Μιας και τελευταία στο foroum βλέπω μια λατρεία για τους Queen (κάτι που με κάνει ΠΑΡΑ πολύ χαρούμενο) είπα να φτιάξω thread για τη φοβερή μπάντα του Thomas Scholz.
Tώρα ακούω το ομότιτλο άλμπουμ τους, ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα ever. Περιέχει το πασίγνωστο More Than A Feeling αλλά ολόκληρος ο δίσκος είναι καταπληκτικός. Μπολιάζει τον εμπορικό ήχο των 70s με space και progressive πινελιές. Μαζί με τους υπέρτατους Queen και Kansas έχουν επηρεάσει άπειρες μπάντες -και ανάμεσα σε αυτές μία από τις αγαπημένες μου, τους Conception.
To Don’t Look Back που βγήκε 2 χρόνια μετά ( 1978 ) είναι επίσης φοβερός δίσκος και υποτιμημένος!
Από τις μετέπειτα δουλειές έχω ακούσει μόνο μεμονωμένα κομμάτια, μερικά εξ αυτών ήταν πολύ καλά, μερικά μέτρια. Όποιος έχει ασχοληθεί παραπάνω ας γράψει.
1986-Τhird Stage
1994-Walk On
2002-Corporate America
δυστυχως και γω μοναχα το ντεμπουτο τους εχω ακουσει.που ειναι δισκαρα
κατα τα αλλα πρεπει να κατσω να ασχοληθω και με αυτους!!!
τι να πρωτακουσεις γαμωτο?!?!
Έχω σε βινύλιο τους τρεις πρώτους δίσκους (Boston - 1976, Don´t Look Back - 1978 και Third Stage - 1986) και με την πρώτη μόλις ακρόαση λάτρεψα αυτόν τον καθαρόαιμο '70s ήχο τους.
To Τhird Stage, παρ’ όλο που βγήκε το 1986, διατήρησε κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος αυτούσιο και αναλλοίωτο αυτόν τον trademark ήχο. Καλύτερα κομμάτια από εκεί είναι τα Amanda, My Destination, Can’tcha Say (You Believe in Me) και ΗollyAnn. 8) 8)
Τα δύο μετέπειτα άλμπουμ δεν τα έχω ακούσει καθόλου και δεν ξέρω πώς ακούγονται εκεί.
Εχω ακουσει μονο 2 κοματια , το More Than a Feeling και το Smokin’ αλλα απο αυτα τα 2 και ειδικα το Smokin’ μου εκανα πολυ καλη εντυπωση και θελω καποια στιγμη να ακουσω και κατι παραπανω.
Το Smokin’ σε καποια φαση στα πληκτρα σολο μοιαζει πολυ με Purple .
Είχα ακούσει ένα best κάποια στιγμή… τίποτα δε με εντυπωσίασε τόσο όσο το Μore than a feeling (που με ξετρελαίνει είναι η αλήθεια…:oops:),
τα μόνα κομμάτια που μου άρεσαν αρκετά για να τα συγκρατήσω ήταν τα
A man I’ll never be, Feelin’ satisfied, Tell me και Peace of mind…
ε…και θυμάμαι και το Amanda που προαναφέρθηκε…
Κατά τ’άλλα…κάνω μια νοερή σημείωση να ακούσω ολόκληρο το ντεμπούτο αφού το manos87 λέει πως αξίζει :).
Το Αmanda παιζει να ναι μεσα στο τοπ 3 των αγαπημενων μου"μπαλαντων".Τι κομματαρα…
Τρομερη μπαντα,state of the art παραγωγη για την εποχη(το ντεμπουτο),καταπληκτικα παιξιματα και πιασαρικες συνθεσεις,ολα δηλαδη κανουν μια μπαντα δικαιως πετυχημενη.
To ομώνυμο ντεμπούτο τους είναι άνετα μέσα στους 7 αγαπημένους μου δίσκους από ολόκληρη τη δεκαετία των '70s!
Υπερεπιτυχημένο album, αμέτρητες φορές χρυσό και πλατινένιο, καταπληκτικά κομμάτια, ζεστά φωνητικά, ωραίες κιθάρες, πιασάρικες μελωδίες…
Διαθέτει τα πάντα! 8)
Παραθέτω ένα προς ένα τα κομμάτια του δίσκου σε live εκτελέσεις από διάφορες περιόδους του συγκροτήματος, για να πάρουν μια ιδέα οι αμύητοι και να γουστάρουν οι γνώστες! :drunk: :rockon:
'Αλλη μία μπάντα που μου αρέσει ενώ παίζει ένα μουσικό στυλ που γενικά δεν πολυ-ακούω.
Ίσως να “φταίει” που έχει το όνομα της αγαπημένης μου Αμερικάνικης πόλης…
Σοβαρά τώρα: Λίγοι συνειδητοποιούν πόσο πολύ επηρέασε ο Tom Scholtz τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας όπως την ακούμε σήμερα. Το πρώτο Boston βγήκε 2 χρόνια πριν το 1ο Van Halen.
O Scholtz σπούδασε στο MIT (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αν δεν κάνω λάθος) και σχεδίασε μόνος του τα εφφέ που χρησιμοποιούσε. Πέρα από τον ήχο που είχε ο ίδιος στα άλμπουμ των Journey, όταν έβγαλε τα εφφέ του στο εμπόριο στα μέσα της δεκαετίας του '80 για ένα διάστημα ήταν το στάνταρ που όλοι χρησιμοποιούσαν. Oi παραμορφωμένοι ήχοι του Satriani στο Surfing with the Alien (album) είναι χαρακτηριστικό δέιγμα των παραμορφώσεων που έβγαζε το Distortion Generator, το διασημότερο από τα εφφέ του Scholtz.
Μετά από μερικά χρόνια ο κόσμος βαρέθηκε αυτόν τον ήχο και στράφηκε ξανά σε πιό παραδοσιακούς “λαμπάτους” ήχους παραμόρφωσης -και όχι άδικα- αφού γύρω στο '90 όλοι οι session κιθαρίστες έπαιζαν με τον χαρακτηριστικό ήχο του DG. Aλλά αυτό και πάλι δεν μειώνει την συνεισφορά του Scholtz.
Α και κάτι άλλο: Δεν θυμάμαι να διάβασα/άκουσα ποτέ να αναφέρει τους Boston ως επιρροή ο Cobain αλλά εγώ ακούω Μοre than a feeling στο Smells like teen spirit και νομίζω πως δεν είμαι ο μόνος… :roll:
O ομωνυμος δισκος τους ειναι τελειος,το More Than a Feeling ειναι απο τα κορυφαια τραγουδια που εχουν γραφτει ποτε και σε αυτο βοηθαει η απιστευτη φωνη του Brad Delp(R.I.P) που το απογειωνει.
@ Mule:Αυτο που λες ισχυει και μαλιστα το εχει παραδεχτει και ο ιδιος ο Cobain.Δε μιλαμε για κλεψια απλα το riff του Smells Like Teen Spirit εχει χτιστει πανω σε αυτο της κομματαρας των Boston.
Ιδιαίτερη περίπτωση γκρουπ. Μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στις κυκλοφορίες -με εξαίρεση τα δύο πρώτα - κάτι που έχει να κάνει μάλλον με την τελειομανία του Tom Scholz. Διατήρησαν από το αρχικό line up μόνον τον Scholz και τον τραγουδιστή τους. Έχω ακούσει μονάχα το ντεμπούτο, πρέπει να τους ψάξω κι εγώ περισσότερο.
Έχει ανακοινωθεί νέα κυκλοφορία τους για το 2011. Δυστυχώς όμως ο μεγάλος Brad Delp μας έχει αφήσει από το 2007 και ο ήχος τους χωρίς αυτόν δε θα 'ναι ποτε πια ο ίδιος:(