Bush (The band, NOT the president...)

Εψαχνα κανα cdακι να ακουσω στο αμαξι σημερα και επεσε το ματι μου στα σκονισμενα αλμπουμακια των Bush που εχω. Ειχα να τα ακουσω αρκετο καιρο και τα εβαλα και θυμηθηκα λυκειακα χρονια που τους ειχα λιωσει τοτε.
Οι Bush ειναι κατα καποιον τροπο η βρετανικη εκδοχη του Grunge. Ηταν δισκογραφικα ενεργοι απο το 1994 εως το 2001, εβγαλαν 4 αλμπουμ. Προσωπικα καλυτερο τους θεωρω το Razorblade Suitcase του 96 με μικρη διαφορα απο το Sixteen Stone του 94. Το Τhe Science of Things του 99 επισης ηταν σχετικα καλο, ενω το τελευταιο τους το Golden State του 2001 ειχε λιγες καλες στιγμες μεσα.
Frontman τους ηταν ο Gavin Rossdale, παντρεμενος πλεον με την Gwen Stefani. Μετα τους Bush εφτιαξε ενα αλλο συγκροτημα τους Institute με οχι μεγαλη επιτυχια ενω το καλοκαιρι κυκλοφορησε προσωπικο δισκο.
Ειχαν ωραια τραγουδακια, χαρακτηριστικα ροκακια των 90’s, αλλα ετρωγαν και κραξιμο ισως λογω του επιτηδευμενου τους image που προσπαθουσε να μιμηθει τα αντιστοιχα αμερικανικα συγκροτηματα.

Μερικα ενδεικτικα τραγουδια για ακουσμα:

Εverything Zen, Comedown, Little Things, Machinehead, Glycerine, Swallowed, Personal Holloway, Mouth, Greedy Fly, The Chemical Between Us, Warm Machine, Letting The Cables Sleep, The People That We Love

Για πειτε γνωμες ρε παιδια…:!:

Δεν έχω ακούσει, αλλά το όνομα το θυμάμαι απο παλιά (ΟΧΙ λόγω του προέδρου, χεχε).

Θα τους τσεκάρω, με αφορμή αυτό το θρεντ…

Σαν παιδί του grunge που είμαι, τους θυμάμαι. Θυμάμαι το video του everything zen να παίζει στο (τότε) seven-x τα μεσημέρια το '94-'95. Μόλις μπόρεσα να μαζέψω τα λεφτά πήγα και το πήρα σε βινύλιο. Το έλιωσα. Ήταν και από τα πρώτα άλμπουμς που αγόραζα. Everything zen, little things, machinehead, glycerine. Τα αγαπημένα μου κομμάτια τότε. Ήταν η πρώτη και τελευταία επαφή μου μαζί τους. Κάποια χρόνια αργότερα άκουσα ένα κομμάτι που είχε κάνει επιτυχία, το chemials between us. Ωραίο, αλλά δεν ασχολήθηκα περεταιρω… Το ντεμπούτο τους όμως είναι ένα κομμάτι της ζωής μου.

Να κανουμε ενα κομμα οι γκραντζαδες εδω μεσα8). Το Everything Zen εχει απο τους πιο κουλους στιχους ever…

There must be something we can eat
Maybe find another lover
Should I fly to los angeles
Find my asshole brother

Kαλούτσικοι… Έχω το Science of things και το Golden State. Συνολικά αυτά τα δύο έχουν εφτά τραγουδάρες και όλα τα υπόλοιπα είναι μέτρια.

Man “λαθος” δισκους εχεις, τσεκαρε τα δυο πρωτα τους…:wink:. Αν και το Science Of Things οπως ειπα, μ’αρεσει αρκετα

Φαντάσου ήμουν 14 όταν το αγόρασα, και προσπαθούσα να δω τι στο π*** θέλει να πει ο ποιητής!!!:lol::lol::lol:

“I can’t believe that Elvis is dead!”
:stuck_out_tongue:

Κάνε υπομονή, έρχεται η σειρά μας… όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με Nirvana και Soundgarden θα πάρουμε σύντομα την εκδίκησή μας. Εγώ πάντως έχω άκομα τα καρό πουκάμισα στη ντουλάπα μου για παν ενδεχόμενο… 8)

Εγω σαν λιγο μικροτερος που ειμαι προσφατα εψαξα και τους εμαθα. Υπερπορωση το Machinehead (και το glycerine για πιο ρομαντικοκαψουρο καταστασεις) με πολυ χτυπημα. Το συγκρινω κατευθειαν με το υπερεκτιμημενο γκουχου γκουχου Smells Like Τeen Spirit. Κριμα που εμειναν στη σκια των Νιρβανα.

Δεν θα έφτανα σε τέτοια υπερβολή, αλλά πραγματικά το ?Sixteen Stone? είναι εξαιρετικός δίσκος. Θυμάμαι πως μου το έστειλαν φίλοι από την Αμερική, ως δώρο, σε (αυθεντική) κασέτα, πριν ακουστούν οι Bush στην Ελλάδα, ως «το πιο ενδιαφέρον πράγμα στην ροκ της εποχής»! Κρίμα που δεν κατάφεραν στη συνέχεια να εκπληρώσουν τις «υποσχέσεις» του ντεμπούτου.

Πού τους θυμηθήκατε;;!! Τι πόρωση αυτή η grunge τελικά!
Πολύ ωραίοι, μου ανεβάζουν το κέφι!
Αγαπημένο κομμάτι: http://www.youtube.com/watch?v=lfl4K2L811E
και φυσικά αγαπημένος δίσκος Sixteen Stone :smiley:

Το μπάσσο θυμίζει τρελά Smells Like Teen Spirit. Ο κιθαρίστας τους είναι ο Satriani? :stuck_out_tongue:

Βασικά όλο το κομμάτι θυμίζει το smells like teen spirit! :stuck_out_tongue:

Ναι, όταν έκανα το ποστ ήμουν στην αρχή :stuck_out_tongue:

Για τσεκαρετε και τo Letting The Cables Sleep. Εχει γινει πιο γνωστο και απο μια αρκετα καλη “Chill-Out” εκδοχη του απο τις συλλογες “Cafe Del Mar”

http://www.youtube.com/watch?v=RX3f0iNg4rk --> κανονικο

http://www.youtube.com/watch?v=tfnKSxxDNi0 --> “Chill-Out”

xaxaxaxa…Ta σπάει το chill out…είναι σχεδόν για buddah bar…:lol::lol::lol:
Ωραίοι οι bush…εχουν τις στιγμές τους δηλ…αλλα καπου διάβασα grunge…γιατί gruge???

το sixteen stone ειναι δισκαρα

little things
comedown
everything zen
machinehead
glycerine

5 singles ολα ενα και ενα!!!

Συμφωνω μαζι σου,πολυ καλος δισκος.Χαρη στο φιλτατο mr_whatsisname το ξανακουσα μετα απο πολυ καιρο.Κριμα που δεν αντεξαν.Επισης ο frontman τους Gavin Rossdale ειχε κανει και μερκα καλα μονος του οπως πχ το Adrenaline απο το OST του xXx.

Το ντεμπούτο ήταν καρφί Nirvana. Ειδικά το little things είναι ένα πιο slow smells like teen spirit με άλλους στίχους. Βγήκε και το '94 (ακριβώς πάνω στον καιρό που είχε πεθάνει ο Cobain και η Nirvana-mania ήταν στα φόρτε της), οπότε δεν ήθελε και πολύ… :wink:

Θυμάμαι ότι είδα το Bush - Swallowed στην “Ενναλακτική σκηνή του ρόκ”:smiley: και μετά τσίμπησα το cd (Razorblade Suitcase).

Δεν έχω ακούσει άλλα τραγούδια αλλά στην μετά cobain εποχή πούλησε αρκετά το γεγονός ότι του έμοιαζε στο στύλ,στη φωνή…κάτι είχε και με την Courtney Love τότε αν δε κάνω λάθος…:!:…έπαιζε και με παρόμοια fender.

Τώρα που ξαναείδα το video σε μερικά σημεία είναι ίδιος ο Cobain στο στύλ -> ο τρόπος που παίζει-κρατάει την κιθάρα δηλαδή…και το video μοιάζει σε μερικά σημεία με το Smells like teen spirit.
Από τότε στο μυαλό μου έτσι έμεινε αυτό το συγκρότημα…σαν υποκατάστατο των nirvana ένα πράγμα.

Bump :smiley: Τρελό ξέθαμα έκανα, γιατί οι Bush είχαν ωραία κομμάτια και είναι κρίμα να θάβονται έτσι. Όταν τους είχα πρωτοακούσει νόμιζα ότι ήταν αμερικάνικη grunge μπάντα, αλλά τελικά πλανιόμουν οικτρά γιατί είναι βρετανική. Θεωρώ ότι καλύτερο άλμπουμ τους είναι τo sixteen stone. Παραθέτω και τα αγαπημένα μου κομμάτια με link, για εκπαιδευτικούς λόγους :stuck_out_tongue:

Machinehead
Comedown
The Chemicals Between Us
Glycerine
Everything Zen
Little Things
Letting the Cables Sleep
Warm Machine
40 Miles From The Sun
Swallowed

Άτιμο grunge, φάγαμε τα νιάτα μας :lol: και εγώ έχω ακόμα καρό πουκάμισο στη ντουλάπα και περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να το φορέσω