Children Of Bodom, Ensiferum @ Gagarin 205, 16 Απριλίου 2011

έγινε sold out

πρόγραμμα:
Πόρτες : 18:45
19:30 ? 20:00 MACHINAE SUPREMACY
20:20 ? 21:05 ENSIFERUM
21:35 CHILDREN OF BODOM

Η αλήθεια είναι οτι ήμουν αρκετά ξενερωμένη σ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λόγω του setlist, αλλά WUUUUUUUUUUUUU ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

setlist των bodom? δεν ειναι και τοσο ασχημο κατα τη γνωμη μου… Θα μπορουσε να ειναι καλυτερο αλλα δε γαμιετε… Και παλι Bodom ειναι μην τα θελουμε και ολα δικα μας :stuck_out_tongue:

Αυτη ειναι η tracklsit που παιζουν φετος ( τουλαχιστον τον απριλιο αυτα επαιζαν στα λαιβ τους! )

[SPOILER][B][CENTER]1. Not My Funeral
2. Bodom Beach Terror
3. Needled 24/7
4. Ugly
5. Roundtrip to Hell and Back
6. In Your Face
7. Living Dead Beat
8. Children Of Bodom
9. Hate Me!
10. Blooddrunk
11. Shovel Knockout
12. Angels Don’t Kill
13. Follow the Reaper
14. Downfall

Encore:

1. Was It Worth It?
  2. Hate Crew Deathroll [/CENTER][/B]

[U]ΥΓ: Ηθελα και τα εξεις:[/U]

[B]Lake Bodom
Are You Dead Yet?
Trashed, Lost & Strungout[/B][/SPOILER]

ENSIFERUM REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

(ok ok και BODOM μην με φατε!!!:lol:)

αντε ετοιμαζομαστε για τη συναυλια!!! να περασουμε ολοι τελεια!!!:smiley:

είχε λίγο σκατά ήχο ή ήταν η ιδέα μου?

οχι, δεν ειναι ιδεα σου…
δυστυχως πραγματι ειχε σκατα ηχο… (στους βοδομ τουλαχιστον)

οπως και να εχει, το φωναξαμε και θα το φωναζουμε:

[B][SIZE=“7”]ENSIFERUM!!![/SIZE][/B]

και τελος, παιδια. ηταν απλα τρομεροι, και παιξαν μονο μιση ωρα ρε π…στη. επρεπε να μην ηταν σαπορτ ρε φιλε.

οι machinae, απο την αλλη, καλοι κατα την γνωμη μου, αν και δεν επαιξαν τα ωραια τους.
ξενερωσα και νευριασα τρομερα ομως οταν ειδα ενα μπουκαλι να φευγει προς τη σκηνη…
αισχος να παρει ο διαολος! δεν σου αρεσουν, να ερχοσουνα απο ensiferum και μετα…

τελος βοδομ με πολλα προβληματα…
ειτε ειναι ο ηχος, ειτε ειναι η σετλιστ, ειτε ειναι η γενικη αποδοση που ειχαν, δεν τους ευχαριστηθηκα τοσο…
αλλα μεγαλη στιγμη σε downfall, οπως και hate crew.
ελπιζουμε να ξαναδουμε συντομα και με καλυτερη επιδοση (καλυτερο ηχο βασικα…)

Λοιπον το λαιβ δεν ηταν και απο τα καλυτερα της ζωης μου…ελεος…πρωτη φορα βλεπω να τελειωνει απο τις 11 παρα συναυλια με 3 ονοματα!καλα εγω εχασα και τα 2 πρωτα συγκροτηματα…που να φανταστω οτι θα ξεκινησει το λαιβ απο τις 7.30 καρφι!Τελος μπραβο στους μαγκες τους διοργανωτες…την επομενη φορα πιο πολυ κοσμο μεσα στην τρυπα…κοντευαμε να πεθανουμε…κοψε πιο λιγο εισητηρια και οποιος προλαβει…μονο στην Ελλαδα αυτα…κατα τα αλλα γαμησαν οι ΒΟΔΟΜ αν και θα ηθελα κανα 2 τραγουδια παραπανω…δεν ειναι και γεροι να μην αντεχουν…εδω ο ΟΖΖΥ επαιξε 2 και 15 λεπτα…anyway…ελπιζω την επομενη φορα να τους δω ανθρωπινα και οχι μυριζοντας την μασχαληλα του διπλανου μου…:lol:

O ηχος οντως ηταν ΣΚΑΤΑ και στα 38 διαφορετικα σημεια που βρεθηκα κατα τη διαρκεια του live. Δεν ξερω γιατι.:expressionless:

Δεν παιξαν μιση ωρα. 45 λεπτα επαιξαν, δεν νομιζω οτι ειχαν περιθωριο για παραπανω. Και οι COB παιξαν μολις 1:10. Περιμενα πολυ περισσοτερο.

Το 2007 στο ΑΝ τους ειχα χαρει απειρως καλυτερα.

Και οντως τα Sold-outs (ΑΟΥΤΣ) σε Fuzz + Gagarin εχουν αρχισει αν γινονται προβληματικα. Ισως και επικινδυνα.:-k

[SPOILER]Κατα τ’αλλα ΚΑΛΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ!!!:p:p:drunk::drunk::drunk::metal:[/SPOILER]

[B]Set List Ensiferum[/B]
From Afar
Into Battle
Token of Time
Twilight Tavern
Guardians of Fate
Lai Lai Hei
Ahti
Iron

Πολύ ωραία βραδιά αν και θα μπορούσε να ναι καλύτερη για λόγους που θα πώ παρακάτω. Για πάμε:

[B]Machinae Supremacy:[/B] Power metal μπάντα που έχει μέτριες συνθέσεις για μένα τουλάχιστον. Παρόλα αυτά το κοινό ήταν σχετικά δραστήριο που στη τελική είναι αυτό που μετράει. Πολύ ενεργητικοί επίσης.

[B]Ensiferum:[/B] Δεν έχω ακούσει κομμάτια τους, αλλά τους βγάζω το καπέλο γιατί πραγματικά τα σπάσανε. Έγινε ωραίο pit και πολύς κόσμος ήξερε καλά το υλικό τους. Πραγματικό Respect στα παιδιά στο pit που σταματήσανε σε κάποια φάση για να βρώ τα γυαλιά μου και που αμέσως μετά με πετάξανε μπροστά για crowdsurfing.:smiley: Cheers μάγκες!

[B]Children Of Bodom:[/B] Θα κρατηθώ και θα αρχίσω από τα θετικά της βραδιάς. Οι Bodom ήταν πολύ καλοί και καλύψαν τα περισσότερα κλασσικά κομμάτια τους (Needled 24/7, Downfall, Follow The Reaper, Hate Me!, Angels Don’t Kill, Bodom Beach Terror, Children Of Bodom), τίμησαν το καινούριο άλμπουμ (Not My Funeral, Shovel Knockout, Roundtrip To Hell And Back, Was It Worth It?) καθώς και τα 2 προηγούμενα (Living Dead Beat, In Your Face, Blooddrunk). Συγκίνιση στο Hate Crew Deathroll που ξελαρρυγιαστήκαμε στο ρεφρεν. Μέχρι εδώ θα μιλάγαμε για μια γαμηστερή βραδιά. Αλλά:

1. Σκατά στους πούστηδες που τίγκαραν το Gagarin σαν να είναι λεωφορείο σε ώρα αιχμής. Αμε στο διάολο φραγκοφονιάδες τυρόβλαχοι!

2. Τι παίζει με αυτό το σπρώξιμο στις συναυλίες?!?! Μακάρι να εννοούσα το σπρώξιμο σε mosh pit. Εννοώ αυτό που είναι σαν να σπρώχνεις βάρκα στο νερό μόνο που εδώ είναι σαν η βάρκα να σου ανταποδίδει το σπρώξιμο. Δεν πωρώνει, δεν εκτονώνει, απλά ΣΠΑΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ. Το καταλάβατε ρε μαλακιστήρια (μικρά και μεγάλα)?! Δε ξέρω αν θέλατε να πειραματιστείτε με το τρίτο νόμο του Νεύτωνα, αλλά την επόμενη φορά που θα σπρώξετε έτσι θα γίνετε εξώφυλλο των Cannibal Corpse. Και μπροστά του το Tomb Of The Mutilated θα μοιάζει με ζωγραφιά νηπιαγωγείου. Ηλίθιοι.

Τέλος, 1 ώρα και 10 λεπτά για μια μπάντα με μέσο όρο ηλικίας τα 25-30 είναι αδικαιολόγητο. Αυτό βέβαια κάπως δικαιολογείται αν δείτε ότι στο Stockholm Knockout! DVD παίζουν 1,5 ώρα. Εξάλλου η μουσική των Bodom είναι αρκετά απαιτητική από τεχνικής απόψεως. Αλλά 4-5 κομμάτια ακόμα δε θα τους πέσει κι ο κώλος νομίζω σε headline tour.

Ακόμα cheers στον kaiser για ένα ακόμα live και σε όσους γνωστούς είδα εκεί.

btw, για οποιους ενδιαφερονται,

[B]setlist Machinae Supremacy:[/B]
1.Truth Of Tomorrow
2.Force Feedback
3.Rocket Dragon
4.Indiscriminate Murder Is Counter-Productive
5.Nova Prospekt
6.Through The Looking Glass

[SPOILER](αν και για το 4ο δεν ειμαι τοσο σιγουρος)[/SPOILER]

Εγώ όταν είχα δει το σετλιστ είχα απογοητευτεί πολύ όπως και να ‘χει, και γι’ αυτό γκάριζα σε όλο το live να παίξουν το Lake Bodom [μπααα δεν ήλπιζα σε κάτι… :Ρ]. Πιστεύω όμως οτι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα ξαναέρθουν με πιο κομπλέ λιστ, τώρα ήταν για το προμο του ρρφ…

Οσον αφορά το live, δεν θα πω πολλά, θα πω οτι όντως είχε προβλήματα ο ήχος [ποιος άκουσε στίχους στο in your face… :S], αλλά ακόμα κ με τα προβλήματα, ακόμα και με τις χαζογκόμενες στο κάγκελο να μου πρήζουν τα ούμπαλα για τα γ@μημέν@ τα πανό τους “αι λοβ γιου αλεξι”, ακόμα και με την προσπαθώ-να-σε-ξενερώσω σετλιστ, ήταν γαμάααααααατα!
Επίσης, οι ensiferum έσπειραν, πολύ καλοί και πολύ μούρη ο μπασίστας :Ρ οι machinae αδιάφοροι…

Απ’ τις καλύτερες στιγμές στο children of bodom, απ’ τις συγκινητικές στο downfall… αχ.

Άντε και του χρόνου ^^

Με ολα τα προβληματα που ειχε το λαιβ ολους τους βρομιλους που τριγυρνουσαν απο εδω και απο εκει,θα το πω πολυ απλα,ηταν ενα ΑΠΛΑ καλο λαιβ!!!

τον είδατε τον θεούλη που ανέβηκε πριν αρχίσει το Iron και έκανε stage dive? :stuck_out_tongue:

Πόσο αλήθεια αυτό που γραψε μια σελίδα πίσω ο Imperium για το σπρωξιμο. Κι ακόμα περισσότερο γέλιο όταν στη μέση του κομματιού κουράζονταν και κάθονταν μεσα στη μέση του πιτ. Επικ φεηλ.

Κατά τα άλλα, οι Machinae Supremacy χωρίς να είναι κάτι ψαγμένο, έβγαζαν πολύ ενέργεια και η μισή περίπου ώρα που έπαιξαν πέρασε πιο ευχάριστα απ’ όσο θα περίμενα. Οι Ensiferum τρομεροί, έπσασαν τα πάντα και τους περιμένουμε και μόνους τους, για να γουσταρουμε ακόμα περισσότερο. Lai lai hei \m/

Οι Bodom αρκούντως καλοί μεν, με πολύ μικρό σετ (πού ‘ν’ το Something Wild ρε?) και αρκετά μέτριο ήχο δε. Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν στο Not my Funeral ήταν ότι αν συνέχιζε έτσι, θα έφευγα. Πάλι καλά, από Bodom Beach Terror-Needled και μετά έφτιαξε αρκετά. Όχι τρόμερα πράγματα, αλλά τουλάχιστον ακούγονταν κιθάρες, πλήκτρα και κατά φάσεις φωνή. Για μπάσσο ούτε καν. Τα must κομμάτια ήταν εκεί, με χαρακτηριστικά τα Roundtrip to Hell and Back, In Your Face -Ι don’t give a flyin’ f&ck, πανικός-, Bodom -ξανα πανικός-, Hate Me, Blooddrunk, Angels Don’t Kill -με το υπερθεικό sing-along-, Follow the Reaper και φυσικά το τεράστιο Downfall. Στο Was it Worth it που άνοιξε το ενκορ ή κάτι έπαιξε με την ακοή μου ή το μικρόφωνο έκανε παράσιτα (ή δεν δούλεψε σωστά το distortion, dunno) και το τελείωμα με Hate Crew ήταν ό,τι έπρεπε για ξελαρύγγιασμα.

Συνολικά, μια καλή συναυλία, που θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα. Να χουμε κάτι να περιμένουμε για την επόμενη φορά.

setlist Children of bodom:

NOT MY FUNERAL
BBQ
NEEDLED
UGLY/ RELENTLESS RECKLESS FOREVER
ROUNDTRIP
IN YOUR FACE
LIVING DEAD BEAT
CHILDREN OF BODOM
HATE ME!
BLOODDRUNK
SHOVEL
ANGELS DON’T KILL
FOLLOW THE REAPER
DOWNFALL

και κανά δυό ακόμα μάλλον επειδή το σετλιστ το πήρα λίγο κομμένο.
λαϊβάρα η χτεσινή. ενσιφέρουμ και τα μυαλά στα κάγκελα! ψιλοελλεϊνό που όταν άρχισαν όλοι έφαγαν σαβούρα! δηλαδή σκέφτηκα από μέσα μου πως θα βλέπει το κοίνο ο petri lindroos χαχα

ενας βασικος λογος που επρεπε να ειχαν κοπει πιο λιγα εισητηρια.
αν ειμασταν πιο λιγοι μεσα, δεν θα γινοταν αυτο το χαλι…

Ensiferum power… :yahoo:

Μόλις γύρισα και γω από Αθήνα. Ένα έχω να πω για το χτεσινό λαιβ:
[B][SIZE=“5”]MONO ENSIFERUM ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!![/SIZE][/B]

O ήχος ήταν σκατά και τα φωνητικά πολύ χαμηλωμένα αλλά εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα 45 πολύτιμα λεπτά με τον καλυτερο δυνατό τρόπο!!! Αν το setlist είχε και ένα wanderer μέσα θα έφευγα 100% ικανοποιημένη από αυτό το μικρό δείγμα ensiferum. Τους θέλουμε ξανά μόνους τους όσο πιο σύντομα γίνεται!!!
Με το που βγήκαν πανικός!!! Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια!!! Θα το ευχαριστιόμουν βέβαια πολύ περισσότερο αν υπήρχαν ελεύθερα μερικά εκατοστά για να περιστρέψω την κεφάλα μου. Καλό και το ποδοπάτημα μέσα στο πιτ αλλά όχι σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει με τα sold out γιατί οι συνθήκες μας χαλάνε λίγο τη διάθεση και είναι αμαρτία!

P.S. Μετά το λαιβ μου σφύριξαν ένα περιστατικό με τον petri… Οι ensiferum την έκαναν από το γκαγκάριν αμέσως μετά την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα να τους πετύχουν κάποια παιδιά που περίμεναν έξω. Όλοι ήταν ευγενικοί αλλά ο Lindroos αρνήθηκε να βγει φωτογραφία και να υπογράψει σιντι. Κάτι τέτοια βλέπω όλο και πιο συχνά και ξενερώνω. Καλύτερα να μην γνωρίζω κανέναν καλλιτέχνη από κοντά και να μένω μόνο στη μουσική που γράφει. Από προσωπική εμπειρία ο Chrigel των Eluveitie και ο Jonne των Korpiklaani μου φέρθηκαν σαν ζώα. Τώρα ακούω και αυτά για τον αγαπητό Petri και χάνω πάσα ιδέα! Επιδημία ψωνίασης και κακοτροπιάς έχει πέσει ανάμεσα στους φολκ τραγουδιάρηδες??? Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω!!!:dunno:

Πρόλαβα από τη μέση των Ensiferum και μετά.

Οι Ensiferum γάμησαν! Δεν είχα πολυακούσει και δεν περίμενα με την πρώτη μου (ουσιαστική) επαφή να μου αρέσουν τόσο. Τρελή ενέργεια, και πολύ καλή η ανταπόκριση του κόσμου.

Στους Bodom, με χάλασε η μικρή διάρκεια μόνο.

Δεν ξέρω τι λέτε για τον ήχο ή τον κόσμο, πάντως στη μέση και στο δεύτερο σκαλοπατάκι έβλεπα μια χαρά, άκουγα μια χαρά και το σπρώξιμο ήταν πολύ λίγο. Ηθελα να ακούσω και να δω το live οπότε ήξερα ότι δε μπορώ να πάω πολύ μπροστά. Συνήθως όσο πιο μπροστά έχω πάει τόσο πιο σάπιος ο ήχος.

Είχα και έναν τύπο-βράχο δίπλα μου, οπότε ήξερα ότι δεν έχω μετακινηθεί πολύ απο τη θέση μου :stuck_out_tongue: