Canobliss

[CENTER]Canobliss

[/CENTER]

Όσοι βαριέστε να διαβάζετε τις φλυαρίες που θα αραδιάσω στην συνέχεια, λέω να βάλετε να παίζει αυτό:

και να τελειώνει η υπόθεση :lol:

Τους συγκεκριμένους τύπους τους ανακάλυψα τυχαία σερφάροντας. Oι τύποι είναι μπάντα από τα τέλη των 90΄ς, και έχουν βγάλει δύο άλμπουμς και ένα EP πέρυσι. Το λοιπόν, τα δύο άλμπουμ τα άκουσα πολύ πρόσφατα, οπότε ό,τι γράφω απορρέει κυρίως βάσει του περσινού EP, που είναι και η πιο πρόσφατη δουλειά τους, με τίτλο Psychothermia. Να πω την αλήθεια, το EP είναι και ο λόγος που αποφάσισα να κάνω το θρεντ, καθώς πρόκειται για μια δουλειά που αξίζει της προσοχής όλων κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Γενικα, αν ψάξετε στο ιντερνετ θα δείτε ότι όσοι παρουσιαζουν την δουλειά τους, τους αποθεώνουν. Και δεν έχουν άδικο. Πρόκειται για μία απίστευτη δουλειά, η οποία συνήθως κατηγοριοποιείται κάτω από το πλαίσιο του progressive / metal / thrash / alternative rock. Βασικά, όπου και να έχω διαβάσει για αυτούς τους τοποθετούν και σε διαφορετική κατηγορία.

Εμένα μου θυμίζουν τους Disturbed να συναντούν τους Tourniquet και να κοπανιούνται με Tool, Faith No More, Alice In Chains και System Of A Down. Ίσως και μια πιο μοντέρνα εκδοχή των Depressive Age μπορεί να σας θυμίσουν, ειδικά στο κομμάτι Pangea όπως σωστά διάβασα να περιγράφονται κάπου (οκ, έτσι τους ανακάλυψα βασικά).

Το θέμα βέβαια είναι ότι όλα αυτά τα ονοματα που σας αράδιασα δεν λένε απολύτως τίποτε, όταν η μπάντα δεν έχει την δικιά της ταυτότητα, και την ικανότητα να γράφει ωραία. Και οι Canobliss, ξέρουν να γράφουν ωραία, τεχνικά, πιασάρικα, μελωδικα και με τσαμπουκά ταυτόχρονα. Επίσης απαρτίζονται από τεχνίτες μουσικούς, χωρίς όμως να το παρακάνουν με τεχνικούρες κλπ.

Να μην ξεχάσω, η μπάντα δεν έχει συμβόλαιο από ό,τι διάβασα διανέμουν μόνοι τους την μουσική τους.

They seem interesting indeed…

Δινουν και το δευτερο αλμπουμ μαζι με το ΕΡ για 10 δολλαρια μονο.
Υποστηριξτε τους !

Faith No More? SOAD? Tool? Ε, μ’ αυτά που διαβάζω μου κινήθηκε το ενδιαφέρον ναι. Θα τους κοιτάξω και θα επανέλθω στους κύριους κάποια στιγμή.

(όχι άμεσα όμως, τώρα είμαι χωμένος στις goth-ιες λόγω του αφιερώματος :p)

τσιμπηθηκε το πακετακι…

(παλαιοχεβιμεταλικα τα εξωφυλλα και το λογοτυπο btw)…

όντως, το εξώφυλλο παραδόξως παραπέμπει σε δεκαετία του 80…

Χαίρομαι που σας άρεσε παίδες:!:

Βγάλανε νέο δίσκο (για ακόμα μια φορα μόνοι τους - χωρίς εταιρείες και τέτοια)

[CENTER][/CENTER]

Ο ήχος συνεχίζει στα χνάρια του εξαιρετικού EP τους “Psychothermia”, συνδυάζει δηλαδή 872349 είδη, μπόλικα πιασάρικα μέρη. Δεν το έχω ακούσει ακόμα όπως θέλω οπότε λογικά θα επανέλθω.

απο τα 2 δισκακια που μου στειλανε ειδικα το psychothermia ειναι απιστευτα catchy… πολυποικιλος ηχος… θα τσεκαριστει και το νεο λοιπον…και βεβαια ενα μεγαλο ρεσπεκτ για την DIY νοοτροπια τους…

να το τσεκάρεις, θα σου αρέσει!

το θέμα με αυτό το “κάτσυ” ύφος είναι να σε κάνει να κοπανιέσαι μόνος σου στο δωμάτιο. Και αυτό σίγουρα ο δίσκος το πετυχαίνει στο έπακρο. Το Zombie Parade είναι μεγάλη κομματάρα, σε σημεία έχει κάτι ΡΙΦΦΑΡΕΣ που ασελγούν πάνω στο πτώμα των Annihilator κανονικά. Το Derrama Tu Sangre στο τέλος σε κάνει και αναρωτιέσαι τί σκατά πίνουν και πως καταφέρνουν να κολλήσουν αυτό το φλαμένγκο σημείο τόσο υπέροχα. Ο δυναμίτης Hit The Floor που πόσταρα πιο πάνω, το ομώνυμο κομμάτι που πόσταρες και τιμούν αφανείς ήρωες όπως οι Tourniquet… Βασικά σε κάθε κομμάτι βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο. Ακούγοντας και αυτό το άλμπουμ, μπορώ να τους απονείμω τον τίτλο “οι Disturbed του progressive”. :stuck_out_tongue:

έχουν ανεβάσει βίντεο-clip για το Hit the Floor.

Δισκάρα ε (και) το φετινό.

ένα χρόνο μετά το τελευταίο άλμπουμ είναι χαλαρά μέσα στις 2-3 καλύτερες μέταλ κυκλοφορία που άκουσα τα τελευταία χρόνια! Όπως και γενικά πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες νέες μέταλ μπάντες. Ακούστε τους ρε.

άντε να κάνω λίγο προώθηση ακόμα :lol:

?Canobliss has been nominated for the 2011 Hard Rock Band of the Year at the San Diego Music Awards!!! The band needs your help to win it… please vote for us at www.sandiegomusicawards.com!?
? San Diego Music Awards, San Diego Music Awards
?Canobliss is heading out on their 2011 “Survival of the Sickest” Southwest Tour from July 22 - Aug 6!! Rolling across AZ, NM, OK, & TX… see you on the road!?
? Canobliss, Canobliss
"Canobliss is, quite possibly, the hardest working independent, unsigned hard rock/metal band in Southern California."
? Craig Hartranft (DangerDog.com)
“And yes, it’s the band’s best album to date… one of the highlights of 2010.”
? Tim Vervaeke (Thoughts Of Metal)
"?the lyrics are extremely smart and combined with their aggressive hooks makes for a headbanging experience. It does surprise me why they have not been signed to a big label yet?" 9/10
? Denys Jaime, MyGlobalMind Webzine
"Man Is The Enemy" has been nominated for the San Diego Music Awards: 2010 Hard Rock Album of the Year!!
? San Diego Music Awards
"‘Man is the Enemy’ is a shockingly strong album."
? Lou (LouciferSpeaks.com)
"…this is a triumphant piece of metal that should proudly sit on your shelf…"
? Mark Holmes, Metal-Discovery.com
"…their new CD is a slamming and unique offering in the glut of sameness that is metal."
? Derric Miller, HardRockHaven.net
"Why the f**k aren’t these guys signed to a major label? Seriously, if any major/independent label A&R’s are reading this review, then sign these guys immediately… It’ll be a travesty if they don’t make it as I think they are one of the best bands to come out of the US in the past few years."
? Steve Green, Live4Metal.com
"catchy, heavy and melodic"
? Chris Forbes, MetalCoreFanzine.com

η μπάντα είναι μακριά από εταιρείες κ τέτοια ε