Breaking Bad

Η μόνη κατάθλιψη πλάκα πλάκα είναι πως αν το ξεκινήσεις τώρα,θα περιμένεις σε καμια βδομάδα την 5η σεζόν σαν όλους τους υπόλοιπους,για μήνες.

You have spoken the truth!

oυφ, κατεβαζω 1η σεζον, με πεισατε:)

Μόλις τελείωσα κι εγώ την τέταρτη σεζόν. Πω, έμεινα μαλάκας. Εκπληκτική σειρά.

ειδα τα δυο πρωτα επεισοδια, μια χαρα ειναι, στα χναρια σειρων τυπου Dexter, με αγωνια και την απαραιτητη ελαφραδα…οπωτε Thumbs up, συνεχιζω και γω…

υγ.δεν ηξερα οτι ο Vince Gilligan ηταν πισω απ’ολα…αμα τοξερα θα τοχα αρχισει χτες…επισης o Bryan Cranston ηταν ανεκαθεν απο τους αγαπημενους μου αμερικανους β ρολιστες, απο εποχες seinfeld ή From the earth to the moon, αλλα σιγουρα απο το guilty pleasure των λυκειακων μου χρονων και αρχικων πανεπιστημιακων, Malcom in the Middle…ωραιοτατα!

κατσε να προχωρισεις λιγο ακομα κ μετα θα μαζευουμε ομαδικως τα μυαλα μας

καμια ντροπη για μια απο τις καλυτερες κωμωδιες εβερ.

[SPOILER]καταραμενο south park, ενας χαρακτηρας που δεν θα μπορεσω ποτε να παρω στα σοβαρα τωρα!:razz:[/SPOILER]

Σε ζηλεύω, μακάρι να το ξανάβλεπα για πρώτη φορά.

Γενικα παραείμαι άπιστο άτομο για να κάτσω να δω ολόκληρη σειρά μόνη μου. Πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη, που αν δεν ήταν ο bro, δε θα μπαινα καν στον κόπο να τσεκάρω. Κι όμως, πολύ κακώς, γιατί τα σπάει.

Ξεκίνησε σαν ΦΑΡΣΑ. Και πολύ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΦΑΡΣΑ τελικά, γιατί πλάκα στην πλάκα, έχει φτάσει στον τρίτο κύκλο. :stuck_out_tongue:

Πάει αργά, γιατί τη βλέπουμε μαζί με το bro.
Κι ως τώρα, έχω να αναφέρω:

[SPOILER]καταρχήν είναι γαμημένα ρεαλιστική.
κατά συνέχεια, φοβερή εξέλιξη.
τρίτον, τι όμορφα ψυχογραφημένοι χαρακτήρες.

και γενικά, μ αρέσει ο τρόπος που χειρίζεται πολλά ‘‘ευαίσθητα’’ θέματα - θέματα που οι περισσότεροι (ασδεχτούμετηναλήθεια) έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε μέσα από στερεότυπα. Ο ‘‘καλός οικογενειάρχης’’, που βάζει πραγματικά την οικογενειακή ευημερία πάνω απ όλα, ακόμη κι απ την ίδια του τη ζωή. Το κατεστραμμένο πρεζάκι, που τα χει κάνει μουνί στη ζωή του, και πηδάει ξεδοντιάρες πουτάνες σε παρακμιακά μοτέλ. Η ελιτίστρια, κακομαθημένη shoplifter που τα χει όλα κι όμως δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Ο τρομακτικά παρόμοιος με χοιρινό καφρόμπατσος της δίωξης. Τους συναντάμε όλους ετούτους κάθε μέρα. Κι είναι γαμάτο που μια σειρά τα βάζει όλα αυτά στο τραπέζι και καθώς εξελίσσεται, προοδευτικά τα αμφισβητεί.

Ίσως ο κόσμος να ήταν πραγματικά καλύτερος αν παίζονταν στο τιβί περισσότερες τέτοιες σειρές.
[/SPOILER]

Και οκέ, στο προσωπικό τώρα:

[SPOILER]Τεράστια κατανόηση στον Mr.White αλλά πραγματικά μ ενοχλεί. Είναι ένα ανώριμο εγωκεντρικό καθίκι. Οκέι, ίσως τα παραλέω λίγο, αλλά ο τρόπος που φέρεται στη Skyler και τον Jesse, I would gladly punch him in the face.

O Jesse πάλι, με όλα του τα θέματα, είναι πολύ πιο συμπαθής. Και πραγματικά ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ όταν πέθανε η pinup του. Νγκάβλα σκέτη. Είχε όμως παραρχίσει να γίνεται bitch, αυτό ήταν ένα πρόβλημα ινδεεδ.

Πραγματικά θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί η Marie.

Special credits στον skinny pete, είναι το αγαπημένο μου πρεζάκι. Και σε κείνο το κοκκινομάλλικο πιτσιρίκι στο Peekaboo, 2η σεζόν. Έχουν γλυκούλικα μάτια και μου θυμίζουν κόσμο που ξέρω.
[/SPOILER]

k γω ξεκινησα χθες τη σειρα,αναμενεται καψιμο τρελο

ειδα πρωτη σεζον και τα τρια πρωτα της δευτερης…κομπλε ειναι αν και δεν εχω παθει κανα πατατρακ οπως οι περισσοτεροι εδω-ακομη ισως-…η αρχικη μου εντυπωση, δλδ κατι σαν dexter με την αναλογη αγωνια αλλα και την αναλογη ελαφροτητα, δεν αλλαζει…μεγαλο ατου ο Bryan Cranston ομως,αμα ηταν αλλος μπορει και να το πηγαινα ακομα πιο αργα-ή να το εκοβα, αμα βαριομουνα -…αλλα οκ, ο τυπος κραταει τη σειρα μονος του…

Θα έλεγα οτι η πρωτη σεζον σε βαζει στο κλιμα. Ειναι και μονο 7 επεισοδεια.
Με την δευτερη παιρνει μπρος…

Και με την τρίτη γίνεται κόλαση…

τελειωσα δευτερη…μ’αρεσει αλλα θα ηθελα καποιον μη-φανμποη τυπου awake να μου πει σοβαρα-δεν κανω πλακα ή ειρωνια-, μερικους απο τους λογους που το θεωρει τοπ-μεχρι τωρα δλδ, 2η σεζον!

θα αναφερω τα θετικα μετα, απλα το κυριο + για μενα ειναι ο Γουολτ…εκπληκτικος χαρακτηρας, απο τους καλυτερους και πιο καλογραμμενους που εχω δει σε σειρα ποτε, αλλα και ερμηνεια μεγαλης κλασης…

στα αρνητικα, περα απο την ολη ελαφροτητα του θεματος, ειναι και καποιες χοντρες σεναριακες ευκολιες…μη ρεαλιστικες πολλες, η σειρα συνεχιζει ομως, αλλα περιμενα ισως περισσοτερα…πχ

[SPOILER]στο σπιτακι του τουκο με τον μπαρμπα, που τον εφαγε ο χανκ, οκ, το σπιτι ηταν τιγκα στα αποτυπωματα του Γουλτ και του Τσεζε…δλδ εγινε μακελειο εκει και δεν βρηκαν οι μπατσοι τιποτα? ε και η ολη φαση με τις συμμοριες ειναι λιγο Playstation νοοτροπιας…εχω 10 κιλα, τα μοιραζω σε 3 βαπορακια, αυτα πιανουν μια περιοχη, βγαζω λεφτα κτλ κτλ…δλδ νταξ, δεν νομιζω πως στηνεις μια ολοκληρη επιχειρηση με τετοιους απλοικους κανονες-η ελαφροτητα της σειρας-…μην πω για τον Σαλ τον δικηγορο, η ακυριλα η ιδια[/SPOILER]

αλλα περα απο αυτα, η σειρα ειναι ακρως εθιστικη και σιγουρα απο τις πολυ καλες που εχω δει…αλλα το 70% τουλαχιστον της δυναμης της, παραμενει ο χαρακτηρας του Γουολτ!

τελειωσα 3η σεζον, ακρως εθιστικη, οταν τελειωσω 4η θα κανω υπερποστ…
αλλα απο το μυαλο δεν λεει να μου ξεκολλησει οτι η σειρα θα μπορουσε υπο αλλες συνθηκες να γινει ενα μεγαλο επος…
στα ιδια κυβικα με dexter, κερδιζει στο οτι ομως εχει 3 σεζον-οσες εχω δει δλδ- στις οποιες δεν κανει κοιλια και διατηρει μια συνεχομενη ροη, ενω ο dexter με τις σεζον-θεματικες ενοτητες χανει κατι απο τη συνοχη του+οκ, η τριτη ηταν μαπα…οπως επισης κερδιζει στο θεμα πρωταγωνιστου διδυμου-αμφοτεροι και οι 2 εξαιρετικοι- ενω ο dexter παλευει μονος του…ομως και παλι, η πρωτη σεζον του dexter σαν συνολο, μαρεσει περισσοτερο απο ολοκληρο το Breaking bad…

Οπως και ναχει παντως, πολυ καλη σειρα για καψιμο, τυπικη αμερικανικη της τελευταιας δεκαετιας που σε πριζωνει ολο και περισσοτερο και σε κραταει συνεχως στη τσιτα…

υγ. σκαηλερ, ΨΟΦΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΟΡΝΙΔΙΟ!
υγ2.

μονο \m/

Τελειωσα και τις 4 σεζον, οπωτε κανω μια σουμα σκεψεων

[SPOILER]Καταρχας τα +

Τα τελευταια 4 επεισοδια της 4ης σεζον ηταν τα καλυτερα της σειρας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια σειρα που φτανει κοντα στο φιναλε και δεν σου σπαει τα @@ με ασχετες ιστοριες, μυστηριους διαλογους, ‘κρυφα’ χαρτια που αποκαλυπτοντε μετα απο ασχετες εισαγωγες, 4 επεισοδια pure action-drama-αγωνιας! Ειδα τα 3 τελευταια καπακι, πραγμα που εχω να το κανω χρονια σε τηλεοπτικη σειρα…

Ο χαρακτηρας του Walt, αν και σε μερικα σημεια δεν παυει να ειναι λιγουλακι μονοκομματος, ειναι απο τους καλυτερους χαρακτηρες που εχω δει σε σειρα…ξεκιναει ως κακομοιρης που λυπασαι να τον κοιτας και τωρα απλα θες να πεθανει οσο το δυνατον πιο γρηγορα…η ανατροπη με το δηλητηριασμενο λουλουδι και τον Μπροκ ηταν καθοριστικη και ολα τα λεφτα…υποστηριζεται βεβαια απο την ερμηνεια του Cranston που ειναι πελωρια, απο τις καλυτερες επισης σε οτι σειρες εχω δει στα 00ς…

ο Πινκμαν εχει εξελιχθει σε γαματο χαρακτηρα και σε ακομα καλυτερο ερμηνευτη…τραγικος χαρακτηρας παντως, οτι κι αν εκανε οδηγησε σε λαθη ενω στον ψυχολογικο τομερα ειναι ενα συσσωρευμενο νευρο…

επιτελους ανεβηκε και ο Χανκ σε εκτιμηση, δεν μπορω να κοψω αντιδραση του εαν μαθει οτι ο Γουολτερ ειναι ο Χαιζεμπεργκ

ο μεγαλος θεος βεβαια ειναι ο Σοουλ, τυπος που βγηκε καρμπον απο vice city… και το παρελθον του τυπα να δει κανεις,ε χει μεγαλη εμπειρια στην κωμωδια…απιστευτα απολαυστικος χαρακτηρας…

η σκηνη με τον Γουλτερ να γελαει και την Σκαηλερ να σαλταρει νομιζω πως συμφωνουμε ολοι πως ειναι η καλυτερη μεχρι τωρα της σειρας…αναποφεκτη ‘καταντια’

στα πιο ουδετερα/αρνητικα τωρα, η δολοφονια στο καρτελ ηταν κομπλε αλλα καθαρα τηλεοπτικου επιπεδου…σκοτωσε ολο το καρτελ με δηλητηριο…νταξ, ηταν weak για μενα σαν σκεψη και ακομα πιο weak σαν αποδοση, παρολαυτα με ικανοποιητικο και θεμιτο αποτελεσμα…αλλα μονο στην τηλεοραση τοσες ευκολιες ή ‘διαστημικες’ λυσεις…

επισης η εκρηξη του Πινκμαν απεναντι στον αλλο χημικο, λιγο ψεμα

Tελος, δεν ξερω ποσοι χυσατε αλλα η ολη σκηνη με τον μισοδιαλυμενο Γκας να δενει τη γραβατα του και μετα να πεθαινει,οκ, εχω ακουσει οτι ο Ντεξτερ ειναι κομιξιστικος αλλα εδω οχι? γελαγα5 λεπτα και μετα απορουσα λεγοντας 'γιατι??!!'
Παπαρια σκηνη, χαλασε ολη την αγωνια και την καταληξη για μενα…

Γενικοτερα και αλλα διαφορα σκηνικα βολεματος της τελευταιας στιγμης, ευκολιας σε διαφορα σκηνικα κτλ εριχναν τον πηχη οπωτε πηγαινε η σειρα να παρει μπρος…

αλλα anyway, κατεληξα οτι δεν θα ηταν σωστο να την παρω εξ αρχης τοσο σοβαρα και αυτο θα κανω και στην 5η σεζον…ειναι φανερο πως το character development ειναι εξαιρετικο αλλα στα πλαισια μιας σειρας primetime και οχι πχ μιας σειρας τυπου Treme…το ιδιο και για τις εξελιξεις-ανατροπες…

Τελος, δεν θα με χαλαγε να τελειωνε τωρα…ερωτηματα: τι ρολο θα παιξει ο Mike?Ti θα γινει με τον Τζεσε και τον Γουλτερ?θα συγκρουστουν?θα μαθει ο Τζεσε πως ο Γουλτερ αφησε τη γκομενα του να πεθανει ή πηγε να δηλητηριασει το πιτσιρικι?Τι θα γινει με τα καρτελ?Ποιος ειχε παρει τηλ τον Χανκ για την επιθεση των 2 παπαρων?Θα γυρισει ο καρκινος του Γουολτ?τι θα γινει με τον Τεντ-στη μπουτσα μας, lamest character & subplot ever-?

Κλεινω λεγοντας οτι μεσα στα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της σειρας, αυτο που την βαζει πρωτη γραμμη ειναι το γεγονος οτι δεν κανει κοιλια πουθενα, απλα καθε σεζον και καλυτερη…μεγαλη μαγκια και μπραβο τους που καταφεραν κατι τετοιο![/SPOILER]

τελειωνω τη 2η σεζον,καλοφτιαγμενη σειρα με γουολτερ να δινει ρεσιταλ.ευκολα σκοτωνα σκαιλερ!

λεπον μετα ολη αυτη την υπεραποθεωση εδω μεσα,αποφασισα να το ξεκινησω.
ελπιζω να μην απογοητευτω8)

:bow2:

http://www.collegehumor.com/video/6701398/breaking-bad-rpg

Spoiler alert!