British Lion - The Burning

Λοιπόν, ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Steve Harris έχει έτοιμο και δεύτερο solo δίσκο που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιανουαρίου του 2020, υπό το όνομα British Lion και θα έχει τίτλο The Burning. Η σύνθεση του συγκροτήματος πάντως φαίνεται να έχει παραμείνει η ίδια (και ο τραγουδιστής!)
Έχουμε εξώφυλλο:

Έχουμε και tracklisting:

City of Fallen Angels
The Burning
Father Lucifer
Elysium
Lightning
Last Chance
Legend
Spit Fire
Land of the Perfect People
Bible Black
Native Son

Όπως και ένα δεύτερο τραγούδι για… προθέρμανση! (είχε βγει και το “Spit Fire” πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα)


Κατά πως φαίνεται, η Αρχηγάρα νοιώθει ότι περιορίζεται στους Maiden και δεν μπορεί να περάσει τις ιδέες του, οπότε κατέφυγε στη λύση των solo projects στα γεράματα!

Αστειεύομαι βέβαια, καλά κάνει και διοχετεύει τη δημιουργικότητά του απενοχοποιημένα , το κάνει εμφανώς για το κέφι του, άλλωστε δεν του έλειψαν ούτε η αναγνώριση ούτε η επιτυχία.
Και αφού αυτή τη φορά τα καινούρια τραγούδια δεν πρέπει να απέχουν πολύ χρονικά μεταξύ τους σαν συνθέσεις, φαντάζομαι ότι το “The Burning” θα έχει μεγαλύτερη συνοχή και θα είναι ανώτερο από το προηγούμενο τους – όχι ότι συνιστά και κάποιο ιδιαίτερο κατόρθωμα αυτό!

3 Likes

Παμε να παραμιλαμε όπως στο πρωτο :laughing::laughing:

6 Likes

Αυτογραφα θα υπογραφει; Φωτογραφιες θα βγαζει; Νομιζω αυτοι θα ειναι και οι λογοι της περιοδειας :grin:.

5 Likes

Θα τους δω το Δεκέμβρη στο Islinghton, κλαμπάκι χωρητικότητας 800 ατόμων. Φυσικά δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον για τους B.L. :sweat_smile:

5 Likes

Παντελώς αδιάφορο μουσικά project.Σεβασμός όμως στον Harris που σε τέτοια ηλικία και με τόσα χρήματα, τρέχει και παίζει στα κλαμπάκια για την καύλα του.

3 Likes

Υπάρχει πάντα δίψα για υλικό Steve Harris. Και το πρώτο άλμπουμ είχε κάποια πολύ καλά κομμάτια. Us Against the World, The Chosen Ones, These Are the Hands, World Without Heaven. Λίγο τη συνοχή και τον ήχο να προσέξουν και θα ακούσουμε τρελά πράγματα.

2 Likes

Θέλει τραγουδιστή. Καποια κομμάτια, δεν είναι κακά, αλλά…

Φαίνεται καλύτερο από το 1ο αλλά όχι κάτι το φοβερό. Ας το ακούσουμε βέβαια ολόκληρο αρχικά.

Θυμίζει τα μελωδικά σημεία των Maiden από το 2000 και μετά.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τον Harris να συνεργάζεται με πιο γνωστούς μουσικούς.
Η μπάντα του δεν είναι κακή αλλά δεν δίνει το κάτι παραπάνω.

Φαντάσου για παράδειγμα την ίδια μπάντα με Doogie White ή Soto και κάποιον βιρτουόζο στην κιθάρα …πχ Gus G :sunglasses:

Ο τραγουδιστής στα πρότυπα της εποχης. Το πρωτο δεν μου πολυαρεσε αλλα αυτο το ακουω πολυ πιο συμπαθητικό, εχω και μια αδυναμία στον μεγάλο αρχηγό, μπορει να το τσιμπήσω. Παντως, για μενα, η κατανόηση στην μελωδία που έχει ο άτιμος ειναι το κατι αλλο, απο το τίποτα σου πετάει ωραιες μελωδίες. Καλα για την φιλοσοφία ζωής που έχει και την αγαπη για την μουσικη τα λόγια ειναι περιττά.

1 Like

Νομίζω ότι το ζητούμενο για τον Harris αναφορικά με το solo project του είναι ακριβώς το να κάνει το κέφι του χωρίς να συνεργάζεται κατ’ ανάγκη με γνωστούς μουσικούς (αν και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα πέταγαν τη σκούφια τους στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν!), χωρίς να σκέφτεται με όρους επιτυχίας, περιοδειών κλπ, πράγματα που τα έχει κατακτήσει κατά κόρον με τους Maiden. Να κινηθεί σε πιο χαλαρά πλαίσια από πάσης απόψεως.

…ε, κι αν του προκύψουν “ημιεπαγγελματίες” οι συμπαίκτες του, δεν χάθηκε και ο κόσμος!

2 Likes

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού οπαδούς των British Lion αφού, μετά τα… μεγαλεία του εξωφύλλου στο ελληνικό ΜΗ, βγήκε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα άλλο ένα κομμάτι από το επικείμενο νέο album -το ομώνυμο συγκεκριμένα:

Ένα αξιόλογο κομμάτι που έχει συγγένειες με τους Maiden (αλίμονο!), με τον Αρχηγό να είναι εκ των πρωταγωνιστών και τον τραγουδιστή του να κάνει επίδειξη των… μάλλον περιορισμένων δυνατοτήτων του!

1 Like

Σαν να ακούς μετρίο Lizzy/Dare υβρίδιο.
Τα φιλελευθερά των Black Star Riders που δεν αντιγράφουν TL με μια δυνατή μεζούρα Gary Moore. Ακούγεται, αλλά για τα γκαφρά που έχει ο αρχηγός είναι αστείο τη στιγμή που μπάντες σαν τους Eclipse το κάνουν πολυ καλύτερα…


ποιο OTHAFA … ?

Απολαυστικός, ακατάληπτος Αρχηγός.

Όσοι “πιάνετε” το 60% - 70% των λεγομένων όταν ανοίγει (λέμε τώρα) το στόμα του, δεν μπορεί παρά να αριστεύσατε στο Listening, σε όποιες εξετάσεις Αγγλικών και αν δώσατε.


3 Likes