Chinese Democracy 23/11/2008

Μια χαρα δισκος ειναι,εχει μερικα πολυ καλα κομματια,μερικα μετρια και μερικα αδιαφορα.Απο κει και περα,οπως ο καθε λογικος ανθρωπος θα σκεφτοταν,ο δισκος αυτος δεν ηρθε για να αλλαξει τον ρου της μουσικης,ουτε να επαναπροσδιορισει το rock.Οι οπαδοι ανα τον κοσμο χεζονται απ τη χαρα τους που η αγαπημενη τους μπαντα δεν ειναι μονο ενα θλιβερο ρετρο περιοδευον τσιρκο και ολοι οι υπολοιποι μουσικοφιλοι εχουμε στα χερια μας μια ακομα καλη κυκλοφορια για την φετινη χρονια.Αυτα.

Κοιτα, κατ’αρχας δεν αμφισβητω οτι οι Buckethead και Thal τουλαχιστον εχουν εξωγηινη τεχνικη. Το προβλημα μου ειναι αλλου και θα σου δωσω ενα αντιπροσωπευτικο πιστευω παραδειγμα για να το καταλαβεις. Ποιον προτιμας στους Whitesnake?? Toν Steve Vai ή τον John Sykes??
Tα κιθαριστικα μερη στο Chinese Democracy ειναι παρα πολλα και ποικιλομορφα αλλα μεχρι τωρα ουτε ενα lead δεν με εχει “χτυπησει” συναισθηματικα. Δεν ειμαι απ’αυτους που εχουν τον Slash σαν guitar hero αλλα οπως και να το κανουμε το συναισθημα ξεχειλιζε απο την πλειοψηφια των leads του.

Γενικα για τον δισκο περιμενα και καλυτερες μπαλαντες. Ακουγα πολλους εδω να το συγκρινουν με τα Illusions. Ρε παιδια, εχει μηπως κανενα Don’t Cry, November Rain, Civil War ή Enstranged?? Και αναφερω μονο αυτα γιατι οι περισσοτεροι λενε οτι εχει δυνατες μπαλαντες. Εγω τις περισσοτερες τις βρηκα ρηχες. Κατι σαν και αυτο: http://uk.youtube.com/watch?v=5UQzHaOG2uI

Για τον finck θα σου πω ενα πραγμα μονο,ψαξε και βρες πως ακουγεται το scom με τον finck στην κιθαρα,το καταστρεφει το κομματι τελειως.Αυτο που σου λεω για τους buckethead,thal,stinson και τους υπολοιπους ειναι οτι ναι μεν καλοι αλλα λιγοι για τους GNR.Που θελω να καταληξω, οτι ο Axl θα μπορουσε να ειχε διαλεξει πολυ καλυτερους κιθαριστες,πιο ποιοτικους για να φτιαξει το CD και τοτε ισως να ειχαμε ενα καλυτερο αποτελεσμα.

Δεν περιμενα ουτε το νεο appettite ουτε το UYI III,περιμενα ενα αλμπουμ που θα δικαιολογει την αναμονη,τα χρηματα,το γεγονος οτι εξαιτιας του chinese democracy διαλυθηκε η μπαντα(επειδη δεν συμφωνουσαν οι αλλοι κλπ),το chinese democracy δυστυχως δεν δικαιωνει ουτε τις προσδοκιες που ειχαν πολλοι φανς αλλα ουτε τον ιδιο τον Αxl για την επιλογη του αυτη.δλδ να κανει μια τετοια αλλαγη ηχου.
Και οπως εχω αναφερει πολλες φορες ολα εκεινα τα στοιχεια που χαρακτηριζαν τους GNR εχουν χαθει…
Οχι δεν περιμενα ποτε απο την μπαντα που καποτε ειχε χαρακτηριστει η πιο “danger band in the world”,να εχει flamengo στα κομματια της,και να παιζει ενα ειδος μουσικης που εμενα μου μοιαζει για electro-industrial/hard rock/pop.

Σιγα τα φονικα σολο ρε παιδια,σιγα μη γινει και φονος…:p#-o
:lol:
Καποια μεμονομενα κομματια προσπαθουν να θυμισουν κατι απο εποχη illusions χωρς ομως να τα καταφερνουν…[-X

Bεβαια για να μην ειμαστε και ισοπεδοτικοι δεν ειναι μονο oι GNR που αλλαξαν ηχο,εδω οι Bonjovi καταντησαν να βγαζουν country τραγουδακια…

Και κατι ακομα,το οτι κρινουμε το chinese democracy τοσο αυστηρα,τουλαχιστον απο την πλευρα μου το κρινω με αυστηροτητα,υπαρχουν λογοι που γινεται αυτο ετσι.Γνωστοι λογοι…

ΥΓ Συμφωνω με METAL_LAWS στο τελευταιο του ποστ.

ΥΓ2 Που ειναι ο Maiden1979 να μας πει την γνωμη του για το cd???Θα ειχε ενδιαφερον νομιζω…

there was a time, madagascar, prostitute και street of dreams ειναι ρηχα τραγουδια? μαλιστα, οτι ακουει ο καθενας, δικαιωμα σου, αλλα υπαρχουν παρα πολλοι με εντελως αντιθετη αποψη. το σολο του there was a time, ουτε στα ονειρα του δε το εχει κανει ο slash απο τοτε που εφυγε απο τους Guns. τελειο ηταν το sweet child o mine με finck στα live του 2006.

Tα κιθαριστικα μερη στο Chinese Democracy ειναι παρα πολλα και ποικιλομορφα αλλα μεχρι τωρα ουτε ενα lead δεν με εχει “χτυπησει” συναισθηματικα. Δεν ειμαι απ’αυτους που εχουν τον Slash σαν guitar hero αλλα οπως και να το κανουμε το συναισθημα ξεχειλιζε απο την πλειοψηφια των leads του.

Prosopika me “karaxtipisan” ta akoloutha

Better: Robin Finck: At 3:39 min/sec
Street of Dreams: Robin Finck: At 2:38 min/sec
There Was A Time: Robin Finck/Buckethead: At 4:24…
Catcher In The Rye: Ron Bumblefoot Thal: At 2:23
I.R.S: Buckethead: At 3:33
This I Love: Robin Finck: At 2:33
Prostitute: Buckethead: At 4:20

Γενικα για τον δισκο περιμενα και καλυτερες μπαλαντες. Ακουγα πολλους εδω να το συγκρινουν με τα Illusions. Ρε παιδια, εχει μηπως κανενα Don’t Cry, November Rain, Civil War ή Enstranged?? Και αναφερω μονο αυτα γιατι οι περισσοτεροι λενε οτι εχει δυνατες μπαλαντες. Εγω τις περισσοτερες τις βρηκα ρηχες.

Don’t Cry = Street of Dreams, Catcher In The Rye
November Rain/Estranged=This I Love
Civil War=Madagascar, Sorry

Oso gia Rockes
WTTJ=Better
Easy,You Could Be Mine=Schackler’s Revenge, I.R.S

Που θελω να καταληξω, οτι ο Axl θα μπορουσε να ειχε διαλεξει πολυ καλυτερους κιθαριστες,πιο ποιοτικους για να φτιαξει το CD και τοτε ισως να ειχαμε ενα καλυτερο αποτελεσμα.

Exo aporia na matho Pious enois pio Piotikous.?

Δεν περιμενα ουτε το νεο appettite ουτε το UYI III,περιμενα ενα αλμπουμ που θα δικαιολογει την αναμονη,τα χρηματα,το γεγονος οτι εξαιτιας του chinese democracy διαλυθηκε η μπαντα(επειδη δεν συμφωνουσαν οι αλλοι κλπ),το chinese democracy δυστυχως δεν δικαιωνει ουτε τις προσδοκιες που ειχαν πολλοι φανς αλλα ουτε τον ιδιο τον Αxl για την επιλογη του αυτη.δλδ να κανει μια τετοια αλλαγη ηχου.

To oti den dikaionei tis prosdokies pou eixan polloi fans asto kalitera giati den isai se thesi na gnorizeis…
Auto pou vlepo sta GNR fan Forums pagkosmia i sintriptiki pliopsifia ton Fans goustaroun ton disko…kai gia para polous einai kalitero apo oti perimenan.

To na les ti frasi oti “eksaitias tou C.D dialithike i mpanta” einai toso atixis kai tha mporouse na gini monon apo kapion pou den exei idea to ti egine kai “dialithike” i mpanta. Psaksto kalitera…

ολα εκεινα τα στοιχεια που χαρακτηριζαν τους GNR εχουν χαθει…

Alli mia telios toulaxiston astia protasi…Diladi oi xilades fans sta forum pou perimenoun xronia to neo GNR album kai tora to karagoustaroun einai anegefaloi i koufoi?

Οχι δεν περιμενα ποτε απο την μπαντα που καποτε ειχε χαρακτηριστει η πιο “danger band in the world”,να εχει flamengo στα κομματια της,και να παιζει ενα ειδος μουσικης που εμενα μου μοιαζει για electro-industrial/hard rock/pop.

Diladi Perimenes enan AXL pou konteui ta 50 na to paizi alitia,sex & drugs epidi to prin mia 20etia itan se auti ti fasi? Poso akiro tha itan afto?
Diladi perimenes na kseftilisti opos ekanan oi VR?.. pou einai 45rides, me ginaikes & paidia kai apotero skopo na gemisoun tous trapezikous logariamous, prospathontas na to paiksoun gnr epoxis AFD?

εν μέρει σε ζηλεύω ρε αεκτζή.

έχεις αυτό το συναίσθημα του ερωτευμένου με μια γκόμενα που και άκυρες μαλακίες να του λέει του ακούγονται ως μελωδία στα αυτιά του…

μην παρεξηγηθείς πάλι.

τον δίσκο τον βρίσκω πραγματικά καλό και τον ευχαριστιέμαι.
ως εκεί.

καλά το ότι λείπουν κάποιοι στίχοι από το booklet…
αλλά το ότι κάποιοι είναι λάθος γραμμένοι που στο καλό οφείλεται?
από αναξιόπιστο site θα τους αντέγραψαν…

Αεκενωσης, δεν βρισκω γενικα το επιπεδο του αλμπουμ ρηχο. Πιστευω οτι ειναι οκ αλμπουμ. Αλλα αυτο το συναισθημα που δημιουργησε το This I love πχ.

GNROSAS, καταρχας μην χρησιμοποιεις γκρικλις γιατι απαγορευονται.

Απο τα γραφομενα σου βλεπω μια τεραστια αποκλιση γουστου σου με το δικο μου και αυτο το λεω απο τις συγκρισεις που εκανες μεταξυ παλιοτερων τραγουδιων τους με μερικα καινουργια.Σε οσα συγκρινες εγω βρισκω χαωδης διαφορα. Οποτε ας μην το συνεχισουμε το συγκεκριμενο ζητημα. Σεβομαι τις αποψεις σου αλλα και των αλλων.

Δεν με ενοχλουν τοσο οι νεωτερισμοι και το οτι δεν βγαζει αλητια ο δισκος. Δεν το ζητουσα ή το περιμενα ουτως ή αλλως. Οι VR μου ειναι λιγο πολυ αδιαφοροι γιατι ενω το στυλ τους ειναι πιο κοντα στα γουστα μου, βρισκω της συνθεσεις τους τετριμενες και απο φωνητικα πατος.

Τελος, για να μην φαινομαι τσαμπα γκρινιαρης, ειμαι παντα πιο αυστηρος με τα συγκροτηματα που αγαπαω περισσοτερο. Το περισσοτερο κραξιμο στην ζωη μου το εχω ριξει σιγουρα στους αγαπημενους μου Scorpions και οχι στους ΗΙΜ. :lol:

METAL_LAWS, πες αλεύρι…

To na les ti frasi oti “eksaitias tou C.D dialithike i mpanta” einai toso atixis kai tha mporouse na gini monon apo kapion pou den exei idea to ti egine kai “dialithike” i mpanta. Psaksto kalitera…

Alli mia telios toulaxiston astia protasi…Diladi oi xilades fans sta forum pou perimenoun xronia to neo GNR album kai tora to karagoustaroun einai anegefaloi i koufoi?

Diladi Perimenes enan AXL pou konteui ta 50 na to paizi alitia,sex & drugs epidi to prin mia 20etia itan se auti ti fasi? Poso akiro tha itan afto?
Diladi perimenes na kseftilisti opos ekanan oi VR?.. pou einai 45rides, me ginaikes & paidia kai apotero skopo na gemisoun tous trapezikous logariamous, prospathontas na to paiksoun gnr epoxis AFD?

Don’t Cry = Street of Dreams, Catcher In The Rye
November Rain/Estranged=This I Love
Civil War=Madagascar, Sorry

Oso gia Rockes
WTTJ=Better
Easy,You Could Be Mine=Schackler’s Revenge, I.R.S

Αστο,μονο που μπαινεις στην διαδικασια να κανεις αυτες τις γελοιες συγκρισεις εχεις χασει το παιχνιδι.

Η δημιουργια του CD αποτελεσε εναν(για να εξηγουμαστε και να μην παρεξηγουμαστε) απο τους λογους που διαλυθηκε η μπαντα,οποτε καθολου ατυχης η φραση μου.Και οχι ξερουμε πολυ καλα για ποιους λογους διαλυθηκαν, εκτος αν εσυ εισαι κολλητος του Axl και γνωριζεις ολα τα γεγοντα χαρτι κ καλαμαρι…:wink::-s

Ολοι αυτοι οι χιλιαδες φανς που περιμεναν ειναι τυφλωμενοι απο την αγαπη που εχουν για την μπαντα γιαυτο δεν μπορουν να δουν πια ειναι η πραγματικοτητα και πως εχουν γινει οι gnr εν ετη 2008.Αυτοι ας βγουν στους δρομους να πανυγυριζουν για την δισκαρα που εβγαλε ο θειος Axl…

Oχι δεν περιμενα τιποτα απο ολα αυτα που λες για τον Axl,περιμενα εναν δισκο που θα τον ακους και θα λες “ναι αυτο που ακουω ειναι Guns n’ fuckin roses”,αντιθετως αυτο που εισεπραξα ειναι ο προσωπικος δισκος του Axl με την ταμπελα του ονοματος των GNR επανω.Δεν νομιζω οτι ειναι ατυχες αυτο που ειπα πως εχουν χαθει ολα εκεινα τα στοιχεια που χαρακτιριζαν τους GNR.

Το twat ειναι ενα βαρετο κομματι και το μονο ενδιαφερον ειναι το οντως πολυ καλο σολο προς το τελος.

Ναι το βλεπω ποσο τελειο ηταν…

http://www.youtube.com/watch?v=nUQSNJic0UE :?

Mπορει κομματια σαν τα better,CD,street of dreems να ειναι καλα,δεν αντιλεγω,ομως σε καμια περιπτωση δεν τα λες επιπεδου GNR.

Δεν θελω να εμππλακω στην συζητηση για το αν αρεσει ή οχι ο δισκος, αυτο ειναι θεμα προσωπικο…
Το γιατι διαλυθηκαν οι παλιοι GnR, το ξερουν 100% μονο οι…ιδιοι! :slight_smile:
Ομως ειναι 100% σιγουρο οτι δεν διαλυθηκαν λογω Chinese Democracy… Εως και το 1999 που πρωτοακουστηκε ο τιτλος αυτος, η μπαντα ειχε διαλυθει… λογω της διαμαχης για τα δικαιωματα, λογω Tobias, λογω…πολλων θεματων…

Ο δισκος ειναι κατ εμε…διαφορετικος - απ οτι περιμενα, απ οτι ακουγοταν οτι θα ειναι, απο τους παλιους Guns… και γι αυτο μ αρεσει…
Ψιλομπερδευτηκα οταν ακουσα το If the world, αλλα αρεσει στην κορη μου πολυ, οποτε…:lol:

Δεν ειπα εγω οτι διαλυθηκαν λογω cd,ομως το γεγονος οτι ο Axl ηθελε να αλλαξει τον ηχο των gnr και αυτο δεν εβρισκε συμφωνα τα υπολοιπα μελη ειναι κ αυτος ενας λογος που την “εκαναν” απο την μπαντα.Ξεφευγουμε ομως απο το θεμα…

Και οχι ξερουμε πολυ καλα για ποιους λογους διαλυθηκαν, εκτος αν εσυ εισαι κολλητος του Axl και γνωριζεις ολα τα γεγοντα χαρτι κ καλαμαρι…

Για πες μας… εσυ που ξερεις πολυ καλα για ποιους λογους διαλυθηκαν?

Αστο,μονο που μπαινεις στην διαδικασια να κανεις αυτες τις γελοιες συγκρισεις εχεις χασει το παιχνιδι.

Πιο παιχνιδι εχω χασει?

Ολοι αυτοι οι χιλιαδες φανς που περιμεναν ειναι τυφλωμενοι απο την αγαπη που εχουν για την μπαντα γιαυτο δεν μπορουν να δουν πια ειναι η πραγματικοτητα και πως εχουν γινει οι gnr εν ετη 2008.Αυτοι ας βγουν στους δρομους να πανυγυριζουν για την δισκαρα που εβγαλε ο θειος Axl…

Μηπως, ισως… εσυ να εισαι ο τυφλωμενος? Δηλαδη αυτοι οι χιλιαδες φανς δεν αγαπησαν και εκαναν “ειδωλα” τους Slash, Duff, Izzy… Δεν αλλαξε η ζωη τους με το AFD, UYI Lineup?
Ολα αυτα τα ατομα δεν αγαπαν το ονομα GNR?

Αν καπιος επρεπε να ειχε προβλημα με τον νεο C.D kai to onoma GNR einai autoi…Αναρωτηθηκες γιατι πραγματικα δεν εχουν προβλημα?

δεν ειναι ετσι…αλλα οντως εκτος topic :lol: οποτε…

10 χρονια αναμονης για αυτο το αλμπουμ?

τουλαχιστον ας το εβγαζαν οχι ως γκανς…δν μ εχει κανει εντυπωση κανενα τραγουδι…:?

Και το αλμπουμ αυτο θα αντιπροσωπευει συνθετικα την μπαντα για το ετος 2000. Θα ειναι βλακεια να το κυκλοφορησουν τωρα. Παραπεμπει και σε αλλους σκοπους… τους γνωστους.

Eγω να σου πω τους λογους?Γιατι,εγω δεν παριστανω τον εξυπνο αντιθετως εσυ αυτο προσπαθεις να κανεις λεγοντας “αστο καλυτερα γιατι δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις…”,επομενως εσυ που γνωριζεις πρεπει να μας πεις,οχι φυσικα σε αυτο το thread αλλα στο αντιστοιχο GNR thread,δεν ομως εχει κανενα νοημα μια τετοια συζητηση πλεον. :!:

Αυτο ακριβως που λες,ολοι αυτοι αγαπησαν τον ονομα GNR και οχι το ονομα “New GNR” που ειναι κατι τελειως διαφορετικο.

Το παιχνιδι που προσπαθησες να κανεις με τις συγκρισεις…Κοκκινη καρτα σου βγαζω.:stuck_out_tongue:

Nα εισαι σιγουρος οτι εαν το εβγαζαν ετσι οπως λες πολλοι θα ηταν εκεινοι που τωρα ενω εχουν αρνητικη γνωμη για τον δισκο θα ειχαν διαφορετικη σταση και θα εκριναν διαφορετικα το cd.

Οπως λεει και ο γνωστος λόγιος και ρητορας Γεωργιος Γεωργιου

Πολυ κλοκλο και απο αυγο τιποτα

KIMI, είσαι υπερ της μουσικής εξέλιξης ενός συγκροτήματος? Ανεξάρτητα από το αν σου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα ή όχι…

Αν είσαι, τότε πρέπει να αναγνωρίσεις οτι ο Axl δεν έμεινε στάσιμος, ακόμα και αν δε σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα…

Εκτός αν όλοι θέλετε riffs riffs riffs.

Όλες οι μπάντες πειραματίζονται, άλλοι επιτυχημένα, και άλλοι όχι.

Σαφως και ειμαι υπερ αλλα με μια προυποθεση,να υπαρχει μετρο σε αυτη την εξελιξη,οχι εκει που παιζαμε μουσικη στυλ master of puppets,justice(χαρακτιρισικο παραδειγμα οι μεταλλικα) κλπ ξαφνικα να το γυριζουμε σε εναν ηχο εντελως αγνωστο με αυτον που ηξεραν ολοι και να παιζουμε st anger.

Γιατι αν με ρωτησεις αν θεωρω εξελιξη του ηχου των GNR το CD θα σου απαντησω οχι δεν τον θεωρω εξελιξη.Εξελιξη θα ηταν ξερεις ποτε,οταν θα κρατουσες καποια στοιχεια που σε χαρακτηριζουν σαν συγκροτημα και σε εκαναν γνωστο φτιαχνοντας μια ιστορια και παραλληλα προσθετες νεα στοιχεια που θεωρουνται πιο μοντερνα,ετσι θα εκανες την εξελιξη αλλα παραλληλα δεν θα εχανες και την ταυτοτητα σου σαν μπαντα.

Γιατι αυτο συμβαινει με τους GNR τωρα,εχουν χασει την ταυτοτητα τους…:-s

Οκ, απλά διαφωνούμε. Σίγουρα μουσικά ο δίσκος δεν έχει καμία σχέση με τους Guns που ξέραμε, αλλά εφ’ όσον οι ποιότητα των συνθέσεων με ικανοποιεί, η εξέλιξη αυτή για μένα δεν αποτελεί πρόβλημα…