Cannibal Corpse/Dying Fetus/Evocation/Obscura 16+17 Οκτωβρίου Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πάντως χαίρομαι που μου κλεισε το στόμα με την προσέλευση.don’t talk with your mouth full κι έτσι:)

Ρε είμαι σίγουρη ότι το έπαιξαν…το θυμάμαι και το raped upon the altar…με την εισαγωγούλα

Πλάκα είχε χτες. Λοιπόν Evacuation δεν πρόλαβα. Αλλά αρκούμαι στα λεγόμενα του Βleedin.

Οbscura: διαφωνώ πως δεν ήταν καλοί. Νομίζω πως έδωσαν ένα καλό λάιβ σε γενικές γραμμές. Το πρόβλημά τους για μένα είναι ότι ξέρουν πως παίζουν καλά και το έχουν ψιλοπάρει πάνω τους. ΟΚ, δεν είναι και λίγο πράμα να είσαι η μόνη μπάντα που να έχει απομείνει σε μια σκηνή που έβγαλε Death-Atheist-Cynic, αλλά χαλαρώστε λίγο ρε Γερμαναράδες. Ο κιθαρίστας έπαιζε κάποια πολύ ωραία lead. O μπασίστας πολύ καλός.

BΒΤS: ντροπή ρε τέτοιος ήχος. Που στο διάλο πήγαν οι κιθάρες? Φυσικά και δε φταίνε αυτοί. Ο ηχολήπτης όμως πρέπει να καταδιωχθεί. Εμένα μου άρεσαν παρ’ όλες τις αντιξοότητες και νομίζω ότι ήταν αρκετά δεμένοι έχοντας κάποιες πολύ καλές στιγμές (όχι δεν εννοώ το Φορλάνι). Ντράμερ ρολόι, φωνητικά δώστα όλα, και ποτ πουρί από τα καλύτερά τους. Συμφωνώ πως μπορούσαν παραπάνω, αλλά μην ξεχνάμε τη διαφορετική αφετηρία της μουσικής τους. Dow Jones, Dracula και χαμός. Κρίμα που δεν είχα λεφτά να πάρω κάτι από το μερτς. Α, και περιττό να πω ότι για την καταστροφή τους έχω την εντύοπωση πως παίζει κύριο ρόλο η εταιρία τους, το νεκροταφείο συγκροτημάτων που λέγεται Relapse.

Dying Fetus: Τους είχα δει και με τους Τέσταμεντ και γέλαγα τότε. Τώρα είπα να τους προσέξω παραπάνω. Ξεκίνησαν χλιαρά, αλλά στα τελευταία 5-6 τραγούδια τους ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση. Εντέλει ήταν αρκετά καλύτεροι από πέρυσι. Χάιλάιτ το τελευταίο, πιο obituary-ικό τραγούδι που έπαιξαν.

Cannibal: έχοντας σα δεδομένο ότι δε μου αρέσουν και δεν τους έχω ξαναδεί, αναγνωρίζοντας όμως ότι είναι μπάντα ρισπέκτ για το είδος, κάθισα να τους δω με πολύ ουδέτερο μάτι. Νομίζω ότι έδωσαν ένα 100% επαγγελματικό show, με best-of σετλίστ. Εγώ νομίζω ότι ενμέρει μου δικαιολόγησαν το χαμό που γίνεται με την πάρτη τους. Είχαν πολύ καλό ήχο, αλλά σταδιακά άρχισαν να δυναμώνουν μέχρι που στο τέλος έγινε ανυπόφορος.

Γενικώς η εντύπωση που μου έμεινε στο τέλος της βραδιάς, ότι καλά όλα αυτά (DF-CC), το σούσουρο και το χώσιμο, αλλά το η αλήθεια για αμερικάνικο death βρίσκεται στα Effigy of the forgotten, Βreeding the spawn και Τen Commandments.:wink:

Ποιός το λέει οτι είναι η μόνη μπάντα που έχει μείνει σε αυτή τη σκηνή;;; Εγώ ξέρω αρκετές και μάλιστα πολύ πιο αξιόλογες απο τους συγκεκριμένους τυπάδες. Προφανώς και πρέπει να χαλαρώσουν ΑΡΚΕΤΑ!

Ναι έχεις δίκιο, εννοούσα με συμβόλαιο σε μεγάλη εταιρεία, προβολή κτλ. Στο άλλο συμφωνούμε. Α, και επί τη ευκαιρία, ο τραγουδιστής είχε πολύ πόζερ κιθάρα. Ωραίο σχήμα, αλλά πολύ γκροτέσκα ρε παιδί μου.

[QUOTE=Red Rum;728215]Πλάκα είχε χτες. Λοιπόν Evacuation δεν πρόλαβα. Αλλά αρκούμαι στα λεγόμενα του Βleedin.

Οbscura: διαφωνώ πως δεν ήταν καλοί. Νομίζω πως έδωσαν ένα καλό λάιβ σε γενικές γραμμές. Το πρόβλημά τους για μένα είναι ότι ξέρουν πως παίζουν καλά και το έχουν ψιλοπάρει πάνω τους. ΟΚ, δεν είναι και λίγο πράμα να είσαι η μόνη μπάντα που να έχει απομείνει σε μια σκηνή που έβγαλε Death-Atheist-Cynic, αλλά χαλαρώστε λίγο ρε Γερμαναράδες. Ο κιθαρίστας έπαιζε κάποια πολύ ωραία lead. O μπασίστας πολύ καλός.

Τι εννοειτε να χαλαρωσουνε ρε?:-k

Και θα μπορυσες να μου πεις καποιες μπαντες που να ειναι καλυτερες αυτη τη στιγμη απο ομπσκιουρα σε αυτη τη σκηνη?Και μην πεις τα γνωστα.

Επισης θελω να πω οτι ο μπασιστας που επαιζε χτες δεν ηταν ο jeroen thesseling.

Θα πω μια που είδα φέτος με τους Cynic τον Ιούλη, είναι περίπου στο ίδιο στυλ. Sadist φίλε μου. Τους παίρνουν άνετα.

Για το μπασίστα το κατάλαβα, ο άλλος νομίζω έχει κοντό μαλλί και παίζει και με άταστο, αλλά κι ο αντικαταστάτης καλός.

Α,καπου τους εχω ακουστα αυτους τους sadist αλλα δεν θυμαμαι να τους εχω ψαξει.

Για το μπασιστα εισαι σωστος.

Επισης τι εννοειτε να χαλαρωσουν?Ειχανε ποζεριλα και ετσι?

Για τσέκαρε λίγο Sadist αδερφέ μου… Που παρεμπιπτόντως θεωρούνται γνωστότατη μπάντα του είδους… Για κοίτα λίγο και τους The Faceless. Ακόμα και οι Beneath The Massacre που πολλές φορές τους βαριέμαι, μου φαίνονται καλύτεροι απο Obscura. Να τονίσω όμως οτι δεν έχω δει live καμία απο αυτές τις μπάντες (δυστυχώς)

Ηθελα να το πω αυτο.Τους faceless και beneath the massacre(επισης necrophagist και brain drill)τους ξερω πολυ καιρο.Αλλα οι ομπσκιουρα ειναι καλυτεροι.Για μενα λεω παντα ετσι.

Πω ξέχασα και Necrophagist έχεις δίκιο… Εδώ όμως μπαίνουμε σε εντελώς υποκειμενική συζήτηση, και απο τη στιγμή που διαφωνούμε τόσο πολύ για τους Obscura μάλλον δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε σα θέμα. Είναι και offtopic. :wink: Πάντως τσέκαρε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Sadist άμα σου αρέσει ο χώρος…

Τωρα ακουω σαντιστ.Ωραιοι.Θα δουμε

Μόλις γύρισα από το λαιβ της Θεσνικης.Ωραία περάσαμε…Γαμώ τελικά οι Dying Fetus είναι πολύ μεγάλη μπάντα:D.Cannibal Corpse είδα πρώτη φορά οπότε δν μπορώ να συγκρίνω με προηγούμενη αλλά μου άρεσαν πολύ.Ο ήχος καλός σε DF k CC αντίθετα στους Obscura ήταν σκατά,τους Evocation δν τους είδα.

Εγω αμα πηγαινα θα πηγαινα για τους Obscura,μου ειχαν κανει μεγαλη εντυπωση στα τραγουδια που ακουσα και απο φωνητικα ,αλλα πιο πολυ ο μπασιστας.

Κριμα που το χασα το λαιβ.

Πως παιξαν τελικα?

Ι-Σ-Ο-Π-Ε-Δ-Ω-Σ-Η !!!

Εχω δει αλλες δυο φορες τους κανιμπαλ αλλα αυτη τη φορα πραγματικα ηταν τρομεροι.Ηχος κρυσταλλο,χωρος (πρινσιπαλ) πολυ καλος,δεν ξερω τι εχει παιχτει σε αλλες συναυλιες που δεν πηγα προσφατα (κρεατορ) αλλα τετοιο stage dive και mosh pit ειχα πολλλλλλα χρονια να δω,μιλαμε για τρελα!Ενα κρεντιτ το δινω και στο σεκιουριτι της σκηνης που αφηναν το κοσμο και βοηθουσαν.
Dying fetus πρωτη φορα τους ακουγα,πολυ καλοι,γουσταρε κι ο κοσμος .
Obscura μαλλον αδικηθηκαν απο τον μετριο ηχο,στο cd γαμανε αλλα live περιμενα κατι παραπανω…
evocation δεν προλαβα

παραλειπομενα
τσιμπησα τσιρτ κανιμπαλ
5 ευρω η μπυρα?[-X
πηγα με το ιχ μου και σαν μπουφος πληρωσα και παρκαδορο στο παρκινγκ
ο alex webster εχει τικ?

σετλιστ ας γραψει αλλος

Ρε γμτ, ενα θεματακι μονο, επειδη ημουν μπροστα για ενα σημαντικο μερος της συναυλιας. Αυτα τα παιδια, γιατι δεν καταλαβαινουν πως 1) το pit δεν ειναι μερος για να βγαζεις τα απωθημενα σου και 2) δεν χοροπηδας πανω κατω πεφτοντας στον αλλο σαν το κατσικι, οχι επειδη ειναι απλα γελοιο, αλλα οταν το κανει το 1/3 φερ ειπειν, καποιοι θα φανε σαβουρες και θα κινδυνευσουν να φανε τη μαπα τους στο σκαλοπατι. Θυμαμαι τουλαχιστον τρια αναλογα χοντρα πεσιματα. Τον ορο friendly violent fun που λενε οι Exodus δεν τον εχουνε ακουσει ποτε;

σωστος ο ανγκμαρ

σκανε παληκαρια που εχουν μαθει οτι απλως πας στις συναυλιες και μολις μπει χωσιματικο τραγουδι αρχιζεις και κανεις σαν τραγι!ελεος μαγκες!!!

επισης να αναφερουμε τις φαρμακειο τιμες στο merchandize
20 ευρω t-shirt???
[-X[-X

Πεστα. Και 15 ευρω τα CD!! Ημαρτον δλδ. Τα εβλεπα κι αυτο ελεγα σε ενα φιλο μου. Ας βαζαν π.χ. τα Evocation στα 10, να επαιρνα το πρωτο απο εκει, να στηριζα και τη μπαντα. Αλλα αν το χτυπησω απο το net, θα μου βγει πιο φτηνα και μαλιστα σε υπολογισιμο βαθμο, οποτε… sorry guys, μονοι σκοτωνετε τη δικη σας τσεπη…

Ρε παιδια ελεος…ΕΛΕΟΣ!!! Ελεγα να μην μιλησω αλλα ελεος!!! Μα για ολα γκρινιαζετε!!! Ειδαμε ενα απο τα καλυτερα πακετα ντεθ που εχει περασει ποτε. Εμφανισεις τρομερες ολες οι μπαντες δωσαν παρα πολλα στο κοινο…Οκ και εγω ηθελα λιγο καλυτερο τον ηχο των κανιμπαλ (ειδικα οι κιθαρες “βαβουριαζαν” ειδικα στα γρηγορα μελωδικα κοψιματα) αλλα ελεος…οχι οτι βαριοντουσταν οχι οτι ηταν ο ηχος χαλια…τι να πεις…μεχρι και για το μοσ πιτ γκρινιαζετε…μα τι να πω…αντι να λεμε που (σε αντιθεση με αυτα που βλακωδως λεγονταν οτι στις ντεθ συναυλιες δεν παει πολυς κοσμος , που εγω προσωπικα σχεδον σε ολα τα μεγαλα ονοματα του ντεθ που εχω δει στα μεγαλα οχι σε ολα ειναι σχεδον παντα γεματο προχθες ηταν σχεδον σχεδον σολντ αουτ) ο κοσμος υποστηριζε τις μπαντες χαιροταν και περναγε καλα οι μπαντες ηταν σε αποδοση τελειες ( ειδικα οι obscura οι οποιοι ειχαν και καλο ηχο σε αντιθεση με αυτα που διαβασα και γενικα ειναι γαματοι τυποι που τα ειδατε τα ποζεριλικια??? ηταν τοσο απλοι και ουσιαστικοι δοσμενοι σε αυτο που εκαναν για συγκριση με sadist δεν το συζητω καν και που κολλαει οτι ειναι γερμανοι??? αυτο ειναι βασικο ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ειχαν βγει μετα πισω και μιλουσαν στο κοινο πολυ μετρημενοι εμενα μου φανηκαν) ολοι πολλοι καλοι επαγγελματιες που σεβονται τους οπαδους (μιλησα με τον webster και ο τυπος ειναι θεος και απολυτα μετριοφρων) το σετλιστ ολων ηταν θεικο…Εγω δεν μπορω να βρω σημαντικα ψεγαδια στη βραδια…μακαρι να εχουμε την τυχη να ξαναδουμε τετοια πακετα…και στο κατω κατω ντεθ μεταλ ειναι…Επιβαλλεται να γινεται χαμος πρωτη φορα ακουω καποιον να εχει προβλημα με το μοσ πιτ (κατα τα αλλα οι ελληνες ειναι το πιο ενθουσιωδες κοινο)
Ειλικρινα αν διαβασει αυτα που εχετε γραψει για την συναυλια καποιος που δεν πηγε θα νομιζει οτι ηταν μια μετριοτητα…πραγμα απολυτως εσφαλμενο. Τελειωνοντας τεχνικα ολες οι μπαντες εχουν ασυλληπτους μουσικους. Χαζευες μονο που τους εβλεπες να παιζουν με τοση ανεση τετοια μουσικη ωρες ωρες…(βεβαια αυτοι ειναι πραγματικοι επαγγελματιες μουσικοι ) Για το μονο που μπορει να πει κανεις κατι ειναι για τις τιμες και ειδικα του εισητηριου.

Koυλουβάχατα.

Ρε φίλε, ποιος είπε για ποζεριλίκια στους Obscura? Εγώ για την κιθάρα του είπα, γιατί μου φαίνεται υπερβολική. Κατά τ’ άλλα, μια χαρά στάση είχαν, έπαιξαν πολύ καλά. Αλλά αυτό για την αύρα που έβγαζαν όταν έπαιζαν, που μου δείχνει ότι το έχουν πάρει πάνω τους, δε θα μου το βγάλει κανείς από το μυαλό. Ο τραγουδιστής όλη την ώρα έσκαγε χαμογελάκια στο κοινό την ώρα που έπαιζε, και γι’ αυτό το είπα εγώ. Όποιος τους παρατηρούσε καλά θα το εντόπισε. Σε DEATH METAL συναυλία παίζεις ξερωγώ. Αν θέλει ας κάτσει να δει όλα τα βιντεάκια του Chuck Schuldiner να δει τι σημαίνει DEATH METAL μουσικός.

Όσο για τα πιτ, ξέρω τι λέει ο Ανγκμαρ και το ενστερνίζομαι. Δίπλα ήμασταν και στους Burst που στην πρώτη νότα του τραβάει ο άλλος ένα σπρωξίδι στην ψύχρα. Δηλαδή έλεος. Για κάτι ανάλογο πρέπει να το λέει. Καλό το πιτ προχτές, αλλά σε φάσεις που το χάζευα ήταν πραγματικά βίαιο.

Εντιτ: να πω και ότι η διοργάνωση ότι ήταν αρκετά καλή, αν δεν το είπα ήδη. Όπως λέγαμε και με το bleedin ήταν ένα μίνι ευρωπαϊκό χειμερινό brutal φεστιβάλ. Απλά αν είχε τελειώσει ένα τέταρτο νωρίτερα, θα ήταν τέλεια, αφού κάποιοι λογικά θα έχασαν το τελευταίο τρένο αν έκατσαν ώς το τέλος.