Casualties of Cool - S/t

Βρε περίεργοι εσείς στο rocking.gr, τα reviews/interviews που κάνει το περιοδικό, καθόλου δε τα διαβάζετε? Μου έκανε εντύπωση που στο search (στο φόρουμ) δεν έβγαλε τίποτα, τέλος πάντων, ελπίζω να μην έκανα εγώ λάθος.

Αυτό είναι ένα πρότζεκτ του Devin Townsend με την τραγουδίστρια Che Aimee και παίζουν όπως λένε οι ίδιοι “haunted Johnny Cash songs” δηλαδή κάτι σαν country με ambient, shoegaze, cold wave στοιχεία να παρεμβάλλονται. Κάτι άλλο που μου έφερε στο μυαλό μερικές φορές είναι το πώς θα ήταν οι δίσκοι του David Lynch εάν γράφονταν από καλούς μουσικούς. Μου έκανε εντύπωση πως στο sputnikmusic είναι εδώ και καιρό στις πρώτες θέσεις των άλμπουμ της χρονιάς και αποφάσισα να το τσεκάρω.

Ένα θεματάκι όπως με κάθε δίσκο του Townsend είναι ότι είναι τεράστιο (70πόσα λεπτά) παρόλα αυτά, η ποιότητα του δίσκου είναι τέτοια που μόνο 1-2 τραγούδια θα μπορούσανε να μην υπάρχουνε. Τα ambient στοιχεία (τα οποία γίνονται και dark ambient και σχεδόν soundtrack-ικά συχνά) και γενικά η πολύ καλή minimal παραγωγή δένουν το σύνολο ώστε να μπορείτε να το βάλετε να δημιουργεί ατμόσφαιρα στο background και να ανακαλύψετε τα πολύ καλά τραγούδια σιγά σιγά. Γενικά η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι του post-apocalyptic τύπου, για να κάνω και μία τελευταία παρομοίωση, ακόμα και εναλλακτικό soundtrack για το Fallout (το παιχνίδι) θα μπορούσε να είναι.

Τι άλλο? Βγάζουνε και ωραίες φωτογραφίες

Δισκάρα, με λίγα λόγια. Όλο ανεβασμένο στο youtube είναι αυτή στη στιγμή, αλλά κάντε και τίποτα μόνοι σας ;p

δεν είδα τόσο σκοτάδι όσο περίμενα από αυτά που έγραψες αλλά είναι ένας πανέμορφος δίσκος…
το forgive me (ε εδώ) το χω ακούσει καμιά 20αριά φορές από εχτές…

γενικότερα είναι μια πολύ δουλεμένη countryιά με μικροεπιρροές από διάφορα ήρεμα ροκ μονοπάτια…
και έχει λίγο pοp χαρακτήρα, εννοόντας πως θα μπορούσε άνετα να παίζει σε κάποια εγχώρια ραδιόφωνα…

το μόνο που με χαλάει λίγο είναι η αντρική φωνή αλλά η μαυρούλα το ισορροπεί

εύγε noir hiver