Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Εδώ λοιπόν ας συζητήσουμε για μία μεγάλη μουσική μορφή,για έναν άνθρωπο που “έφυγε” τόσο νωρίς αλλά παρόλα αυτά ο αντίκτυπος της μουσικής του ήταν τόσο μεγάλος που επηρέασε μετέπειτα καλλιτέχνες όπως οι Beatles,ο Bob Dylan,Rolling Stones.
Δίχως αμφιβολία ο Charles Hardin Holley γνωστός απλά ως Buddy Holly δικαίως θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που επηρέασε όσο κανείς άλλος το πρώιμο,αν όχι όλο,rock and roll.
Πραγματικά είναι τρομακτικό αν σκεφτείς τον πολύ λίγο χρόνο που έδρασε και το πόσο έχει επηρεάσει αυτό ο άνθρωπος την μουσική.Εκείνη την μαύρη μέρα του Φλεβάρη του '59 ή αλλιώς όπως έχει πει και ο Don McLean “The Day the Music Died” έφυγε μία χαρισματική προσωπικότητα…
Να πούμε βέβαια ότι σε εκείνο το δυστύχημα σκοτώθηκαν επίσης και άλλοι δύο Αμερικάνοι rock and roll καλλιτέχνες,ο Ritchie Valens και ο “The Big Bopper”.
Ο Clapton στην αυτοβιογραφία του τον εκθείαζε,λέγοντας πως ήταν the real thing
ή κάπως έτσι τέλος πάντων και πως δεν το πίστευαν πως πέθανε.Γιατί έλεγε πως ήταν πολύ εκρηκτικός,ασχέτως της ψιλοφλώρικης εμφάνισης.Ένα best του έχω οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά…Είναι πάντως από τους καλλιτέχνες που αργά ή γρήγορα θα ασχοληθώ μαζί του(είναι ένα από τα καλά και ένα από τα κακά να ασχολείσαι με τόσο παλιά ακούσματα,δεν τελειώνουν ποτέ,έχουν απίστευτα μεγάλο έργο και απλά δεν προλαβαίνεις!!!).Θεός πάντως και αυτός!
Ποστάρετε κανένα δίσκο!
Εν τω μεταξύ ό,τι να ναι απο την πλευρά μου ε. Βλέπω στα headlines πάνω, που λέει τις ειδήσεις του ρόκιν “O Buddy Guy επισρέφει με νέο δίσκο” ξέρω γω, και το μυαλό μου πάει στον Buddy Holly, και λέω, “για δες ρε, μάλλον γι’αυτό άνοιξε το θρεντ ο Floydized, με αφορμή τον νέο δίσκο!”
Ακόμα να ξυπνήσω μου φαίνεται. #-o
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.ΞΥΠΝΑ!!:D:D
Επίσης ο Buddy Holly ήταν εκείνος που έδωσε την στάνταρ δομή,τύμπανα-δύο κιθάρες-μπάσο,στην ροκ.Ακόμα ήταν ο πρώτος που έγραφε,έκανε παραγωγή και ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του.Πράγμα πρωτότυπο για την εποχή.
Γνωστή είναι επίσης η τεχνική του “hiccup” στα φωνητικά,την οποία την χρησιμοποιούσε και ο ίδίος ο Έλβις,όχι όμως τόσο εμφατικά όσο ο Buddy Holly.
Σημείο αναφοράς είναι φυσικά και οι Crickets,οι οποίοι ήταν και το δεύτερο λευκό γκρουπ που έκανε περιοδεία στην Μεγάλη Βρετανία.
Ας μην ξεχνάμε και ότι το στυλ που είχε,τα γυαλιά και αυτά,ήταν κάτι που υιοθετήθηκε και από τον Τζων Λένον,ο οποίος είχε και φοβερό κόμπλεξ με την μυωπία του!Να 'ναι καλά ο Χόλλυ που φορούσε τα γυαλιά γιατί ο Τζων ακόμα με φακούς θα ήταν!:lol:
Τιτανοτεράστιος ήταν ο άτιμος!Όλοι τον προσκυνάνε,από τον Clapton που ανέφερε ο Hopeto,μέχρι και τον Bob Dylan ο οποίος τον είχε δει live 2 μόλις μέρες πριν σκοτωθεί…