μπει το κοπαδι του ντισκο παρτυ οπότε κι αν χασουμε κανενα τραγουδι ενταξει δεν εγινε τιποτα, κι αν καμια μερα γινει κανα αστειο και πρεπει να εκκενωθει γρηγορα ο χωρος θα κλαψουμε ολοι.

Απο υγειονομικης αποψης παιζει να ειναι 100% οκ, δεν ξερω.
(Ναι αν γινει το live θα παω, το οτι ειμαι εγω μαλακας δεν αλλαζει τα γεγονοτα!!)

ντισκο???

Σε Riot, Wishbone Ash και Heir Apparent που είχα πάει καλό ήχο είχε. Καλύτερο από ορισμένα μεγάλα συναυλιακά club της πόλης.

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, δεν έχει καθόλου καλή διαρρύθμιση χώρου.

1 Like

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο ιδανικός χώρος για την ομαλή διεξαγωγή των συναυλιών. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τις νέες ημερομηνίες και ο τρόπος επιστροφής χρημάτων για όσους το επιθυμούν. Όσοι έχετε εισιτήρια στη κατοχή σας θα ισχύουν και για τις νέες ημερομηνίες.
Ευχόμαστε να επανέλθουμε το συντομότερο σε μια συναυλιακή κανονικότητα και να απολαμβάνουμε υπό συνθήκες προ κορωνοϊού τις μπάντες που αγαπάμε.
Προς το παρόν καλές διακοπές σε όλους.
Ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή!

2 Likes

Πλησιαζει (επιτελους) η ωρα για αυτο το λαιβ. Εχω προς πωληση δυο χαρτινα εισιτηρια, προς 20€ εκαστο. Αν καποιος ενδιαφερεται, ας στειλει.

Πότε ανακοινώθηκε αυτό;; Πού ζω εγώ;

Γιατί δεν πας;

Αν και αυτο δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, εχω αλλες υποχρεωσεις εκεινη τη μερα.

1 Like

Αντε σημερα η μεγάλη μέρα. Να το βάλω σαν πρωτο λάιβ της φετινής σεζόν; γιατί όχι; καλο συναυλιακό χειμώνα λοιπόν!

3 Likes

Τελικά ούτε γω θα πάω. Πίκρα!!! Περιμένω να δω τα βιντεάκια σας

Μόλις πήρα κι εγώ εισιτήριο.

Θα ήθελα κάνα 2-ωρο set-list με 3-4 επιλογές από κάθε album (άντε, πέρα από το “Origin”), μάλλον θα βολευτώ με ό,τι παίξουν!

Summary

The Fire That Burns
2. Frostrite
3. The Rhymes of the Mountain
4. Universal
5. Ad Noctum
6. Up North
7. Voices
8. Colossus
9. Ruins of the Future
10. Oceans Rise
11. The Dawn of the End
12. Winter Thrice

Ωραίο το λάιβ, παικταράδες, κακός ο ήχος του 8ball, το μαγαζί νομίζω θέλει δουλειά στο κομμάτι του ήχου, κόσμος αρκετά λίγος. Κρίμα γιατι το περιμέναμε πως κ πώς…
12 κομμάτια στο σύνολο, ωραία φάση, ειχαμε κ μελωδικές στιγμές, ειχαμε κ επικές, είχαμε και ξεσπάσματα. Σε κάποια φάση ηθελα να παρω ενα παγωβουνο αγκαλιά, σου περνούσε τπ feeling του βορρά, του παγωμένου χειμώμα. Με το που τελείωσε, φύγαμε γιατί είχε λέει ντισκο βραδιά…

3 Likes

Ωραία ευχαριστώ τώρα μπορώ να κλάψω άνετα. Τουλάχιστον πήγα θάλασσα…

Το set-list ήταν αυτό που post-αρίστηκε παραπάνω (δεν το είχα ανοίξει πριν το live).

Όντως ο ήχος είχε τα προβληματάκια του, π.χ. σε διάφορα σημεία οι δύο φωνές (κακά τα ψέμματα, η μισή και βάλε ουσία των Borknagar) χανόταν ή, τέλος πάντων, δεν ακούγονταν τόσο καλά όσο θα ήθελα.

Τρομερός Lazare, ενώ ο Hestnaes δεν ήταν ΤΟΣΟ εντυπωσιακός όσο με τους Arcturus πριν κάποια χρόνια, αλλά και πάλι αλάνθαστος. Brun λιτός κι απέριττος, χειροκροτούσε ο ίδιος το κοινό και το ευχαριστούσε μετά από κάθε τραγούδι.

Σχόλια για set-list:

Το σερί “Up north”, “Voices”, “Colossus”, “Ruins of the future” και “Oceans rise” απλά ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ τη συναυλία. Στη σειρά όλες οι τραγουδάρες. Ανατρίχιασα με το “Voices”, δεν περίμενα ότι θα το παίξουν live, γιατί το θεωρώ αρκετά ιδιαίτερο κομμάτι, ίσως και λίγο αντι-συναυλιακό. Τολμώ να πω ότι μάλλον έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο μου Borknagar κομμάτι. Παραδόξως ο κόσμος είχε μηδέν ανταπόκριση σε κάτι “Oceans rise” και “Colossus” (καλα, για “The dawn of the end” ούτε λόγος), πράγμα που με παραξένεψε full, αλλά τελικά συνειδοτοποίησα ότι η πλειοψηφία ήταν εκεί για το “True north” (κι αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα για μία μπάντα 30 χρόνων σχεδόν). Μεγάλη μαγκιά που κλείσανε με “Winter thrice”, μας έλειψε η ζεστασιά του Garm αλλά μιλάμε για κομματάρα όπως και να ΄χει.

Μεγάλο συναυλιακό απωθημένο, μακάρι να βλέπαμε περισσότερα κομμάτια, μου φάνηκε κομματάκι λίγο, αλλά είναι και που πραγματικά λατρεύω κάθε δίσκο τους και θα μπορούσα να τους ακούω με τις ώρες.

3 Likes