Εγγραφη σε cd. Help

Παιδες μου εδωσαν ενα cd που μεσα εχει καμια 70αρα τραγουδακια. Παω να τα αντιγραψω σε αλλο cd, αλλα χωραει μονο 15. Μπορειτε να μ πειτε τον τροπο που πρεπει να τα αντιγραψω για να χωρεσουν και τα 70??

(τα τραγουδια απο το ενα cd ειναι σε mp3 Μορφη).

Καντα copy στο PC σου, και καφτα ως data cd.
Λογικα αυτο που εκανες, ηταν audio , και λογικο να χωραει 15 μονο καθως και ειναι καλυτερης ποιοτητας

thanx :DDDD. τα γραψα

__Σωστός ο φίλος, αυτό πρέπει να του συνέβει, σωστή συμβουλή, ΑΛΛΑ να διορθώσουμε κάτι που γράφεται εδώ στο quote (όχι με διάθεση να "διορθώσω τον φίλο Evil, αλλά για το ορθόν του πράγματος… :wink:).

__Η ποιότητα, δεν είναι καλύτερη. Μιλάω φυσικά για την περίπτωση που ένα mp3 γίνεται ξανά πάλι “audio” (ήταν “audio” /cd quality, έγινε mp3 και επανακωδικοποιείται σε cd audio μορφή για να παίζει στα απλά cd players που δεν παίζουν mp3’s), και OXI για σύγκριση ποιότητας “ατόφιου” cd audio με mp3 audio (όπου εκεί φυσικά και υπερέχει το cd).

__Αυτό συμβαίνει γιατί ένα σεβαστό μέγεθος της πληροφορίας “πετιέται /χάνεται” για πάντα κατά τη μετατροπή του audio cd σε mp3. Δηλαδή, απ’ τις 1440 πληροφορίες -τα λέω υπεραπλουστευμένα- μένουν οι 128 /192 /256 /320! Οπότε,στην καλύτερη περίπτωση (1440-320=)1120 στοιχεία πληροφοριών πετιούνται /κόβονται για πάντα, προκειμένου να επιτεχθεί η συμπίεση και το μικρότερο μέγεθος του αρχείου. Παρόλου που φαίνεται τεράστια η διαφορά, λόγω πολύ έξυπνων αλγορίθμων κλπ, εμείς παίρνουμε “σχεδόν” το ίδιο αποτέλεσμα και και ειδικά στις καλές κωδικοποιήσεις -320- ΠΟΛΥ δύσκολα καταλαβαίνουμε πως παίζει mp3 και όχι cd audio, ιδίως αν δεν έχουμε πολύ καλό ηχοσύστημα.

__Οπότε, αυτές οι πληροφορίες που πετάξαμε, δεν υπάρχουν πια για να τις ξαναβάλουμε πίσω, και όταν πάμε να ξαναγεμίσουμε τα κενά για να φτιάξουμε από mp3, όχι ένα cd με “mp3 quality” tracks, αλλά ένα cd με “cd audio quality” tracks (όπως κατά λάθος έκανε ο φίλος μας και χωρούσαν λιγότερα τραγούδια μιας και “φούσκωναν” τα mp3 και έπιαναν χώρο για cd audio quality, π.χ. από 128 “φούσκωναν” σε 1440), τα κενά γεμίζουν “εικονικά” μιας και το πρόγραμμα δεν μπορεί να μαντέψει πίσω τις χαμένες πληροφορίες, και το αποτέλεσμα (το cd audio που φτιάξαμε απ’ το “πετσοκομένο” mp3) θα είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ χειρότερο απ’ το mp3 ή στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο καλό με το mp3, και ΟΧΙ όπως ανέφερε ο φίλος “καλύτερης ποιότητας”.

__Με λίγα λόγια, αν το cd player σας παίζει mp3’s, καλύτερα να παίξετε απ’ ευθείας τα mp3 σας και να μη τα μετατρέψετε σε cd audio. :wink:

Εχεις δικιο. Ειναι εικονικο το encoding σε audio ,καθως και απο χειροτερη ποιοτητα δε μπορεις να το πας καλυτερη. Απο τη στιγμη που εγινε η συμπιεση τελος

__ :slight_smile:

__ #-o (:lol: χαχαχαχα, γμτ, τα είπε όλα τέλεια σε μία πρόταση και εγώ πριν “έγραψα τον Δον Κιχώτη”… :lol:)