Ψυχάκιας, ξεψυχάκιας εμείς τον λατρεύουμε… Και τον Vikernes ή θα τον λατρεύεις ή θα τον μισείς…
Eγω δεν τον λατρευω, ουτε τον μισω. Μ’αρεσει η μουσικη που παιζει, αλλα δε το χωνευω καθολου σαν ανθρωπο.
Λες να εχω aids?
Εγώ θα ποστάρω για μία τελευταία φορά εδώ, δίνοντας στον εαυτό μου την ψευδαίσθηση, πως δεν είστε εσείς οι ίδιοι στόκοι και πως δεν είδατε/προσέξατε/παραλλείψατε να διαβάσετε το ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα, γι’αυτό σας λέω ξαναδιαβάστε το. Εκτός κι αν είστε 35 χρονών μαντραχαλάδες, ακούγατε burzum από τα χρόνια της νιότης (σαν τον σούπερμαν ένα πράγμα), και τον προλάβατε να λέει/κάνει μαλακίες οι οποίες όντως ισχύουν, πριν κάνει τον φόνο και γίνει “μύθος”.
Αρχικά, λίγο χλωμό τα μισά από αυτά που ακούω εγώ να οφείλονται στον Κόμη.
Μετά, αυτό που λες για την εικόνα που έχει φτιαχτεί γι’ αυτόν μέσα από συνεντεύξεις, δεν ισχύει για όλους τους καλλιτέχνες; Δηλαδή για κανέναν (Lars Ulrich, Zakk Wylde, Kerry King, Axl Rose πρόχειρα) δεν πρέπει να έχουμε άποψη πέρα από τη μουσική τους πλευρά; Προσωπικά κανέναν δεν έχω ζήσει…
Όταν έλεγα “στα μισά από αυτά που ακούτε” νόμιζα πως αναφέρομαι σε κόσμο, που ασχολείται με το μπλακ μέταλ, κι εκτός από burzum θ’ ακούει και weakling, abyssic hate, nyktalgia, lurker of chalice και wolves in the throne room κι όχι wipers, dead meadow και cranes (δεν ξέρω αν τ’ ακούς αυτά, τυχαία παραδείγματα, εγώ τ’ ακούω πάντως κι αυτά!). Άρα αναφέρομαι σε μπλακ μέταλ κοινό.
Τώρα για το δεύτερο σκέλος, δεν χρειάζεται νομίζω ν’ απαντήσω, μπορείς και μόνος σου να καταλάβεις ότι το θέμα “Vikernes” έχει πάρει τεράστια διάσταση, ως μύθος όπως προείπα γενόμενος μετά τον φόνο του Euronymous. Τα media ξεκωλιάστηκαν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, να λένε αηδίες, το ίδιο κι ο κόσμος που το όλο ιδίωμα τους φαινόταν εξωπραγματικό. Ακόμα και σήμερα να βρεις εναν βλακα δαπιτη τρεντυ και να του πεις για μπλακ μεταλ, σκηνικά, beliefs και τα λοιπά και τα λοιπά (δεν μιλάω για ψευδοσατανιστικές μαλακίες) θα του φανούν φρικαλεότητες. Με πιάνεις τι σου λέω; Το υπερμεγεθύνουν όλα. Οπότε ναι, οι συνεντεύξεις του Ulrich και του King και του Rose είναι αληθινές, άλλωστε τα άτομα αυτά είναι ΧΕΒΙΜΕΤΑΛ και ΧΑΡΝΤΡΟΚ (pun-> hard cock), ίσα ίσα που πουλάνε περισσότερο με τις φανφάρες που αραδιάζουν και το ροκσταριλίκι τους.
Ο Vikernes όμως, είναι μια διαφορετική περίπτωση ανθρώπου. Εύχομαι να σε κάλυψα εσένα και όποιον άλλον αναρωτιόταν τα ίδια.
υγ: ελπίζω να μην πειράζει που δεν έγραψα επιχειρήματα για το “διαφορετική περίπτωση ανθρώπου”, το θεωρώ ευνόητο και αντιληπτό τι εννοώ.
Εγώ γιατί πιστευω οτι ο Εuronymous ζει σε ενα μικρο ψαροχώρι της Νορβηγίας εχοντας βγάλει τα λεφτά της ζωής του?:!::!:
Στο οποίο ψαροχώρι, έχει ανοίξει αλυσίδα κινέζικων εστιατορίων με συν-ιδιοκτήτη τον Quorthon… 8):lol:
Davi, σα πολυ Resident Evil βλεπεις… :lol:
Δεν το ειπε λεμεεεε.
Αλλη μια απο τις δεκαδες ραδιο-αρβυλες που σχετιζονται με την Νορβηγικη σκηνη.
Εκτος αν εχεις κανα λινκ με συνεντευξη του ΙΔΙΟΥ που να το δηλωνει, εγω παντως αμα θες σου βρισκω την συνεντευξη που λεει “δεν ειπα ποτε κατι τετοιο”
Μου αρεσει πολυ η μουσικη του και η φωνη του…Εμαθα οτι βγαινει συντομα ! Αναρωτιεμαι τον συμφερει να βγει? Καλα δεν ειναι εκει που βρισκεται τωρα? Τουλαχιστον γραφει και κανενα κομματι μεσα απο την φυλακη
Το θέμα δεν είναι τι γράφει , αλλά το τι βγάζει μέσα από τη φυλακή…
Αφού βαριέμαι οικτρά, ας πω κι εγώ την αποψάρα μου
(την οποία φυσικά θα προσκυνήσετε, γιατί εγώ τα ξέρω όλα )
Ο Βαργκ είναι μια ειδική περίπτωση στη μουσική βιομηχανία. Λόγω της φυλάκισής του, έχει σχεδόν αποκοπεί από τον έξω κόσμο (ελάχιστες συνεντεύξεις κλπ), με αποτέλεσμα να συντηρεί ένα σκιώδες ίματζ (ίσως και άθελά του πια). Η ομιχλώδης εικόνα του προκύπτει από το λάθος που κάνουν αρκετοί να χτίζουν το προφίλ του με μικρά κομμάτια προερχόμενα από διάφορες χρονικές περιόδους, μακρινές μεταξύ τους.
Εξηγούμαι: Δεν πρόλαβα τα γνωστά γεγονότα όταν έγιναν, χώθηκα όμως στον κόσμο του μέταλ λίγα χρόνια μετά, και γνώρισα το μπλακμέταλ στα ντουζένια του, και φυσικά από πρώτο χέρι τον ελιτισμό των τότε μπλακμέταλ “αποψιατόρων”. Αυτοί λοιπόν οι αποψιάτορες τότε είχαν σαν εικόνισμα τρεις μπάντες, ως το παράδειγμα της υπερκαλτσούπερήβολκαρατρουκαιδενξερωγωτι νοοτροπίας. Τους Mayhem (τότε διαλυμένοι και υπερμπουτλεγκιασμένοι), τους Darkthrone (σχεδόν ανενεργοί τότε), και τους Burzum. Τα χρόνια πέρασαν, και σήμερα, από τις 3 αυτές μπάντες, μόνο ο Μπούρζουμ έχει κρατήσει αυτό το απόμακρο ίματζ (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς), καθώς οι υπόλοιποι 2 φρόντισαν να το καταρρίψουν μόνοι τους, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως ο χρόνος κυλάει, μεγαλώνουμε, και μεγαλώνει και η μουσική μας.
Θα είχα πολύ μεγάλη περιέργεια, να παρακολουθήσω μια σημερινή συνέντευξή του. Σίγουρα έχει μεγαλώσει κι αυτός, όπως όλοι μας από το 1994, και θα’χε πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν εξελιχθεί οι αντιλήψεις του, μιας και -όπως και να το κάνουμε- δεν έχει ζησει ακριβώς αυτό που λέμε “μια κανονική ζωή”.
Μουσικά, τον σέβομαι απεριοριστα, αν και πλην του Φιλοσοφεμ, δεν παίζει να βάλω κάνα άλλο δίσκο του ν’ακούσω…
Αν και δεν ξέρω πολλά γύρω απ’ το συγκεκριμένο είδος, μια παρένθεση μόνο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πέρασαν αρκετά χρόνια αλλά και πώς αυτά πέρασαν. Τόσα χρόνια στη φυλακή, απλά δε γίνεται να μην έχει αλλάξει αντιλήψεις.
The real Varg Vikernes is not that interesting, I think, and there is not much to say about me, and in any case, when I get out of prison, whenever that may be, I will disappear from public view anyhow. As I see it I am a prisoner on a ship (“The Sodom & Gomorrah”) - the modern world - heading for disaster, and when I am released from captivity I will jump overboard and swim back to dry land a.s.a.p… I don’t want anything to do with this thoroughly sick so-called civilization, so I will do my best to get away from it all. There will be no more articles like this one, no more (strictly speaking) unnecessary communication with strangers in the modern world and no interviews. I will publish a few books, possibly using a pseudonym in order to stay anonymous, and perhaps a Burzum album or two, but that’s it.
Μπλίντιν, αντί να περιμένεις συνέντευξή του μπορείς να διαβάσεις και αυτά που λέει στο σάιτ του.Για όσους θέλουν να χουν μια καλύτερη άποψη για το Vigernes, εκεί έχει πάρα πολύ ψωμί. Τώρα για το άτομό του θα έλεγα ότι θα μας απασχολήσει ξανά σίγουρα όντας διαταραγμένη προσωπικότητα, αν αποφυλακιζόταν από τον Κορυδαλλό. Άλλο στη Νορβηγία όμως.
Ατακα φιλου: “Οι ραπερς και οι μπλακαδες, οταν κανουν φονο γινονται θεοι”
:lol::lol:
Λολ. Σωστό όμως :Ρ
O Jackson Rathbone, πιο γνωστός από το ρόλο του στο εφηβικό βαμπιροφίλμ “Twilight”, πρόκειται να υποδυθεί τον εγκέφαλο των Burzum και καταδικασμένο για φόνο, Varg Vikernes, σε επικείμενη ταινία για το “Lords Of Chaos”, το βιβλίο που περιγράφει την έκρηξη του νορβηγικού black metal.
http://www.rocking.gr/article5973.php
Ναι με τοση ΚΑΚΙΑ στη φατσα,ιδανικος.
Να βαζανε εσενα.
Καλη φαση.
το μακιγιαζ κανει θαυματα…