Cannibal Corpse/Dying Fetus/Evocation/Obscura 16+17 Οκτωβρίου Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Γενικα ο Bleedin με καλυπτει σε οσα ηθελα να πω, με εξαιρεση τα εξης σημεια:

1. Οι Evocation σπειρανε φιλαρακι! Απ τις καλυτερες μπαντες της βραδιας. Και πλακα πλακα ειχαν τον καλυτερο ηχο.

2. Περι Burnt By The Sun, υπηρξαν 5-6 στιγμες που ευχηθηκα να τους ειχαμε δει στο An. Εκει τουλαχιστον θα ειχαν καλυτερη επικοινωνια με το ‘‘δικο τους’’ κοινο.

Χειροτερη αποδοση παντως (και με διαφορα) αυτη των Cannibal.

συμφωνω πανω κατω με τα ποστς των τελευταιων

dying fetus οντως πρεπει να κερδισαν το στοιχημα της ημερας
αν και θα γουσταρα μια δευτερη κιθαρα

burnt by the sun οντως επρεπε σε κλαμπακι με δικο τους κοινο
@bleeding
το παιξανε το dow jones
αυτο μαζι με το dracula with glasses και το boston tea bag party ηταν τα τραγουδια απο το soundtrack. αφου σκεφτομουνα θα γινει αφαντο το ομοτιτλο μπλουζακι που χαν στα merchandize.

cannibal και γω περιμενα παραπανω
ισως ηταν και η περασμενη ωρα
ισως και οι σπαστικες αναμονες στα τεχνικα προβληματα
ισως και το οτι ειμουν ξυπνιος απο τις 06:30
ισως και γενικα ο μετριος ηχος ολης της βραδυας

επισης πολυ μπαφος! ειπαμε ρε μαγκες. καντε λιγο κρατει!!

τελος
μπορει καποιος να εξηγησει τι παιζει με το νεο κοσμο που ερχεται στα λαιβ??
μου δινει την εντυπωση οτι
α)καποιοι ερχονται απλως επειδη δεν ειχαν τι να κανουν και ειναι κοολ να πηγαινεις σε συναυλιες
β)καποιοι ερχονται μοναχα για να μπαινουν στα πιτ και να φωναζουν wall of death χωρις να τους νοιαζει ποιο κομματι θα ακουσουν

στην τελικη θα μου πεις αυτο ειναι καλο για τον διοργανωτη
για να μην μπαινει μεσα και να εχει την δυνατοτητα να διοργανωσει και αλλα παρομοια events

αλλα για τους οπαδους
ειναι καπως να πηγαινεις σε λαιβ
και ο κοσμος να δειχνει ασχετος με το γινεται
και να μην νιωθεις συμμετοχη

νομιζω αυτο το εισπραξανε και οι μπαντες
ιδιαιτερα cc θυμαμαι τον corpsegrinder να παρακινει συνεχεια το κοινο να ειναι πιο ενεργο

anyway
bottom line περασαμε καλα

εγω ειδα απο obscura k μετα,αυτοι με τους burn το εχοτν αλλο ο ηχος ηταν κακος!!!dying fetus ηταν η καυλα της βραδιας!!!χαμοςςςςςςςςςς!!!oi cannibal δεν με τρελαναν να πω την αληθεια αλλα περασα καλα!!αυτα!!!

φαντάσου πόσο χάλια ήταν ο ήχος δηλαδή! Δεν το γνώρισα!!! 8O

οι cannibal πρέπει να βαριόντουσαν παααααρα πολύ…μια μετριότητα…και απαράδεκτος ήχος. νομίζω ότι οι μεγάλες τους μέρες φτάνουν στο τέλος.
obscura, dying fetus ήταν φανταστικοί!!!

Νομιζω πως παιξαν και το Famke. Ειμαι κατα 90% σιγουρος δλδ.

Boston Tea Bag Party και You Will Move (υξδγφδφηδσγ) χαλαρα τα highlights.

λοιποον…
evocation: παιρνουν το respect μου, αλλα ο ηχος ηταν κακιστος.αλλαξα τρεις θεσεις μπας και ακουσω riff, αλλα τιποτα.

obscura: ενας απο τους λογους που πηγα στο live.φοβεροι παιχτες, αλλα κι εκει ο ηχος ηταν ψιλοχαλια, αν και καλυτερος απο evocation.

burnt by the sun: μου αρεσαν, αλλα το ειδος δε με συγκινει πολυ, ενω ο ηχος παλι δεν ηταν και στα καλυτερα του.

dying fetus: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ.-

cannibal corpse: δεν μπορω να καταλαβω γιατι λετε οι περισσοτεροι οτι ηταν κακοι κ.τ.λ. οι τυποι ειχαν αρκετα καλο ηχο (πισω που ημουν ακουγοταν πολυ καλα) και δεν παιζουν τιποτα αστειοτητες.οργωνουν.κι επισης, ειναι πιο ευκολο να εχεις καλο ηχο με μια κιθαρα, παρα με δυο, οι οποιες στην προκειμενη περιπτωση επαιζαν τα αντερα τους.εγω γουσταρα πολυ.

έτσι μου φανηκε και εμενα η χτεσινη βραδια. Για Καννιμπαλ πηγα και τους φχαριστηθηκα δεοντως! Φοβεροι οι τυποι πανω στην σκηνη, 6 μερες την βδομαδα προβα, ε φαινεται - αλεξ γουεμπστερ πολλα πινκσ, ο μικρος θεουλης

ο ηχος στους καννιμπαλ δεν ητανε και τοσο καλος στην αρχη, και τα φωνητικα μου ακουγονταν θαμμενα, αλλα μετα εφτιαξε - ντεθ μεταλ συναυλια ηταν εξαλλου ελεος με το ψιρισμα του ηχου
νταιηνγκ φιτους δεν μαρεσανε ποτε και ιδιαιτερα, παιξανε καλα ομως

Λοιπόνε…

καταρχήν έχασα τις 2 πρώτες μπάντες, και πρόλαβα λίγο από τους B.B.T.S.Οι οποίοι μ’ άρεσαν πάρα πολύ, και δεν είχα ξανακούσει νότα…

Οι dying fetus, εντάξει είναι μια σταθερή αξία στο χώρο, το έχουν δείξει και στο παρελθόν, δυνατά λαηβ, όρεξη και τα ρέστα. ΓΑΜΩ.Σ’ έβαζαν σε δευτερόλεπτα σε πολύ καλό mood.

Ως γνωστόν εγώ είμαι Cannibal Corpse DEVOTEE (χθες ήταν η 4 [;] φορά που τους έβλεπα), οπότε μπορείτε να θεωρήσετε την άποψή μου biased.Το ίδιο μου κάνει έιτε έτσι, είτε αλλιώς. Ας ξεκινήσουμε από τα facts. Έπαιζαν σε μια φουλ περασμένη ώρα, με τεχνικά προβλήματα και ΚΑΚΟ ήχο την πιο πολλή ώρα. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ν’ απορείς που έδιναν την εντύπωση ότι έχουν ξενερώσει, ότι δεν παίζουν με τρελη όρεξη ενώ είναι 10’ και προσπαθούν να λύσουν το θέμα. Εγώ στη θέση τους θα είχα πετάξει τη σκούφια μου και θα έσπερνα όλεθρο γαμιώντας σα να μην υπάρχει αύριο. BUT THAT ‘S JUST ME. Τώρα που το πα και ξαλάφρωσα, μπορώ να συνεχίσω. ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχουν παίξει και καλύτερα στο παρελθόν. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έπαιξαν άσχημα. Κάθε άλλο. Έπαιξαν δυνατά, δεμένα, με ακρίβεια, χωρίς πολλά πολλά. Αυτοί είναι οι cannibal corpse. Όπως τους ξέρουμε χρόνια τώρα. Ξέρουμε ακριβώς τι είναι και δε περιμένουμε τίποτα καινούριο. Έλεος δλδ και σιγά μη περιμένουμε να δούμε την πρωτοπορία από τους monolith of death incarnate. Η μαγική λέξη είναι συνέπεια. Και από αυτό είχαν, όπως πάντα. Το κοινό ήταν ψιλοχλιαρό, for whatever reason, και ίσως ήταν λίγο και η μπάντα. Αλλά εδώ μιλάμε για μια σχέση ξεκάθαρα “δούναι και λαβείν” όποτε ίσως αν ο ένας ήταν αλλιώς να ήταν και ο άλλος. Και ίσως αν μπλα μπλα μπλα μουμπλε μουμπλε κλπ. Κι εγώ αν ήμουν η Megan Fox παλικάρια θα σφάζονταν μπροστά στον αντιχειρά μου.
Bottom line γουστάραμε.Έστω κι αν ήταν μικρός ο πυρήνας κανιβαλόκαβλων.
Το σετ ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό που είχα διαβάσει ότι παίζουν, αλλά μ’ αρεσε που έπαιξαν το ομώνυμο από το τελευταίο.Το θεωρώ τραγουδάρα. Μου έλειψαν μερικά που ήθελα ν’ ακούσω, αλλά που ήξερα ότι χλωμό να τα παίξουν, και φυσικά κόντεψαν να χυθούν τα μυαλά μου στο πάτωμα στα vomit the soul/ stripped,raped and strangled.

Τέλος καλό όλα καλά. Και στα επόμενα.They don’t know who i am, all they know, is i LOVE TO BE CANNIBALIZED.και εις άλλα με υγεία.

Επίσης, θέλω να πω και κάτι άλλο κι ας με πείτε γκρινιάρα. Το έθιξε απέξω απέξω και ο signal. Για τον 30 (±2) οπαδό, είναι δύσκολες αυτές οι φάσεις. Και μη με παρεξηγήσετε, τα λατρεύω.Μινι ντεθ μεταλ φεστιβαλάκια. ΑΛΛΑ για αυτόν που -με μικρές αποκλίσεις- έχει το εξής πρόγραμμα : Ξύπνημα 7:30, δουλειά ως τις 5:30, γρήγορα σπίτι να φάει/κάνει ντους/αλλάξει από τα ρούχα της δουλειάς και αμέσως στο λαηβ, η φάση δεν παλεύεται. Δηλαδή στις 10:30 έχεις παραδώσει πνεύμα και βλέπεις τις υπόλοιπες μπάντες σαν κοτόπουλο φαντασιωνόμενος το πλάτος του κρεβατιού σου. Ή θα πρέπει το λαηβ να αρχίζει πιο νωρίς -που και πάλι δε προλαβαίνεις με τη δουλεία, ή θα κοιμηθείς λίγο και θα χάσεις τις πρώτες μπάντες.Either way it’s a lose-lose situation.Χάνεις το μισό show.Κρίμα.

σε ποιο μερος του club ησουν?πισω-πισω ειχε εξαρχης τουλαχιστον ικανοποιητικο ηχο εκτος των φωνητικων…

μπροστά αριστερά, 2 σειρά

ενταξει ειναι κι αυτος ενας λογος μη καλου ηχου.
οι μπροστινες θεσεις δεν φημιζονται για την καθαροτητα του ηχου.εχει τυχει να ειμαι σε συναυλια καγκελο, και να εχω απογοητευτει απο τον ηχο, ενω ολοι ελεγαν οτι ο ηχος ηταν τελειος.:wink:
τελοσπαντων, ψιλα γραμματα σε μια killer συναυλια.και εις αλλα.:slight_smile:

Λοιπον ξεκιναμε χρονολογικα (οπως θα πρεπε αλλωστε) με τους Evocation.

Δεν τους λες ουτε γκρουπακι της σειρας και ειναι αποριας αξιο το πως μπηκαν σ’ ενα τοσο απαιτητικο πακετο με μεγαθηρια απο πανω!!!Απαραδεκτοι live,ασυνδετοι και με κομματια που πιο ευκολα αγγιζαν οπαδο των Raunchy και Mnemic και λιγοτερο ενα ντεθμεταλα.

Οbscura!!!Δυστηχως η μοναδικη μπαντα που ξεχωρισα φετος στην αρχη της χρονιας απο το παρακλαδι που ονομαζεται tech/prog/death για δευτερη φορα μεσα σε 2 μηνες που τους ειδα με απογοητευσε.Χειροτεροι απ οτι στο Brutal Assault των Αυγουστο απ την αρχη χωρις ηχο, απεδειξαν οτι πρωτον εχουν πολλα καρβελια να φανε για να μπορουν να αποδειδουν λαιβ αυτα που παιζουν στο cd και δευτερον οτι ισως θα πρεπε να παιζουν λιγοτερο τεχνικα.Οποιος δεν ηξερε τα κομματια του Cosmogenesis βαζω στοιχημα δεν καταλαβε τιποτα εχθες το βραδυ.Ευχαριστη εκπληξη ο νεος μπασιστας(Defeated Sanity).

Burnt By The Sun.Στο Αν ειμαι σιγουρος θα τους ευχαριστιομουνα καλυτερα,Δεν ειναι τιποτα το ιδιατερο ζωντανα παντως,μπορει να μην ειχαν ηχο αλλα λαιβ και σαν συνολο δηλαδη ηταν εντελως ψοφιοι.καλη επιλογη κομματιων παρ’ολα αυτα αλλα ειναι μπαντα του cd.

Dying Fetus.Μεχρι να βγουν στη σκηνη πιστευα πως το προβλημα του ηχου ηταν γενικο και απλα ολο το λαιβ θα ηταν μια τεραστια αποτυχια.Οι Dying Fetus απεδειξαν (για μια ακομη φορα)οτι εχουν καρυδια και οτι μπορουν να βγαλουν ηχο και να πιασουν καλη αποδοση υπο οποιεσδηποτε συνθηκες.Jet εκτελεσεις των κομματιων,Καθαροτατο παιξιμο,Ο John απλα δεν μασαει μια(ειδικα η ανεση με την οποια επαιζε αυτα που επαιζε), και μαλιστα επειδη εχει κατσει να τους δω 2 φορες στο παρελθον και σαν 5μελες συγκροτημα,πιστευω οτι σαν τριο λειτουργουν καλυτερα.
Ο ηχος ειναι λιγοτερο μπουκωμενος,εκτος του οτι ο μπασιστας αναπληρωνε επαξια το ογκο που προσδιδει η ρυθμικη κιθαρα σ’ενα λαιβ.Εμφανως βελτιωμενος και ο ντραμερ σε σχεση με την προηγουμενη φορα που τους ειχα δει με Testament.Kανα 2 κομματια παραπανω δεν θα ηταν ασχημα!!!One Shot One Kill,Homicidal Rεtribution,Grotesque Impalement,Your Treachery Will Die With You,Pissing In The Mainstream,Praise The Lord(ο καλυτερο τροπος να κλεισουν το σετ),Justifiable Homicide,Sheperd’s Commandmet,Intentional Manslaughter.Νομιζω αυτο ηταν το σετ (τωρα αν ξεχναω καποιο ας συμπληρωσει οποιος θυμαται).

Cannibal Corpse.Ομολογω πως δεν μπορω να καταλαβω τι τους πιανει ορισμενους και γκρινιαζουν μονο και μονο επειδη πρεπει να γκρινιαξουν.Νομιζω οτι στη συγκεκριμενη εμφανιση τους (βοηθουσε κιολας το να γινει η συγκριση) εδειχναν σε μπαντες τυπου Obscura τι δεν κανουν καλα και πρεπει ν αλλαξουν αν θελουν να γινουν μεγαλα γκρουπς.Σε ανιθεση με τα πρωτα 3 συγκροτηματα της βραδιας στους DF, CC ακουγες δυνατες κιθαρες,συμπαγες και ευκρινεστατο παιξιμο.επαιξαν κομματια απ ολα τα αλμπουμς (απ οσο θυμαμαι)φοβερη ενεργεια,και ενταση στις εκτελεσεις των κομματιων,Vomit The Soul,Unleashing The Bloodthirsty,Wretched Spawn,Disfigured,Sentenced To Burn,Death Walking Terror,Evisceration Plague(με το οποιο ανοιξαν),Shatter Their Bones,Make Them Suffer,οι καλυτερες εκτελεσεις του σετ που ειχε διαρκεια σχεδον 2 ωρες.Και μιλαμε οτι βγηκαν περασμενες 12.
Δηλαδη αν δεν ειναι αυτο τιμια εμφανιση death metal μπαντας τοτε ποιαθα μπορουσε να ναι.Ας μας πουν αυτοι που δεν ευχαριστηθηκαν αν θα μπορουσαν να εκαναν οι ιδιοι τοσο καλα σε τετοιο επιπεδο αυτο που κανουν οι Cannibal καθε βραδυ και οχι παντα υπο τις καλυτερες συναυλιακες συνθηκες(διοτι μιλαμε για συνθηκες περιοδειας και ειναι αλλο πραγμα να εισαι μουσικος και αλλο Tour Μουσικος,τεραστια διαφορα).Και επειδη ακουγα και κατι …στηρια εχθες να λενε ατακες του στυλ <<αντε τελειωνετε ρε…>>ηθελα να ξερα αν αυτοι πηγαιναν σε καποιο φεστιβαλ του εξωτερικου τι θα εκαναν?? θα εφευγαν απο την πρωτη μερα και θα επεστρεφαν Ελλαδα?Μηπως τελικα αυτος ειναι ο λογος που εκραζαν και οχι επειδη τους εφταιγε η εμφανιση?Αντε γιατι απο λαιβ-αρπαχτες εχουμε χορτασει το τελευταιο καιρο, και προσωπικα απ οσο θυμαμαι ειναι λιγα τα death metal σχηματα σημερα που παιζουν 13 κομματια +.

καλέ!!kill your mother/rape your dog!!!

A!και μ’ εκάνες να σ ’ αγαπήσω από αυτά που λες για το λαηβ.Ευτυχώς μερικοί βλέπουν καθαρά

Σοβαρα?Δεν το πηρα πρεφα το συγκεκριμενο!!!
Μαλλον αφηρημενος εστω και προς στιγμην.
Τhanx!!!

Δεν το παίξαν. Νάσια το μπέρδεψες με το Raped Upon The Altar.
Eπίσης θέλω να δω τι θα πούνε τώρα οι άμπαλοι που φαγώθηκαν ότι δεν θα έχει πάνω από 500 άτομα.

αρε nihilist…πουτανα εμπειρια.:stuck_out_tongue:
παντως, εχω την εντυπωση οτι εγινε sold out.ουτε τετραγωνικο δεν ηταν αδειο.

Sold out σίγουρα όχι, κοντά 800-900 άτομα πρέπει να είχε. Ίσως να άγγιξε και το χιλιάρικο.

απλα λεω, επειδη καποιοι το ανεφεραν σε μια συζητηση.
αλλα και παλι, πως κοσμο θα ειχε αν ηταν sold out?εγω που ημουν πισω ειδα οτι ουτε καν στην πορτα μπροστα δε χωρουσαν ατομα.
τελοσπαντων…

έχω βρεθεί στο γκαγκάριν σε φάσεις ασφυξίας επομένως καλύτερα που δεν ήταν sold out.