CATHEDRAL @ Block 33, 30/09/2011 & Gagarin 01/10/2011

Υπέροχη συναυλία, ό,τι και να πεί κάνεις θα’ναι λίγο.!! Τα ελληνικά γκρούπς - και τα δύο - πάρα πολύ καλά…είναι όλοι τους απίστευτα παιδιά.!! Οι Cathedral ήσαν ανεπανάληπτοι…γεμάτοι ζωντάνια.!! Ο τραγουδιστής, ειδικά, εντελώς τρελάρας…έδωσε απίστευτο show.!! Το μόνο που με “χαλάει” είναι πώς ξέρω, ότι δε θα ξαναπαίξουν - τουλάχιστον, ως Cathedral.!!

Ένα υπέροχο συγκρότημα τελειώνει και μαζί του τελειώσαμε και μεις σήμερα. Πολύ καλή βραδιά, η αλληλουχία Night of the seagulls και Ebony Tears ήταν ανατριχίλα σκέτη. Πιο αναλυτικά άλλη φορά, τώρα πάω για μπάνιο γιατί σκυλοβρωμάω.
Doom on.
:cry:

αλήθεια?
μάλλον εδώ στην Αθήνα “λεφτά υπάρχουν” ,γιατί τα είχε στα 20 ευρώ το καθένα.
Ή ακρίβυναν καθώς πέρναγαν τα διόδια προς τα κάτω.
Φτώχο merch όντως .
Η μπάντα όπως έπρεπε ,δυνατή!
Αλλά δεν μου έδωσε το χαρακτήρα οτι “μάγκες είναι η τελευταία μας φορά ever”,
ούτε κάποια “σπάνια” κομμάτια ,πολύ φτώχο merch,απο σκηνικά στο stage ένα απλό banner (θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει ένα ωραίο με anniversary ή goodbye ή κάτι τέτοιο) και γενικά μου δόθηκε
η εντύπωση μιας απλής (γαμάτης) συναυλίας

Και έρχονται τα δύο επόμενα!

Cheers

Πανέμορφα ήταν, αλλά όπως είπα και στους Νάιλιστ και Νταινφρίντομ, ήθελε άλλο ένα κομμάτι από το guessing game ακόμα.

Για άλλη μια φορά υπέροχα διασκεδαστικοί.Disco Supernova! Καλά να είναι οι άνθρωποι σε ότι κάνουν!

Με το μισό Carnival και τις υπόλοιπες κομματάρες του σετ, αναμενόμενο ήταν να κερδίσουν τις εντυπώσεις (ειδικά στο ομώνυμο με τις ομορφιές του Jennings), αλλά ήθελε ένα ακόμα από Guessing Game. Βασικά ένα Journey Into Sade, μετά το Hopkins.

Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιώργος, το σχολιάζαμε με τον eNick και σε κάποια φάση ότι πραγματικά η μπάντα ήταν απολύτως χαλαρή, δεν τρέχει τίποτα κι έτσι, άλλο ένα live. Έχω την εντύπωση ότι ήταν πιο ταιριαστό αυτό το vibe από την άποψη ότι είναι και στον ίδιο το χαρακτήρα της μπάντας αν θέλετε, μια ζωή ήταν χαμηλών τόνων, μια παρέα σεμνών scousers που ποτέ δε θα πέταγε τίποτα βαρύγδουπα “και τώρα αδέρφια κλάψτε μαζί μας στο τελευταίο μας live στην Ελλάδα κτλ.” Η μόνη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι αυτό ήταν το τέλος, ήταν ακριβώς πριν το δεύτερο encore, όταν ο Lee προλογίζοντας το Hopkins είπε στο μικρόφωνο “…and now our last song ever here”. Αμέσως μετά, έχω την αίσθηση ότι δεν ήμουν ο μόνος μέσα στο Γκαγκάριν που δεν ήξερε αν ήθελε να μελαγχολήσει ή ακόμα και να δακρύσει, ή απλά να αφεθεί στην party ατμόσφαιρα του απόλυτου Cathedral “hit”.

Καλά για τον ίδιο τον Lee δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Ο άνθρωπος είναι από τις τελευταίες πραγματικά μεγάλες μορφές του βρετανικού metal, αν όχι η τελευταία.

Καταπληκτικοί, όλοι ορεξάτοι και με setlist από πολύ κλασικά κομμάτια. Συμφωνώ και γω ότι το Guessing Game έπρεπε να τιμηθεί από κάποιο κομμάτι ακόμα, πρόκειται για άλμπουμ που διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα των Βρετανών, είναι ιδιαίτερο, προκλητικό (με την καλή έννοια) και σε ωθεί να το ακούσεις πολλές φορές, για να ανακαλύψεις κάθε φορά και κάτι διαφορετικό (καταπληκτικό το Funeral of Dreams, αλλά το φλαουτάκι του το ήθελε:))
Θα ήθελα πάντως να άκουγα και κάτι από Endtyme και VIIth Coming, δεν πειράζει όμως, οι απανωτοί ύμνοι Night of the Seagulls και Ebony Tears με έριξαν στο πάτωμα ούτως ή άλλως. Ο Lee ήταν ο γνωστός καλός Lee, και φωνητικά και σκηνικά, εντελώς παρανοϊκός, τεράστια μορφάρα.
Ο Jennings στο τέλος μας επιβεβαίωσε και αυτός ότι η μπάντα διαλύεται once and for all, και ότι πλέον γουστάρει τη μουσική να την έχει σαν δεύτερη προτεραιότητα στη ζωή του. Πολύ καλούληδες όλοι και φιλικοί, θα μας μείνουν οι αναμνήσεις και ο αλμπουμάρες τους να τις ακούμε μια ζωή.
Χαιρετισμούς σε Angmar και Kaiser, τα λέμε τώρα το άλλο Σάββατο που έχουμε δυνατό event.

[I]“Ρε παίξε αργά, άσ’ τις μαλακίες ! Παίξε αργά !”[/I]

:lol:

Σταμάτα μαλάκα, θα με πάρουνε τα ζουμιά και μένα

Τελεια βραδια, Σκετη Πωρωση και τιποτε αλλο. Κι επιτελους το μπασο δεν ηταν στο θεο, τοσες φορες τους ειχα δει και το χαν πανω απ τη κιθαρα, ημαρτον. Τσιρς σε οσους πετυχα, θα τα πουμε την επομενη εβδομαδα στο doom γεγονος του φθινοπωρου.

Καταπληκτικο live.Τεραστια μορφη ο Lee.Κριμα που δεν θα ξαναδουμε live μια απο τις καλυτερες Doom μπαντες ολων των εποχων.

μέχρι το reunion:wink:

Θα δείξει…

Κριτική και 3 videaκια: http://drdoomslair.com/2011/10/02/cathedralviolet-vortexinfidel-live-at-gagarin-205-01-10-2011/

Πιο κάτω, interview με Atlas Moth, πιο κάτω κριτικη και videακι απο 1000mods…

Αυτά…

lol το άκουσα κι εγώ :slight_smile:

Εμένα πάντως μου φάνηκαν αρκετά μουδιασμένοι στο πρώτο μισό της συναυλίας. Δεν ξέρω ίσως μου έφταιγαν ο πληκτράς και ο μπασίστας. Επίσης είχε πλάκα ο μέσος όρος ηλικίας των θεατών. Οι νεολαίοι δεν ακούνε cathedral δεν είναι hip :stuck_out_tongue:

Indeed, δω παίζει να’μουν ο μικρότερος