Δεν είχα ξανακούσει την μπάντα και νόμιζα ότι ήταν πιτσιρίκια αλλά είναι 30 ετών μπάντα.
Έβαλα playlist στο youtube και εντυπωσιάστηκα. Η προφορά του τραγουδιστή μου φάνηκε Αγγλική αλλά είναι όλοι Αμερικάνοι.
Δυνατά grooves και στοιχεία από Joy Division μέχρι DJent.
Ψάχνω παρέα γιατί η γυναίκα λείπει. Ίσως πάω και μόνος αλλά το πρόβλημα είναι ότι τότε δεν θα έχει αλκοόλ, τις τελευταίες 2 μέρες με έχει σταματήσει 2 φορές η τροχαία, ήμουν νομιμότατος αλλά δεν θα μου φανεί περίεργο αν γίνει 3 στα 3.
Edit: Εντωμεταξύ είχα στο μυαλό μου ότι είναι στο Γκαγκάριν, τώρα που το ανέφερες συνειδητοποίησα ότι είναι Κύτταρο. Κάνει τα πράγματα κάπως πιο εύκολα.
Σύντομο ριπόρτ και γεροντίστικό κράξιμο (μετά από 10+ χρόνια στο εμπόριο επαγγελματικού ήχου και φωτισμού και πόσα σεμινάρια, πιστεύω κάτι ξέρω)
Πήγα νωρίς γιατί τελείωσα γρήγορα τις δουλειές μου. Πάρκαρα, πολύ άνετα, δίπλα στη Αχαρνών (θα με ειρωνευτείτε, και καλά θα κάνετε, περί Καζ και Κιργιστάν)
Ήπια μια μπύρα στο πεζοδρόμιο, παραλίγο να χάσω το κινητό.
Μπαίνω και βλέπω ωραίο ΑΛΛΑ απαιτητιτικό ηχοσύστημα, πρέπει να είναι MLA ή MLX ή MSX ( ή κάτι τέτοιοτ τπ) της Martin Audio, London. Επίσης, πολύ καλός κλιματισμός και εξαερισμός (να λέμε και τα καλά)
“Ωχ, αν δεν το έχουν στήσει σωστά τον ήπιαμε, μιλάμε για βαρβάτο σύστημα”
Κάνουν ένα πρόχειρο sound check οι HGoS… τους έβλεπλα τους οιωνούς… Πολλά ψηλά έχει το σύστημα, οι Εγγγλέζοι της MA είναι διάσημοι για πόσο Crisp και Precise είναι τα συστήματα τους.
Half Gram of Soma
Μπαίνουν οι HGoS, ισοπεδωτικός ήχος από πλευράς έντασης και όγκου των οργάνων, καλά ήταν τα παιδιά, μου άρεσαν οι 2 κιθάρες…αλλά την έβλεπα τη δουλειά …πολλά ψηλά…με το που μπαίνουν τα φωνητικά, έγινε μπλέξιμο: Πολλά τα ψηλά, πολύ δυνατά τα όργανα… χάθηκαν οι φωνές και του τραγουδιστή και του ντράμερ (έκανε και φωνητικά). Απλά αν χαμήλωναν όλα τα όργανα θα φτιαχνόταν η κατάσταση.
Μου άρεσαν και με λίγο καλύτερη ηχοληψία θα ήταν μπόμπα
Cave in
Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι είναι: πως θα σου χαλάσει ένα σύστημα ή/και ένας ηχολήπτης τη συναυλία.
Τα ψηλά όχι απλά ξύριζαν.Δεν ξέρω πως και τι παίξαν, Mέσα εκεί και ακόμα και τώρα (morning after) πονάνε τα αυτιά μού.
Μίλησα στον ηχολήπτη, του έγραψα στο κινητό " I work with SMAART (πρόγραμμα ηχοληψίας), your system is full of highs, it’s agitating" και προς τιμήν του ο βλαχοαμερικάνος (ήταν κλασσικός νότιος στην εμφάνιση και στην προφορά) κατέβηκε και άκουσε και τα μείωσε (η κονσόλα ήταν Allen Heath dlive) αλλά και πάλι δεν σωνόταν η φάση. Έφυγα με πόνο στα αυτιά και με νεύρα. Το ακριβώς ανάποδο δηλαδή που επιθυμώ για μετά από μια συναυλία.
Και όπως κατέβαινα την Αχιλλέως, παρολίγο να πατήσω ένα τραβέλι πάνω σε πατίνι
Ανάθεμα και αν θυμάται κανείς τι παίξαν.
Αυτά και over and out
Ηχολήπτες κάντε καλύτερα τη δουλειά σας και αν δεν ξέρερε χρησιμοποιήστε τεχνικό ήχου. Μπορεί να είναι κάποιος και ηχολήπτης και τεχνικός ήχου ταυτόχρονα αλλά τα 2 είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Και κύριοι του Κυττάρου, μειώστε τα ψηλά του συστήματος, δεν παίζουν όλοι βιολιά.
Οκ χθες ηταν οντως λιγο στα κοκκινα ο ηχος αλλα οχι κατι που δεν βλεπουμε σε ενα σωρο συναυλιες, σιγουρα δεν θα τον ελεγα κακο ηχο σε καμια περιπτωση.
Εγω επαθα ΣΟΚ με τους Cave In, μια απο τις καλυτερες συναυλιες των τελευταιων χρονων. Θυμαμαι πριν πολλα χρονια σε καποιο ελληνικο περιοδικο που διαβαζα ανταποκριση για Reading (2003; και οτι οι Cave In among all εκλεψαν την παρασταση. Δεν μπορουσα να φανταστω οτι 22 χρονια μετα θα ερχοντουσαν Αθηνα για να σαρωσουν το Κυτταρο. Μου φανηκαν 10 φορες καλυτεροι παικτικα απο αυτα που παιζουν στους δισκους, ενω ο Stephen Brodsky aka Al Pacino in his prime, ειναι μεγαλη μορφη, ηταν αψεγαδιαστος. Το μονο που κοβει ενα βαθμο ισως απο μια εμφανιση 10αρι ηταν τα ψυχεδελο-space ιντερλουδια μεταξυ των κομματιων οκ καταλαβαινω οτι θες να δημιουργησεις ενα performance αλλα δεν χρειαζοταν πια να γινουν πριν απο καθε τραγουδι σχεδον - θα μπορουσαν να παιξουν αλλα τρια τραγουδια. Πταισμα ομως. Εφυγα ευτυχης και οκ…με λιγο βουητο στ’αυτια - νομιζω οτι ολοι πρεπει να επενδυσουμε σε ενα καλο ζευγαρι ωτοασπιδες για μουσικη για να αποφευγουμε τις …κακοτοπιες.
Πολυ ωραια βραδια, τρομεροι τυπαδες, περασα πολυ ωραια.
Τους ειχα ξαναδει εξω με Old Man Gloom και δε μου ειχαν κανει τρομερη εντυπωση, αλλα χθες γουσταρα φουλ.
Γενικά πολύ καλό λάιβ και ωραία η εμφάνιση των Cave In. Το μόνο αρνητικό από την πλευρά τους ήταν το encore, το οποίο αντί να είναι αυτό που πρέπει, δηλαδή να βγουν να τα σπάσουν με 2-3 κομματάρες και να φύγουν, έπαιξαν κάτι σαν τζαμάρισμα / πρόβα, σα να βαριούνται φάνηκε. Τεσπα.
Ο ήχος ήταν όντως πολύ δυνατά. High On Fire εκεί μέσα που παίζουν με την ένταση στα κόκκινα δεν θα παλευτεί χωρίς ωτοασπίδες. Μακάρι να έχουν καλή προπώληση και ν’αλλάξει ο χώρος.