Brymir - Breathe Fire to the Sun (2011)

Δεν ξέρω τι έχει η βότκα ή το σναπς που πίνουν οι Φινλανδοί, αλλά γεγονός παραμένει πως η πηγή γνήσιου μεταλλικού ύδατος παραμένει αστείρευτη στη χώρα με τις 1000 λίμνες!

Πρόσφατα ανακάλυψα τους Brymir, οι οποίοι με το ντεμπούτο τους “Breathe Fire into the Sun” αποτίουν φόρο τιμής σε τρία -κυρίως- συγκροτήματα που καθορίζουν εντονότατα το ύφος της μουσικής τους. Πάρτε λοιπόν μια δόση Ensiferum, μιάμιση δόση Wintersun και μια δόση Turisas, ανακατέψτε με oλίγη από Equilibrium και ολίγη από Kalmah, προσθέστε και μπόλικο ταλέντο στο …stirring κι έχετε τους Brymir ! Κι αν νομίσατε ότι πρόκειται απλά για φτηνά …copy cats (όπως θεώρησα κι εγώ στην αρχή) μάλλον γελιέστε, γιατί η δυναμική της μουσικής τους είναι sui generis και αρκετά “φρέσκια”…

Κάτι μου λέει ότι εάν στο επόμενο άλμπουμ τους δώσουν ακόμα περισσότερα δείγματα της προσωπικής τους μουσικής γραφής αποκρυσταλλώνοντας ακόμα περισσότερο το δικό τους στυλ και αφήνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα, θα είναι ένα [ακόμα!] από τα συγκροτήματα εκ Φινλανδίας για τα οποία θα μιλήσουμε αρκετά στο μέλλον… :roll:

“Breathe Fire into the Sun” Tracklist:

  1. Intro
  2. Unconquerable (κομματάρα imho!)
  3. In Silence
  4. A Free Man’s Path
  5. Burning Within
  6. Withering Past
  7. Cycle Of Flame
  8. Ragnarök
  9. Retribution
  10. Breathe Fire To The Sun

συμφωνω σε ολα!
και εγω πριν καναδυο βδομαδες το ανακαλυψα και το εχω λιωσει!!

Καλά δεν το πιστεύω ότι ανοίχτηκε thread για τους brymir!:stuck_out_tongue:

To Μάιο έπεσε στα χέρια μου το σιντάκι και έχει ψιλολιώσει (όσο αυτό είναι εφικτό με τόσες και τόσες κυκλοφορίες που είχαμε φέτος…).
+1 και από μένα, πραγματικά πως γίνεται να βγαίνουν τόσα συκροτήματα που να ασχολούνται με το ίδιο στυλ μουσικής και αντί να σου φαίνονται κουραστικοί λόγω επανάληψης καταφέρνουν να σε κερδίσουν! Αστείρευτη η μουσική έμπνευση! Μακάρι να μην ξεφύγουν από το μονοπάτι που διάλεξαν να ακολουθήσουν για να προστεθούν στο σωρό των συγκροτημάτων-φούσκες.