Cathedral

Παραδόξως δεν βρήκα θρεντ για αυτή τη συγκροτηματάρα. Για πείτε λοιπόν την γνώμη σας . Δεν έχουν βγάλει μέτριο δίσκο , όλοι είναι από εξαιρετικοί μέχρι αριστουργήματα.Το πρώτο άλμπουμ είναι άνετα στους 5 κορυφαίους doom δίσκους έχοντας επηρρεάσει ένα σωρό συγκροτήματα του είδους. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα το κορυφαίο doom συγκρότημα των 90ς άλλα και ένα εκ’των κορυφαίων συγκροτημάτων της τελευταίας 20ετίας.

Πολυ καλη ιδεα για θρεντ απο το φιλο illuvatar…Κριμα που δεν υπηρχε τοσο καιρο θρεντ γ αυτην την τεραστια πραγματικα συγκροτηματαρα:respect:…Ακομα πιο κριμα που ανακοινωσαν τη διαλυση τους μετα απο μια τοσο μεγαλη κ πετυχημενη πορεια…
Οντως ολοι οι δισκοι τους ειναι μακραν above average…Το μονο που ισως να υστερει λιγο ειναι το Supernatural Birth Machine σε σχεση με ολες τις υπολοιπεσ υπερδισκαρες…Σαν αγαπημενο μου ψηφισα το Εndtyme γιατι το χω ακουσει απειρες φορες κ καθε φορα το γουσταρω ακομα περισσοτερο…Με ελαχιστη διαφορα απο πισω το Carnival Bizarre:bow2: I’m Mathew Hopkins, Witchfinder…!!!

To Forest of Equilibrium είναι προσωπική λατρεία οπότε ψήφισα αυτό.Οι ερμηνείες του Dorrian σ’αυτό το δίσκο είναι ανεπανάληπτες.Βέβαια όλοι τους οι δίσκοι όπως είπατε είναι εξαιρετικοί, αν και σε άλλο στυλ απ’το ντεμπούτο.

βάλε μούλτιπλ ρε αλήτη… :stuck_out_tongue:

για ένα μόνο, θα το ρίξω ethereal…

Μπάντα με φοβερούς δίσκους, αλλά σαν τοπυς δύο πρώτους δεν ξανάβγαλαν:):!:

Forest of Equilibrium, The Ethereal Mirror, The Carnival Bizarre, Endtyme και The Guessing Game είναι οι κορυφές και όλα αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, κι ας λέγανε τα δικά τους οι τύποι που στα 90ς μιλάγανε για “μια μπάντα που απλά κλέβει τους Σάμπαθ”.

Με το Carnival Bizarre τους γνώρισα, αυτό αγαπάω, κάπου έχω ακόμα την κασέτα, αλλά επειδή θα το ψηφίσετε αρκετοί, δίνουμε GUESSING GAME γιατί έτσι.

Δεν τα χω ακούσει ΠΟΛΥ καλά τα 90’ς αλλά αμφιβάλλω αν θα ναι σαν το τελευταίο.

Άντε ρε σεις, δεν υπήρχε θρεντ; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Λοιπόν, όπως προφανώς φαίνεται και από το νικνεημ μου, οι Cathedral είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες έβερ. Τους ανακάλυψα σχετικά αργά, λίγο πριν βγάλουν το Endtyme και τους έμαθα από γνωστό μαγαζί του κέντρου που μια εποχή έπαιζε συνέχεια το κλιπ του Hopkins και εγώ μάζευα το σαγώνι μου από το πάτωμα. Οπότε πρώτη επαφή με Carnival Bizarre που πέρασα αρκετές μέρες με τα 3 πρώτα κομμάτια να παίζουν στο ρηπήτ. Σοκ και δέος.

Γενικά πιστεύω δεν έχουν βγάλει μέτριο δίσκο. Πρώτο βάζω το Endtyme με ευκολία. Ο ορισμός του heavy ήχου, περιέχει τα καλύτερα κατ’εμέ ριφφς που έχουν γράψει (κάθε μα ΚΑΘΕ κομμάτι του δίσκου έχει το λιγότερο μια ΡΙΦΦΑΡΑ για όσκαρ) και οι ερμηνείες του Dorrian είναι υποδειγματικές για doom. Μετά βάζω Carnival Bizarre. Ο δίσκος που τους απογείωσε, περιέχει το λιγότερο 3 ντουμ χιτάκια και κλείνει με το αριστουργηματικό Electric Grave. To Supernatural Birth Machine μπαίνει τελευταίο, όχι γιατί είναι άσχημο αλλά γιατί είναι ένα κλικ πιο κάτω από τα υπόλοιπα.

Όλα τα υπόλοιπα και να με πίεζες δεν θα μπορούσα να τα βάλω σε σειρά. Equilibrium πολύ μπροστά για την εποχή του, δε νομίζω να είχε παίξει κανείς τόσο heavy και σάπιο ντουμ μέχρι τότε. Ethereal Mirror από τα πολύ αγαπημένα των οπαδών, έχει μέσα Ride, Mountain και λοιπές κομματάρες. Caravan Beyond Redemption, hard rock-ψυχεδελική στροφή με υποδειγματικό τρόπο. VIIth Coming βαρύ και τίμιο και δεν μας χαλάει ο φόρος τιμής στους Celtic Frost. Garden Of Unearthly Delights ποιό παραδοσιακό μέταλ με το ομώνυμο να αγγίζει το proggressive. Τέλος, το Guessing Game, ήρθε και με ισοπέδωσε εκεί που δεν το περίμενα. Ποικιλομορφία, βαρύτητα, ψυχεδελιάσματα, proggressive πινελιές, πάρτα όλα στη μούρη και σε 2πλό cd.

Θα μας λείψετε ρε!!!

Α, και περιμένω ένα κύκνειο άσμα να μας σοδομίσει καλά, έτσι για αντίο.

Δηλαδή βάζω avatar τον Vincent Price και signature ατάκα από το Witchfinder General και μετά από δύο μέρες ανακοινώνουν διάλυση οι Cathedral

Τι να πείς :stuck_out_tongue:
Να προσθέσω ότι καταπληκτικό είναι και το ep Statik Majik το οποίο περιέχει και το έπος
The Voyage of the Homeless Sapien. Όσοι δεν το έχουν ακούσει να σπεύσουν αμέσως.

Σωστός. Όλα τα ep τους μετράνε κάργα.
Άντε αν έρθουν για τελευταίο live ελπίζω να μαζέψει κόσμο, γιατί το 2004 παίζαμε ποδόσφαιρο άνετα στο Gagarin. Γαμώ τα live όμως.

αφού δεν αλλάζει σε μουλτιπλ και το ethereal έχει τσιμπήσει αρκετά ποντάκια, θα το ρίξω στο garden γιατί την πρώτη φορά που άκουσα το ριφφ του north berwick witch trials μόνο που δεν κατουρήθηκα πάνω μου.

Και το 2007 μια απ τα ίδια είχε μαζέψει. Με τέτοιες προσελεύσεις δεν βλέπω να ξαναπατάνε.

Και το '96 σε ένα μισοάδειο ρόδον είχανε παίξει.

Και το '98 (ή ‘99?) είχανε παίξει στο woodstock (:!:slight_smile: που ήταν μισό απ’ το Αν.

Μας αγαπάνε όμως. :slight_smile:

Ας τους δω λαιβ και μετά ας πεθάνω[-o<

Ισχύει ότι το 07 ήταν ψιλοάδειο το Gagarin. Κ τότε είχαν πει ότι θα σταματήσουν - αλλά συνέχισαν… Δεν τους αδικώ που σταματάνε. Φοβερά παραγνωρισμένη μπάντα [-X

Ξεφτίλα τώρα να γεμίζουν μισό gargarin.Δυστυχώς τους ανακάλυψα πριν κανά εξάμηνο και δεν τους έχω δει live. Θυμάμαι έφαγα μεγάλο κόλλημα. Λογικά θα έρθουν. :papas:

και σ εμενα που μ αρεσει το ειδος ποτε δεν τους αντεξα πανω απο ενα δυο τραγουδια… τωρα που θα τα σπασουνε θα κανω αλλη μια προσπαθεια μπας και τους δω με αλλο ματι…

…κιεγώ περιμένω να μας έρθουν…και πιστεύω θα γεμίσει τώρα ο χώρος:):!:

Η πρώτη μου επαφή με την μπάντα έγινε με το Caravan Beyond Redemption.
Και αφού κακό δίσκο ΔΕΝ έχουν βγάλει, ψηφίζω caravan.