Chinese Democracy 23/11/2008

ε δεν εστειλες ενα γραμμα στον αξελ να του εξηγησεις τι ειναι εξελιξη να ξερει κι αυτος πως να το κανει το αλμπουμ

Eγω να σου πω τους λογους?Γιατι,εγω δεν παριστανω τον εξυπνο αντιθετως εσυ αυτο προσπαθεις να κανεις λεγοντας “αστο καλυτερα γιατι δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις…”,επομενως εσυ που γνωριζεις πρεπει να μας πεις,οχι φυσικα σε αυτο το thread αλλα στο αντιστοιχο GNR thread,δεν ομως εχει κανενα νοημα μια τετοια συζητηση πλεον.

Εσυ ανεφερες οτι το C.D ηταν ο λογος που διαλυθηκε το οld lineup.
Διαφωνησα και ειπα οτι δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις…
Απαντησες το οτι [U]ολοι[U] γνωριζουμε για πιο λογο διαλυθηκε το old lineup…
Αρα λογικο ειναι να ρωτησω να μαθω τι ξερεις…
Πουθενα δεν ειπα οτι εγω ξερω και αν αυτο υπονοηθηκε τοτε ωφειλες να με ρωτησεις και οχι να το παιζεις εσυ εξυπνος λεγοντας “ολοι γνωριζουμε”

Αυτο ακριβως που λες,ολοι αυτοι αγαπησαν τον ονομα GNR και οχι το ονομα “New GNR” που ειναι κατι τελειως διαφορετικο.

Το παιχνιδι που προσπαθησες να κανεις με τις συγκρισεις…Κοκκινη καρτα σου βγαζ

Δεν απαντησες στο ερωτημα μου…Ολοι αυτοι οι φανς pou αγαπησαν το οld lineup kai Slash, Duff, Izzy.
Πως γινεται και δεν εχουν προβλημα με τον αχλ και το new lineup na xrisimopii to onoma GNR?
Pos ginetai kai pisteuoun oti to C.D steketai aksia dipla sta AFD & UYIs?

Σαφως και ειμαι υπερ αλλα με μια προυποθεση,να υπαρχει μετρο σε αυτη την εξελιξη,οχι εκει που παιζαμε μουσικη στυλ master of puppets,justice(χαρακτιρισικο παραδειγμα οι μεταλλικα) κλπ ξαφνικα να το γυριζουμε σε εναν ηχο εντελως αγνωστο με αυτον που ηξεραν ολοι και να παιζουμε st anger.

Γιατι αν με ρωτησεις αν θεωρω εξελιξη του ηχου των GNR το CD θα σου απαντησω οχι δεν τον θεωρω εξελιξη.Εξελιξη θα ηταν ξερεις ποτε,οταν θα κρατουσες καποια στοιχεια που σε χαρακτηριζουν σαν συγκροτημα και σε εκαναν γνωστο φτιαχνοντας μια ιστορια και παραλληλα προσθετες νεα στοιχεια που θεωρουνται πιο μοντερνα,ετσι θα εκανες την εξελιξη αλλα παραλληλα δεν θα εχανες και την ταυτοτητα σου σαν μπαντα.

Γιατι αυτο συμβαινει με τους GNR τωρα,εχουν χασει την ταυτοτητα τους…

Το παραδειγμα που ανεφερες με τους Μεταλλικα ειναι ακυρο…Το προβλημα με το St anger den itan i allagi ixou…itan oti i piotita den itan toso kali…Oi Metallica αλαξαν τον ηχο απο το Black album kai pio poli me ta load, reload…Pio poli apexi to Puppets apo to load/reload para apo to St Anger IMO.

Πολλοι ηταν αυτοι που θεωρησαν οτι οι GNR εχασαν την ταυτοτητα τοus otan εξεληχθηκαν απο το AFD sto UYIs. Αλλοι τωρα οπως εσυ πιστευουν οτι οι χασαν την ταυτοτητα τους με το C.D…
Αυτα αποψεις ειναι αλλα αυτοι που πραγματικα ειναι σε θεση να το κρινουν καλητερα απο ολους ειναι η πλειοψηφια των Φανς και ο χρονος/Hστορια…

Αυτο που βλεπω ειναι οτι η πλειοψηφια των οπαδων κρινουν οτι η ταυτοτητα των GNR exei paramini και μαλιστα γουσταρουν και το αποτελεσμα…

Μαλιστα ton Ιzzy οχι μονο δεν τον ενοχλει οτι ο Αxl εχει το ονομα GNR αλλα το στηριξε κιολας παιζοντας Live το 2006 με το νεο lineup και elege οτι γουσταρε τα καινουρια τραγouδια που θα κυκλοφορουσαν…Και μιλαμε για τον μουσικο που ηταν ο πρωτος ιδρυτης των GNR μαζι με τον Αxl και ο μουσικος που εγραψε την περισσοτερη μουσικη τον GNR epeita apo ton Axl…

Well done!

Κάποιος που το αναφέρει.

φιλε μου με καποια ατομα εδω μεσα δεν βγαζεις ακρη…τελος…

Αμ πως…!

ειναι μεν οφ τοπικ ομως ο σλας στην αυτοβιογραφια του το λεει ξεκαθαρα οτι η αλλαγη στο μουσικο υφος ηταν το λιγοτερο που τον ενοχλησε

Της ορθογραφίας υποθέτω.

Σωστος, εχω να γραψω κατι χρονια ελληνικα!
γαμω τι ξενιτια και τα γκρικλις…

Συνεχίζω την ακρόαση του θαυμάσιου αυτού δίσκου . Μέχρι την οριστική μου γνώμη όμως δε μπορώ να μην απαντάω σε ακραία πράγματα . Φίλε μου , ΝΑΙ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ! Γιατι το νέο άλμπουμ των TESLA είναι πραγματικά εξαιρετικό , αλλά η φωνή του πολύ καλού JEFF KEITH , τελείωσε . Σχεδόν δεν ακούγεται πλέον τώρα που τα τραγούδια είναι και πιο δυνατά . Πάντα θα θυμάμαι το Mechanical Resonance , όταν το αγόρασα σε βινύλιο φυσικά το '89 ! Εξαιρετική φωνή ! Αλλά πλέον …δεν ! Αντίθετα ο AXL , συνεχίζει να τραγουδάει , στο στούντι έστω . Στο live ποτέ δεν ήταν καλός . Ούτε το 2006 , ούτε όταν θα έρθει ξανά και καλό θα είναι να μην τον δεις καν αφού φοβάσαι για τα αυτιά σου .

Εμείς οι κάπως μεγαλύτερης ηλικίας που θυμόμαστε τις χρυσές εποχές των GUNS , θυμόμαστε και μία live συναυλία που μετέδωσε το MTV κάπου στα 1990 νομίζω , σε ένα κλειστό clubaki στην Αγγλία . Ο AXL δεν ακουγόταν καν , αλλά η παρουσία του στη σκηνή , ήταν τόσο ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ όσο κανενός άλλου frontman στην ιστορία της Μουσικής ! Απίστευτη κίνηση και ενέργεια ! Α ! Δεν είμαι φαν…για να μην παρεξηγούμαστε…

Ε, δεν ειναι και κανενα νιατο ο daz… :stuck_out_tongue:
(no offence δασκαλε! :D)

File Alkiviadi poses fores exeis dei mia apo tis kalyteres LIVE rock bands kai poso prosfata?

Episis min sygkrineis pragmatikes bands me shooting stars. Oi men exoun aksioprepeis live emfaniseis metrimenes sta daxtyla ton xerion me 40lepta show i katholou show (giati eimaste poly wasted kai rockstars kai sas grafoume sta arxidia mas) kai oi de dinoun tsampa synaylies gia tous fans. Diafora ston sebasmo, xaotiki.

Sorry alla den exeis idea gia ti pragma milas. Kai i plaka exei oria omos.

H foni tou Axl gia opoion gnorizei fonitiki einai pio flat kai apo tin xora tis Ollandias.

No offence taken Laws! Giayton akribos ton logo den tha ksexaso merika pragmata epeidi kapoioi den ta thymountai i den ta ezisan.

Alkiviadi molis ebgalan to proto Live DVD tous oi Tesla. Sto proteino kai se pliroforo den pianei sto paramikro tin tromeri Live ikanotita tous oso na tous deis apo konta.

εμένα ο δίσκος μου φαίνεται ακόμα πραγματικά καλός.

προσωπικά μου αρέσουν πιο πολύ τα πιο πομπώδη τραγούδια και λιγότερο τα πιο straight rock.

Μεγάλο ατού του Axl είναι οι στίχοι του. Αποφεύγει το κουπλέ, γέφυρα, ρεφραιν μοτίβο και αυτό είναι θετικό.

Street Of Dreams, There Was A Time, Sorry, Madagascar στην πρώτη γραμμή
Chinese Democracy, Catcher N’ The Rye, If The World, Prostitute σε δεύτερη
και μόνο αυτά να ήταν μιλάμε για 8 αξιολογότατα τραγούδια.
Well done από μένα.

Καταλαβαίνω όσους υπερασπίζονται τον Axl με νύχια και με δόντια, ειδικά όταν το έκαναν σε πιο δύσκολες περιόδους.

Όταν όμως λέμε ότι θέλουμε τον Slash, τον Izzy και τον Duff πίσω δεν το λέμε γιατί θέλουμε να μειώσουμε τον Axl και οπως καθε άνθρωπος που δέθηκε με τους GNR ξέρει ότι ο Axl ηταν πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι της ψυχής και του μυαλού των Guns, ξέρει ότι η μαγεία που μπορούν να βγάλουν μαζί όλοι αυτοί δεν μπορούν παρά μετρημένα 5-6 συγκροτήματα να την πλησιάσουν.

H plaka telika den exei oria…

καλα οντως υπερβολη…αλα ρε daz…οπως και να το κανουμε το apettite for destruction τουλαχιστον ειναι αριστουργημα…δεν συμφςωνεις?

Tasso exeis dei kapoia apo ta 2500 mousika mou posts kai me rotas?

Is this a ROCK site or not? Apo pote 2 thelete 3 ? (osa goustarete) kala albums tha katastisoun mia band ton apolyto (kata Outshined) rock legend? Apo pote?

To rock krinetai sto stage. At least last time I checked ekei krinotane. Oi kyrioi GnR afisane tin xrysi epoxi tous na paei strafi se ayton ton tomea. Eixan tin eykairia tous kai dialeksan mono na ta konomisoun kai na perasoun kala kai oxi na dosoun se tosous kai tosous anthropous pou tous timisan plironontas concert tickets ton aparaitito sebasmo, pou deiksane kai deixnoun oi pragmatikoi rock legends.

σε ολα αυτα daz συμωςνς απολυτα…ποτε δεν σεβαστηκαν το κοινο τους…αλλα κατα την γνωμη μου ενα συγροτημα μπορει να γινει θρυλος ακομα και με ενα album χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα και δικαιο…πχ oi nirvana και μονο το nevermind να ειχαν κυκλοφορησει και παλι θα εμεναν στην ιστορια…

Μην ακυρώνουμε όμως τα πάντα… Οι Guns αντικειμενικά την περίοδο 87-92 έβγαλαν από πολύ αξιόλογους μεχρι πολύ καλούς δίσκους. Το αντικειμενικά πάει στο ότι επηρέασαν πολύ κόσμο, στο ότι έφεραν πολύ κόσμο κοντά στον σκληρό ήχο ακόμα και στο ότι πούλησαν πολύ(μην βαράτε :p)!
Τώρα το ότι ο Axl ποτέ δεν είχε φωνή στα live ισχύει, αλλά ποίος πήγαινε στα live των Roses για να ακούσει μια τέλεια φωνή; Είναι εξίσου απιθανο με το να πήγαινε κάποιος στους Motley και να είχε απαιτήσεις από τον Vince…
Γενικά τα live τους καλά τα έλεγες(όποτε δεν τα ακύρωναν :p) απλά ο Axl δεν ακουγόταν ποτέ:D
Τώρα για τις ακυρώσεις κανείς δεν λέει ότι ήταν δικιολογημένοι, αλλά από μια μπάντα που καταχρέωσε στο πρώτο ραντεβού ένα manager που πήγε να τους υπογράψει, ψιλοαναμενόμενο ήταν:p
Και για το Chinese Democracy μπορώ να πω ότι είναι ένας μέτριος δίσκος, με καλές στιγμές, αλλά στην σύγκριση με Appetite καιι Use your Illusion Ι και ΙΙ, δεν υπάρχει στον ορίζοντα…

Ο Αξλ εχει χαρακτηριστικη φωνη που αλλοι τη μισουν και αλλοι τη γουσταρουν πολυ. Θεωρω απολυτα δικαιολογημενο σε καποιους να μην κανει η φωνη του, αλλα για πολυ κοσμο ειναι απο τις καλυτερες ροκ φωνες και ας μην πιανει τρελες οκταβες, (δεν ειναι μονο αυτο που χαρακτηριζει μια φωνη ως καλη ή οχι). Στα 3 live που τους εχω δει (1993 ΟΑΚΑ, 2006 RDS Dublin και Terra Vibe) αν εξαιρεσεις την πολυ μεγαλη αναμονη στη συναυλια του ΟΑΚΑ, οι Guns ηταν απλα εκπληκτικοι και η φωνη του Axl ηταν (για αυτους που τους αρεσει αυτη η φωνη) φοβερη. Θα κανει λαθη, θα του φυγουν νοτες, αλλα ελαχιστοι τραγουδιστες βγαζουν τοση ψυχη και συναισθημα στα live.

Outshined καλα τα λες, απλα ο Axl ειναι πολυ ευκολος στοχος για κραξιμο και πολλοι επικεντρωνονται στις παραξενιες του και στις ιδιορρυθμιες του και στο ποσο ψυχακιας ειναι, τοσο πολυ που δεν ασχολουνται καν με το ποσο ταλαντουχος καλλιτεχνης ειναι. Εσυ δεν κανεις κατι τετοιο αλλα πολλοι αλλοι και εδω και αλλου το κανουν.

επειδή παρερμηνεύομαι ας προσπαθήσω να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.

α) στο πρώτο post που κάνεις quote Daz μιλάω για τους οπαδούς και αυτούς που μεγάλωσαν με GNR, που όταν έλεγαν hard rock εννοούσαν την αφίσα των Guns που είχαν στο δωμάτιό τους.

β) δεν ανέφερα ποτε ως απόλυτο ή σκέτο rock legend τον Axl.

γ) Όλοι κρίνονται στο σανίδι. Το πόσο απαράδεκτη έχει υπάρξει η στάση των Guns έχει αναφερθεί 10άδες φορές. Το πόσες φορές έχω δει live να μη βγάζει νότα ο Axl επίσης. Αλλά από την άλλη προσωπικά θεωρώ απόλυτη συναυλιακά στιγμή όταν ο Axl ανέβαινε πάνω στο πιάνο του Axl στο November Rain. Τους έχω δει να αποδίδουν και εξαιρετικά.

δ) Υπάρχουν συγκροτήματα αξιόλογα με 10-15 studio δίσκους που στο σύνολό τους δεν έχουν ούτε μισά τραγούδια στο επίπεδο κάποιων τραγουδιών των 3 δίσκων των GNR κατά την προσωπική μου άποψη. Συνεπείς οι μεν, ταλαντούχοι οι δε.

ε) Προσωπικά ο χαρακτήρας μιας μπαντας ή ενός καλλιτέχνη μπορεί μόνο θετικά να αλλάξει την άποψή μου και σπανίως αρνητικά ως προς τη μουσική. Εννοώ πως έχοντας γνωρίσει τον Daniel Gildenlow, ή έχοντας διαβάσει το backround του αυτό ενισχύει τη συμπάθεια προς τους Pain Of Salvation. Από την άλλη ο Blackie Lawless ή ο Zakk Wylde και ίσως η πλειοψηφία των μουσικών που γουστάρω να ακούω είναι ρεμάλια, χαμένα κορμιά, κακομαθημένοι πες το όπως θες. Δεν με επηρεάζει.

Αν έχεις παρατηρήσει έχω κριτικάρει και έχω βρίσει τον Axl για τη συμπεριφορά του και κάθε φορά που κάποιοι τον παρουσιάζουν ως Άγιο και αδικημένο αντιδράω.

Επίσης, εκτός από inside joke, δεν μείωσα κανένα μουσικό που ξέρω ότι εκτιμάς ανεξάρτητα του κατά πόσο μου αρέσουν ή όχι. Δεν σου αρέσει ως τραγουδιστής? Δεκτόν. Δεν τον παραδέχεσαι όμως ως songwriter?

Δεν είχα την τύχη να δω από κοντά τους TESLA , αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι είναι από τους πολύ αγαπημένους μου :wink:

Σου είπα απλά ότι η φωνή του Keith , στο cd , είναι πραγματικά μέτρια . Μάλλον σβήνει , συμβαίνει και αυτό.