Πού μπορώ να φτιάξω εξώφυλλο δίσκου και box set?

Όπως μπορεί να έχετε υπόψιν σας μερικοί, βγάζουμε κατά καιρούς “οπαδικές” κυκλοφορίες σαν Death SS Greek Fans.

Ξέρει κανείς πού μπορούμε να φτιάξουμε εξωφυλλάκι 80’s και Box set για 7" βινύλιο;
Κατά προτίμηση Αττική.

Υπάρχει αυτός εδώ ο τύπος όπου απ’ ό,τι εχω καταλάβει έχει αρκετό μεράκι στο ανα κόβει βινύλια

αλλά απ’ ό,τι λέει τουλάχιστον προς το παρόν δεν κάνει εξώφυλλα και τέτοια, αλλά μπορεί να είναι μια αρχή και αυτή.

Για artwork πάντως ο Johnny Negri έιναι αρκετά γνωστός

http://jnegri.blogspot.com/

αλλά ειναι πιο πανκ oriented

Όπως και η αφεντιά μου[B] (ΜALK)… [/B]:slight_smile:
Εξαρτάται τι ακριβώς εξώφυλλο ζητάς, με details, infos, κ.τ.λ…

Το arwork, συνήθως είναι έτοιμο και ψάχνουμε ποιοτική εκτύπωση (λογικά όχι digital) σε σωστές διαστάσεις που θα ζητήσουμε.

Τουλάχιστον Humanomalies 12" LP και Der Golem 7" τα artworks ήταν όλα έτοιμα και σε σωστές προδιαγραφές.
Αν δεν κάνω λάθως, οι εκτυπώσεις ήταν offset.

Αυτός εδώ έχει ενδιαφέρον, αλλά βινύλια κόβουμε εύκολα στη Γερμανία (άλλοι προτιμούν Τσεχία).
Το εξώφυλλο είναι το πρόβλημα.
Στα “βινυλιοεργοστάσια” έξω κοστίζουν περισσότερο από τον ίδιο το δίσκο. Και ποιότητα μέτρια μερικές φορές.

Ρε παιδιά…
Έχω artwork έτοιμο και δεν ξέρω πού να το προχωρήσω!!!
Aiuto, Help, βοήθεια.

Δημήτρη όταν λες πως το artwork είναι έτοιμο, εννοείς ότι έχεις σχεδιαστεί κανονικά το εξώφυλλο - οπισθόφυλλο σε “ανάπτυγμα” ή έχετε απλώς την μπροστινή και την πίσω όψη του δίσκου και θέλετε να στήσετε - τυπώσετε το εξώφυλλο.

Στην πρώτη περίπτωση το πας απλώς σε έναν τυπογράφο του λες γραμμάρια χαρτονιού που θες να γίνει η εκτύπωση και παίρνεις έτοιμο εξώφυλλο και inner (αν υπάρχει).

Aν όμως ισχύει το δεύτερο, πρέπει να βρεις κάποιον γραφίστα που να έχει ασχοληθεί με σχεδίαση εξώφυλλων για να σας στήσει τη μακέτα έτοιμη για εκτύπωση και μετά να ακολουθήσετε την επάνω διαδικασία.

Όμως οι νέες τυπογραφικές μονάδες έχουν συνήθως και δημιουργικό τμήμα που σε βοηθούν να στήσεις κάτι, το οποίο αν δεν είναι μπελάς, δεν στο χρεώνουν παρά μόνο την εκτύπωση.