Champions League 2021-2022

Χθες ειχαμε και τον τελευταιο γυρο των προκριματικων για να μπουν και οι τελευταιες ομαδες απο τις χωρες πλεμπα της Ευρωπης στους ομιλους.Φοβερο κατορθωμα για την Μαλμε απο την Σουηδια, αλλα ακομα περισσοτερο για την Σεριφφ Τιρασπολ απο την Μολδαβια, αφου και οι δυο επρεπε να αποκλεισουν 4 ομαδες για να μπουν στους ομιλους, αφου ξεκινησαν απο τον πρωτο προκριματικο, στο μονοπατι των πρωταθλητων.

Παραλιγο να πραγματοποιησουν τον ιδιο αθλο και οι Φερεντσβαρος (Ουγγαρια), Λουντογκορετς (Βουλγαρια) και Διναμο Ζαγκρεμπ (Κροατια) αφου απεκλεισαν 3 ομαδες στον δρομο τους για τον πλεηοφφ γυρο, αλλα η πρωτη αποκλειστηκε απο την Young Boys, και οι αλλες δυο απο τις Μαλμε και Τιρασπολ. Η Τιρασπολ μαλιστα ειναι και η πρωτη ομαδα απο την Μολδαβια που μπαινει στους ομιλους στην ιστορια της διοργανωσης.

Με τον αποκλεισμο της Μονακο απο την Σαχταρ η Γαλλια περιοριστηκε σε μολις 2 εκπροσωπους στους ομιλους (οσες δηλαδη και η Ουκρανια τελικα), ενω η Μπενφικα απεκλεισε την Αιντχοβεν και ετσι εχουμε 3 εκπροσωπους για την Πορτογαλια, το οποιο δε θυμαμαι να εχει συμβει ποτε στο παρελθον, κι αν κανω λαθος σιγουρα δεν ειναι κατι πολυ συχνο.

Κληρωση σημερα και τα pots εχουν ως εξης:

Pot 1 (Champions League + Europa League title holders, and top 6 champions)

England Chelsea CC: 98.000
Spain Villarreal CC: 63.000
Spain Atlético Madrid CC: 115.000
England Manchester City CC: 125.000
Germany Bayern Munich CC: 134.000
Italy Inter Milan CC: 53.000
France Lille CC: 14.000
Portugal Sporting CP CC: 45.500

Pot 2

Spain Real Madrid CC: 127.000
Spain Barcelona CC: 122.000
Italy Juventus CC: 120.000
England Manchester United CC: 113.000
France Paris Saint-Germain CC: 113.000
England Liverpool CC: 101.000
Spain Sevilla CC: 98.000
Germany Borussia Dortmund CC: 90.000

Pot 3

Portugal Porto CC: 87.000
Netherlands Ajax CC: 82.500
Ukraine Shakhtar Donetsk CC: 79.000
Germany RB Leipzig CC: 66.000
Austria Red Bull Salzburg CC: 59.000
Portugal Benfica CC: 58.000
Italy Atalanta CC: 50.500
Russia Zenit Saint Petersburg CC: 50.000

Pot 4

Turkey Beşiktaş CC: 49.000
Ukraine Dynamo Kyiv CC: 47.000
Belgium Club Brugge CC: 35.500
Switzerland Young Boys CC: 35.000
Italy Milan CC: 31.000
Sweden Malmö FF CC: 18.500
Germany VfL Wolfsburg CC: 14.714
Moldova Sheriff Tiraspol CC: 14.500

Α κοιτα να δεις μου εβαλε και τις σημαιουλες, θα τις κρατησω, και βαριεμαι να σβησω και τους ποντους για καθε ομαδα, αλλωστε μπορει να εχουν ενδιαφερον για καποιους. Εντυπωση κανει η επιστροφη της Μιλαν στα μεγαλα σαλονια, η οποια ξεκιναει απο το 4ο γκρουπ δυναμικοτητας, ενω φανταζομαι πως οι εκπροσωποι απο το 1ο και το 2ο γκρουπ, θα θελουν να αποφυγουν τις Μπενφικα, Αταλαντα, Πορτο και Αγιαξ ιδιαιτερα, ενω και η Σαλτσμπουργκ αποτελει απειλη τα τελευταια χρονια.

Θα ειναι σιγουρα μια ενδιαφερουσα χρονια αφου η μεταγραφη του Μεσσι αλλαξε ολον τον ευρωπαικο χαρτη ποδοσφαιρικα, ενω αναμενεται να γινουν καποιες ισχυρες μετακινησεις στις 4-5 μερες που απομενουν για το τελος της μεταγραφικης περιοδου.

2 Likes

Γιατί είναι η Λιλ στο πρώτο γκρουπ και όχι η Παρί;

Γιατί πήρε το πρωτάθλημα. Δε σου έκανε εντύπωση που είναι η Βιγιαρεάλ, ενώ δεν είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα; Είναι επειδή πήρε το Europa, ενώ το ισπανικό το πήρε η Ατλέτικο!

1 Like

Πάλι σε αγγλική ομάδα θα παει

Εγω ενα 20αρικο θα το ριξω στην Παρι.

Και μαλιστα οι Ισπανοι εχουν 5 ομαδες φετος στους ομιλους, αλλα πιστευω θα ειναι πρωτη φορα εδω και παρα πολλα χρονια (ισως πανω απο δεκαετια? για να μην πω παραπανω?) που δε θα εχουμε καμια ισπανικη ομαδα στους 4. Ισως ουτε στους 8.

Αυτό δεν θυμόμουν… τα υπόλοιπα που ανέφερες τα θυμάμαι
Πως πήρε η Λιλ το πρωτάθλημα;; Τόσο καλή ήταν; Τι έκανε η Παρί; Τόσα λεφτά και σου παίρνει το πρωτάθλημα η Λιλ; :rofl:

Με έναν βαθμό διαφορά το πήρε, αλλά παληκαρίσια. Η Παρί έκανε πολλές ήττες και δεν κατάφερε ποτέ να μαζέψει τη διαφορά.

1 Like

He’s magic, you know

1 Like

Σαχτάρ ολέ! Δικαιότατη πρόκριση. Στο ποδόσφαιρο μετράει ποιος στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό, όχι ποιος χάνει ευκαιρίες.

Έχεις ένα δίκιο αλλά η δικαιότατη πρόκριση είναι όταν περνάει η ομάδα που παίζει καλύτερα.
Άσε που το αυτογκόλ δεν μπαίνει καν από λάθος… πάνω στο βηματισμό του αμυντικού βρίσκει η μπάλα. Ξεκάθαρη τύχη

1 Like

Θα δούμε ωραίο Τσου Λου φέτος χαμός γίνεται σε όλα τα γκρουπ.

Αν ήταν να κάνω μια πρόβλεψη θα έλεγα κάποια αγγλική ομάδα

3 Likes

6oς και 7ος όμιλος φωτιά

Ειλικρινά, θυμάστε μία γαμημένη φορά που η United είχε έναν όμιλο Champions League και όχι όμιλο Uefa; Εγώ όχι.

Ωραίοι όμιλοι γενικά, υπάρχουν και αρκετές παραδοσιακές δυνάμεις σε πτώση και θα δούμε νομίζω αμφίρροπα ματς με εκπλήξεις.

2 Likes

Group of Death το Β

Ναι το γαμήδι.

Νομίζω τη χρονιά του treble το ‘99 :stuck_out_tongue: με Μπάγερν Μπαρτσελόνα στον όμιλο (και Μπρόντμπι για σάκο του μποξ που έδωσε και τη πρόκριση αφού στα 4 ματς με τους δύο παραπάνω έφερε 4 ισοπαλίες με highlights τα επικα 3-3 εντός και εκτός με Μπαρτσελόνα) … ήσουν πολύ μικρός τότε :stuck_out_tongue:

Ιντερ στους 8 και Juventus στους 4 (Ίντερ και Juventus των 90s ε ), Bayern τελικό

Εκείνη την εποχή ήταν άθλος όλο αυτό, μάλλον πήραμε έκτοτε άτυπο εσαεί free pass για τους ομίλους :stuck_out_tongue:

(No worries πάντως, 50/50 να περάσουμε είναι φέτος :stuck_out_tongue: )

Οι χρονιες απο την ιδρυση του Champions League (1992) εως και το 1999, ειχαν μεγαλυτερη δυσκολια γενικα να περασει καποιος απο την φαση των ομιλων.

Απο το 1995 και μετα οι ομαδες περνουσαν απο την φαση των ομιλων κατευθειαν στην φαση των 8 ενω το 1998 και το 1999 συγκεκριμενα, περνουσαν μονο οι πρωτοι και οι 2 καλυτεροι δευτεροι απο 6 ομιλους των 4 ομαδων.

Αν και ηταν οντως αθλος ολοκληρη η πορεια της Man Utd, εκεινη την χρονια , η Barcelona ηταν ψιλοδευτερη ομαδα στην Ευρωπη (κι ας ειχε παικταραδες) κι οχι πρωτοκλασατη. Μιλαμε για ομαδα που μεχρι την ελευση του Ronaldinho και ειδικα του Messi (και Xavi, Iniesta προφανως) ειχε εναν (1) ευρωπαικο τιτλο Πρωταθλητριων. Την προηγουμενη χρονια (1998) ειχε τερματισει τελευταια σε ομιλο με Newcastle, PSV και Δυναμο Κιεβου ενω το 1996 και το 1997 δεν ειχε μπει καν στους ομιλους.

Οι μεγαλες νικες της Man Utd ηταν με Inter, Juventus και Bayern. Μαλιστα σε 4 απο τους 5 αγωνες εναντιον αυτων των τριων ομαδων, βρεθηκε πισω στο σκορ και ειτε ισοφαρισε ειτε κερδισε με ανατροπη.

Newcastle ομαδαρα τότε, αλλά ο Shearer μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα μόνο όταν ο Cantona βαραγε κόσμο. Και η Δυναμό είχε πάει ημιτελικό το 99, Rebrov απίστευτο cheat για τα Master League στα πρώτα Pro, δεν είχε Tottenham και τον αγόραζες ελεύθερο :sunglasses:

Αφού τότε έμπαιναν μόνο οι πρωταθλητές ρε σαινι :stuck_out_tongue:

Δεν θελω να μειωσω αυτες τις ομαδες, απλα λεω οτι η Μπαρτσελονα ηταν υποδεεστερη πολλων μικρομεσαιων ομαδων εκεινα τα χρονια. Η Δυναμο Κιεβου στα 90ς ηταν ομαδαρα.

Ναι, γι αυτο δεν πηρε το πρωταθλημα η Μπαρτσελονα. Γιατι εκτος απο δευτερη στην Ευρωπη, εβγαινε και δευτερη στην Ισπανια πολυ συχνα (κι αμα δηλαδη) :stuck_out_tongue: - δεν μιλαω για την τετραετια 1991-1994 που ηταν ομαδαρα btw, αλλα για την δεκαετια 1995-2005 που δεν την ελεγες σε καμια περιπτωση φοβητρο οσο αλλες ομαδες.