Cannibal Corpse/Dying Fetus/Evocation/Obscura 16+17 Οκτωβρίου Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μπα μην το λες… Εγώ έκατσα μέχρι το τέλος-τέλος. Πιο τέλος δεν πάει, περίμενα μήπως μου έρθει στο κεφάλι και κανα αναμνηστικό απο τους Corpse (Μου ήρθε:p). Συζήτησα κιόλας με φίλους και έφυγα χαλαρός για το metro όπου περίμενα αρκετή ώρα πριν έρθει ο τελευταίος συρμός. Οπότε με λίγη προσοχή δε νομίζω να έπαιζε τέτοιο πρόβλημα…

ναι, κι εγω ως το τελος εκατσα και προλαβα κανονικα το metro.
επισης, επειδη καποιοι αναφερθηκαν στο merchandise, να πω οτι τα cd’s των obscura κοστιζαν 10 euros.καλη τιμη σχετικα.
τα υπολοιπα οντως ηταν ακριβα, αφου 15 euros τα cd’s τα βρισκεις ευκολα και στα δισκοπωλεια.

Tα παλιά Βurnt by the sun είχαν 10, μόνο το Heart of darkness είχε 15.

κατ αρχην παιδια να ζητησω ενα μεγαλο συγνωμη και να πω οτι ειμαι πολυ μαλακας που τολμησα να πω οτι θα εχει πανω απο 500 ατομα. αντε το πολυ 50 να ηταν και αυτο μαζι με τους μουσικους, τους πορτιερηδες και τα παιδια στο μπαρ…

ΗΜΑΡΤΟΝ. τραγικοι.

λοιπον: EVOCATION: μια χαρα καλοι, ηθελαπιο πολα απο το πρωτο τους. γενικοτερα ηταν επαγγελματιες κ ο τραγουδιστης ειχε πλακα κ το παλευε. κριμα που μονο σ αυτους δεν εγινε πιτ.

OBSCURA: το νεο μεγαλο θαυμα. αυτο το παλικαρι ειναι για μεγαλα πραγματα. ειλικρινα. τρελα φωνητικα, ασσυληπτη τεχνικη και τρομερο μελλον. πολλα μπραβο. αρκετα καλος ηχος κ καλο σετλιστ αν κ νομιζω δεν επαιξαν το cosmogenesis και αυτο ηταν λαθος.

για τους ηλιοκαμμενους δεν εχω να πω κατι μιας κ δ ειμαι φαν κ ειπα να ξεκουραστω. το μονο σχολια ειναι οτι ο τραγουδιστης τους ηταν πανω κατω ολη την ωρα. πολυ δυναμικος.

DYING: παρα πολυ καλοι. καλο σετλιστ αν κ λιγο μικρο γ τα γουστα μ. ειχαν τον καλυτερο ηχο. τρελο ξυλο. αν και για μενα ηταν πιο “επαγγελματιες” απο τους κανιμπαλ.

CANNIBAL: προβληματα στον ηχο. αρκετα ως πολυ καλο σετλιστ. πολυ καλοι παικτικα. ο φισερ ειναι ο αρχοντας της σκηνης στα ντεθ μεταλ λαιβ. το παλικαρι ειναι φοβητρο. θηριο. θεος. τρελα πιτ αν κ στο τελος ηρθε η κουραση απο το τρελο πακετο της ημερας. ο webster κατεβηκε και χαιρετουσε επι 15-20 λεπτα τον κοσμο και εβγαλε κ φωτο. ημουν κ εγω εκει! α και για οσους λενε για την αμεσοτητα των φιτους ο φισερ καθολη τη διαρκεια των σαπορτ εκοβε βολτες στο μπαρ.

συμπερασμα: ισως το καλυτερο ντεθ μεταλ απογευμα εβερ στην ελλαδα. πολλες μπαντες κ απολυ ποιοτικες ολες χωρις ευτραπελα. μπραβο. αξεχαστο.

Πήγα Σάββατο απόγευμα στη συναυλία. Άξιζε για όλους τους fans. Κάθε συγκρότημα έπαιξε για περίπου 30-40 λεπτά με εξαίρεση φυσικά τους Cannibal Corpse που έπαιξαν για 1 ώρα. Η όλη διαδικασία τέλειωσε στις 11. 4 ώρες σύνολο.

Evocation: Τα παλικάρια αδικήθηκαν, η συναυία ξεκίνησε στις 7, την ίδια ώρα που άνοιξαν οι πόρτες. Πρώτα μπήκαν τα άτομα που είχαν προαγοράσει εισητήριο κ μετα οι υπόλοιποι που περίμεναν τελευταία στιγμή (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου :p). Έτσι μεχρι να γίνει όλη αυτή ι διαδικασία είχαν αρχίσει ήδη να παίζουν με αποτέλεσμα να χει λίγα άτομα μέσα. Το performance ήταν καταπληκτικό απ’όλες τις απόψεις, Κρίμα που έτυχε έτσι το άνοιγμα της βραδιάς.

Obscura: Είχαν τεχνικά προβλήματα στον ήχο, ακούγονταν μόνο το μπάσο, η κιθάρα ακουγόταν μόνο στο σόλο, επίσης σχεδόν σε όλα τα κομμάτια, ακούγονταν ένας ήχος λες κ έτριζαν λαμαρίνες.

Dying Fetus: Δεν έχω λόγια να περιγράψω ούτε τίποτα να προσάψω, απλά top στα πάντα, όποιος ήταν εκεί καταλαβαίνει τι εννοώ.

Cannibal Corpse: Ξεκίησαν κ φαινόταν σαν να χαν πρόβλημα στον ήχο, δεν ακουγόταν καλά ο Fisher, στο αμέσως επόμενο κομμάτι τα πάντα διορθώθικαν, μία από τα ίδια με τα σχόλια για Dying Fetus.

Κοινό: Σαν έλληνες έχουμε τη φήμη να είμαστε από τα πιο τρελά και παλαβά κοινά σε μεταλ συναυλιες, και για ακόμια μια φορά το αποδείξαμε. Ειδίκα όταν βγήκαν οι CC η σκηνή φιλοξενούσε το συγκρότημα κ τους stage divers. Oi CC δε φάνηκαν να ενοχλούνται με τη “παρέλαση” που περνούσε από μπροστά τους, βασικά δεν έδειξαν ούτε να ενοχλούνται αλλά ούτε και να το διασκεδάζουν, ήταν προσυλωμένοι στη δουλειά τους :stuck_out_tongue: