Champions League 2024-2025

Έχω να δω τόσο μεγάλη διαφορά ποιότητας σε ματς της Λίβερπουλ από ένα Σιτι - Λίβερπουλ το 18 (?) που και εκεί κέρδισε κιόλας 1-2. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν δύο πάσες σήμερα ρε, ο Αλισον έβγαλε τα άπιαστα

έπεσε από τον γκρεμό και βρήκε και πορτοφόλι η Λίβερπουλ

Αν και ειναι γενικα φανταστικος τερματοφυλακας, παιζει να ειναι η καλυτερη του εμφανιση εβερ ε

Ναι και δυστυχώς τελείωσε το ζευγάρι, μπορεί να μην υπάρχει πια εκτός έδρας γκολ αλλά με 3-0 στην πλάτη η Παρί αποκλείεται να το γυρίσει. Έχουν αποκλειστεί με κάθε τρόπο οι μλκες

Τα κλισε ειναι για τον γραπτο λογο και κατοχη ειχαμε στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο. Στην πραξη ειναι αποδεδειγμενο οτι στο ποδοσφαιρο δεν κερδιζει η καλυτερη ομαδα, αλλα οποιος βαζει γκολ. Αλλωστε, ειτε μας αρεσει, ειτε οχι, αυτη ειναι και η αξια του αθληματος. Συχνα παιζει ρολο και η νοοτροπια νικητη/λουζερ της καθε ομαδας, αλλα αυτο ειναι δευτερευον.

Η Παρι με εχει εντυπωσιασει πολυ τελευταια, δεν την ειχα ακολουθησει και απο τον Δεκεμβριο βλεπω φανταστικη μπαλα απο αυτην (στα λιγα παιχνιδια που την πετυχα). Χθες ηταν πολυ ατυχη και ο Αλισον (παλι στο λιγο που βλεπω Λιβερπουλ) ισως εκανε πραγματικα το καλυτερο παιχνιδι του. Εβερ. Ειδα στατς, εκανε 9 saves, τα περισσοτερα στην καριερα του (με τη Λιβερπουλ). Αποκορυφωμα ομως ηταν το διωξιμο με το εξωτερικο φαλτσο, τρομερο.

Η Λιβερ φαινεται (δεν ειμαι βοηθος προπονητη, ο,τι ειδα γραφω) οτι επαιξε deep για να μην δώσει χώρο στην ΠΣΖ, όμως δεν περίμενε αυτό που ήρθε. Η ΠΣΖ επαιξε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ διοτι (μαλλον) μπηκε με νεα τακτικη. Τεσσερις στην αμυνα, που εγιναν τριαδα διοτι ο ενας επεφτε πανω στον εκαστοτε επιθετικο της Λ. Οι δυο ακραιοι χαφ απλωθηκαν στις γραμμες και οι τεσσερις αλλοι γυριζαν σαν σβουρες. Το rotation ηταν απιστευτο, μου θυμισε μια παλια Ροζενμποργκ του 1995 (οταν τρωγαμε 5αρες στο Τροντχαιμ) με το κυκλικο συστημα του Αρνε Εγκεν.

Δειτε τον Ντεμπελε, κιαθε 1 λεπτο παιζει σε διαφορετικη θεση. Ο Κβαρατσχέλια το ιδιο, ο Μπαρκολα, ο Ρουις. Αλλα ΠΟΤΕ δεν αλλαξε ο σχηματισμος τους, 3-2 ή 2-3 στην μεσοεπιθεση. Με ολα αυτα η Λιβερ τρομαξε, δεν το περιμενε. Μπηκε ακομη πιο βαθια στην περιοχη και ο εκαστοτε επιθετικος της επαιζε λιγο πισω απο το κεντρο. Ο Σαλαχ ειχε μπλεξει πανω στον Μεντες, δεν πρεπει να πηρε ουτε μια μονομαχια. Επισης, ειδα τις μονομαχιες των ομαδων, 67% ειχε η ΠΣΖ. Να πώς προκυπτει η κατοχη μπαλας…

Ολα τα παραπανω μικρυναν τον χωρο στον οποιο διεξαγοταν το παιχνιδι, αλλα η ΠΣΖ δεν επεσε στην παγιδα και παει ψηλα. Στις λιγες κοντρες της Λιβερπουλ ή οταν προσπαθουσε να διωξει τη μπαλα με βαθιες μπαλιες, η αμυνα ειναι στο οριο του 1/3 του γηπεδου. Ετσι δεν θα ετρωγε μπαλιες στην αμυνα. Η Λιβερ φαινοταν οτι ηταν ΟΚ με το γεγονος οτι ο χρονος περναγε. Δεν ηταν καλυτερη, το ειχε αποδεχτει. Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο αλλωστε.

Ελα ομως που εγιναν στο τελος 2-3 πραγματακια μαζεμενα. Πρωτον, ειχε μπει ο Νουνιες που αλλαξε το παιχνιδι στο θεμα των μονομαχιων (ο καταπληκτικος Μαρκινιος εχασε τη μοναδικη μονομαχια του στη φαση του γκολ). Δευτερον, η ΠΣΖ αρχισε να νιωθει ασφαλεια και στα τελευταια λεπτα αν δειτε την τοποθετηση της αμυνας ειναι σχεδον στο κεντρο. Εκει ο Μακαλιστερ εχει δει οτι υπαρχει πια κενο, δειχνει με το χερι στην αμυνα την τρυπα ωστε να παιξει βαθια τη μπαλα στη φαση που αρχιζει το γκολ.

Τελος, εχει μπει ο Ελιοτ. Ακουσα τον Κατσαρο στην τηλεοραση τη στιγμη της αλλαγης, ειπε “ο Σλοτ δεν νοιαζεται αυτη τη στιγμη για τη νικη, βαζει τον Ελιοτ για τον ανασταλτικο τομεα”, αλλα προφανως ηταν συμπερασμα της στιγμης. Ο Ελιοτ μπηκε με φρεσκα ποδια, στη φαση του γκολ και οταν ο Νουνιες κερδιζει τη μπαλα, ο Ελιοτ δεν φαινεται καν στην οθονη. Η αλλαγη του Σαλαχ ειναι βραβειο εμπνευσης για τον Σλοτ, προφανως κρινοντας εκ του αποτελεσματος.

Αν δεν κανει λαθος ο νννκκκ εδω, (καποιο typo; Μπερδευτηκα), το 1-0 δεν ειναι απαγορευτικο για τη ρεβανς. Η διαφορα ποιοτητας που φανηκε χθες μεταξυ των δυο ομαδων ειναι μεγαλη. Θεωρω οτι δεν ειναι απιθανο να το γυρισουν οι Γαλλοι, στο κατω κατω νικη με ενα γκολ χρειαζονται. Ομως τωρα εχουμε νεα δεδομενα: στο Ανφιλντ ολα θα ειναι αλλιως απο αποψη εδρας και ατμοσφαιρας. Επισης, πρεπει να βρει νεο τροπο να αιφνιδιασει η ΠΣΖ. Θα δουμε αν εχει κατι στο μυαλο του ο Ενρίκε.

Καλημερα.

3 Likes

Η Παρί με Λουΐς Ενρίκε είναι πάρα πολύ καλή. Μαλακία που αυτό το ζευγάρι έτυχε στους 16, αλλά ΟΚ, με το νέο φορμάτ όταν μια καλή ομάδα δεν πηγαίνει καλά στην πρώτη φάση, θα συμβαίνει. Χτες μας πάτησε, έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, έκανε δυνατές ευκαιρίες και δε σκόραρε από ατυχία (οφσάϊντ εκατοστών στη σουτάρα του Κβάρα) και επειδή είχε απέναντί της τον εκπληκτικό Άλισον. Ο οποίος εμένα δε με εξέπληξε όσο εσάς, είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και αυτούς τους τερματοφύλακες τους έχεις για να σου κάνουν 3-4 τέτοια παιχνίδια μέσα στη χρονιά (άλλοι τέτοιοι είναι ο Κορτουά, ο Έντερσον, ο Όμπλακ), όχι παραπάνω. Στα υπόλοιπα ας είναι φυσιολογικοί, αν μπαίνουν σε beast mode σε ελάχιστα παιχνίδια είσαι εντάξει. Χτες πάντως τα έβγαλε όλα και μάλιστα τον έβλεπες ότι τα έβγαζε και σωστά, υπήρξε σουτ που έβγαλε με το ένα χέρι και την πέταξε επίτηδες και προς τα πλάγια αντί για μπροστά.

Ο Ντεμπελέ της Παρί δεν έχει σχέση με τον τουρίστα που βλέπαμε στη Μπαρτσελόνα κι αυτό εμένα μάλλον μου λέει περισσότερα για την ομάδα παρά για τον παίχτη. Τώρα που βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον θυμίζει τον παίχτη που είχαμε θαυμάσει στη Μπορούσια. Ο Κβάρα ήταν τρομερή προσθήκη τον Γενάρη, μεγάλη μεταγραφή για την Παρί.

Εννοείται δεν έχει τελειώσει η πρόκριση, αλλά πλέον οι πιθανότητες είναι με τη Λίβερπουλ. Ευτυχώς έχει θεωρητικά εύκολο ματς το ΣΚ, γιατί ο επαναληπτικός είναι σε 5 μέρες, την Τρίτη.

Παρεμπιπτόντως, νομίζω συμφωνώ σε όλα με @jonkyr. Η Λίβερπουλ είδε ότι δεν της πάει με τίποτα το ματς και ότι δεν μπορεί να κάνει φάση και στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά δεν προσπάθησε κιόλας, σκέφτηκε να πάει όσο πιο αναίμακτα γίνεται στον επαναληπτικό. Τον Σαλάχ ο Σλοτ δεν τον έβγαλε για να κερδίσει το ματς με τον Έλιοτ, αλίμονο, τον έβγαλε γιατί είχε πάει 85’ και είδε ότι δεν είχε νόημα να παίξει άλλο. Ο Νούνιες όντως έκανε διαφορά στις μονομαχίες, ο τύπος είναι τανκ και είναι πολύ κρίμα που έχει τόσο κακά τελειώματα, δεν έχει καταφέρει να στρώσει από τότε που ήρθε. Πάντως στη φάση του γκολ τα έκανε όλα σωστά, πήρε τη μονομαχία και έδωσε την πάσα που έπρεπε. Πιστεύω ότι οι Γάλλοι κάπου εκεί είχαν απελπιστεί που δεν είχαν βάλει γκολ και γι’ αυτό μαζεύτηκαν τέσσερις αμυντικοί στο κέντρο και ο Έλιοτ έκανε προμενάδα σε όλη τη δεξιά πλευρά. Τι να κάνεις, το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντοτε δίκαιο.

3 Likes

Ανάλυση σε τεθλιμμένους συγγενείς. Ψιλά γράμματα. Ήμασταν για πολλά. Και δεν ήμασταν.
Πρωτον, ήταν όντως άστοχοι-βιαστικοί, αλλά δε φταίμε εμείς. Ή μήπως τους εξωθήσαμε σε κάποια βεβιασμένα;;; Δεύτερον, δεν έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα από τον AB1. Aλλά για αυτό τους έχουν τους τερματζήδες. Αλλιώς ας βάζαμε μια καρέκλα, που έλεγε ο αποδυτηριάκιας για τον Ηλία τον Ταληκριάδη. Tρίτον, τυχεροί και μόνο και πολύ ήμασταν μόνο στο ακυρωθέν γκολ.
Η Παρί ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ. Με είχε τρομάξει και με την Μπάρτσα, αλλά αυτό ήταν απίστευτο. Παντού πρες, παντού ανακτήσεις, παντού κερδισμένες μονομαχίες. Νόμιζες ότι έπαιζαν 11 με 8. Hats off, εκπληκτικό ποδόσφαιρο.
Έχοντας δει τη Λίβερπουλ σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια, νόμιζα ότι έβλεπα άλλη ομάδα. Πόντοι στον Ολλανδό Κίσκε για τις αλλαγές του. Από όλες πήρε κάτι, πήρε παραπάνω από αυτούς που έβγαλε. Και πήρε και το γκολ, στην μοναδική “αθώα” προσέγγιση της Παρί μέχρι τότε.

Όσο και αν θέλω, δεν έχει τελειώσει η σειρά. Μεγάλο ρόλο η ψυχολογική προσέγγιση των Γάλλων στο ιδιαίτερο Anfield.

1 Like

Κανένα typo, όταν μπαίνεις στο Άνφιλντ έχεις 2 γκολ στην πλάτη μόνο από το δέος και τη φανέλα

2 Likes

αν το πεναλτυ που πνιγει στην Παρι, ειχε γινει στη σουπερλιγκα, θα ειχε εκκραγει το φορουμ

Βρήκαμε θέμα για αλλες 3 μέρες…

Έχουμε λύσει ολα τα άλλα.

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/1j4v27k/psg_sporting_director_luís_campos_had_a_halftime/

Στην Αγγλία είναι λυμένα αυτά σύμφωνα με τον γίγαντα

https://x.com/KPmufc/status/1887807317812383813

Πάντως πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που να βλέπουν κάθε βράδυ στον ύπνο τους, τον Bill Shankly, να ασελγεί πάνω στο κοιμισμένο σαρκίο τους.

Generally speaking…

Απαντάς στο ποστ μου (εγώ είμαι αληθινός άνθρωπος που συναναστρέφεσαι, δλδ αν κοροιδεύω τον Βαν Ντάικ ότι είναι ύπουλος δεν πάει να πει κάτι για κάποιον εδώ μέσα) ότι κάθομαι και βλέπω στον ύπνο μου ότι ένας νεκρός με γαμάει και πας να το σώσεις με το generally speaking.

Και μετά αναρωτιέστε γιατί είναι αντιπαθητικοί οι Λιβερπούλιανς :stuck_out_tongue:

1 Like

Όλοι αληθινοί άνθρωποι είμαστε. Οι δύο της ιστορίας μου, όχι.

@toxikos λίγο πιο κόσμια παρακαλώ, μπαλα ειναι και δη, ξενη μπαλα.

Που ειναι το meme με τον ΜαστερΣεφ Κουτσοπουλο τωρα που λεει “Απο Πικαντίλυ και εσύ;”

Κόσμια. Αν κάποιος έλεγε κάτι τέτοιο για τους οπαδούς της ομάδας μου (ότι ο μακαρίτης ο τάδε κλπ) δε θα μου πέρναγε από το μυαλό ότι κάποιος μου κάνει κάτι τα βράδια. Θα γέλαγα, (ή δε θα γέλαγα, θα έλεγα τι μαλακία έγραψε ο παπαρας) και θα τελείωνε.

Εγώ τελείωσα. Ανακαλώ. Δεν ερχεται στον ύπνο του αθώου κόσμου ο Shankly.

Σορι αν καποιοι το πήραν τοσο προσωπικά. Ειδικα για μια ομάδα που ΔΕΝ υποστηρίζουν, αλλα μονο διαλαλουν με καθε τροπο οτι αντιπαθούν.

Δεν επανέρχομαι

Ναι αλλά πρώτον κανείς δεν το είπε αλλά εσύ, και δεύτερον αν δε σου ερχόταν στο μυαλό σημαίνει πως δεν θα μπορούσες να κάνεις κατανόηση κειμένου :stuck_out_tongue:

Ε αν το λες σε μια κουβέντα που απάντησα εγώ θα το πάρω προσωπικά, τώρα αν το είπες ετεροχρονισμένα για άλλα πράγματα και δεν είχε σχέση με τα μεταξύ μας posts, sorry my bad.

Εγώ δε διαλαλώ ότι αντιπαθώ την ομάδα, απλά λέω ότι ο Βαν Ντάικ είναι ύπουλος και θα έπρεπε να έχει πάρει 5 κόκκινες και οι έλληνες οπαδοί της Λίβερπουλ είναι κατά πλειοψηφία ανυπόφοροι κλαψιάρηδες.

Στα μεταξύ μας όλα καλά, δεν έχω πρόβλημα ό,τι κι αν μου πουν, αλλά δε σημαίνει ότι δε θα απαντήσω όπως πρέπει (ούτε σε λέω αντιπαθητικό εσένα, μια χαρά είσαι απλώς οπαδός της Λίβερπουλ, τι να κάνουμε )

2 Likes

Ελα, ενταξει, μην αλλαζουμε την πραγματικοτητα τωρα για να πουλησουμε καποιο narrative :stuck_out_tongue: Μπορω κυριολεκτικα να γραψω πανω απο 30 παραδειγματα παικταραδων που ανδρωθηκαν και εγιναν παγκοσμιας κλασης στην Μπαρτσελονα. Δηλαδη το περιβαλλον στο οποιο αυτην την στιγμη μεγαλουργουν Πεδρι (καλυτερος μεσος του κοσμου αυτην την στιγμη), Κουμπαρσι, Φερραν Τορρες, Γκαβι και Λαμιν Γιαμαλ, ή για να παμε στο προσφατο παρελθον Μεσσι, Τσαβι, Ινιεστα και δε συμμαζευεται.

Ο Ντεμπελε απλα προτιμουσε αντι να παιζει μπαλα στο γηπεδο, να παιζει FIFA στο playstation. Γνωστες οι ιστοριες και καταγεγραμμμενες. Ε πλεον παντρευτηκε, τον εστρωσε η γυναικα του, μεγαλωσε και λιγο, εβαλε καπως μυαλο. Παραμενει ακομα ενα τεραστιο “what if”, αφου με το ταλεντο που καποτε ειχε τελικα δεν εχει κανει και πολλα στην καριερα του.