Carmageddon : reincarnation!

Πολλοί δεν θα ξέρουν το παιχνίδι αυτό.

Το πρώτο παιχνίδι βγήκε το 1997 και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Racing, Splatter, Total Annihilation & Destruction, όλα σε ένα. Ελευθερία κινήσεων σε κάθε πίστα,κουβάδες αίμα, καταστροφή αυτοκινήτων και απαγορεύσεις σε διάφορες χώρες, αλλά και από τον ίδιο τον Πάπα (Ιωάννη Πάυλο).

Το δεύτερο παιχνίδι βγήκε 1 χρόνο μετά, και στη συνταγή προσέθεσε, διαμελισμούς ανθρώπων και καταστροφή περιβάλλοντος, αλλά και πολύ καλύτερα physics.

Ομολογουμένως και τα 2 αυτά παιχνίδια (είχε βγει και ένα add-on, για το Carmageddon 1 ονόματι Splat Pack), επηρέασαν πάρα πολλά μετέπειτα παιχνίδια (Grand Theft Auto), ενώ τα παιχνίδια από τα οποία επηρεάστηκε (Twisted Metal), κάναν πάρα πολύ καιρό να ενσωματώσουν στοιχεία του παιχνιδιού (Destructible enviroments), ενώ παραμένει το μοναδικό παιχνίδι στην κατηγορία του, αφού σκοπός σου είναι μόνο η καταστροφή.

Μετά από ένα χρόνο βγήκε ένα τρίτο παιχνίδι που κατά πολλούς είναι υποδεέστερο των 2 πρώτων, και αυτό γιατί δεν ήταν από την εταιρεία που εμπνεύστηκε το Original παιχνίδι, αλλά από την Torus.

Πέρυσι όμως η Stainless (δημιουργός του Carmageddon) αγόρασε τα δικαιώματα του τίτλοι ξανά και άρχισε να δουλεύει πάνω στο παιχνίδι.
Η αδυναμία της να βρει εταιρεία να το διανείμει, τους έκανε να αποφασίσουν να το κυκλοφορήσουν μέσω Steam μόλις θα το χουν έτοιμο.
Όμως επειδή ακριβώς δεν έχουν έναν κολοσσό από πίσω να τους χρηματοδοτεί για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, ζητάνε τη βοήθεια μας μέσω της υπηρεσίας του Kickstarter.

Όσοι μπορούν να συμβάλλουν με τον οβολό τους για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, στην ουσία αγοράζουν και ένα ψηφιακό αντίτυπο του παιχνιδιού όταν θα βγει.

Ορίστε το site για τις δωρεές :

Το παιχνίδι έχει ένα συγκεκριμένο στόχο που πρέπει να πιάσει για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Σε περίπτωση που δεν πιαστεί ο στόχος των 400.000$ δεν χρεώνεστε φράγκο στην κάρτα σας.

Στη δεξιά στήλη σας γράφει το τι παίρνετε ανάλογα με το τι πληρώνετε.

Πάρτε και ένα gameplay video για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι :

:smiley:

Λογω ηλικιας δεν τα προλαβα οταν ειχαν βγει, αλλα εψαχνα το πρωτο στα τορρενταδικα πριν λιγο καιρο και δεν βρηκα ενα τορρεντ της προκοπης. Και πρεπει να ειναι γνησια καφριλα και διασκεδαση γαμωτο.

Πω!
Carmageddon…
Το έπαιζα στο ps(που δεν είχα:lol:) αρκετά μικρός και το μόνο που θυμάμαι είναι να πατάω ανθρώπους και να κάνω άλματα
Ούτε αποστολές ούτε τίποτα

Καλά αυτοί αγόρασαν τον τίτλο χωρίς να έχουν τα μέσα να το κυκλοφορήσουν?:stuck_out_tongue:
Ελπίζω να μαζευτεί το ποσό και να μην είναι φόλα αν κυκλοφορήσει

και στο gameboy color που το ειχα εγω μεγαλο καψιμο.ποσες μπαταριες φυγανε για αυτο το παιχνιδι!:roll:

Min ksexname to soundtrack etsi? pezei na itan to prwto paixnidi me metal (gnwsta sigrotimata) ost. Fear factory sto intro kai ta miala sta kagela…

vevaia ola auta ta remakes me provlimatizoun ligo, elpizw se kati kati ean ginei to project…

pantws to kickstart pezei poly teleutaia, mexri kai h jane jensen ekane kickstart me ton antra tis (mousiki gia gabriel knight ktl) gia 3 nea games…swsti kinisi

p.s. no greek @ work

Τα δικαιώματα για τον τίτλο τα χε η εταιρεία SCI (Sales Curve Interactive) που ήταν publisher στα τρια Carmageddon παιχνίδια.

Τα 2 πρώτα τα ανέπτυξε η Stainless, οι developers που είχαν την όλη ιδέα για το παιχνίδι, αλλά κάτι παίχτηκε μεταξύ SCI - Stainless, και για το 3ο παιχνίδι, η SCI που χε τα δικαιώματα του ονόματος (παράδοξο, ξέρω), ανέθεσε στην Torus να το φτιάξει.
To αποτέλεσμα ήταν το Carmageddon TDR 2000. Ένα παιχνίδι που μου άρεσε πολύ, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία δεν άρεσε. Μετά πολλά ακολούθησαν αλλά το 2011 η Stainless, ξαναγόρασε τα δικαιώματα για όλους τους τίτλους και άρχισε να δουλεύει πάλι.

Θεωρούσαν πως θα βρεθεί κάποιος publisher/παραγωγός να τους παρέχει καύσιμα για την ανάπτυξη, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να βρουν ενδιαφερόμενος που να τους σέβονται. Έτσι απευθύνονται στο κοινό τους, αλλά και σε υποψήφιους carma-players.

Το τι σημαίνει το Carmageddon για όσους το χουν παίξει, οι ίδιοι το ξέρουν μόνο.

Trivia : Το Carmageddon 2 : Carpocalypse Now, είχε 4 τραγούδια Iron Maiden.
Πρόσφατα το κεφάλι της Stainless αποκάλυψε, ότι ο Bruce Dickinson ήταν fan του πρώτου παιχνιδιού, και έψησε τους υπόλοιπους να δώσουν τα δικαιώματα των τραγοουδιών για το παιχνίδι!

Pro-GTA εποχή ρε φίλε! :metal:

Άν και δε τα πρόλαβα ακριβώς για να τα ξέρω, η wiki λεει 3 παιχνίδια, μόνο που ο τίτλος του ενός θυμάμαι ήταν Carnage, του άλλου Carpocalypse Now, και το ReinCarnation τώρα. Να το πάρει η Midway που’χει και τα MK.

Η Midway να κυκλοφορήσει πρώτα το Mortal Kombat 2011 για PC και μετά ας πάρει ότι θέλει! :stuck_out_tongue:

Η wiki λέει 3 παιχνίδια, γιατί προφανώς, για κάποιον λόγο όλοι δείχνουν ένα ανεξήγητο μίσος για το Carmageddon The Death Race 2000. Ντάξει ήταν υποδεέστερο, αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά!

Πάντως πληροφοριακά, είχα δει κάπου έναν πίνακα που έγραφε πως πάνε κατά αναλογία τα κέρδη από ένα παιχνίδι στην περίπτωση α) βγαίνει ένα παιχνίδι μέσω ενός publisher και β) μέσω μια πλατφόρμας όπως το Steam. Στην α) περίπτωση οι δημιουργοί παίρνουν γύρω στο 10% και στην άλλη 75%. Οι διαφορές είναι τεράστιες!

απτα αγαπημενα μου παιχνιδια
πρωτα το επαιξα σε υπολογιστη και μετα στο playstation

Bump!

Βάλανε έξτρα κατηγορίες στο Kickstarter. Με 15$ παίρνεις 2 κόπιες (1 ψηφιακή για Steam και μια DRM-FREE). Οι τιμές αυτές είναι ειδικά για το Kickstarter και όσους τους βοηθάνε τώρα. Όταν βγει θα ναι πολύ πιο ακριβό. Πληροφοριακά για το πως δουλεύουν γενικά τα Kickstarters.