Ακούστε μουσική με τα μάτια σας…
μάθανε οι emo κιθάρα λοιπόν ε!
Άσχετο αλλά το δράμα είναι προσωπικό. Βιαζόμουν τις προάλλες στο ξύρισμα και έριξα ένα κόψιμο στο πηγούνι άλλο πράγμα. Το χειρότερο είναι ότι νομίζαν πως είμαι emo και χαρακώνομαι! Δράμα η κατάσταση.
Είχε πλάκα στους Fates Warning που φόραγα t-shirt τους…
Δε μου θυμίζουν emo όταν τους βλέπω! Μου θυμίζει emo το όλο στύλ τους! Απλά δε μου αρέσει αυτό! Δεν αρέσουν σε όλους όλα τα συγκροτήματα! Και ο καθένας έχει λόγο για να το λέει!!!
ωχ παλι στον ενθουσιασμο θα ξανασταξω χολη και θα δεχτω επιθεση , σεβαστο…
καταρχας να πω οτι απεχθανομαι το metalcore ,το βρισκω πολυ ψευτικο , εμπορικο , αμερικανιλα πολυ , δεν μου κανει καθολου εντυπωση οτι το ακουν πολλα 15χρονα αλλα και πολλες γκομενες αφου υπαρχουν ομορφοπαιδα οπως οι κυριοι BFMV
στην αρχη νομιζα οτι ειναι Αμερικανοι , αλλα οταν εμαθα οτι ειναι Ουαλοι εξεπλαγην
μες τα βουνα της Ουαλιας αντι να παιξουν κανα black / folk , κατι σαν τους περηφανους Primordial , πως κολλησαν με την αλλη μερια του Ατλαντικου δεν το καταλαβα…
παντως ολο και περισσοτερες μεγαλες μπαντες (Maiden , Metallica…) διαλεγουν τετοιες μπαντες για support…
εχουν μιλησει με κολακευτικα λογια κλπ…τι να πω γνωμες ειναι αυτες…
εντιντ :δεν ξερω αν ειναι emo ή οχι , το βιντεοκλιπ ειναι οπως το περιμενα (tears don’t fall) , ρομαντικη ατμοσφαιρα , ενα ωραιο γκομενακι και βαραμε…
Παω στοιχημα οτι δεν εχεις ακουσει πανω απο 3 μπαντες που παιζουν metalcore!
Το τι εμφανιση επιλεγει μια μπαντα να εχει, δεν με ενδιαφερει σχεδον καθολου. Μουσικα οι BFMV με ειχαν σοκαρει στα πρωτα μου ακουσματα δουλειων τους. Ωστοσο η συνεχης επαναληψη τους με κουρασε. Ειναι σαφως επηρεασμένοι απο μπαντες οπως Metallica, Machine Head κτλ, αλλα δεν παιζουν κατι καινουργιο…
εγω απλως να σχολιασω αυτα που λες για το metalcore
το metalcore που λες ειναι ακριβως οτι ητανε και το αμερικανικο thrash στην ακμη του
το ακουγανε πιτσιρικαδες
ηταν αμερικανικο
πουλουσε πολυ (στην ακμη του)
κλπ κλπ
οπωτε μην κατακρινουμε κατι που ειχε ξαναγινει στο παρελθον απλα ειναι αποδεκτο λογω “τρου”!!
εσυ οτι και να λεγα θα το κατεκρινες…εχω ακουσει Trivium , BFMV και οσον αφορα το 3ο εχω δει στο headbanger’s ball (καθε πεμπτη mtv 1 το βραδυ) τοσες αλλες που μου φαινονται ολες ιδιες . γι αυτο σιχαθηκα την εκπομπη και δεν ξαναειδα εδω και πολυ καιρο
εχεις δικιο , αλλαξαν οι καιροι…αλλα ειχαμε και το ευρωπαικο thrrash που βεβαια δεν ειχε την εξαπλωση του αμερικανικου
Το οτι σου φαινονται ολες ιδιες δεν μου λεει τιποτα. Και στη μανα μου αμα βαλω black metal, ολα ιδια θα της φανουν. Δεν σου ειπα οτι δεν εχεις δει μπαντες, αλλα οτι δεν εχεις ακουσει. Με ολη την εννοια που περικλειει η λεξη “ακουω”.
Το προηγουμενο σου ποστ για την metalcore ειναι απολυτο και σκιαγραφει μια προκαταληψη απο μερους σου για το συγκεκριμενο ειδος. Υπαρχουν πολλες καλες μπαντες και αρκετα ενδιαφεροντα αλμπουμ.
μα και εδω υπαρχει το ευρωπαικο
ιδιαιτερα τα πρωτα αλμπουμς των heaven shall burn και caliban ειναι κολαση!!
edit: βαλε και τους ελβετους Cataract!πραγματικο ισοπεδωμα!!!
emo δηλαδή!
we are not emo we are emotional punks
δλδ ρε μαγκες σε οποιον δεν αρεσει το metalcore δεν εχει ακουσει κιολας??
nai…
εγω η αληθεια ειναι οτι απο μονος μου δεν εχω ακουσει σχεδον τπτ, αλλα απο φιλους που μου βαζουν και ακουω μπορω να πω οτι δεν μ’αρεσει καθολου…
παιζει ρολο πως εκφραζει τη γνωμη του καποιος
οταν σχολιαζει οτι ειναι εμπορικο,οτι το ακουν πιτσιρικια και αλλα τετοια
δειχνει οτι εχει ακουσει 2-3 πραγματα που επειδη δεν του αρεσαν (δεκτο) , καθεται και λεει οτι κλισε κριτικη υπαρχει (μη δεκτο)
παραδειγματα σε αλλα ειδη
black : ολοι κουλοι,δηθεν,πουλαμε κακια,μηδεν στιχοι κλπ κλπ
ατμοσφαιρικο\gothic : φλωροι,γκει,μουσικη για γκομενες κλπ κλπ
epic\power : τραλαλα,τραλαλο,αδερφες τραγουδιστες,παιδικοι στιχοι κλπ κλπ
τα παραπανω δειχνουν ατομο που χει ακουσει αυτη τη μουσικη?
Νατο και το τοπικ.
Μενα γρηγορο περασμα των ποστς χαχανισα, περιπου στο ρυθμο χουχουχου
αουργκ ροοοοαρ και τα λοιπα
Απο τις καλητερες μεταλ μπαντες… εχουν μελλον… με μονο 2 album μερικα singles και ενα live DVD εχουν παρει μερος σε πολλα μεταλ φεστιβαλ σε main stage, ειναι επιρροη ( influence ) μου ειδκια ο τραγουδιστης τους ο matthew tuck διοτι το πρωτο τραγουδι που εμαθε σε κιθαρα ηταν το enter sandman-metallica οπως κι εγω
και αν δειτε τις τελευταιες live εμφανισης θα σας θυμισουν πιο πολυ Heavy metal παρα metalcore…
ΥΓ: Συγνωμη δεν ηξερα οτι υπαρχει ειδη topic για την μπαντα αυτη ! sign-:oops:
:twisted: :walkman:
φιλε Paoktsis να σου θυμισω οτι οι Emo εχουν τισ ριζες τους στο μεταλ? ( και γενικοτερα στο μεταλκορ)
ε καλα και τα εμακια ακουνε και slipknot δεν παει να πει τιποτα αυτο…
Μμμ ντάξει παλιά δεν τους πολυχώνευα όπως και άλλες μπάντες που είχαν πέραση στην πιτσιρικαρία.
Το Poison είναι αλμπουμάρα.
Τώρα στο επόμενο πήγαν να το γυρίσουν σε πιο παραδοσιακές heavy metal φόρμες και εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε πέραν κάποιων κομματιών που ήταν στο στυλ του Poison (π.χ. το καταπληκτικό Hearts Burst Into Fire).
Μπορεί να είναι καραφλωριές του κερατά τα κομμάτια στο ντεμπούτο τους αλλά γουστάρω.
Δεν μ’ ενδιαφέρει αν αρέσουν σε κάποιους τα κομμάτια τους, δικαίωμα του καθενός είναι αυτό.
Είναι απ’ τις αγαπημένες μου μπάντες, έχω λιώσει τα album τους στην κυριολεξία, και ανυπομονώ να βγει το καινούριο μέσα στη νέα χρονιά.
Τώρα όσον αφορά αν είναι emo η μουσική τους ή όχι όπως είπαν κάποιοι πιο πριν, εγώ θεωρώ πως δεν είναι, αλλά δε μ’ ενδιαφέρει κιόλας να πω την αλήθεια.
Αν κάτι μ’ αρέσει ηχητικά, δεν πα να ναι και ποπ, θα τ’ ακούσω.
Δεν νομίζω…
Ο όρος Cliche πιστεύω ότι μπορεί να περιγράψει σωστά και την περίπτωση των BFMV.
Cliche σημαίνει κάτι που έχει αποκρυσταλωθεί σαν άποψη στο μυαλό του κοινού χωρίς το κοινό αυτό να έχει την hands-on εμπερία πρίν διαμορφώσει άποψη. Προσωπικά αυτό το απεχθάνομαι και πάντα ακούω προσεκτικά πριν κρίνω(ακόμα και όταν μιλάμε για εμος, για γκει μπαντς, για κριστιαν μπαντς κ.ο.κ)
Ο όρος “εμπορικό” είναι και αυτός ένα cliche από μόνος του, γιατί: Γιατί πολύ απλά τα κατ’εξοχήν εμπορικά είναι και χαμηλότερης μουσικής ποιότητας για 3 πολύ απλούς λόγους: Παράγονται σε μεγάλη ποσότητα, με μεγάλη ταχύτητα και έχουν εμπνευστεί για να αρέσουν στο ευρύ κοινό (καθώς όπως λέει και η λέξη κύριο μέλημα είναι το εμπόριο και όχι η μουσική) Παρούλαυτα παραμένει cliche όρος γιατί δεν μπορεί να περιγράψει Όοοολες τις μπάντες!
Την άποψη μου δεν θα την πω, απλά ήθελα να κάνω αυτό το reply