Buena Vista Social Club, 11/11/2010, Ιδρυμα Μειζονος Ελληνισμου Αθηνα

Η ΕΚΚΥΚΛΗΜΑ παρουσιάζει σε μία και μοναδική μαγική βραδιά τους θρυλικούς Buena Vista Social Club την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254 Κτίριο 56.

Προπώληση εισιτήριων από τις 4/10/2010

Σημεία Πώλησης: TICKET HOUSE, METROPOLIS

Τιμές Εισιτηρίου: 25? (Τα πρώτα 300 ) 30?- 35?

Τι είναι ακριβώς Buena Vista Social Club LIVE? Δεν ξέρω, όμως πιθανολογώ πως είναι όσοι λίγοι ζουν απ’αυτούς, χωρίς τον ry cooder η την Omara Portuondo, και μερικούς σχετικά άσημους αντικαταστάτες. Αξίζει;; Πάλι δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται ένα μεγάλο όνομα που έχει γίνει καραμέλα από ένα μάτσο άσχετους[B]*[/B], και ουσιαστικά έχει λίγη αξία μουσικά πλέον. Οπότε σκεφτείτε το λίγο πριν πάρετε εισιτήριο, γιατί μάλλον δεν θα ακούσετε ακριβώς αυτά που ακούσατε στο ντοκιμαντέρ του Wim Wenders. Βέβαια αναγνωρίζω πως είναι ωραία ευκαιρία να βγάλεις την γκόμενα έξω σε ένα [I]και καλά ψαγμένο[/I] live που είναι ουσιαστικά τόσο ουδέτερο και εύπεπτο που δύσκολα να μην της αρέσει. Επίσης είναι σχετικά φθηνό, και δεν θα χρειαστεί να ξεπαραδιαστείς! :slight_smile:

[B]*[/B]π.χ. Ένας φίλος DJ μου’χε πει όταν του έδωσα ένα Βραζιλιάνικο mixtape…[I] “Buena Vista Social Club κι’ετσι φάση;;”[/I], γι’αυτούς που δεν έχουν ιδέα από μη-δυτική μουσική (δηλαδή τους περισσότερους) μάλλον μόνο οι Buena Vista έχουν βγει απ’την Λατινική Αμερική.

Καλά τα λες για τους Buena Vista.

Έχω πει και σε άλλους χρήστες κάτ ιδίαν, πως είσαι καλός χρήστης και δεν πρέπει να στη λένε οι πιο παλιοί χρήστες από σένα.

Αλλά ρε παιδάκι μου μετά συγχωρήσεως, αυτός ο χωρισμός που κάνεις σε ανατολική και δυτική μουσική, εκτός από αστείος είναι και αναχρονιστικός. Μου θυμίζεις τους καθηγητές μουσικής στα σχολεία και στα ωδεία, που έχουν κλασικές σπουδές στη μουσική, και δεν έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται τα τελευταία 150 χρόνια. Εκτός και αν τον κάνεις σκοπίμως.

Έχοντας δει Buena Vista και την ταινία και τη μπάντα live, μπορώ να πω ότι αν και δεν είναι ακριβώς σαν το έργο παρ’ όλα αυτά είναι μία πολύ αξιόλογη μπάντα.

Κρίμα που δε ζει κι ο Cachaito να τον ξαναδούμε…