Δεν πρέπει να έχω δει πιο αφελή ομάδα απ τη Μπαρτσελόνα του Φλικ
Ρεσιτάλ παπαριάς από Παλομπαρίνι.
Πες μου λίγο, κατάλαβες κι εσύ ότι στη φάση της αποβολής ο επόπτης δεν έκανε τίποτα λάθος γιατί ο διαιτητής είχε ήδη σφυρίξει, σε αντίθεση με αυτό που είπε ο Αντρίκος τουλάχιστον τρεις φορές, ότι βιάστηκε λέει να σηκώσει το σημαιάκι, έτσι;;;;;
Αφού αρχικά έδωσε οφσάιντ
Όχι ρε, άμα ξαναδείς τη φάση ο διαιτητής έχει βγάλει την κίτρινη, ετοιμάζεται να τη δείξει και τότε κοιτάει στα δεξιά του και σηκώνει το χέρι
Το ίδιο λέω.
- Σφυράει φάουλ και βγάζει κίτρινη
- Ο επόπτης σηκώνει για οφσάιντ
- Παρεμβαίνει το var επειδή είναι περίπτωση απευθείας κόκκινης και ακυρώνει το οφσάιντ
Τώρα αν εννοείς κάτι σε σχέση με τη μετάδοση, δεν τον άκουγα καν τι έλεγε, παρακολουθούσα in awe πώς καταφέρνει η μπάρτσα να αποκλειστεί 2η σερί χρονιά.
Ναι αυτό σχολίαζα στον otto, ότι ο Παλόμπας τα σκάτωσε τελείως στην περιγραφή σε εκείνη τη φάση γιατί κατάλαβε ότι ο επόπτης σήκωσε για οφσάιντ χωρίς να έχει σταματήσει η φάση, ενώ την έχει ήδη σταματήσει ο διαιτητής για φάουλ στον παίκτη της Ατλέτικο.
Για την Μπαρτσελόνα, χωρίς να έχω δει τα πρώτα περίπου 70 λεπτά του ματς, κρίνοντας τουλάχιστον από τα highlights είναι κρίμα που πάλι αποκλείστηκε ενώ (απ’ ό,τι φαίνεται) ήταν καλύτερη ομάδα, όπως είπες κι εσύ όμως πλήρωσε για άλλη μια φορά την πλήρη έλλειψη πραγματισμού που δείχνει σε τέτοια παιχνίδια. Δηλαδή εντάξει, να σου βάζουν γκολ (που έκρινε το ζευγάρι τελικά) σε αντεπίθεση ενώ προηγείσαι 2-0, άνω ποταμών, τι να πω.
Ο φετινος αποκλεισμος της δεν νομιζω οτι ηταν χειροτερος απο τον περσινο, παντως…
Η Μπαρτσελονα περυσι πληρωσε την πληρη ελλειψη κυνισμου, αφου οταν προηγεισαι με 2-3 μεσα στο Μιλανο και τρως γκολ στο 93’ απο μια μετρια ομαδα που ηδη βρισκοταν εναν γυρο πιο μακρια απο οτι επρεπε (οποιος πιστευει οτι ηταν καλυτερη απο την Μπαγερν ειναι απλα ασχετος απο ποδοσφαιρο), τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου. Οπως και να χει, περυσι στερηθηκαμε τον πιο αξιοκρατικο τελικο και το 5-0 ηταν υπερδικαιο.
Φετος ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα. Και παλι βεβαια η Μπαρτσελονα αποκλειστηκε απο μια κατωτερη ομαδα, αλλα σε δυο αγωνες ολα γινονται. Εδω διαφωνω λιγο με το κραξιμο ομως στην Μπαρτσελονα επειδη εφαγε γκολ στην αντεπιθεση 7 λεπτα μετα το 0-2. Με το 0-2 το ματς βρισκεται ακομα στην ισοπαλια, και σε εκεινο το χρονικο σημειο η Μπαρτσελονα ελεγχει ΠΛΗΡΩΣ τον αγωνα, ενω εχει δημιουργησει και δυο τεραστιες ευκαιριες για να κανει το 0-3, μια εκ των οποιων η κεφαλια - ψαρακι που δυστυχως κατα τυχη πηγε πανω στο πλευρο του τερματοφυλακα. Οχι μονο θα ηταν γκολαρα, αλλα θα σκοτωνε εντελως το ματς σε εκεινο το σημειο. Λογικο ειναι μια ομαδα που ειναι πολυ ανωτερη στο γηπεδο και προηγειται 2-0, να θελει να τελειωσει το ματς αφου δειχνει οτι μπορει.
Τεσπα, το 0-3 δεν εγινε ποτε, τα διαιτητικα λαθη ηταν εγκληματικα και στους δυο αγωνες, με πρωτο και καλυτερο το εκπληκτικα γελοιο συμβαν πριν μια βδομαδα (https://www.youtube.com/shorts/M-CKkTm85-I <----ουτε σε αλανα αυτα τα πραγματα, τραγικο να μην δοθει πεναλτι, οσο φτηνο κι αν ηταν, η μπαλα ηταν εντος παιδιας), και με πεντακαθαρο πεναλτι σημερα υπερ του Ολμο που δεν δοθηκε. Κατα τα αλλα οι κοκκινες φευγουν για πλακα με τους επιθετικους της Ατλετικο να κανουν τα θεατρα το ενα μετα το αλλο, αλλα κι η βρωμια στο παιχνιδι ειναι, και ο Σιμεονε ειναι πρωτομαστορας στην βρωμια.
Φετος δεν ξερω αν στερηθηκαμε τον καλυτερο δυνατο (και πιο αξιοκρατικο) τελικο γιατι ειναι και η Μπαγερν και η Αρσεναλ στην μεση, αλλα στερηθηκαμε τους δυο καλυτερους ημιτελικους. Θα ηταν πολυ ωραιο να δουμε Παρι - Μπαγερν και Μπαρτσελονα - Αρσεναλ στα ημιτελικα. Η προτιμηση μου θα ηταν να δουμε και Μπαρτσελονα - Παρι στον τελικο, αλλα οποιοσδηποτε συνδυασμος θα ηταν υπεροχος. Τωρα θελω οπωσδηποτε Αρσεναλ στο δευτερο ζευγαρι.
Η Αρσεναλ βεβαια μαλλον πανηγυριζει για τα σημερινα, αλλα κατι μου λεει οτι ισως και να μην τα βρει ευκολα απεναντι στον Σιμεονε.
Μπορούσες να το πεις και με δυο λόγια: “φέτος, όπως και πέρσι, η Μπαρτσελόνα μας αποκλείστηκε από την κακή διαιτησία.”
Εγώ θα πω ότι στους δύο πρώτους ημιτελικούς αυτά που είδαμε ήταν σε γενικές γραμμές δίκαια. Η Ατλέτικο πήρε κλινικά το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη εκμεταλλευόμενη το δώρο της αποβολής (και την μαεστρική εκτέλεση φάουλ του Άλβαρεζ) και το έκανε πολύ δύσκολο για τη Μπαρτσελόνα να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ομάδα από τη φετινή Μπαρτσελόνα (εγώ πιστεύω ότι δεν είναι), αλλά στα δύο αυτά παιχνίδια, για όσο είδα, δεν μπορώ να πω ότι δεν προκρίθηκε δίκαια. Στο άλλο ζευγάρι προκρίθηκε σχετικά εύκολα η καλύτερη ομάδα. Εμείς (Λίβερπουλ) διαμαρτυρόμαστε για ένα “πέναλτυ” στον Μακάλιστερ στο 0-0 το οποίο αν δινόταν θα ήταν αστείο, αλλά και να δινόταν δεν πιστεύω ότι θα άλλαζε και πολλά. Η Παρί είναι μάλλον η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και φέτος, έχει σε όλες τις θέσεις πάρα πολύ καλούς παίχτες και παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ως σύνολο. Κρίμα που έληξε έτσι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του κορυφαίου παίχτη της PL την τελευταία δεκαετία, του τεράστιου Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά τι να κάνουμε.
EDIT: ρήξη αχιλλείου ο Εκιτικέ, χτύπησε μόνος του χτες. 9 μήνες έξω…Τεράστια κατάρα φέτος με τους τραυματισμούς.
Ειπα αυτα που ειπα γιατι ειναι 100% ολοσωστα και ακριβη, μπορουσες εσυ ομως να πεις αυτο αν θα ηθελες, δεν θα ηταν η πρωτη φορα που θα εβλεπες αγωνες της Μπαρτσελονα με γυαλια μισους, και σιγουρα δε θα ειναι και η τελευταια. Σε αλλους αγωνες η Μπαρτσελονα εχει ευνοηθει, χθες και πριν μια βδομαδα κατακρεουργηθηκε, τι να γινει τωρα.
«Δεν ξέρω αν επηρέασε το παιχνίδι η κόκκινη του Έσε. Καταλαβαίνω το λόγο που είναι θυμωμένος ο Μεντιλίμπαρ αλλά δεν είναι πρόβλημά μου.»

Σαν την καημένη την Ιταλία, αίμα σε έχει πάει ![]()
Η Ιταλια δε θα εβγαινε καν απο το γκρουπ στο Παγκοσμιο Κυπελλο, οποτε δε μας ενδιαφερει και πολυ. Τωρα αν η επιλογη μου ειναι μεταξυ της αληθειας και των ψεματων, ε προσωπικα προτιμω την αληθεια, η οποια ειναι πως η Ιταλια αδικηθηκε σημαντικα. Εσυ οταν σε βολευει προτιμας τα ψεματα, το γνωριζουμε.
Αξια καφενειακου τρολλαρισματος >>>> Να πεις την αληθεια
εγώ πάλι σκέφτομαι τον Ντιντιέ τον Ντεσάμπ που ετοιμάζεται για Μουντιάλ και μέσα σ’ ένα ματς έχασε σίγουρα Εκιτικέ, ίσως και Ντουέ, να μπαίνει χθες στο group chat με τους Γάλλους διεθνείς σε φάση
Ούτε 0.01% συμμετοχή δεν είχε η διαιτησία στον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα και φέτος και πέρσι.
Ε ναι, αλλωστε επιτρεπεται να πιανεις με τα χερια την μπαλα μεσα στην περιοχη.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ευτυχώς δε ζήσαμε το να δοθεί το 100% γελοιότερο πέναλτι στην ιστορία του αθλήματος
Καλα, εχουν δοθει σιγουρα καμια 30αρια γελοιοτερα υπερ του Ολυμπιακου Συνδεσμου Φιλαθλων Πειραιως ανα τις δεκαετιες, αλλα το ποσο γελοιο ειναι ενα πεναλτι ή οχι δεν εχει να κανει με το αν ειναι πεναλτι με το γραμμα του κανονισμου ή οχι.
Ειναι αραγε οσο γελοιο οσο το να πεφτει ενας διμετρος σαν κατεδαφισμενος ουρανοξυστης επειδη ενας αμυντικος με διαστασεις λιγο μεγαλυτερες ενος χομπιτ τον ακουμπησε στον ωμο? Μαλλον οχι.
0% επιτυχία ![]()