Ήταν πραγματικά τόσο αποκρουστική η προσέγγιση της Ρεάλ που μου έφυγε ένα αυθόρμητο “άιντε επιτέλους” στο γκολ του Εμπαπέ, ενώ στην πραγματικότητα δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου ούτε ποιος θα περάσει ούτε ποιος θα πάρει το τσ.λ. γενικότερα.
Ήθελε παραπάνω ενέργεια στα χαφ.
Η τριάδα Modrid - Kroos - Casemiro δε μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια που πάνε σε υψηλό τέμπο και όχι στην κατοχή.
Για το λόγο αυτό, το ότι χάνει ο Casemiro τον επαναληπτικό ίσως δεν είναι κακό για τη Real. Θα μπει ένας εκ των Valverde και Camavinga στη θέση του.
Δεν θυμάμαι ποτέ η Ρεάλ να έχει παίξει έτσι. Δεν συμπαθώ καμιά εκ των δύο, αλλά χθες αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απαράδεκτο συνολικά πάντως, αμφότεροι δεν βλεπόντουσαν.
Επαγγελματικο διπλό σήμερα
Ευκολη νικη για την Τσελσι, μπορουσε και κανα γκολ ακομα. Αναμενομενα αδυναμη η Λιλ.
1-1 στην εδρα της Βιγιαρεαλ για την Μεγαλη Κυρια, αντι για 1-3. Αλλα τα λαθη πληρωνονται, και οι κλασικες χαμενες ευκαιριες οταν το σκορ ηταν ηδη 0-1 απο τα πρωτα 35 δευτερολεπτα, οδηγησαν στην ισοφαριση.
Να πω για μια ακομα φορα οτι η αλλαγη του κανονισμου για τα εκτος εδρας γκολ ειναι απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχουν σκεφτει ποτε. Και οπως ηταν και αναμενομενο, δεν εχει οδηγησει σε καμια αυξηση των γκολ στους αγωνες, ουτε εχει κανει την μια απο τις δυο ομαδες να παιζει πιο επιθετικα, οπως ελεγαν δηλαδη και οι υπερμαχοι της αλλαγης. Αν βλεπουμε κατι, ειναι την ομαδα που παιρνει ενα σαφες προβαδισμα σε καποιον αγωνα να παιζει ακομα πιο αμυντικα.
Φοβερό δείγμα οι 6 αγώνες ρε
Θα ήταν μαλακία μου να βγάλω συμπέρασμα με 6 αγώνες, συμφωνούμε. Κρίμα για σένα που έχουν γίνει δεκάδες αγώνες εντός-εκτος σε όλες τις διοργανώσεις. Από πού κι ως που να αναφερθώ μόνο στους 16 του Τσ Λ?
Γιατί συνδέεις την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ με το αν μπαίνουν περισσότερα ή λιγότερα γκολ;
Η κατάργηση έγινε γιατί δεν έχει καμιά λογική για παράδειγμα το να κερδίσει η Λιλ 3-1 στο γήπεδό της και να αποκλειστεί επειδή πριμοδοτήθηκε το εκτός έδρας γκολ στο “καμίνι” του Πιερ Μορουά.
Σε ποιους άλλους αγώνες αναφέρεσαι?
Αυτός ο Ρασφορντ κατάφερε να εκνευρίσει ακόμα και εμένα που δεν είμαι Γιουνάιτεντ. Σε ένα τέταρτο στο 2ο ημίχρονο έχει προλάβει να κάνει 10 λάθη
Ελα να γυρναει
Γιατι δεν την συνεδεσα εγω. Το επιχειρημα της UEFA ηταν αυτο. Και το διαβασαμε και απο αρκετους εδω μεσα. Που υποστηριξαν οτι αν καταργηθει το εκτος εδρας γκολ, θα βλεπουμε περισσοτερα γκολ. Και δεν ειδαμε καμια διαφορα στον τροπο που παιζουν οι ομαδες ουσιαστικα, με την μονη επιδραση που εχει η αλλαγη να ειναι το να συμβιβαζονται οι ομαδες πιο συχνα με την ιδεα της παρατασης. Κατι που συνεβαινε στο παρελθον ΜΟΝΟ αν το σκορ ηταν ακριβως το ιδιο και στους 2 αγωνες.
Αποψη σου. Για μενα εντελως εσφαλμενη. Το γραφω στα παλια μου τα παπουτσια το “καμινι” του Πιερ Μορουα και το αν καθε Λιλ εχει μια αδιαφορη εδρα, και εν τελει αν οντως η καθε Λιλ ηθελε να αποκλεισει μια Τσελσι, ας φροντιζε να παιξει καλυτερα και να μην χασει 2-0 στον πρωτο αγωνα. Να εβαζε κι ενα εκτος εδρας γκολ. Τωρα αν κερδισει η Λιλ με 3-1, και πανε παραταση, και περασει η Λιλ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ θα ειναι μαλακιαρα ολκης. Εν τελει, οι κανονες ειτε μιλαμε για τον Α ή τον Β τροπο, ειναι οι ιδιοι και για τις 2 ομαδες σε καθε περιπτωση, οποτε περιπτωση “αδικιας” που επικαλεισαι ουσιαστικα, δεν υπαρχει.
Βασικα οχι, το παιρνω πισω. Αν υπαρχει αδικια, ειναι στον νεο τροπο διεξαγωγης. Κι αυτο γιατι σε περιπτωση πρωτου αγωνα ας πουμε 1-0, και δευτερου αγωνα 2-1, στην παραταση, ευνοειται ΕΜΦΑΝΩΣ η γηπεδουχος ομαδα, αφου οι δυο ομαδες θα εχουν παιξει συνολικα 90 λεπτα στην εδρα της μιας ομαδας και 120 λεπτα στην εδρα της αλλης ομαδας, διχως αυτη η ανισορροπια να ισοσταθμιστει απο καποιο μπονους για την εκτος εδρας ομαδα στην παραταση.
^ 46 αγωνες εδω και συντομα (δηλαδη αυριο) 54 αγωνες
^ Και καμια 100αρια ακομα εδω περα.
Μην πεταξεις κι αλλη εξυπναδα στην σειρα, γιατι θα βαλω και Conference League με καμια 100αρα αγωνες ακομα
Καμία εξυπνάδα, θέλω να δω τη σύγκριση που έκανες, δηλαδή περιμένω ΜΟ γκολ των φετινών αγώνων σε σχέση με τους αντίστοιχους αγώνες τα τελευταία 4-5 χρόνια (γιατί αν συγκρίνεις μόνο με τα περσινά πχ, μπορεί να έτυχε) που έβγαλες το συμπέρασμα πως μπαίνουν λιγότερα γκολ
Eπίσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι παίχτες δεν είναι ρομπότ, θέλουν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν στον νέο κανόνα, δηλαδή ότι το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και συνεπώς πρέπει να προσεγγιστεί ανάλογα το εκτός έδρας παιχνίδι και η στρατηγική σε αυτό
Το εβγαλα ξεκαθαρα λογω αρνητικης προκαταληψης για τον νεο κανονισμο, γιατι δεν εχει καμια λογικη το να αυξηθουν τα γκολ με τον νεο κανονισμο, και σε παω στοιχημα οτι δε θα υπαρχει καμια σημαντικη αποκλιση στον μεσο ορο γκολ που εχουν μπει σε 150 αγωνες στις ευρωπαικες διοργανωσεις φετος, σε σχεση με το αντιστοιχο σταδιο τις αλλες χρονιες που αναφερεις (το 2021 εξαιρεση γιατι δεν εγιναν διπλοι αγωνες σε πολλες φασεις)
Δεν ειπα οτι μπηκαν περισσοτερα ή λιγοτερα γκολ παντως, τα δικα σου καταλαβαινεις. Ειπα πως δεν φαινεται καμια διαφορα στην νοοτροπια στους αγωνες, και δεν προκυπτει απο πουθενα το οτι η αλλαγη του κανονα θα οδηγησει σε πιο επιθετικο ποδοσφαιρο. Μια χαζομαρα ειναι βασικα αυτη η σκεψη
Και εδω βλεπουμε οτι εσυ εχεις ηδη αποφασισει πως με το νεο συστημα θα μπουν περισσοτερα γκολ, και αρχισαν ηδη οι δικαιολογιες και το moving the goal posts για να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα
Ασ’τα αυτά, η επιστημονική μέθοδος είναι να βγάλεις χαρτί και μολύβι και να πάρεις σβάρνα όλα τα παιχνίδια Αυγουστιάτικων προκριματικών για να δεις τι γίνεται
Περιμένω να έχω καλό δείγμα για να αποφανθώ, δεν είμαι προκατειλλημένος σαν κάποιους άλλους
Εγώ πάντως ξέρω ότι τα σημερινά ματς τελείωσαν 2-2 και 1-1 και στις ρεβάνς με μια ισοπαλία θα έχουμε παράταση, που το βρίσκω σάπιο. Δηλαδή η ρεβάνς ξεκινάει από την παράταση και βλέπουμε. Πρέπει να φάτε μαζικά τη ρουλέτα των πέναλτυ στη μάπα μου φαίνεται για να στρώσετε
Ευτυχώς η Λίβερπουλ δεν περιμένει τη ρουλέτα για να εκτελέσει πέναλντι, πόσα βαρέσατε σήμερα 12?
Όσα χρειάστηκε για να πονέσεις
Αυτο που το πας? Ολοσωστη σκεψη.
Οταν το πρωτο ματς εχει τελειωσει 1-1 ή 2-2, χωρις το εκτος εδρας γκολ να μετραει περισσοτερο, πλεον η ομαδα που ειναι το outsider μπορει απλα να πει οκ παιζουμε κατενατσιο τωρα. Ενω με τον προηγουμενο κανονισμο, η ομαδα που ειχε φερει 1-1 ή 2-2 στην εδρα της θα αναγκαζοταν να παιξει επιθετικα.
Ειναι μεν οντως αυτη η επιστημονικη μεθοδος, αλλα ταυτοχρονα παιζουν πολλες παραμετροι που μπορει να εχουν επηρεασει τον μεσο ορο των γκολ ανα σεζον. Μερικοι απο αυτους, ειναι οι αλλαγες σε κανονες για πεναλτι, χερια, κτλ. Και η εισοδος του VAR σε επισημους αγωνες. Πιστευω οτι αυτοι οι αριθμοι που λες, θα φαινονται αρκετα διαφορετικοι πριν και μετα το 2018 και τις αλλαγες με το VAR, παρα την χαζομαρα με την καταργηση των εκτος εδρας γκολ. Οταν δεν βαριεμαι, θα σου φτιαξω μερικα εξελακια αν θελεις
Εγω ειμαι προκατειλημμενος και το παραδεχομαι. Αυτο δεν σημαινει οτι κανω λαθος . Απλα πες μου σε τι αριθμο βαζεις την αβεβαιοτητα για να σου βγαλω πληρες πορισμα.