Πάμε Camping?

Το ψήσαμε με την παρέα μου να πάμε κάμπινγκ, αλλά δεν έχουμε ιδέα ούτε που είναι καλά ούτε τι θα χρειαστούμε για να είμαστε κομπλέ!! Υπάρχουν campers να βοηθήσουν??

για οργανωμένο κάμπινγκ που έχω πάει εγώ. καλά ήταν στην Πρέβεζα(Καστροσυκιά), Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, αλλά και στον Αγιόκαμπο στη Λάρισα. τώρα αναλόγως που θέλεις να πας, να δεις κλπ.

για ελεύθερο δεν ξέρω να σου πω, γιατί δεν έχω πάει.

τώρα για κάμπινγκ τα βασικά είναι σκηνή, υπνόσακος και στρώμα για ύπνου. πολλοί παίρνουν αυτά τα υποστρώματα γυμναστικής, αλλά δεν κάνουν δουλειά. εγώ έχω ένα που φουσκώνει και γίνεται κάπου 25-30cm στο ύψος και κοιμάμαι μια χαρά (έχει το Praktiker/Jumbo/Carrefour με 10-15?). υπάρχουν και τα “αυτοφούσκωτα” στρώματα που είναι και αυτά καλά αλλά έχουν πολύ όγκο στο κουβάλημα.

η σκηνή που θα πάρεις να υπολογίζεις αν την θες για 1 άτομο να παίρνεις 2-3 ατόμων. και οι ψηλές είναι πιο πρακτικές να για μπορείς να είσαι όρθιος στη σκηνή (να αλλάζεις κλπ).

μπορείς να πάρεις και μαξιλάρι για τον ύπνο για να είσαι και άπλας. είτε αυτά που φουσκώνουν, είτε αυτά που διπλώνουν και είναι πολύ μικρά, αλλά είναι κανονικά μαξιλάρια.

κατά τα άλλα χρειάζεσαι τα κλασικά απαραίτητα: φακό για το βράδυ, αντικουνουπικό, αν έχεις αλλεργίες κάτι για να είσαι σε ετοιμότητα.

αυτά νομίζω γενικά.

κατά τα άλλα διάφοροι (ειδικά αν πας ελεύθερο) παίρνουν μαζί τους και κάποια βασικά κουζινικά για να μαγειρεύουν κιόλας.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι προτιμάμε οργανωμένο για να μην το ρισκάρουμε πολύ πρώτη φορά! Απλά λέμε να μην πάρουμε από super market τον εξοπλισμό… Προτιμάμε να πάρουμε κάτι πιο επαγγελματικό για να κρατήσει… Ξέρετε καμιά καλή μάρκα?

Καλά οργανωμένα κάμπινγκ έχει στην Χαλκιδική (εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια πήγαινα στο Καλαμίτσι το οποίο είναι πιο ήσυχο). Εφόσον θα πας σε οργανωμένο, τα απαραίτητα είναι αυτά που σου είπε και ο Μιχάλης.Επίσης, αν πας βόρεια πάρε μαζί σου και κανά σεντόνι γιατί το βραδάκι μπορεί να έχει ψύχρα. Οτιδήποτε άλλο θα το βρεις εκεί. Βασικό στο κάμπινγκ είναι να βρεις κάπου να έχεις ίσκιο (ιδανικά όλη την ημέρα αλλιώς το πρωί και το μεσημέρι) αλλιώς θα ξυπνάς από τη ζέστη από τις 7 το πρωί. Επίσης να κοιτάξεις να στήσεις τη σκηνή σου “κάθετα” με την παραλία (δλδ οι “πόρτες” της σκηνής να κοιτάνε προς την παραλία) έτσι ώστε ο αέρας που έρχεται από τη θάλασσα να περνάει μέσα από τη σκηνή σου για να δροσίζεσαι.

Η Terra και η Campus νομίζω είναι οι καλύτερες από μάρκες. Για παράδειγμα,αυτή νομίζω είναι πολύ καλή για 2 άτομα και σε νορμάλ τιμή εφόσον θες και να σου κρατήσει.

Επίσης, το στήσιμο μην το φοβάσαι, είναι πολύ εύκολο. Μέσα στη σκηνή έχει οδηγίες και αν τις ακολουθήσεις πιστά σε ένα μισαωράκι το πολύ θα είσαι έτοιμος.

Πολύ χρήσιμες συμβουλές, ευχαριστώ!! Ειδικά το στήσιμο κάθετα στην παραλία δεν θα το σκεφτόμασταν ποτέ! Αυτή η terra nation ωραία μου φαίνεται! Από στρώμα κάτι τέτοιο είναι βολικό ??? http://www.terranationshop.gr/#!product/prd1/2116229525/oromoe-2.5

Δεν ξέρω αν είναι βολικό πάντως είναι πανάκριβο. 45 ευρώ για στρώμα είναι πάρα πολλά. Καλύτερα να πάρεις ένα φουσκωτό σαν αυτό π.χ για να είσαι και άρχοντας. Απλά η μόνη μαλακία με αυτά τα στρώματα είναι ότι θα πρέπει να δανειστής από κάπου μια τρόμπα γιατί θα πρέπει να το φουσκώσεις μέσα στη σκηνή (αν το φουσκώσεις στον αέρα που συνήθως έχουν τα καμπινγκ δεν θα χωράει μετά να μπει στη σκηνή). Επίσης αν πάρεις φουσκωτό στρώμα καλύτερα να βάλεις κάτω από το στρώμα και ένα υπόστρωμα 2-2,5 εκατοστά (σαν αυτό) για να μην σου σκιστεί το στρώμα από κανά πετραδάκι ή οτιδήποτε άλλο. Άλλοι δεν χρησιμοποιούν καθόλου στρώμα. Παίρνουν μόνο ένα χοντρούτσικο υπόστρωμα και από πάνω το sleeping bag. Είναι καθαρά στο πόσο βολικά θες να είσαι εσύ.

Επισης παρτε οπωσδηποτε αντικουνοπικα και κανα φιδακι γιατι μια χρονια εμενα με γαζωσαν τα κουνουπια. Επισης ρωτηστε απο που βγαινει ο ηλιος ωστε να στησετε την σκηνη σε τετοια θεση ωστε το πρωι να μην πεφτει ολο το φως στην μουρη σας. Και προσοχη σε κατι μουλωχτες πετρες που υπαρχουν(αν θα υπαρχουν) και δεν φαινονται κατευθειαν.

πολύ καλή φαίνεται η σκηνή του dmembra πάντως από Praktiker που έχω πάρει εγώ μια Campus για 4-5 άτομα για να είμαι άρχοντας, είναι αρκετά καλή και σε καλύτερη τιμή νομίζω. απλά δε θα είναι τούμπανη και πιο “κυριλάτη” σαν την Terra ξερωγώ

Βασικά απ’ το να κάνω όλη αυτή τη φασαρία και να κουβαλάω και στρώμα και υπόστρωμα προτιμώ να πάρω το άλλο της terra nation! Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά απ’ ότι διάβασα στο site είναι αυτοφούσκωτο και δεν χρειάζεται να βάλω κάτι από κάτω. Δεν έχουμε αμάξι και θέλουμε να κουβαλάμε όσο το δυνατόν λιγότερα!

Δεν είμαι και εξπέρ, αλλά αυτή του praktiker μου φαίνεται πολύ αποπνικτική!! Τα παράθυρα είναι πολύ μικρά και το υλικό στο πάτωμα μου φαίνεται πολύ λεπτό… Ενώ αυτή έχει και πιο μεγάλα παράθυρα και φαίνεται πιο ανθεκτική!

καλά δεν έχει κάτι να συζητήσουμε πάνω σε αυτό. αν έχεις να διαθέσεις 120? για σκηνή παίρνεις αυτή και χωρίς 2η σκέψη.

για πιο οικονομικό το έβαλα. μια χαρά με βόλεψε εμένα. σκηνή είναι. έτσι και αλλιώς μόνο για ύπνο τη θέλεις επί της ουσίας. όλη μέρα στο κάμπινγκ έξω θα είσαι

όσο για το στρώμα έχει ένα δίκιο ο dmembra εγώ 5-6 χρόνια δεν έχω βάλει υπόστρωμα(αν και είναι πολύ μικρό, και δεν πιάνει όγκο στο κουβάλημα, ειδικά αν έχεις αυτά τα κλασικά backpack για κάμπινγκ) και δεν μου έχει πάθει τίποτα το στρώμα το φουσκωτό

Προς την terra nation καταλήγω τελικά…Βλέπω εδώ στο site της και τα σκίαστρα! Αξίζει να πάρω…?? Εσείς χρησιμοποιείτε? Για το στρώμα θα το σκεφτώ λίγο ακόμα, γιατί στον ύπνο θέλω να είμαι άνετα!

παρε κ ενα μουσαμα για τη βροχη!ακουσε με, την πρωτη φορα που πηγα επιασε βροχη 5 η ωρα κ καναμε αντιπλυμηρικα ολο το βραδυ!

…δεν το αντέχει η περδικούλα μου…γέρασα:(

:slight_smile: :!:

Σωστός!! Ευχαριστώ! Άμα πιάσει και κανάς αέρας πώς θα την κρατήσω σταθερή τη σκηνή??

Πάρε 4 δεκάκιλα βαράκια να βάλεις στις γωνίες.

Χαχα!! Και μετά απ’ αυτό θα αλλάξω φόρουμ!! Θα πάω στους bodybuilders με τόσο κουβάλημα που θα πέσει! :stuck_out_tongue: